FINDIKLI SÜTLÜ ÇİKOLATALI MOUSSE



Fındık aromasının çikolatayla buluşmasından ortaya çıkan nefis bir tatlı! Ne kadar lezzetli olduğuna inanamayacaksınız ve hafifliğine hayran kalacaksınız. Üstelik "Üç Çikolatalı Mousse"'un ve çoğu orjinal mus tariflerinin aksine yumurta içermiyor, bu konuda hassasiyeti olanlar için şahane bir seçenek.





Köpük gibi nasıl da hafif bir dokusu var. Sütlü çikolata ile fındık birleşince her zamanki gibi lezzet şöleni doğuyor. Hazırlamaya öncelikle fındıkların kavrulması ile başlıyoruz çünkü fındık ısındıkça lezzeti ve yağı açığa çıkıyor. Ama çok dikkat, çok çabuk yanabiliyor, güzel gözlemek gerekiyor. Sütlü çikolatalı musumuzu hazırladıktan sonra içine fındık parçaları ekleyip porsiyonluk kaselerimize bölüştürüyoruz. Sonra ise çikolatalı fındık kremalı ganaj sosumuzu hazırlıyoruz ve musları sosladıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Hepsi bu! Öyle kısa bir süreç içinde hazır ediyorsunuz ki, geriye üzerine küçük fındık dokunuşlarıyla bitirmek kalıyor.



Böylesine pratik ve lezzeti yoğun tatlılara bayılıyorum işte! Hem çikolatalı, hem fındıklı, hem hafif, hem gösterişli, hem çikolata krizine en iyi gelenlerden. Misafirinize hiç şüphe etmeden yapabileceğiniz kadar güvenilir bir tarif üstelik.



Ben mini shot bardaklarında yaptım sunumumu, mini çay kaşıklarıyla da servis ettim pek şık oldu. Büyük kavanozlarda da servis edilebilir, ki sanırım böyle bir lezzet söz konusu olduğunda kocaman bir sütlü çikolatalı mus beni ancak paklar! :)


Tüm çikolatakoliklere sevgilerimle :)

Fındıklı Sütlü Çikolatalı Mousse


Mousse için Malzemeler


  • 200 gr sütlü çikolata (küçük küçük parçalanmış)
  • 60 ml (1/4 su bardağı) süt
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (opsiyonel)
  • 25 gr (1/4 su bardağı) fındık (küçük küçük parçalanmış)
  • 240 ml (1 su bardağı) krema

Yapılışı


  1. Öncelikle fındıklarınızı 180 derecede 5 dakika kavurun. (5 dakikayı geçerse yanacaktır, kesinlikle süreye sadık kalın) Sonra bir kesme tahtasına alıp bıçakla küçük küçük doğrayın.
  2. Isıya dayanıklı bir kaseye çikolata parçaları ve sütü koyun ve mikrodalgada 15 saniyede bir çıkartıp karıştırmak suretiyle eritin. (Bu işlemi mikrodalganız yoksa benmari usulü de yapabilirsiniz.)
  3. Çikolata güzelce eriyip pürüzsüz bir kıvam alınca vanilyayı ve fındık parçalarını ekleyin ve spatula ile karıştırıp tezgahta oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
  4. Bir mikser yardımıyla kremayı kabarana kadar çırpın. Yumuşak ama akıcı olmayan bir kıvamda olmalı.
  5. Yarısını çikolatalı karışımla spatula yardımıyla karıştırın. Sonra kalanını da ekleyin ve spatula ile birbirlerine yedirene kadar karıştırdıktan sonra kaselerinize paylaştırın ve buzdolabına koyun.

Çikolatalı Fındık Kremalı Ganaj Sos İçin Malzemeler


  • 60 gr sütlü çikolata (küçük küçük parçalanmış)
  • 60 ml (1/4 su bardağı) krema
  • 2 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması (nutella gibi)

Yapılışı


  1. Kremayı orta boy bir tencerenin içine koyup ocakta ısıtın.
  2. Isınınca ocağı kapatın ve içine çikolataları koyup pürüzsüz olana kadar çırpma teli ile karıştırın. En son da içine fındık kremasını ekleyin.
  3. Muslarınızı dolaptan çıkartıp üzerlerine sostan paylaştırın, tercihen biraz fındık parçaları serpiştirin ve dolaba geri koyun.
  4. En az 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.


Bon Appétit!






Pretty Simple Sweet sitesindeki tariften adapte edilmiştir.

10 yorum

  1. Bu malzemelerle ortalama bir kup kullanırsak kaç adet çıkar acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben mini mini bardaklarda yaptığım için bilemedim maalesef. Kaselerin büyüklüğüne, içlerine koyduğunuz miktara göre değişiklik gösterir.

      Sil
  2. Merhaba :)
    Tariflerinizi cok begeniyorum ve sayenizde guvenerek surekli yeni birseyler deniyorum mutfagimda:)
    Bir sorum olacakti mousse tarifiyle ilgili.
    Acaba tarifteki malzemeleri iki katina cikarip yapsam ayni sekilde olur mu tat ve yogunlugu?
    Kalabalik bir misafir grubum olacak da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii olur, yeter ki aynı miktarlarda arttırın hepsini. Çok sevgilerimle 💓

      Sil
  3. Damla Hanım, fındıkta çiğ fındık değil kavrulmuş fındık kullanıyoruz değil mi?

    YanıtlaSil
  4. instagram adınız nedir bulamadim sizi?

    YanıtlaSil

Başa Dön