ÇİKOLATALI MOUSSE DOLGULU ÇİLEKLER


Sadece 3 malzeme ile hafif mi hafif tatlı atıştırmalıklar yapalım mı? :) İşin içinde çilek olması yeterli, bir de çikolata ile birleşince ortaya enfes mini lezzetler çıkıyor! Çünkü ikisi de birbirinin ekürisi gibi, nasıl da güzel tamamlıyorlar birbirlerini. :) Görsel olarak da öyle güzeller ki misafirlerinize, arkadaş toplantılarınıza veya iftar sofranızda rahatlıkla sunabilir, her lokmada sevdiklerinizin yüzü gülümserken mutlulukla dolabilirsiniz.


Çikolatalı mousse yapısıyla ve lezzetiyle hepimizin sevdiği tatlılardan birisi. Orjinali elbette şuan vereceğim tariften farklı, ben en pratik ve yumurtasız haliyle hazırlamayı tercih ettim. Bu tarifte iyi bir marka çikolata kullanmanızı fazlasıyla öneriyorum, mousse içerdiği çikolatanın kalitesi kadar lezzetli olacaktır. Ve ayrıca bitter çikolata ile aranız yoksa aynı tarifi sütlü veya beyaz çikolatalı da deneyebilirsiniz. Hatta kremayı 3 e bölüp 3 renkli mousse hazırlarsanız 3 farklı dolgulu çilekler de yapabilirsiniz ki şahane olur bence! :)




Çileklerinizin içlerini güzelce oyuyor, krema sıkma torbasıyla dolduruyorsunuz.
Ramazan ayında tam da herkesin aradığı gibi, iftar sonrasında hem hafif hem leziz tek lokmalık çilekler çıkıyor böylece ortaya. Üzerlerine benim yaptığım gibi bisküvi kırıntıları serpiştirip çikolatalı sos akıtabilirsiniz ki daha da vazgeçilmez kılsın kendisini! :)



Çikolatalı Mousse Dolgulu Çilekler

Malzemeler


  • 400 gr (2 su bardağı) krema (çırpıp kabarttıktan sonra tartılacak)
  • 140 gr bitter çikolata
  • 300 gr çilek

Yapılışı


  1. Öncelikle çileklerinizi yıkayıp kuruladıktan sonra iki tarafından da düz bir bıçakla birazcık kesin.
  2. Çileklerin daha kalın olan kafa kısımlarının içini bir bıçak veya küçük yusvarlak uçlu kaşık yardımıyla oyun. (Uç kısım delinmesin)
  3. Oyuk kısımları yukarı bakacak şekilde bir tepsiye/borcama dizin.
  4. Şimdi mousse zamanı. :) Öncelikle çikolatayı ısıya dayanıklı bir laba koyun ve benmari usulü veya mikrodalgada düşük watt'ta birkaç saniyede bir çıkartıp karıştırmak sureti ile eritin.
  5. Eridikten sonra oda sıcaklığında soğumasını bekleyin.
  6. Kremayı dolaptan çıkartın ve bir çırpma kabına alın. Mikserle kabarıp sertleşene kadar çırpın.
  7. Soğumuş çikolatayı içine ekleyin ve spatula ile karıştırın.
  8. Bir sıkma torbasına koyup çileklerin içine teker teker sıkın. Üzerine bisküvi kırıntıları serpip çikolata sos gezdirebilirsiniz.

Bon Appétit!

Not Out of the Box sitesindeki tariften esinlenilerek yapılmıştır.

Hiç yorum yok

Başa Dön