TİRAMİSU (PİŞMİŞ VE ALKOLSÜZ)


Bu defa şahane bir vanilyalı "custard" (muhallebi) pişirerek hazırladığım bu tiramisuyu yerken parmaklarımızı da az kalsın yutuyorduk. :) Fotoğraflardan dahi kendini belli edecek kadar ipeksi pürüzsüz kremasıyla, tattırdığım herkesten yüzümü gülümseten yorumlar aldı. Yanında bir fincan latte ile lezzetine doyabilmek ne mümkün..



Verdiğim "Orjinal Tiramisu" tarifinden sonra iki tane sorunsalımız oldu hep birlikte! :) İlki; yumurta her ne kadar benmaride ısı değişimine uğrasa da çiğ kalıyordu.. İkincisi alkolsüz hazırlamak isteyenler oldu. Lezzeti şahaneydi lakin kimilerinizi pişirmekten alıkoyan bu iki sebep benim yeni bir tarif bulmam için yeterliydi. :) Kolları sıvadım ve karşıma çıkan bu mükemmel tarifi denemeye koyuldum. Sonuç tahminimden de iyi oldu! Tiramisunun ana malzemesi elbete mascarpone'lu kreması; kıvamının güzelliği tiramisunun lezzetini ortaya koyuyor. Üstelik oldukça pratik ve risksiz bir tarif.





Hamileler ve çiğ yumurtaya karşı hassasiyeti olabilecek tüm tiramisu severler için adeta mucize gibi bir lezzet. Az şekerli kreması ve kahvenin hissedilme oranı tam isabet! Herşey yerli yerinde, tarife harfiyen uyduğunuz takdirde fotoğraftaki mükemmellikte bir lezzet elde edeceğinize şüphem yok.





Ben sunum için çok sevdiğim top top sunum şeklini kullandım; yapımı öylesine gösterişli olmasına rağmen nasıl da kolay size anlatamam! Krema sıkma torbasıyla en üst katını düzledikten sonra kalan kremayla top top sıkarak nefis bir görünüm elde ediyoruz. Daha sabırsız bünyeler ise kremayı tamamen düzleyip kakao ve çikolata kırıkları ile servis edebilirler. Bence tiramisu her haliyle doğuştan gösterişli bir pasta!



İddia ediyorum; kendi pişirdiğiniz tiramisunun tadına vardıktan sonra dışarda yiyemeyeceksiniz ve gidip gelip dolapta duran güzelliği kaşıklamamak için ciddi bir irade sınavı vereceksiniz. :)


Tiramisu (Pişmiş ve Alkolsüz)

 

Custard (Vanilyalı Muhallebi) Malzemeleri

  • 240 gr (1 su bardağı) süt
  • 75 gr (1/3 su bardağı) toz şeker
  • 17 gr (2 yemek kaşığı) un
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 2 tatlı kaşığı vanilya özütü (veya 1 tatlı kaşığı toz vanilya veya 1 adet çubuk vanilya tohumları)
  • 28 gr (2 yemek kaşığı) tereyağ (küp küp doğranmış)

 

Yapılışı

  1. Küçük boy bir tencerede sütün 3/4 su bardaklık kısmını (180 gr) toz şekerin 1/4 su bardaklık (50 gr) kısmıyla ısıtmaya başlayın.
  2. Ayrı bir orta boy ısıya dayanıklı kasede ise sütün kalanını, toz şekerin kalanı, un, yumurta sarıları ve vanilya ile pürüzsüz olana kadar çırpın.
  3. Ocaktaki süt ısınınca kısık ateşe alın ve bir iki kepçe yumurtalı kaseye koyup çırpma teli ile karıştırın. Sonra çok yavaşça tencerenizin içine bir yandan çırpma teli ile sürekli karıştırarak dökün ve koyulaşana kadar çırpma teli ile karıştırmaya devam edin.
  4. Baloncuklar çıkar çıkmaz ateşten alın ve hemen temiz bir ısıya dayanıklı kaseye süzgeçten geçirerek dökün. İçine küp küp kesilmiş tereyağını ekleyin ve tereyağ eriyene kadar karıştırdıktan sonra muhallebinin üzerine temas edecek şekilde streç film örtüp buzdolabına kaldırın. (Soğuma sürecini hızlandırmak amaçlı buzluğa da kaldırılabilir) Yaklaşık en as 1 saat veya 1 gün boyunca buzdolabında bekleyebilir.
  5. Custard soğurken şurubumuzu hazırlıyoruz.

Espressolu Kahve Şurubu için Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı kaynar su
  • 3 yemek kaşığı instant çözülebilir espresso tozu (veya nescafe)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

 

Yapılışı

  1. Isıya dayanıklı bir kasede kahve, kaynar su ve şekeri karıştırın ve buzdolabında soğumaya bırakın.

 

Mascarpone'lu Kreması için Malzemeler

  • 250 gr mascarpone peyniri (soğuk)
  • 235 gr (1 su bardağı) krema (soğuk)
  • 40 gr (1/4 su bardağı) pudra şekeri 
  • 24 adet (200 gr) kedidili bisküvi
  • Kakao (süslemek için)

 

Yapılışı

  1. Bu aşamaya hem buzdolabındaki kahve şurubunuz hem de custard'ınız soğuyunca başlayın.
  2. Bir çırpma kabında soğuk kremanızı pudra şekeriyle kabarıp sertleşene kadar mikserle çırpın.
  3. Buzdolabından custard'ı çıkartın ve streç filmi sıyırdıktan sonra içine mascarpone peynirini koyup pürüzsüz olana kadar çırpın.
  4. Kremanızı içine ekleyin ve spatula ile birbirine güzelce yedirin.
  5. Hiç bekleyip kremayı ılındırmadan tiramisuyu hazırlıyoruz.
  6. 20x20 cm'lik bir borcamın içine tek tek kahve şurubuna batırılıp çıkartılmış kedidili bisküvilerinizi tek kat olacak şekilde dizin. Şuruba batırma işlemi saniyelik olsun, batırıp bekletirseniz oldukça cıvıklaşacaklardır.
  7. Üzerine kremanızın yarısını döküp üzerini spatula ile düzleyin.
  8. Kalan kedidillerini tekrar kahve şurubuna tek tek batırarak kremanızın üzerine dizin.
  9. En son kalan kremanızın bir kısmını döküp üzerini düzledikten sonra fotoğraftaki gibi bir sunum yapmak istiyorsanız kalan kremanızı sıkma torbasına koyup top top birbirleriyle bitişik olacak şekilde sıkıyorsunuz.
  10. Tiramisu hazır! Buzdolabında en az 6 saat bekledikten sonra üzerine kakao serperek servis edebilirsiniz.


Bon Appétit!







Cleobuttera adlı sitedeki tariften uyarlanmıştır.

121 yorum

  1. Merhaba ellerinize sağlıkDamla hanımcım tam da aradığım bir tarif hazırlamışsınız harikasınız yine youtube da da görmek isterim videolarınızı :)Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah o da olur :-) çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  2. Sabah sabah işe giderken serviste daha keyifli bir yazı okuyamazdım heralde! Damakları çatlatacak bir lezzet olduğu kesin!!!! Mutlaka hatta acilen denemeliyim:) damla iyiki varsın! Mutluluk dağıttığını söylemeden geçemeyeceğim :) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne tatlı bir yorum bu! Pozitif enerjinle bana da enerji verdin. Çok kocamaaaan sevgilerimle :-)

      Sil
  3. Damla abla pandispanya tarifi ekler misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çikolatalı rulo pasta tarifimdeki kek pandispanya :-) bir göz atabilirsin.

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç fark etmez kahve şurubunun soğuk olması yeterli. Sevgiler

      Sil
  5. Acaba kullandığınız fırın markasını öğrenebilir miyim? Terazi, ölçü kapları ve fırın termometresi kullandığım halde bazı hassas tariflerin sonu hüsran oluyor. Fırınımı değiştirmek istiyorum. Yabancı forumlarda önerilen fırınları Türkiye’de bulamıyorum. O yüzden sizden tavsiye bekliyorum, lütfen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ev tipi ankastre bosch fırın kullanıyorum. Sevgilerimle

      Sil
  6. yaptım güzel oldu ama ben mascarpone peyniri yerine labne koydum tadında farklılık olmuş olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet labne önermiyorum tiramisuda kesinlikle.

      Sil
  7. Mascarpone yerine labne kullansam hic mi olmaz? :)

    YanıtlaSil
  8. Damla Hanim bu tarif bir harikaaa :) tiramisuya bayılırım zaten, bu tarifle aradıgım lezzeti buldum.. cok teşekkürler 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok sevindim beğenmenize, afiyet olsun. :)

      Sil
  9. Damla hanim tebrik ederim ,ya bu kadar guzel tiramisu gormedim sanat eseri resmen .ellerinize saglik . Krema duyunuzu nereden bulabilirim ne kadar muntazam düşmüş. Ve de terazim yok verdiğiniz bardak ölçüleri hani şu klasik tipteki subardaklarindan mi?en yakim zamanda uygulayacagim ama bardak olculerinden tereddute kapiliyorum.bu güzellikleri bizimle paylastiginiz icin cookk tesekkurler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Damla hanim tesekkürederim bu tarif icin.Dün yaptim tarife birebir uydum ve su an tadina bakiyorum muhtesemm ötesi bayildikk..önceden cig yumurta ile yapmistim ve icime sinmedi birdahada yapamamistim ama bu tarif tam istedigim gibi..ama bir sorum olacak ,ölcü bizim icin az kaldi.. daha cok yapmak icin iki kati yaparsak muhallebisine 6 degilde 3 yumurta kullanabilirmiyiz??

      Sil
    2. Su bardağım 234 gr'lık olanlardan. Krema sıkma torbası duyları arasında çok farklılık yok aslında, herhangi bir düz uçlu duy ile yapabilirsiniz. Muntazam oluşu daha çok sizin elinizin pratikleşmesiyle olur. :) iki katı yapmak isterseniz yumurtaları da aynı oranda arttırmak gerekir. Çok sevgiler afiyet olsun.

      Sil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba,bire bir tarifle tadı mükemmel oldu,tarifinize sağlık☺️Tüm malzemeelri karıştırınca krema biraz cıvık akışkan oldu sizce sebebi nedr?ve sizin kullandıgınız süt kreması markası nedir.şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Krema olarak belirli kullandığım bir marka yok. Kremanızı çırpıp yeterince kabartırsanız akışkan olmayacaktır diğer karışımlarla karıştığında. Ellerinize sağlık :)

      Sil
  12. Tariflerinize güvenim sonsuz, tiramisuyu da hemen denedim. Custard kremam sıvı ve akışkan oldu, sizin fotoğrafınızdaki gibi değil maalesef. Buzdolapta da bekledi fakat koyulaşmadı, koyulaştırmak için ne yapabilirim? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Custard ı yeterince pişirmemişsiniz veya buzdolabında yeterince soğutmamş olabilirsiniz. Piştikten ve soğuduktan sonra koyulaştırmak mümkün değil maalesef, ocakta koyulaşana kadar tutmak önemli. Sevgiler :)

      Sil
    2. Merhaba bende kremayi yaptım ama sizin yaptığınız givi çok gozukmuyor cuskart çok az oldu 2dir yapıyorum aynı sonuç ne yapmam gerekiyor

      Sil
  13. Damla hanım tarifinizi deniyorum şu an da, kremayı 1 paket koysak yeterli olur mu acaba? 235 gr(1 su bardağı) demişsiniz ama şu an için elimde sadece 1 paket krema var ve custard ile kahve şurubunu hazırladım, acaba 1 paket koysam sorun olur mu sormak istedim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet olur. (Biraz geç kaldım kusuruma bakmayın! :) )

      Sil
  14. tarifi akşam denedim denk gelince dayanamayarak:) mascarpone peynirim yoktu yerine labne koymama rağmen harika oldu, mascarpone ile nasıl güzel olur kim bilir ilk işim alıp depolamak olacak tekrar tekrar yapmak istenilecek bir tatlıyla sayenizde tanışmış olduk , teşekkür ederiz emeğinize sağlık :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Labneye rağmen güzel olmasına çok çok sevindim :) afiyetler olsun

      Sil
  15. Merhaba :)

    Bu tarife alkol eklemek istersek (likör, kanyak vb.) hangi aşamada eklenmeli?

    Teşekkürler... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve şurubunun içine eklenmeli. Sevgiler

      Sil
  16. Merhaba tekrar,
    24 adet kedi dili ile bu tarif ölçüsünde yapılınca kaç kişilik oluyor yaklaşık?
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaklaşık 8 kişilik çıkacaktır diye düşünüyorum :)

      Sil
  17. Damla hanımcım merhaba, yaptığım tüm tiramisu tariflerinde aynı sorunla karşılaşıyorum. Kremam pürüzsüz olmuyor küçük topaklar oluyor içinde. Sanırım peynirden dolayı. Sizce nasıl bunun önüne geçebilirim bir fikriniz varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peyniri ayrıca çırpmak gerekiyor diğer karışmlara eklemeden evvel. Bu tarifte böyle bir sorunla karşılaşmayacağınıza eminim. :) çok sevgiler💓

      Sil
  18. Muh-te-şem!Üstelik labne peynirli yapmak zorunda kaldım. Kreması damakta öyle güzel bir tat bırakıyor ki! Benim yaptığıma inanmadılar. En kısa zamanda birebir tarifiyle tekrar deneyeceğim. Bu acemilikle böyle güzel bir tatlı yaptırdınız ya bana... Harikasınız Damla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence sizsiniz harika.. ellerinize sağlık, afiyetler olsun💓 Çok sevindim!

      Sil
  19. MERHABA DAMLA HANIM DÜN İLK DEFA DENEDİM TARİFİ MÜKEMMEL BAYILDIM KENDİ YAPTIĞIMA :)
    SADECE SORMAK İSTEDİĞİM CUSTARD SİZİN YAPTĞINIZ GİBİ AKIŞKAN OLMADI SEBEBİ NE OLABİLİR
    TEŞEKKÜRLER :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akışkan değil aksine kıvamlı olmalı. :) bence doğru noktadasınız. Sevgilerimle 💓

      Sil
  20. Merhaba Damla Hanım
    Tariflerinizi severek uyguluyorum bu tarifi de gördüğüm ilk andan itibaren denenecekler listesine ekledim. Ancak sonuç sizinki gibi olmadı. Custardımı gayet kıvam alasıya dek pişirdim kremamı da iyice kabarttım ters cevırdıgımde dökülmeyecek derece :) ama labne kullandım acaba ondan olabilir mi? daha akışkan ve köpüksü bi kıvamda oldu. Bir de custardı süzerek aktarmayı unutmuştum :) bunlar sebep olabilir mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Maalesef tek sebep labne. :) sulu bir peynir olduğu için tiramisuda tercih etmiyoruz, kıvamı cıvıklaştırıyor mutlaka. Eminim birdahakine mascarpone ile muhteşem bir kıvam elde edeceksiniz.

      Sil
  21. Vallahi bayıldım kesinlikle bu yöntemle deneyeceğim lezzet de sunum da bir numara olmuş

    YanıtlaSil
  22. Merhaba damla hanım, mascarpone peyniri her zaman bulabileceğim bi malzeme değil maalesef küçük bi ilçede oturuyorum ama annemin doğum günü için internetten sipariş verdim. Custardı hazırlarken yumurtalar sıcağa girince kokmaya başladı eyvah dedim içinde yumurta yumurta kokacak ama hiç öyle olmadı :) Harika bi tadı oldu asıl biz değil evdeki minik patili dostum bayıldıııı nerdeyse bir dilimden fazla da o yedi 🙈🙈😅 enfes bi tat elinize yüreğinize sağlık annem çok sevindi, yalnız benim kremam bu topları yaparken yetmedi yarıda kaldı 😅 Sanırım kat arasına biraz bol kullandım, bir de toplarım biraz yayıldı kullandığımız krema markası mı farklı acaba biraz cıvık oldu benimkisi sanıyorum😕 Sizin hangi marka kullanıyorsunuz? Böyle güzel tariflerinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler çok çok seviliyorsunuz 💖💖💕💕🙏🏼

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun uzun anlatmışsınız benim de yüzüme bir gülücük olarak yansıdı söyledikleriniz.. :) ellerinize sağlık, çok sevindim! Krema orta kısmına cimri davranmadıkça yetmiyor evet. :) kremayı ne kadar çırparsanız o kadar katılaşır, cıvıklığın onunla bağlantısı vardır. Eminim tadı nefis olmuştur çünkü sevgiyle yaptığınız nasıl da belli. Çok sevgiler 💓

      Sil
  23. Tarifi denedim ve tek kelimeyle muhtesem oldu! Daha önce cok kez tiramisu tarifi denedim, ama bunun gibi olmadi hicbiri. Bu yuzden sana bu tarif icin tesekkur etmek istiyorum. Bir sorum olacak; benim 20x20 cm'lik borcamim yok, 35x25 cm'lik bir borcama bu tiramisu tarifini iki kat olarak yapsam olur mu?

    YanıtlaSil
  24. Merhaba damla hanım,dolapta ne kadar durabiliyo tiramisu cevaplarsaniz sevinirim.Ellerinize sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaklaşık 4-5 gün taze kalacaktır. Sevgilerimle..

      Sil
  25. merhaba Damla hanım :) acaba bu tarifi kedi dili bisküvi yerine "PRATİK ÇİKOLATALI PASTA" tarifinizdeki kek ile yapsak olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lezzetli olabilir, güzel bir kombin düşünmüşsünüz. Yaparsanız sonucu lütfen paylaşın benimle! :)

      Sil
  26. Merhaba,

    Ben bu tiramisu ile diğeri arasındaki farkı tam anlayamadım. Ayrıca alkollü yapmak istiyorsak bu tarifte hangi aşamada hangi malzeme içerisine ne kadar koymak gerekiyor? Sizlerden bilgilerinizi rica ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarif daha Türk usülü diyelim. :)
      Vanilyalı muhallebi gibi bir kıvamı elde ediyor ve tiramisu haline getiriyoruz. Diğerinde ise çiğe yakın yumurta kullanıyoruz ve farklı bir usül ile pişiriyoruz. Dolayısıyla diğeri orjinal İtalyan tiramisusu iken, bu daha Türk damak tadına uygun. Bu tarifi ben de alkollü yapıyorum zaman zaman, kahve şurubunun içerisine bir yemek kaşığı kahve likörü ekleyebilirsiniz.

      Sil
  27. Merhaba.
    Öncelike tiramisu hiç sevmeyen biriyimdir. Ancak tarifini gerçekten mükemmel !

    Bir sorum olacak;
    Custard hazırlanırken kıvamlı oluyor. Baloncuklar çıkacak dediğiniz yeri bir türlü beceremedik. (ona rağmen şahane oldu)
    Şimdi orada süzün demişsiniz ancak süzülecek gibi olmuyor; kıvamlanıyor.
    Kıvamlanınca tereyağ eklersek, tereyağ içinde yüzen topaklar oluyor.
    Eğer kıvamlanmadan süzgeçten geçirirsek bu sefer de tereyağ ekledikten sonra kıvamlanmıyor.
    Kıvamlandıktan sonra kaynamasını mı bekleyeceğiz? Baloncuklar orada mı çıkacak? Yada hali hazırda kıvamlanırken altı açıkken mi tereyağını içine atacağız?
    Süzün dediğiniz şey nedir? Neyden geçiriyorsunuz?
    Biz bir yeri çözemedik ama anlamadım. Gerçi böyle de gayet güzel oluyor.
    Saygılar, iyi çalışmalar.

    Ah keşke videolarnız olsa ! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, beğendiğinize sevindim öncelikle..

      Custard'ı ocakta kısık ateşte bir yandan çırparak kaynayana(baloncuklar çıkana) kadar karıştırıyoruz. Ardından içine tereyağını ekliyoruz. Çırpma teli ile karıştırınca tereyağı zaten içinde eriyor. Sonrasında şart olmasa da pürüzsüz olması adına tel süzgeçten geçirerek süzüyoruz.

      Sevgiler.

      Sil
  28. Sevgili Damla,Lohusalikta yapilan bu muhtesem tarif 2 gunde dibini gordu,iyi mi?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarasın! :-) Bebişi öpüyorum, mutlu bir gelecek diliyorum.

      Sil
  29. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  30. Merhaba, vanilya özütü bulamadım. Saf toz vanilya aldım aktardan, aynı ölçülerde 1 çay kaşığı yeterli olur mu? Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  31. Merhaba Damla Hanım,
    Kremalar kutu da 200 ml oluyor bu yeterli olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Tarifte yazdığı kadar gerekiyor.

      Sil
  32. Merhabalar,
    custardı ve mascarpone lu kremayı 2 gün öncesinden yapsam, birbirine karıştırmasam ve buzdolabında bekletsem, lezzetinde bir değişim olur mu sizce?

    YanıtlaSil
  33. Merhaba Damla Hanım, gerçekten bu tarif ve diğer bütün tarifler için çok teşekkür ederim :) ben tiramisuyu kek ile yaptım ama kreması müthişti... Daha önceden normal klasik muhallebiye mascarpone karıştırıyordum ama bunun yanından bile geçemez... İnternetten yaptığım tariflerden en çok tutan sizin tarifleriniz..Her denediğim çok güzel oluyor. Daha önceden en iyi çikolata parçacıklı kurabiyeyi ve pratik çikolatalı pastayı yaptım onlarda çok güzeldi. Sizi bu kadar geç bulduğum için üzülüyorum bile :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Beyza hanım.. çok sevindim tarifleri beğendiğinize.. denediğiniz her lezzet size mutluluk versin!

      Sil
  34. Merhabalar Surubu Türk kahvesiyle yapsam olur mu acaba ? :)

    YanıtlaSil
  35. HER TARİF SEVGİYLE,AŞKLA,, HER TARİF PROFESYONELLİK HİSSETTİRİYOR,BU TARİF DE ÖYLE,MASCARPONE PEYNİRİM OLMAMASINA RAĞMEN SUYUNU SÜZDÜĞÜM LABNEYLE EŞSSİZ BİR TAT YAKALADIM,TABİ Kİ;MASCARPONE PEYNİRİYLE MUHTEŞEM OLABİLİRDİ,LÂKİN;SEVGİYLE HAZIRLANAN HER TARİF MÜKEMMEL OLUYOR,SIHHAT VE MUTLULUK TEMENNİMLE,AŞKLA VE SEVGİYLE KALIN,,,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim tiramisunuzun sevginizle beraber lezzet kazandığına..
      Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için sizde daima bu sıcaklıkla kalın. <3

      Sil
  36. Sevgili Damy,
    Bu tiramisuyu denedim, gerçekten harika oldu. Tarifin için çok teşekkür ederim. Takıldığım tek nokta kedidillerinin neden sıcak değilde soğuk kahveli suyla ıslatıldığı. Benimkilerin içleri kuru kaldı. Daha önce yaptığım tiramisulerde ıslatma işlemini sıcak kahveli suyla yapıyordum tamamen yumuşak oluyorlardı.
    Birde pralinli supangle tarifi de verebilir misiniz?
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben şurubu soğuk kullanıyorum çünkü sıcak şurup kedidillerinin parçalanmasına sebep olabiliyor. Kedidilleri kuru kaldıysa şurupta biraz daha beklemeleri gerekiyordu. Ellerinize sağlık..:)

      Sil
  37. Mascarpone yerine taze peynir kullansam sonuç değişirmi acaba?

    YanıtlaSil
  38. Merhaba Damla Hanim! �� Ben Finlandiyada okuyorum ve bir event icin sizin tiramisu tarifinizi kullanmayi planliyoruz. 300 kisi icin yapacagiz :) Dilim olarak da degil 10cl lik bardaklarda yapmayi planliyoruz, her bir porsiyonu 65g olmali. Sizin tarifinizin her bir porsiyonun kac gr oldugunu lutfen bana soyleyebilir misiniz? Bir de kac dilim cikti acaba?
    Ona gore tarifi ayarlamaya calisacagim 300 kisiye gore. Simdiden cok tesekkur ederim, sevgiler! ����

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor bir soru oldu, dilim gramajı hakkında bir bilgim yok maalesef. :)

      Sil
  39. eşimle 3 yıl önce siena da enfes bir tiramisu yemiştik eğer aynısını yapabilirsem tekrar italya ya tatile gidecez iddiaya girdik :) hangi tarifinizi denememi önerirsiniz? ve Custard yapılışında hangisi hangi tencereye kafam karıştı damla hanım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tariften memnun kalacağınıza eminim. :)

      Sil
  40. Merhaba ben bu tarifinizi cok severek yapiyorum. Bugun annem misafirleri icin kuplarda yapmami istedi. Buludugumuz yerde mascarpone olmadigi icin biraz gonulsuz icim marka suyunu suzdurdugum labne ile yaptim. Ve tadina bayildik.bunca zaman mascarponrlere verdigim paralara acidim.birdaha asla mascarponeeye para vermicem :)))) bu muhtesem tarifleriniz icin tesekkurler. Profiterol tarifi paylasmaniiz dortgozle bekliyorum :) ekler tarifinizin kremasini kahve ve cikolata ile yaptim cok guzel oldu. Bide insallah hindistan cevizli kakaolu bir kek paylsirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elinize sağlık.
      Profiterol yakındır..:)

      Sil
  41. Damla Hanım öncelikle teşekkürler bu enfes tarif için :)

    Custard'ı bire bir ölçüye göre yapmış olmama rağmen çok az oldu. Sizce sebebi nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :)
      Bu tarif için oldukça yeterliydi ama?

      Sil
  42. Merhaba Damla Hanim. Bu tarifinizi kendi yaptigim kakaolu pandispanya ile denedim, muhtesem oldu. Artik baska bir tarif aramamaya karar verdim!
    Sizden toplari nasil yaptiginizi gosteren bir instagram story paylasmanizi istesem? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim beğendiğinize. :)
      Bir dahaki tiramisu yapışıma aklımda olsun.

      Sil
  43. Merhaba Damla Hanım. Tam da pişmiş yumurtalı bir tiramisu tarifi arıyordum sizinki şuan ilaç gibi geldi, çok teşekkürler öncelikle :)

    Ufak bir sorum var kahve likörü ve kanyak yok evde maalesef ve evde olan viski ve bourbonun yakışacağını pek düşünmüyorum. Sizce baileys yakışır mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Bu alkolsüz bir tiramisu tarifi.
      Orjinal Tiramisu tarifime bakın isterseniz.:) Baileys olabilir ona.

      Sil
  44. Merhaba;
    Tarifi harfiyen uyguladım ve inanılmaz lezzetli oldu.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  45. Merhaba Damy❤
    Tariflerinin hepsini denemeye çalışıyorum ve evdekiler çok beğeniyor çok teşekkür ederim bizle tariflerini paylaştığın için 😊 Mascarpone peyniri yerine aynı gram olarak labne peyniri olur mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. :)
      Labneyi tel süzgeçte 1 gece süzdürün, daha iyi olacaktır. Aynı miktarda kullanabilirsiniz.

      Sil
  46. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  47. Merhaba ben mascarpone yoklugunda sut kaymağı kullaniyorum ve gayet basarili oluyor..Dogru secim mi Damy?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hiç denemedim fakat neden olmasın? :)

      Sil
  48. Damla hanımcığım,geçen hafta İtalya’da,Venedik dışındaki bir yer dışında bu tariftekinden daha güzelini yemedik❤️ Eşim her yediğinde;senin yaptığın daha güzel dedikçe size teşekkür ettim 💐 (ve böyle tramisunun kralı burdadır yok asıl burdadır dedikleri yerlerde denedik hep😒😂)çok çok sewgiler💐 (Bu yorumu yanlış tiramisuya yapmışım önce😂)

    YanıtlaSil
  49. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

  50. Merhaba Damla abla ♡ bu tarifi uzun zamandır denemek istiyordum ve bugün kısmet oldu. Sonuç muhteşem oldu, ailecek bayılarak yedik. Tarifi bizimle paylaştığın için çok teşekkürler ♡

    YanıtlaSil
  51. Tarif muhteşem kapış kapış gitti evde❤️❤️❤️Şimdiye kadar yediğim en iyi tramisu bence👏🏻👏🏻👏🏻Sadece tarife göre yaptığımda muhallebi çok koyu oldu gibi geldi ben biraz daha süt ekledim kendime göre👍🏻Çok teşekkürler Harika tariflerin için😚

    YanıtlaSil
  52. Merhaba Damla :) birçok tarifini denedim daha önce bizlerle paylaştığın için de ayrıca teşekkür etmek istedim. Fakat benm kremam pudra şekerini fazladan koyarak tekrar tekrar denememe rağmen kabarıp sertleşmedi sebebi ne olabilir sence ��

    YanıtlaSil
  53. Bu tarifi Labne yi Deyim yerindeyse taş gibi olana kadar suzdukten sonra yaptim .kıvamı maskarpon gibi harika oldu

    YanıtlaSil
  54. yurtdışında hazır satılan custardlar ile yapsak olur mu sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, hazır custard ile yaptım. Tadı çok güzel fakat krema ile pudra şekerini çırpınca bir katılaşma olmadı. Bence burada kremanın kendisi çok önemli. Katılaşma olmadığı için kremanın geneli biraz akışkan oldu.

      Sil
  55. Iyi akşamlar
    Yorumlarda sorulmuş olabilir ama...
    Kedi dili hangi marka alıyorsunuz ?

    YanıtlaSil
  56. benim en çok yaptığım tarifiniz. merhaba kesinlikle herkese tavsiye ediyorum önceden tiramisu sandığımız şeyler kahveli kek ve muhallebiymiş meğer. ben mascorpone bulamadığım için labneyle yapıyorum ve yitipte beğenmeyen görmedim ben daha. çok teşekkürler gerçek Bi tiramisu yememize vesile olduğunuz için...

    YanıtlaSil
  57. Yediğim ve sayenizde yaptigim en ama en iyi tiramisu 👌 yiyen herkes bayılıyor ayrıca çok teşekkürler Damla hanim 😍😍😍

    YanıtlaSil
  58. Merhaba Damla:) Bu tarifte kremam labne kullandığım için mi bilmiyorum ama aşırı akışkan oldu. Ama asıl sorum şeker kısmıyla ilgili. Burada kafamız karıştı kardeşimle. Tarifin başında 75 gr (1/3 su bardağı) toz şeker yazıyor custard için. Ama bir sonraki adımda toz şekerin 1/4 su bardaklık (50 gr) kısmıyla ısıtmaya başlayın denilmiş. Yani toplamda tiramisu için kullanacağımız şeker 75 gr (1/3) su bardağı mı olmalı? Bu 75 gramın 50 gr'ını mı ilk aşamada hazırlamamız gerekiyor? Çok şekerli oldu çünkü bizimkisi. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de ikidir çok akışkan oluyor. Sanırım labneden. Ama Cook lezzetliydi

      Sil
  59. Damla hanım merhaba.Tarifiniz cok ama coookkk guzel. Kıvamlı kremasina bayılarak yiyoruz her yaptigimda (labne kullanmama rağmen :)).Internetteki en ozel ve en guzel tiramisu tarifi kesinlikle, her ayrıntısını bizimle paylaştığınız için cok tesekkur ederim. Severek takip ediyorum sizi

    YanıtlaSil
  60. Evet şekerle sütün geri kalanını nerede yapıyoruz onu bende bulamadım. Damla hanım görürmü acaba. Malzeme listesinde farklı kullanım asamasinda farklı. Bizmi goremiyoruz acaba :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.180 gr süt ile 50 gr şekeri tencerede ısıtıyorsunuz. Geri kalan süt(60 gr) ve 25 gr şekeri Ayrı bir kapta ısıya dayanıklı kasede un, yumurta sarıları ve vanilya yı ekleyerek pürüzsüz olana kadar çırpıyorsunuz. Damla hanım yapılışında 2.maddede açıklamış bunu :)

      Sil
    2. evet açıklanmış ancak oranlar yanlış yönlendiriyor onu kastettim. birinde 1/3 için 75 gr yazıyor diğerinde 1/4 için 50 gr diyor. elimizdeki toplam şeker 200 gr mı 225 gr mı o karışıyor, matematiksel bir hata yani neyse ki sonradan çözdük :)

      Sil
  61. Merhaba Damla Hanım,
    Eşimin tiramisu ısrarına istinaden tarif bulmak için ilk önce hemen sizin bloga geldim :) şahane oldu. Mascarpon bulamadım labne kullandım ona rağmen süper :) tadına doyamadık. Bir de orijinal tarifi deneyeceğim, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Damla Hanım,
      Kullandığınız duyu numarasını öğrenenibilir miyim

      Sil
  62. Merhaba damy malesef elimde mascarpone peyniri yok gittiğim marketlerde de bulamadım en yakın ne kullanabilirim

    YanıtlaSil
  63. Damla hanım şuan elimde telefon önümde tiramisunun pudingi ve içinde kaşık oturdum tiramisuya cimri davranıp arttırdığım pudingi kaşıklıyorum 😍 muhteşem ötesi bir lezzet yani ben şokum hala, böyle bir şeyi nasıl yapabildim diye 😂 Çok teşekkür ederim tarif için❤️ Duru'yu çok öpüyorum 🍃

    YanıtlaSil
  64. 20.ci defa yapıyorum labneyle yapıyorum biraz daha katı olsun diye arada toz krem şanti de ekliyorum.muhtesem emeğinize sağlık❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki kere labne ile denedim. Her seferinde cıvık oldu krema. Sizinde öyle mi oldu?

      Sil
  65. Merhabalar
    Tarife harfiyyen uymama rağmen kremam çok cıvık oldu ve biskuviler şu an kremanin icinde yüzüyor. Kremam soğuktu ve yarim saate yakın çırptım ama kıvamında fazla bir değişiklik olmadı. kullandığınız kremanin markasindan mi kaynaklandı bilmiyorum. Ben içim marka kullandim.
    Lezzeti eminim güzel olacak ama malesef göze hitap etmedi şu haliyle

    YanıtlaSil
  66. Merhaba, custard yaparken tereyağı eklemeyi unutmuşum çok sorun olur mu acaba

    YanıtlaSil
  67. Bu tarifi her yaptığımda buraya gelip övmek istiyorum o derece mükemmel. Eskiden mascarpone peyniri ucuzdu onunla yapıyordum. Artık çok pahalı olduğundan Bim’in kendi labnesiyle yapıyorum. Sadece krema olarak president markasını almalısınız. Diğer kremalar gibi su gibi değil katı bir formu var. Bence bu yüzden benim kremam sıvı olmuyor.

    YanıtlaSil
  68. Uzun zamandır bu tiramisu tarifini yapmayı planlıyordum.fün nihayet yaptım. Bugün yedik. Aman Allahım o da ne. Müthiş güzel bişey oldu. Ellerinize sağlık muhteşem bir tarif.

    YanıtlaSil
  69. gerçekten efsane bir tarif. Labne kullanmama rağmen tadı ahrika oluyor, mascarpone kullansam nasıl olur kim bilir. Teşekkürler Damy ❤

    YanıtlaSil

Başa Dön