OREO DOLGULU SÜRPRİZ KURABİYE




İlk ısırdığınızda ağızda dağılan yumuşacık kurabiye hamurunun içinde eriyen çikolata parçalarını hissettikten sonra Oreo'ya ulaşıyorsunuz! Ve o anda hissettiğiniz haz iki katına ulaşırken beni anıyorsunuz. :) öyle iddialı bir tarif!



Hamuru zaten başlı başına muhteşem bir kıvama ve tada sahip. İster ortasına Oreo, ister brownie koyun; veya hiçbirşeysiz de pişirin, sade hali de oldukça lezzetli. Buz gibi bi süte batırarak yemek hayatımda yaşamaktan en keyif aldığım anlardan biri olabilir. Karşımda bir de keyifle izlediğim bir film varsa. Değmeyin keyfime, dokunmayın kurabiyeme. :) 



Lütfen karbonatı belirttiğim miktardan fazla kullanmayın, gerektiğinden fazlası hamurun çok yayılmasına sebep olacaktır. Hamurdan yaklaşık 24 adet kurabiye çıkacaktır, dolayısıyla bu demek oluyor ki 1 hafta boyunca saklayarak, yemeden önce birkaç saniyelik ısıtma sonrasında ilk fırından çıkmışcasına taze kurabiyeleriniz olacak! 



Bence en güzeli de bu kurabiyelerden en sevdiklerinize hediye etmek ve ortasındaki tatlı sürprizle onları mest etmek! Yerken yüzlerindeki şaşırma ifadesi ve gülücük olmak paha biçilemez. :) 





Oreo Dolgulu Sürpriz Kurabiye

Malzemeler

225 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
150 gr (3/4 su bardağı) esmer şeker
200 gr (1 su bardağı) toz şeker
2 adet büyük boy yumurta
1 yemek kaşığı vanilya özütü (opsiyonel)
490 gr (3 buçuk su bardağı) un
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat (tepeleme değil)
2 su bardağı parçalanmış bitter (veya sütlü veya beyaz) çikolata

24 adet Oreo

Yapılışı

- Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
- İki adet fırın tepsinize yağlı kağıt serin. 
- Bir kapta yumuşak tereyağ ve şekerleri mikserle çırpın. Yavaşça yumurtaları ve vanilyayı ekleyin ve karışana kadar çırpın. 
- Ayrı bir kapta un, karbonat ve tuzu harmanlayın. Bu karışımı ve çikolataları da yumurtalı karışıma ekleyin ve mikserinizin pedal aparatıyla (veya elinizle) hamur haline gelene kadar karıştırın. (Fazla karıştırmayın, kek hamuruna benzemesin) 
- Hamurdan küçük toplar yapın. İki adet topun arasına Oreo’yu koyun, kenarlarını güzelce birleştirin ve üzerine bastırmadan fırın tepsisine koyun. Tüm toplara aynı işlemi yapın ve aralarda boşluk bırakmak suretiyle fırın tepsilerine dizin. 
- Fırında 13 dakika pişirin ve çıkarın. 5 dakika tepsilerinde ılınmalarını bekledikten sonra tüketebilirsiniz. 
- Hava almayan bir kapta oda sıcaklığında 1 hafta tazeliğini korur. 


Bon appétit!


15 yorum

  1. 200 ml su alan bi bardak için kaç bardak un kullanabilirmiyim? Bulunduğum yerde şu an hassas tartı yok ve herkes bu kurabiyeyi yapmam için gözümün içine bakıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarifteki miktarda bardak uygun olacaktır :)

      Sil
  2. Cok guzel oldu, harika bir tarif.. Cok tesekkurler, diger tariflerinizi de deneyecegim en kisa zamanda..

    YanıtlaSil
  3. muhtesem oldu ,nefis bir tarif, oreonun katacagi lezzetin bu kadar guzel olacagini tahmin edememistim,tesekkurler

    YanıtlaSil
  4. Esmer şeker kullanmasak olmuyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece 1 su bardağı beyaz şekerler yaptım, çok tatlı oldu. Ama tadı nefisti bir gün bekleyince daha da güzel oldu bir daha yaptığımda şekeri daha az koyacağım ve dediğiniz gibi sizi gerçekten andım yerken ☺️ teşekkürler sevgiler

      Sil
    2. Çok çok sevindim. Elbette şeker miktarını fazla olmamak kaydıyla azaltabilirsiniz ve toz şeker de kullanabilrisiniz. Çok sevgiler

      Sil
  5. Damy Merhaba,

    Birkaç seferdir bu kurabiyeni yapıyorum ben ve her seferinde daha az şeker kullanıyorum. Son yapışımda 150g şeker kullandım ve gayet yerindeydi bence tadı. Belki revize etmeyi düşünürsün :) Bir de, bir sorum olacak sana. Karbonat yerine neden kabartma tozu kullanmıyoruz? Karbonat acılaştırıyor gibi geliyor bana. Ya da ben şekeri azalttığım için mi öyle oluyor dersin?

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar; evet dediğiniz gibi olması bir ihtimal, şeker azaldıkça karbonat acılığını hissettirebilir. Karbonat kurabiyelerde (özellikle de böyle çikolata parçacıklı yapılan hamurlarda) yayılma sağlıyor, kabartma tozu kurabiye hamurlarını kekleştiriyor ve onu asla istemiyoruz. Karbonatı azaltıp şekeri birazcık arttırabilirsiniz birdahakine. Çok çok sevgiler💓

      Sil
  6. Sevgili damy
    Daha önce bir sürü tarifini denedim ve bugün uzun süredir gözüme kestirdiğim bu tarifini deneme fırsatım oldu.
    Öncelikle en iyi çikolatalı kurabiyenin en büyük fanlarından biri olarak bunu da tereddütsüz denedim. Malzemeleri aynen karıştırdım (içine oreo koyulduğu için ben çikolata eklemedim) ve nefis bir kurabiye hamuru elde ettim (her zamanki gibi!) Hamuru oreolarla birleştirdim ve fazla yayılmasınlar diye (çilekli kurabiyelerim çok yayılmıştı dolaba atmadığım için) 10 dakika kadar buzdolabına attım. Sanırım hatayı da tam burada yaptım çünkü kurabiyelerim fırına koyduğum şekilde kaldı, hicbir şekilde yayılma olmadı. Bu yüzden de iç dokusu kek gibiydi. Tat olarak muhteşem fakat senin fotoğraflarındaki görüntüde olmayan, top gibi kurabiyeler elde ettim.... Acaba buzdolabına koymamak mı gerekliydi? Ya da karbonat oranım mı şaştı da böyle oldu? Bir daha deneyeceğim fakat aynı şey olur diye de korkmuyor değilim...
    Sevgilerrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buzdolabına koymanıza hiç gerek yok, yayılmalarını istemiyorsanız ancak soğutmak etkili ama bu tarifte o yayılmayı istiyoruz. Karbonat az geldiğinde de yayılma azalır, bence birdahakine bu iki faktöre dikkat ettiğinizde tam da fotoğraftakiler gibi kurabiyeler çıkacak ortaya. Çok sevgiler benden :)

      Sil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Fırının ayarı alt üst fan mı olmalı?

    YanıtlaSil

Başa Dön