ÇİLEKLİ KOLAY LİMONATA



Hava sıcaklığının 30 dereceleri bulmaya başladığı şu günlerde içinizi ferahlatacak, çilekseverlerin yüzünü güldürecek harika bir limonata! Üstelik şekersiz olması nedeniyle detoks gibi geliyor bünyeye.


Şeker yerine organik bal ile tatlandırmayı tercih ettim. Kesinlikle limonataya bal çok yakıştığı gibi, az miktarda kullanılması dahi limonatanın şekerini çok iyi dengeliyor. "Kolay" bir tarif çünkü tüm malzemeleri makinanıza koyuyorsunuz ve çekiyorsunuz bu kadar kolay! Makina olarak ne kullanarak yaptığımı merak edecek olursanız, ben yeni edindiğim Kenwood'un smoothie makinası ile yaptım. (Özellikle merak edip soranları da cevaplamış bulunuyorum böylece)




Fakat büyük boy blender'ınız varsa da gayet işinizi görecektir. İkisi de yoksa yine moral bozmak yok :) o zaman küçük blenderınızın içine sadece limon ve çilekleri minik minik parçalayarak koyup çekebilirsiniz ve sonra büyük bir kapta suyunu balını ekleyebilirsiniz. Ne şekilde yaparsanız yapın pratik mi pratik! Üstelik çok lezzetli. İnsanın bu sıcaklarda içini soğutan cinsten tercih edilmesi gereken bi içecek.



Kırmızı limonata gibi tatlı bi isim koyarak çocuklarınızın ilgisini çekip, tam çilek mevsimiyken bu limonatanın tadını çıkarmalısınız. :)

 
Çilekli Kolay Limonata

Malzemeler


4 su bardağı yıkanmış, dilimlenmiş çilek
1 büyük boy veya 2 küçük boy limon (yıkanmış ve kabuğuyla beraber dilimlenmiş)
3/4 su bardağı organik bal (çileğinizin tatlılığına göre arttırıp azaltabilirsiniz)
4 su bardağı soğuk su
Buz

Yapılışı

- Tüm malzemenizi büyük boy blender içine koyun ve tamamen çözülene kadar çekin.
- Süzgeçle süzün. (Veya parçacıklı seviyorsanız isteğe bağlı olarak süzmeyebilirsiniz.)
- İhtiyaca göre su veya şeker ekleyebilirsiniz.
- Taze nane ile servis edin.

Bon appétit!


2 yorum

Başa Dön