PASTACI KREMASI - ÇİLEKLİ MİNİ YUFKA KAPLARI



Kıtır kıtır yufka kapları, içinde taptaze vanilyalı pastacı kreması ve çilekler ile tek lokmalık enfes tatlılar hazırladım. Üstelik sadece 15 dakikada!! :) 


Bu tatlının esas yapılış amacı uzun zamandır benden beklediğiniz mükemmel pastacı kreması tarifini vermek aslında. Hani şu en meşhur herşeyin içinde olan hafif mi hafif bir krema.. Kremşantiden nefret edenlerin vazgeçemediği.. Ekler, profiterol, tart, tartölet ve pastaların içinde yer alan mükemmel pastacı kreması. 


Tarifim Fransa'daki okulum Le Cordon Bleu imzalı olduğundan fazla söze gerek yok aslında. Reçetemdeki yağ ve şeker oranını biraz azalttıktan sonra damak tadımızı yakalayabildim. Mükemmel kıvamı ve pratik yapılışı ile sade halini dahi dayanamayıp kaşık kaşık yerken hafif tadına hayran kalacağınızı biliyorum. 


Sadece meyveler eşliğinde tüketebileceğiniz gibi, ben bugün en pratik olarak buzluğumda olan baklava yufkasını değerlendirmek amaçlı bu şekilde pişirip servisini yaptım. Gerçekten çok hafif oldu ve şimdiden koca tabak mideye indi bile! :) Kalan kremamı ise ilerleyen günlerde milföy pastası için değerlendirmek bence iyi fikir! Siz meyveli tartölet veya profiterol toplarının arasında mı tercih edersiniz yoksa benim gibi yufka kaplarında sunmak sizi de cezbetti mi? 



Her ne şekilde yaparsanız yapın, artık sizin de güvenebileceğiniz garanti bir pastacı kreması tarifiniz olduğu için şanslısınız. :)

Pastacı Kreması - Çilekli Mini Yufka Kapları

Malzemeler

480 ml (2 su bardağı) süt
2 adet yumurta sarısı
80 gr (1/3 su bardağı + 1 yemek kaşığı) toz şeker
30 gr (1/4 su bardağı) un
30 gr (1/4 su bardağı) mısır nişastası
2 tatlı kaşığı vanilya özütü*
Bir çimdik tuz
75 gr (1/3 su bardağı) tereyağ

* Vanilya özütü kullandığım her tarifte olduğu gibi bu tarifte de yerine çubuk vanilya kullanabilirsiniz. 1 adet çubuk vanilyayı uzunlamasına kesip ikiye ayırdıktan sonra iç kısmındaki tohumları bıçakla sıyırıp sütün içine ekliyorsunuz. 

Yapılışı

- Orta boy bir tencereye sütü koyun ve orta ateşte ısınmaya bırakın.
- O sırada orta boy bir kaba yumurta sarıları ve şekeri koyun ve hiç beklemeden çırpma teli ile rengi açılana kadar çırpın. 
- İçine nişasta ve unu eleyerek ekleyin. Çırpma teli ile karıştırdıktan sonra tuz ve vanilyayı da ekleyin. 
- Isınan sütten bir kepçe bu karışıma koyun ve çıpma teli ile karıştırın. İki kepçe daha koyun ve karıştırın. 
- Tenceredeki sütün içine tüm yumurtalı karışımı bir yandan çırparak yavaş yavaş (ip gibi akıtarak) ekleyin.
- Yine orta ateşte karışım katılaşıp kıvam alana kadar sürekli çırpın ve kaynamaya başlayınca ateşten alıp tereyağını katı şekilde ekleyin. Çırpma teli ile karıştırdıkça tereyağ eriyecek ve kremanız harika bir kıvam alacak.
- Kremanızı bir borcama dökün ve üzerine temas edecek şekilde streç filmle kapatın. 
- Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına koyun. Kullanmadan önce biraz mikserle çırparsanız kıvamını pürüzsüzleştirmiş olursunuz. 
- Buzdolabında yaklaşık 4 gün tazeliğini koruyacaktır. 

Yufka Kapları için Malzemeler

2 adet baklava yufkası
20 gr tereyağ (erimiş)

Yapılışı

- Fırınınızı 160 derecede ısıtın. 
- Yufkaları üstüste koyarak yuvarlak küçük metal bir kalıpla kesin ve cupcake kağıtları veya muffin kalıplarının içine yerleştirin. 
- Erimiş tereyağını fırça yardımıyla içlerine sürün ve fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. 
- Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra pastacı kremanızla içlerini doldurup taze meyvelerle süsleyebilirsiniz. 

Bon appétit!


34 yorum

  1. Harika görünüyorlar, ben de güzel bir pastacı kreması arayışındaydım, bir çoğunda 5-6 yumurta sarısı kullanıldığı için vazgeçiyordum, bu tam da aradığım şeydi. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Fazla sarısı olduğunda rengi de çok koyu oluyor dolayısıyla ben de tercih etmiyorum. Oldukça hafif bir krema, tavsiye ederim :)

      Sil
    2. süpersinn hep böyle bir tarif arıyodum ama bulamıyordum. Ellerine sağlık :))

      Sil
    3. Bulduğunuza sevindim ;)
      Afiyet olsun.

      Sil
  2. Tariflerinize bayılıyorum! Alakasız bir sorum olacak: açıklamalarda "buzluktaki baklava yufkamı" kullandım demişsiniz, benim de elimde artan baklava yufkam var, buzlukta nasıl saklanıyor, çıkardıktan sonra hemen kullanmak için nasıl bir işlemden geçiriyoruz, açıklarsanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baklava yufkasını streç filme sıkıca hiç hava geçirmeden sardıktan sonra buzlukta 1-2 ay tazeliğini koruyor. Kullanmadan bir süre önce oda sıcaklığına çıkartıyorum ve çözülünce streç filmini açarak kullanıyorum.

      Teşekkürler, sevgiler. :)

      Sil
  3. Buğday nişastasi kullanmamız çok fark yaratır mı acaba?

    YanıtlaSil
  4. Buğday nişastasi kullanmamız çok fark yaratır mı acaba?

    YanıtlaSil
  5. Dolapta ne kadar süre saklayabililirim :)

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Bu kremayla muzlu rulo pasta yaptım ve yiyen herkes ba-yıl-dı..
    Teşekkürler Damy :)
    Seni ve tariflerini seviyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sizi seviyorum! Çok teşekkürler💓

      Sil
  8. Merhabalar Damla Hanım, sizi severek ve beğenerek takip ediyorum. Bir şey öğrenmek istiyorum.Bu kremanın kıvamı nasıl oluyor acaba ben daha taşıyıcı pasta arasında kaymayan bir kıvam istiyorum. 3 tane pandispanya arasına 2 kat süreceğim. Bazı tarifler çok cıvık oluyor da. Şimdiden çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pandispanyalara bu tarif çok yakışıyor, daha katı bir kıvam için nişasta miktarını arttırabilirsiniz 1-2 tatlı kaşığı kadar.

      Sil
  9. Damla hanım merhaba ❤️ Bir çok tarifinizi deniyorum ve memnun kalıyorum.Çok teşekkür ederim.Bu tarif benimde aklıma yattı çok iyi görünüyor yalnız şeker miktarı çok az geldi gözüme acaba çok şekersiz olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok şekersiz olmuyor merak etmeyin. Gayet yerinde oluyor. Çok sevgiler :)

      Sil
  10. Pastacı kremasını pişirdim. Tart hamurumı yoğurdum. Buzluktaki vişnelerle tart yapacağım. Sonuç güzel olur umuyorum. Çok merciii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim muhteşem oldu! Ellerinize sağlık💓

      Sil
  11. Damla hanım bir çok tarifinizi denedim ve hepsi çok güzel oldu. Hep hayalimde, mükemmel kremalı bir pasta yapabilmek vardı ve işte şimdi hayalim gerçek oldu. Çok teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu bana! Beğendiğinize çok sevindim..:)

      Sil
  12. Merhabalar bende tarifinizi en kısa zamanda denemek istiyorum bir sorum olacak yufkaları muffin kalıplarına nasıl veya kaç tane yerleştirdiğinizi tam olarak anlayamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem sayısı hem de nasıl koyduğum yazıyor.
      2 adet ve üstüste.

      Sil
  13. Sevgili damy doğum günü pastası yapmayı istiyorum 22cm kalıp kullanıcam acaba bu krema miktari yeterli olur mu? Tarif için teşekkürler 🙏

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Damla Hanım ☺️ Vanilya özütü ve çubuk vanilyam yok marketlerde satılan toz vanilyayı kullansam çok fark eder mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbet biraz farkeder, ama iş görür tabii ki.

      Sil
  15. Bu tarifi çikolatalı veya kakaolu yapmam mümkün müdür, çikolata veya kakao ilavesi yapmak istersem kıvamda değişiklik olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kremanın içerisine bir miktar erimiş çikolata ekleyerek yapabilirsiniz.

      Sil
  16. Damla Hnm,tariflerinizi ve sunumlarinizi çok beğeniyorum. Hayran olduğum bir pasta var;Çilekli Ek-pa,Pelit pastanesinin favori pastasıdır. Muzlusu da vardır. Acaba ona benzer bir tarifiniz var mıdır?Merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  17. Cupcakelerin uzerini suslemek icin de kullanilabilir mi kivami uygun oluyormu frosting gibi damla hanim?

    YanıtlaSil
  18. Merhaba bu kremaya gida boyasi koyup tekrar mikserle karistirsak olabilir mi? Kremayi sulandirir mi?

    YanıtlaSil
  19. Damy's pastacı kremanı alman pastasında ve rulo pastasında kullanıyorum. herkes bayılıyor. Şu ana kadar hangi tarifini uyguladıysam beni hiç üzmedi. Brownin vazgeçilmezimiz en meşhur pastam oldu. parça çikolatalı kurabiyende öyle :) iyi ki seni takip ediyorum. Duruşa öpücükler

    YanıtlaSil

Başa Dön