DAMY'S WORKSHOP @ SWAN LAKE SELİMİYE

Geçtiğimiz hafta sonu harika insanlarla tatlı mı tatlı bir workshop gerçekleştirdik Swan Lake Boutique Hotel Selimiye’de. 3 gün boyunca birbirinden lezzetli tatlılar pişirdik, sohbet ettik, gezdik, denize girdik ve güzel yemekler yedik. Benim için çok özel olan bu hafta sonu hakkında detaylı bir yazı yazmak kaçınılmazdı tabii ki!

Geçtiğimiz Şubat ayıydı.. Çok sevdiğim Selimiye’yi saran badem ağaçlarını görmek, şehirden bir kaç günlüğüne kaçıp nefes almak için yeri bende çok ayrı olan Swan Lake ’te almıştım soluğu. Eşim ve otelin sahibi sevgili Muzaffer Abi’yle bir kahvaltı sonrası sohbet ederken, manzaraya dalıp: “Şu manzaraya karşı pişirmek ne güzel olur.. workshop mesela.” dedim birden. Muzaffer Abi tereddütsüz: “E yapalım?” diye soruverdi. Direk oturduk ve planlarını yaptık. Ve geçtiğimiz hafta sonu sonunda Selimiye workshop ’um gerçekleşti.

Öncesinde fazlasıyla heyecanlıydım açıkçası.. Nereden baksanız 5 yıldır eğitmenlik yapmamışım, otelde workshop olur mu, bir aksilik çıkar mı, gelenler memnun olacak mı, sürekli soru işaretleri gelip gidiyordu kafamda.. Önce eşim sonra Muzaffer Abi oldukça telkin ettiler beni.. Ama ben yine de içim kıpır kıpır Cuma günü Selimiye’nin yolunu tuttum.

Otele varıp workshop için gelen güzel insanlarla tanıştığımda ise heyecanım yerini tatlı bir telaşa bıraktı. Herkes o kadar samimi, o kadar tatlıydı ki! Biraz yol yorgunluğumuzu attıktan sonra muhteşem Selimiye manzarası eşliğinde ilk workshop’ umuza başladık.. Bu workshop için Ekim ayına yakışır şekilde sonbahar temalı tarifler hazırlamaya özen gösterdim. Gerçekten de çok ama çok yakıştı!

İlk gün için tariflerimiz “Elmalı Karamelli Gallette” ve “Balkabaklı Brownie Cheesecake” idi. Yol yorgunu olmamıza rağmen iki tatlının da güzelce altından kalktık grupça! 3 saate yakın bir workshop ardından, güzel bir akşam yemeği ve keyifli bir sohbet ile günü kararttık..



Cumartesi sabahı horoz ve kuş sesleri eşliğinde Swan Lake’in çok sevdiğim kahvaltısına uyandık. Sonrasında ise saati çok geç etmeden yine pişirmeye koyulduk! İkinci gün için seçtiğim tarifler “Muzlu Magnolia Cheesecake” ve “Kahveli Biscotti” idi. Cheesecake’lerimiz dolapta soğuyup kıvamını pekiştirirken ve biscottilerimiz fırında kıtır kıtır olmak üzere pişerken biz günün geri kalanını denizde geçirmek üzere hazırlanmaya başladık.





Selimiye sahilde bizi bekleyen teknemize binerek mavilere açıldık sonrasında. Ekim ayı olmasına rağmen ılık bir hava vardı, tam da şansımıza! Başladık koy koy gezmeye.. Buralar hakikaten cennet, bir kez daha hayran kaldım. Dişlice Adası, Akvaryum Koyu ve diğer koyları gezip bol bol denize girdik. Ekim ayında rahatlıkla denize girebiliyor olmak apayrı bir keyif! Yaklaşık 5 saatlik tatlı bir sohbet ve dolu dolu geçen bir tekne gezisinin ardından otelimize döndük, biraz dinlendik ve akşam yemeği ile günü sonlandırdık.



Ertesi gün yine kuş cıvıltılarıyla yeni güneşli güne uyandık.. Gerçekten de çok şanslıyız çünkü hava tüm hafta sonu boyunca çok keyifli, şıkır şıkırdı. Mis gibi bir kahvaltının ardından yine teras workshop düzenine alındı ve başladık yine tatlı üretimine :) Son günümüzde “Havuçlu Baharatlı Cupcake” ve “Zencefilli Yumuşak Kurabiye” pişirdik.




Cupcake ve kurabiyelerimiz pişerken eşim ve Muzaffer Abi’nin objektifine bol bol poz verip, bu güzel manzarayı ve birlikteliği ölümsüzleştirdik. Tatlılar fırından çıkınca ise bu sefer poz verme sırası 3 günün mahsullerindeydi! Koyduk bütün tatlılarımızı Selimiye mavisinin önüne.. ve bol bol fotoğraf çektik.












Lezzetli bir çay saatinden sonra ise veda vakti geldi çattı.. :(

Tanımaktan ve birlikte vakit geçirmekten çok ama çok zevk aldığım Ayla, Begüm, Esra, Seçil, Selen, Sema, Sezin ve Sibel ile son bir çay saati yapıp, yakın zamanda tekrar görüşebilmek umuduyla vedalaştık. Uzun zaman sonra verdiğim ilk workshop için böylesine uyumlu, eğlenceli, şeker gibi bir grupla birlikte olmak benim için çok büyük şanstı! Her biri enerjisiyle bütün heyecanımı söküp aldı ve hep birlikte çok lezzetli işler çıkardık. Ta Bayburt’tan, Konya’dan, İstanbul’dan uzunca yollardan gelip, benim için çok özel olan bu etkinliğe katıldıkları için hepsinin teker teker ayaklarına ve yüreklerine; ve tabii ki o lezzetli tatlılar için ellerine sağlık!

Workshoplar esnasında çektiği fotoğraflar ile, tatlı sohbetiyle, workshop hakkında verdiği fikirler ve emeğiyle ve tabii ki tarif edilemez misafirperverliğiyle Muzaffer Abi benim ve tüm konuklar için ayrı bir şanstı. Özel teşekkürü ise kesinlikle eşim Kerem hakkediyor! Bu hafta sonunun gizli kahramanı dedik onun için.. Organizasyondan malzeme tartımına, fotoğraf-video çekiminden workshoplar esnasında sağladığı büyük yardıma kadar, her şeyiyle adeta beyni oldu tüm etkinliğin.

Swan Lake Selimiye’de gerçekleştirdiğimiz bu tatlı etkinliğin bir adet haline geleceğini şimdiden öngörür gibiyim.. Çünkü güzel tatlılar, güzel sohbet buraya çok ama çok yakışıyor. Kim bilir belki yakın zamanda kendimi yine Selimiye’de bulurum!



Not: Fotoğraflar için herkese teşekkürler! :-) 



2 yorum

  1. Hepsi muhtesem gorunuyor, ama muzlu magnolia cheesecake beni benden aldi:). Tarifi paylasmayi dusunuyor musunuz blogda?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, belki bir benzerini olabilir :) sevgilerimle

      Sil

Başa Dön