MİLAS - "İYİ PAZARLAR" PROJESİ


Batı Anadolu Grubu’nun bu sene hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi “Sağlıklı Beslenme İçin İyi Pazarlar” nedeniyle Milas’taydım geçen hafta. Bu harika düşünülmüş projenin detaylarına vakıf olurken, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük semt pazarı olan Milas pazarını gezme fırsatı elde ettim.

Nisan ayında start alan “İyi Pazarlar”, Batı Anadolu Grubu’nun 50. yılında Ege halkının sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam konusunda ufkunu açmak amacıyla hazırladığı gezici bir sosyal sorumluluk projesi.. Özel araçları, uzman diyetisyenleri ve şefleri ile birlikte Ege Bölgesi’ndeki semt pazarlarını karış karış gezerek bölge halkına “Egeliler nasıl daha sağlıklı olur?” sorusunun cevabını veriyorlar ve bugüne kadar 26 bini aşkın kişiye doğrudan ulaşmışlar.



Proje kapsamında pazar girişine kurulan özel araçta uzman diyetisyen eşliğinde semt halkına önce ücretsiz olarak vücut analizleri yapılıyor ve sonuçlarına göre beslenme alışkanlıkları hakkında detaylı olarak bilgilendirme sağlanıyor. Hatta proje dahilinde başlattıkları “Sözüm Söz” uygulamasına katılan herkes artık Sağlık Bakanlığı’nın gözlemi altına girmiş oluyor ve kişinin sağlıklı beslenme ve egzersiz pratiği birebir takip ediliyor. Bütün bunların yanı sıra çeşitli çekiliş ve oyunlarla pazar ziyareti yapan halka hediyeler dağıtılarak gezmeleri daha eğlenceli hale getiriliyor.




Batı Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Feyyaz Bey ve “İyi Pazarlar” ekibi ile pazarı gezmeye başlamadan önce ben de ilk olarak araçta vücut analizimi yaptırdım. Uzman diyetisyen ile beslenme ve spor konusunda yaptığımız sohbetin ardından kaptım pazar arabamı ve koyuldum pazarı gezmeye.. :) İnanın pazarları bile bambaşka güzel Ege’nin.. İnanılmaz bir enerjiye sahip tezgahlar ve o tezgahları süsleyen rengarenk, taptaze, doğal mahsüller.. Tezgah sahipleri müthiş güler yüzlü.. Amaç belli aslında: uygun fiyatlı, tarladan sağlıkı taze ürün. Alan memnun, satan memnun. İstanbul pazarlarında şahit olduğum keşmekeşin yüzde onuna rastlamadım Milas pazarında.









5 Eylül’de Ege ayağı sona erecek projenin kış aylarında da şehre inmesi gibi bir planı var Batı Anadolu Grubu’nun. Umarım planlama ile kalmayacak ve şehirde sağlıklı beslenmenin kıymetini bilemeyen biz büyük şehir tutsaklarına da ilaç gibi gelecek bu proje.


Kanaatimce köylüden sofraya tamamen doğal ve organik gıda bulmanın neredeyse imkansız hale geldiği ve ülkemizin verimli topraklarının cömertliğini unuttuğumuz bugünlerde oldukça nokta atışı olmuş bir proje olmuş “İyi Pazarlar”.  Daim olması dileğimdir.. :)

Bir parçası olabilme şansını bana verdikleri için Batı Anadolu Grubu’na teşekkürlerimi sunuyorum.





4 yorum

  1. merhaba damla hanım. şans eseri size denk geldim ve gayet mutluyum.hiç bir tarifinizi deneme fırsatı bulamadım bayram tatilinde her birini yapmak için not alıyorum. eminim görüntüleri kadar lezzetide müthiş olacak sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz o halde! Çok teşekkür ederim, kocaman sevgiler :-)

      Sil
  2. keşke tekrar gelseniz ve buluşsak :) ben milas'ta yaşıyorum :(

    YanıtlaSil

Başa Dön