YEŞİL ÇAYLI SICAK BEYAZ ÇİKOLATA




Sıradışı.. Baştan çıkarıcı.. Mükemmel bir tat!
   
Toz yeşil çay bulabilmemle bu tarifi yapmam bir oldu. Matcha'yı en iyi ekürisi olan beyaz çikolata ile birleştirdim ve ortaya yine soğuk kış akşamlarında içinizi ısıtacak mükemmel bir sıcak çikolata çıktı..



Aroması farklı. Sıradanın dışına çıkmayı benim gibi seven herkesin bayılacağına eminim. Beyaz çikolata miktarını dilediğiniz gibi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Çok basit: tatlı geldiyse miktarı düşürün, tatlılık lazımsa daha fazla ekleyin.
 
   
Önümüzdeki günlerde yine beyaz çikolatalı mükemmel yeşil yeşil kekler pişirmek var aklımda. Matcha çayının tek başına tutkunu değilim fakat tatlılardaki uyumuna bayılıyorum. Kekler, pancake'ler, sütlü tatlılar ve dondurmalara kattığı aroma lezzeti ikiye katlıyor.

 



Misafirlerinize de yemek sonrasında ikram edeceğiniz yeşil sıcak çikolatanın, onları oldukça etkileyeceğinden emin olabilirsiniz. :)




Not: Toz matcha'yı chado.com.tr den sipariş ettim ve 2 günde elime ulaştı. Sizler de kolaylıkla temin edebilirsiniz. Yurtdışında yaşayanlar için zaten temin edilmesi oldukça kolay olacaktır.

Yeşil Çaylı Sıcak Beyaz Çikolata

Malzemeler


180 ml badem sütü*
180 ml normal süt
1 çimdik tuz
140 gr beyaz çikolata (küçük doğranmış)
1 tatlı kaşığı matcha tozu


* Badem sütünü artık çoğu market satıyor. Ben macrocenter'dan alıyorum. Yerine dilediğiniz bir süt de kullanabilirsiniz.

Yapılışı

- Sütleri büyükçe bir cezveye koyun, kaynayacak sıcaklığa geldiğinde beyaz çikolatayı ve tuzu da ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
- Matcha tozunu da ekleyin ve karıştırın. (El blenderınız varsa birkaç saniye çırpın, matcha'nın çözülmesini sağlayın.)
- Kupalara koyabilirsiniz. Tarif 2 kişiliktir.



Bon appétit!

2 yorum

  1. Sonbahar ve kış günleri için harika bir içecek. Badem sütü hariç evde bütün malzemeler vardı ben de badem sütsüz yapmaya karar verdim. Yine de çok güzel oldu. Japonya'nın matchalı Pocky krakerleriyle tadı aynı :)

    YanıtlaSil

Başa Dön