NUTELLA FİNCAN KEK (MUG CAKE) (VIDEO)





Sadece 5 malzeme ile yapılan mükemmel bir fincan kek! Hazırlaması 1 dakika, pişirmesi 1 dakika. Ani bastıran tatlı krizlerinin ilacı. Kıvamı da ıslak kek gibi, nefis. Zaten işin içinde nutella varsa daha ne istenir ki?

Bu aralar en çok, pratik ve az malzeme ile maksimum lezzeti yakalayabildiğim tarifler denemekten keyif alıyorum. Zaman kısıtlılığı, çat kapı misafirler ve tatlı krizleri için çok ideal oluyor. Bu tarifi de yine bu anlardan birinde denedim ve blogda yer alması gerekecek kadar lezzetli oldu!


Nutella, hali hazırda şeker ve yağ barındırdığı için içine girdiği tatlılar fazla malzeme istemiyor. Bu mantıkla daha az kalorili bir fincan kek elde edebildim. Yumurta içermediği için  kekimiz fazla kabarmıyor bilginiz olsun. Bu tek kişilik fincan kekin dipnotu ise: Siz siz olun, (benim aksime) evinizden dondurmayı eksik etmeyin ve üzerine bi top vanilyalı dondurmayla lezzetini ikiye katlayın! :-)



 




Nutellalı Fincan Kek

Malzemeler


4 gr (1 çay kaşığı) kabartma tozu
75 gr (1/4 su bardağı) nutella
27 gr (3 yemek kaşığı) un
45 gr (3 yemek kaşığı) süt
8 gr (1 çay kaşığı) şeker

Yapılışı

- Tüm malzemeleri küçük bir kapta karışana kadar çırpın ve fincanınıza aktarın.
- Mikrodalgada 700 Watt ayarda 1 dakika pişirin. (Koyduğunuz fincanın büyüklüğüne  göre taşma olabilir, telaş yapmayın. :) )
- Çıkarıp kürdan batırarak kontrol edin, çok ıslak çıkıyorsa 30 saniye daha pişirin.
- Üzerine bir top dondurma veya kremayla servis edebilirsiniz!


Bon Appétit!

10 yorum

  1. harika görünüyor😄peki milrodalgamız yoksa ne yapmalı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 200 derecelik fırında bir kaç dakika aynı şekilde pişirebilirsiniz :)

      Sil
  2. Bu tarife bayildim cok pratik görünüyor ama fincan firina girdiginde bi sorun olmuyor mu catlama vs.? o yuzden biraz tereddutte kalip deneyemedim :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, size Instagram'dan cevap vermiştim ama aynı konuda tereddüt edebilecek başka okurlar da olabileceğinden, burada da cevaplamış olayım istedim :)

      Tercihen mikrodalgada pişirmeniz daha garanti sonuç verir. Ancak ısıya dayanıklı fincan veya sufle kabında fırında 200 derecede, ortasına kürdan batırdığınızda kuru çıkacak şekilde pişirebilirsiniz.

      Sil
  3. Bu ölçü ile kaç fincan kek çıkıyor rica etsem öğrenebilirmiyim.

    YanıtlaSil
  4. Bir alternatif: http://www.tablefortwoblog.com/the-moistest-chocolate-mug-cake/ ve yanına http://www.thekitchn.com/iced-green-tea-elixir-with-gin-150867 :) İkiside denenmiş ve başarısı ispatlanmış tarifler :)

    YanıtlaSil
  5. Eve gittiğimde mutlaka deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  6. Akşam bastıran tatlı krizine birebir, harika bir tarif çok teşekkürler:))

    YanıtlaSil
  7. mikrodalgamızda 700 watt lık bir ayar yok. 600 ve 800 seçeneklerim var. Hangisini tercih etmeliyim?

    YanıtlaSil

Başa Dön