BOLU YEDİGÖLLER


“Nasıl iş bu
Her yanına çiçek yağmış
Erik ağacının
Işık içinde yüzüyor
Neresinden baksan
Gözlerin kamaşır

Oysa ben akşam olmuşum
Yapraklarım dökülüyor
Usul usul
Adım sonbahar..”

- Atilla İlhan





Kimine göre hüzünlüdür, yaz iyiden iyiye bitmiş kış kapıdan bakmaktadır.. kasvettir sonbahar.

Benim ise doğayı seyre dalmaktan en çok hoşlandığım mevsimdir sonbahar.. doğanın değişimini; masmavi denizin ve gökyüzünün griye, yemyeşil ağaçların sarıya dönmesini, kuru yaprakların sokakları işgalini zevkle izlerim.

Bolu ise benim sonbaharı taçlandırdığım yegane yer.. Her sene Ekim-Kasım aylarında mutlaka kendimi Bolu’nun eşsiz tabiatına bırakıyorum. Buranın doğası gerçekten muntazam, her mevsimiyle muhteşem.. Rafting, trekking, kayak, her aktivite için ortam sağlayan, doğal güzelliklerle bezenmiş kıymetli bir şehrimiz. Bu yazıda daha çok fotoğraflar konuşsun, ben ise size daha temel bilgiler vereyim..







Özellikle Yedigöller sonbaharda mutlaka görülmesi gereken bir güzellik. Ekim ortasından Kasım’ın ilk haftasına kadar tam bir renk cümbüşü haline geliyor, doğanın her rengine rastlamak mümkün oluyor burada. Yeşil, sarı, turuncu, kırmızı, kahverengi inanılmaz bir harmoni içerisinde süslüyor yedi adet küçük gölcüğün çevresini.





İstanbul’dan Yedigöller’e ulaşım için İstanbul-Bolu yolunu kullanıyoruz. Biz TEM otobanını tercih ettik, sizin de bildiğiniz gibi yolun bu kısmı oldukça kolay, 2-2 buçuk saat sürecek bir yolculuk. Bolu çıkışından sonra 50 km’ye yakın bir yol daha gidiliyor Yedigöller için. Yolun buradan sonrası daha dar, virajlı, bol inişli çıkışlı ve yer yer bozuk. Dolayısıyla 1 saat gibi bir süre de bu yol gidiliyor. Yani hızınıza göre toplamda 3 buçuk 4 saat gibi bir sürede İstanbul’dan Yedigöller’e ulaşılabiliyor.

Fotoğraf çekmeyi seven, doğa aşığı herkes için muhteşem malzeme sunuyor doğa Yedigöller’de.. Önceki ziyaretlerimde burada saatlerimi harcadığımı bilirim. Bu sefer günübirlik geldiğimiz için ziyaretimizi daha kısa tutmak zorunda kalsak da, yine hafızamıza kazınan harika doğası ve dolu dolu fotoğrafla dönüyoruz Yedigöller’den..





Konaklamalı olarak yaptığım daha önceki ziyaretlerimde ben Abant bölgesinde konaklamayı tercih ettim. Abant Gölü’ndeki Büyük Abant Otel ve Abant yolunda bulunan Aden Boutique Hotel tavsiye edebileceğim konaklama yerleri olabilir. Bolu Dağı’nı eski yoldan geçip (yol durumuna göre) yol üzerindeki lokantalardan birinde yerel lezzetlerden tatmayı unutmayın.

Sonbahar, yollarda olmak için en güzel mevsim.. Dolayısıyla sadece varacağınız yere odaklanmadan, yol boyunca sarı yeşil doğanın büyüsüne kaptırın kendinizi.. Fonda ise en güzel sonbahar şarkıları çalıyor olsun. Her şarkıyı mevsimi buymuş gibi dinleyin, içinize işlesin yaşadığınız her an..


Sonbahar’a kıymetini verin ki doğa sizi kucaklasın..

En eşsiz sonbahar deneyimini yaşamanız dileğimle..

18 yorum

  1. çok tatlısın harika görünüyor :)

    YanıtlaSil
  2. Fotoğraflar ve Siz harikasınız....Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Damla,

    Günün, güzel yüzün gibi aydınlık ve mutlulukla dolsun. Sabahları bilgisayarı açtığımda günaydın dediğim 3 blog/site var. Sevgili Ayşegül(sahildeki ev), Yeşim ve sen. Bu blog/sitelerde gezinti yapmasam sanki işlerim düzgün gitmeyecek gibi geliyor. Bizlere mutluluk ve yaşama sevinci veriyorsunuz. Bu postu okuyunca Ahmet Kutsi Tecer'in bir şiiri aklıma geldi:

    Orda bir köy var, uzakta,
    O köy bizim köyümüzdür.
    Gezmesek de, tozmasak da
    O köy bizim köyümüzdür.

    Orda bir ses var, uzakta,
    O ses bizim sesimizdir.
    Duymasak da, tınmasak da
    O ses bizim sesimizdir.
    Evet, o şiirdeki sesimiz sensin. Şimdilerde gidemediğimiz yerleri ve yapmak isteyip de hepsini yapamazsak da bazılarını yaptığımız tatları bizlerle paylaştığın için çok teşekkür ederiz. Bu arada, havuçlu ve elmalı keki, Muzlu keki yaptım, çok beğenildi ve de önerdiğin gibi balkabağı püresi bir zaman diliminde yapılmak üzere buzluğa konuldu. Her şey gönlünce olsun. Kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle güzel bir yorum ki bu, gördüğümden beri açıp açıp baktım tekrar okudum, içim açıldı her defasında. Kocaman bir şükür sizin gibi güzel kalplerle karşılaştığım için💓 Keyifle, mutlulukla eşlik etsin tariflerim size, koskocaman sevgilerimi gönderiyorum.

      Sil
  4. Damy,hangi makineyi kullanıyorsun?

    YanıtlaSil
  5. Tek kelimeyle harika damyy💕

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Damy merhaba daha öncede baktığım fotoğraflarına şuan tekrar bakıyorum doğayla butunlesmissin bir görsele tekrardan bakılıyorsa demekki iyi bir sonuç alınmış yazıda sonbahar şarkıları dikkatimi çekti rica etsem bana önerebilirmisiniz şarkılardan teşekkür ederim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spotify'da güz şarkıları, autumn, fall, sonbahar tarzı aramalar yapıyorum ve en tatlı şarkılar beni buluyor..:)

      Sil
    2. Teşekkür ederim damy şuan dinliyorum 😘😘😘

      Sil
  8. bolu çok güzel yer ama insanı kötü

    YanıtlaSil

Başa Dön