PRATİK ÇİFT ÇİKOLATALI PIE

Ah bu ne kadar çikolata rüyası bir lezzet bilseniz, hemen pişirmeye koyulsanız da tatsanız! Sanırım onca sağlıklı, diyet seçenek bulma derdindeyken çikolata aşkımı bir kenara savurmuşum.. Hemen silkelenip geri geldim, hem de muhteşem ötesi bir pastayla.. :)




Aşırı pratik bir şey bu ve fırında pişmiyor! Tabanı sadece iki malzemeden oluşuyor; oreo ve tereyağ. İkisi birleşince şahane bir pay tabanı oluşturuyor, pay kalıbına yerleştirdikten sonra ise çikolatalı harcını pişirmek kalıyor sadece. Onu da hazırlayıp tabanla buluşturduktan sonra buzdolabında soğumaya bırakıyoruz ve hepsi bu.. Soğuduktan sonra çatala gelen pürüzsüz ve tok buram buram çikolata kokan kremasına aşık olacaksınız! :)




Çikolata zengini ve pratik mi pratik bu lezzet, kırıntısı dahi kalmayacak kadar sevilecek ve sevdikleriniz tarafından sürekli yeniden istenecek... Aşkla bakan gözlerin ışığını parlatacak, bu diyet mevsiminde 'iyi ki' ödül hakkımı bu tatlıya saklamışım dedirtecek.. :)

Pratik Çift Çikolatalı Pie


Lauren's Latest adlı sitedeki tariften uyarlanmıştır.

Malzemeler


Tabanı İçin;

  • 300 gr (2,5 su bardağı) Oreo Kurabiyesi
  • 90 gr (6 yemek kaşığı) tereyağ (erimiş)

İç Harcı İçin;

  • 5 yumurta sarısı
  • 360 gr (1 buçuk su bardağı) krema
  • 40 gr (3 yemek kaşığı) toz şeker
  • Bir çimdik tuz
  • 1 buçuk tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 280 gr (1 buçuk su bardağı) bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)

Süslemek için;

  • 200 gr (1+1/4 su bardağı) krema (soğuk)
  • 20 gr (2 yemek kaşığı) pudra şekeri

Yapılışı


  1. 23 cm’lik bir kelepçeli kalıbın veya bir pay kalıbının tabanını çok az sıvıyağ ile yağlayıp yağlı kağıt yerleştirin.
  2. Oreo kurabiyeleri blender ile toz haline getirin. Tereyağı ile birleştirerek spatula ile birbirine yedirene kadar karıştırın. Kalıbınızın içine döküp kaşıkla veya bir bardakla kenarlarına taşıracak şekilde bastırarak yayın ve buzdolabında soğumaya bırakın.
  3. Orta boy bir kaseye bitter çikolata parçaları ve vanilya özütünü koyup kenarda bekletin.
  4. 5 yumurtanın sarısını bir kasede hafifçe çırpıp bir kenarda bekletin.
  5. Kremayı ufak boy bir tencereye koyun, şeker ve tuzu da içine kattıktan sonra ocağa koyun.
  6. Kısık ateşte ısınınca yumurta sarılarının içine azar azar bir yandan çırparak ekleyin. Sonra tekrar karışımı tencereye alın.
  7. Bir yandan çırpma teli ile karıştırarak hafif koyulaşmasını bekleyin. (birkaç dakika sürebilir, sürekli çırpmayı unutmayın)
  8. Ocaktan çekin ve çikolatalı kaseye ekleyin. Çikolatalar sıcaklıkla eriyene kadar karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde ettikten sonra dolaptan kalıbınızı çıkartıp içine karışımı dökün.
  9. Üzerini düzleyin ve buzdolabında 4-5 saat soğumaya bırakın.
  10. Soğuduktan sonra krema ve pudra şekerini kabarana dek çırpıp bir sıkma torbası yardımıyla payınızın üzerine dilediğiniz gibi sıkarak servis edebilirsiniz.

Bon Appétit! 

26 yorum

  1. off, harika görünüyor..Tam da çikolatasızlık başıma vurmuşken..Ellerine sağlık ama, olmaz ki, böyle de yapılmaz ki :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah tam sizlik görünüyor o zaman gerçekten! :)

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba dolapta ne kadar tazeliğini korur acaba

    YanıtlaSil
  5. Efsane bir lezzet 😍 Tarif harika oldu bir kez daha teşekkürler damla hanım😇

    YanıtlaSil
  6. Çok yemeyecektim,kendime hakim olacaktım güya. Ama tutamadım. Bir parça tadayim diyeti bozmayayım desem de nafile. :( Denediğim 3. tarifiniz. Mest oldum yine. Sirada haşhaşlı limonlu muffin var. :)

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar, bugün yaptım yarın deniycem bakalım nasıl oldu. Fakat anlamadığım bir nokta oldu, kremayı ısıttıktan sonra yumurta sarılarını ekledikten sonra koyulaşmadı? Krema bildiğim kadarıyla fokur fokur kaynatılmıyor, çok kaynatmadım bende. Kalıba döktüğümde oldukça sıvıydı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru bilgi değil, krema kaynatılır. Tarife uymanız tavsiyemdir.

      Sil
  8. Merhaba Damy,
    Böyle bir tarif olamaz! Lezzetiyle yiyen herkesi büyüledi. Tariflerinin hemen hemen hepsini denedim ve sonuç muhteşem. Böyle tarifleri bizlerle paylaştığın için teşekkürler,sevgiler ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize çok sevindim, afiyet olsun!

      Sil
  9. Merhabaa :) Bugünde bu tarifinizi deneyeyim dedim ama çikolataya karışımı dökerken kesilmiş gibi hatta yumurta pişmiş gibi bir görüntü vardı acaba normal mi yoksa yanlış bir şey mi yaptım bir öneriniz var mı acaba ? Kıvam aldıktan sonra bikaç dakika kaynattım karıştırarak onun etkisi olabilir mi şimdiden teşekkürler öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  10. merhaba damy krema ve pudra şekeri karışımını cupcakek süslemede de kullansak nasıl olur :)

    YanıtlaSil
  11. Sütlü çikolata ile yapsak olur mu? 😊

    YanıtlaSil
  12. Damy az önce sana bir yorum yazdım, alternatifleri değerlendirebilmek ve en başarılı sonucu elde edebilmek adına :) Tanrım bu doğum günü o kadar özel biri için ki sana anlatamam.. :) Bu sebeple bu pratik çift çikolatalı pie tarifini acaba küçük yuvarlak tartolet kaplarında yapabilir miyim? Yaparsam nelere dikkat etmem gerek. Çünkü açık büfe gibi bir mükellef masa hazırlamaya çalışacağım veee neredeyse tüm tatlılarımı senin tariflerin ile yapıp misafirlerime sunacağımm.. Her gelen misafirime hiç şüphesiz sadece senin tariflerini yapıyorum ve sanıyorum her misafirim şuanda sana ve bana aşık :) sitende yer alan tüm tariflerini denemem lazımmış gibi bir hissim var bu lezzetleri yapmak için o kadar heyecanlıyım ki sadece senin tariflerini yapmak için bile evime misafir davet edebilirim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özel bir şey yok, aynen yapılabilir. Teşekkürler güzel sözleriniz için..:)

      Sil
  13. Merhaba , artan yumurta beyazlarını nasıl değerlendirelim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beze(mereng) ile değerlendirebilirsiniz.:)

      Sil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. Tüm tariflerinize bayılıyorum, çoğunu denemeye çalışıyorum. Oreo pahalı gelince nero bisküvi ile yaptım, üstüne de hafiflesin diye neronun kremasıyla karıştırıp krem şanti sürdüm. Misafirlerim bayıldı. Çikolatalı kreması inanılmaz hafif oldu. Çok güzeldi teşekkür ederim 🩷

    YanıtlaSil

Başa Dön