ORJİNAL TİRAMİSU


Bu tiramisu birkaç yıl önce her hafta görüştüğüm İtalyanca öğretmenim, sevgili Deborah ile birlikte pişirilmişti.. Fonda İtalyanca şarkılar eşliğinde hayatımın ilk tiramisu deneyimi ne kadar da şahaneydi! :)


Dolayısıyla orjinal demem boşuna değil, Napoli'de doğup büyüyen biricik Deborah'ın eskiden bugüne süregelen aile tarifi.. Çok pratik ve şaşmayan bir lezzet olduğu için her fırsatta pişiriyorum, beni bir kez dahi yanıltmadı. Lady finger bisküvilerini hazır kullandım, başka bir zaman da yumurtasız tiramisu tarifi vermeyi planlıyorum o vakit kendi parmak bisküvilerimizi de birlikte pişiriyor olacağız. :)


Bu tarifi küçük kalıp kullanarak yapmanızı özellikle tavsiye ediyorum, miktarı tam iki kat tiramisu yapılacak kadar ayarlanmış çünkü. Ben küçük boy borcamda pişirdim, elbette bardaklarda da sunum yapabilirsiniz. Mascarpone yerine ne kullanabiliriz sorusunu duymaktan çok korkuyorum; şimdiden cevaplamam gerekirse alternatifi mümkün değil. :) Malzemeleriniz tam ise hemen pişirmemek için bir nedeniniz yok demektir, pratikliğine bayılacaksınız. 



Sevdiklerinize klasikleşmiş İtalyan tatlısı tiramisu pişirmek isterseniz bu tarife sonsuz güvenebilirsiniz. Hele ki menüde öncesinde makarna da varsa tadına doyum olmaz o akşamın..


 

Orjinal Tiramisu

Hazırlık: 10 dk. | Pişirme: 8 dk. | Sonuç: 8 Kişilik | Zorluk: 

Malzemeler

 

Şurubu için;


240 ml (1 su bardağı) su
2 çorba kaşığı instant toz espresso veya nescafe

Tiramisu için;

 

  • 4 adet yumurta sarısı
  • 50 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
  • 80 gr (1/4 su bardağı) kahve likörü
  • Bir çimdik tuz
  • Kedi dili bisküvi (hazır aldığınız 1 paket yetecektir)
  • 235 gr (1 su bardağı) krema
  • 225 gr mascarpone peyniri
  • 2 yemek kaşığı kakao (üzerine serpmek için)

 

Yapılışı

 

  1. Şurup için suyu kaynatın, kahveyi içinde çözdürün.
  2. 20x20 cm'lik bir borcamı tezgaha koyun.
  3. Isıya dayanıklı bir orta boy kaseye yumurtalar, toz şeker, kahve likörü ve tuzu koyun.
  4. Ocağın üzerine orta ateşte bir tencere koyun, içine üç parmak kadar su koyup kaynamasını bekleyin.
  5. Kaynayınca altını kısın ve üzerine yumurtalı kaseyi oturtun (benmari usulü kaynayan suyun buharı ile bu karışımı pişireceğiz, kase suya kesinlikle değmesin.)
  6. Oturttuğunuz andan itibaren yaklaşık 6-7 dakika sürekli hızlı hızlı çırpmaya başlayın. Dilerseniz bu aşamada el mikseri de kullanabilirsiniz. Karışım beyazlaşıp, kalınlaşacak. Kesinlikle karıştırmayı bırakmayın, topaklanmasın.
  7. Kıvamı koyulaşıp rengi açılınca ocaktan alın ve yaklaşık 10 dakika soğumasını bekleyin. (Buzlu su dolu bir kovanın üzerine oturtabilirsiniz çabuk soğuması için)
  8. Bu sırada sıvı krema ve mascarpone peynirini bir çırpma kabında kabarana kadar çırpın. (Yaklaşık 4-5 dakika) Eğince dökülmeyecek, kabarmış bir kıvamı olmalı.
  9. Yumurtalı karışımı çırpılmış kremalı mascarpone'un içine ekleyin ve spatula ile güzelce birbirine yedirin.
  10. Borcama önce kedi dili bisküvilerinin bir kısmını bir kat olacak şekilde teker teker kahveli şuruba batırarak dizin.
  11. Üzerine tiramisu karışımınızın yarısını döküp yayın.
  12. İkinci kat kedi dili bisküvilerini şuruba batırıp batırıp dizin.
  13. Kalan tiramisu karışımının hepsini dökün.
  14. Üzerini düzleyin ve buzdolabına koyun.
  15. Yaklaşık 4 saat buzdolabında bekledikten sonra tam servisten önce üzerine komple kakao serpiştirin ve dilimleyip servis edin.
  16. Kakaoyu mutlaka tam servisten önce üzerine dökün yoksa terleme yapıyor ve hoş bir görünüm olmuyor.

Bon Appétit! 

77 yorum

  1. Harika görünüyor, ben de neredeyse aynı yöntemle yapıyorum, Sicilya Usulü diye yayınlamıştım blogda. Bir İtalyan'dan almıştım büyükannesinin tarifiymiş :) İtalya'nın kuzeyi ve güneyinde farklı yöntemlerle yapılıyormuş. 4-5 yıl önce yine bir İtalyan arkadaştan aldığım tarifte yumurtanın akı da kullanılıyordu çünkü. Ben de hangisi orjinal tarif ki derken bu bilgiye rastlamıştım. Farklı yöntemler olabiliyormuş ama benim favorim bu tarif.

    YanıtlaSil
  2. Muhallebisinde sütü ve unu göremeyince acaba ne kıvam verdi diye düşündüm. Muhtemelen krema vermiştir. Benim de hiç şaşmayan bir tiramisu tarifim var ama bunu da denemek isterim. Süper görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orjinal İtalya'da yapılan tiramisularda asla kullanılmıyor un, süt. O bizim versiyonumuz gibi aslında ama ben çok seviyorum o usulü de kayınvalidem yapıyor parmaklarımı yiyiyorum:) şiddetle tavsiye ederim, sevgiler :)

      Sil
  3. Bir haftadır gönlümde olan tarifi sonunda dün akşam yaptım.
    Kedi dili bisküvilerim pastane yapımı olduğu için tek kat koyduğumda ince oldu, ayrıca biraz fazla ıslatmışım sanırım. Bir sonraki sefere marketlerde satılan tiramisu için olan paketlerden almam gerekiyor.
    Tadı bambaşka güzel oldu. Bence çok başarılı, ama kızım ve eşim türk usulü olanı daha çok seviyorlar sanırım.
    Tarifi bizimle paylaştığınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kedi dili bisküvilerini bir iki saniye içinde şuruba batırıp çıkarmak gerekiyor aslında özellikle de ev yapımı olanlar ise. İçinde beklettiğiniz an yumuşayıp dağılıyor. Olsun, beğendiyseniz ne mutlu, çok sevindim. Afiyetler olsun :)

      Sil
  4. Merhaba, bu tarifi 2 kere ust uste denedim. Ikisinde de mascarpone peyniri ve kremayi cirparken ilk dakikalarda bir miktar hacimlense de sonrasinda resmen curumus gibi sondu ve ne oldugunu anlayamadim ama kullanamadim. tarifi yapmadan once kremayi marketten alip geldim cok soguk degildi. yada cirpma hizi yuksekti acaba o mu etken oldu bilemedim. Bir dusuncem de mascarpone peyniri ile ilgili. peynirin suyunu suzdurup mu koymaliyiz acaba. Bu asamalarla ilgili biraz detay verirseniz sevinirim. Tam bir tiramisu asigi oldugum icin ve muhallebi kivamli kremalarin orjinal tiramisu olmadigini bildigim icin bu tarifi gercekten merak etmistim. tesekkurler simdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer ki kremayı haddindan fazla çırparsanız kesilir, sanırım öyle bir sorun oldu sizde. Hacimlenip cıvık bir kıvamdan kremşanti kıvamına geçtiğinde durdurabilirdiniz mikseri. Birdahakine mutlaka bu şekilde deneyin, eminim memnun kalacaksınız tadan herkesin bayıldığı garanti bir tiramisu tarifi çünkü. Mascarpone hiç sulu bir peynir değildir aslında? Sizin kullandığınız suluysa elbette suyunu süzdürerek kullanmanız daha iyi olacaktır. Birdahaki denemenizin sonucunu sabırsızlıkla bekliyorum, sevgiler :)

      Sil
  5. Merhaba kahve likörü yerine onerenbileceginiz bir alternatif varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve likörü yerine alkol kullanmak istemiyorsanız önerebileceğim herhangi birşey yok. Alkol kullanıyorsanız rom da kullanabilirsiniz.

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Damla. Bloğunuzdaki birçok tarifi denedim. Tarifleriniz hem pratik hem de annelerimizden kalma klasik tariflere göre çok daha popüler ve keyifli (Tabi bende o tariflerin de yeri bambaşka).Ben bir Tiramisu sever olarak mascarpone peynirini muhallebiyle karıştırıp kıvamı garantiye alıyordum 😁 Bu tarifi mutlaka deneyecegim. Ve istisnasız denediğim tüm tariflerinizde başarılı sonuç elde ettim. Tariflerinizi okuduktan sonra sanki siz mutfağımdasınız ve nasıl yapıldığını uygulamalı anlatıyormuş sunuz gibi bir güvenle işe koyuluyorum.Yani diyeceğim o ki,siz iyi ki varsınız ve bu işi çok iyi yapıyorsunuz 😊
    Sevgi ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu ettiniz, motive oldum güzel sözlerinizle. Paylaşırken ilk amacım mutfakla ilgisi olan olmayan herkesin benimşe aynı sonucu alabilmeleri için uğraşmak. Amacım yerine ulaşıyorsa ne mutlu! Nice güzel tariflerde buluşmak dileğiyle.. :)

      Sil
  8. Merhaba sadece sarilari degilmi beyazlar çöpe ve bir paket kedi dili demissiniz ama 200gr ve400luk var ayrıca şeker oranı az mi kullandınız yani 60değilde 75yapsam çok mu şekerli olur tessekurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 200'lük paket yeterli olacaktır.
      Yumurtaların sadece sarıları evet.
      Şeker miktarı gözünüze az göründüyse arttırabilirsiniz, ancak bu tarif için 60 kafidir.

      Sil
  9. Merhaba, tarihinizi dün akşam yaptım. Ben baileys koydum. Çok lezzetli oldu. Kremanin cıvık olması normal mi? Kremanin kıvamı aklıma takıldı. Onun dışında bayıldık biz. Tesekkurlerr💜💜

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıvı krema ve mascarpone peynirinin kabarana kadar çırpılması kısmında sorun olduysa ancak cıvık olabilir. Yani yeterince kabartmadıysanız kremanın daha akışkan olmasına neden olabilir, onun dışında başka bir püf noktası yok. Baileys eminim çok yakışmıştır:-) ellerinize sağlık, afiyetler olsun.

      Sil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. merhaba, tiramisuyu geceden yapsak ve bir sonraki gun aksam yesek kotu mu olur acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yaptıktan sonra 5 güne kadar tazeliğini korur merak etmeyin.

      Sil
  12. Alkolsuz turk usulu kayinvalidenizin yaptigi tiramisu tarifinizi de paylasmayi dusunyor musunuz :)

    YanıtlaSil
  13. Merhaba ben bugün denedim mascarpone ile kremayı çırptığımda stand mikserde peynir katı olduğundan sanki kesilmiş süt gibi kaldı içinde yumurtaya döltüğümde iyi karışmadı kesik kesik kaldı tekrar mikserledim bir şeyler oldu bakalım yarın misafir yorumu ne olacak pek içime sinmedi ama 😞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mikserle çırpmanıza rağmen kesik kesik olmasına şaşırdım. Acaba haddinden fazla çırpıp krema kesilmiş olabilir mi ki? Yine de tadına olumsuz yansıyacağını zannetmiyorum ben. Çok sevgiler

      Sil
  14. Merhaba mascarpone peyniri için ev yapimi tarifi buldum yapmak isteyenler tıklasın https://cahidesultan.net/2015/04/27/ev-yapimi-mascarpone-peyniri/ (Tariflerinizi takip ediyorum çok güzel görünüyo her biri,ellerinize sağlık iyi akşamlar )

    YanıtlaSil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. Damla hanim merhaba, yumurtayi isitmanin sebebi pastorize etmek mi? Hamile arkadasima rahatlikla yedirebilirmiyim :) (alkolsuz versiyonu tabi)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet amaç o :-) ama yine de hamileler için riskli görüyorum bence çiğ yumurta barındıran tariflerden o süreçta kaçınmalı.

      Sil
  17. Merhaba Tariften kahve likörünü çıkartsak herhangi bir sorun olurmu acaba 😔

    YanıtlaSil
  18. Mascarpone peynirini nereden bulabilirim ?

    YanıtlaSil
  19. Merhaba, tarifinize uygun yaptim ancak maalesef daha önce yaptigim mascarponeli tariflere hiç benzemedi. Verdiginiz ölçülere göre tadini sevemedim ve kivami da istedigim gibi olmadi :( Hayal kirikligi oldu. Yazmadan edemedim, lütfen kusura bakmayin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim ne demek çok üzüldüm, acaba yumurtanız mı kesildi? Spesifik birşey sorarsanız cevaplayabilirim lakin genel olarak beğenmedim diyorsanız birşey demek güç.
      Alkolsüz tiramisu tarifini şiddetle tavsiye ederim, beğeneceğinize eminim ve püf noktaları çok daha az, daha pratik bir tarif.

      Sil
  20. Yılbaşındaki gibi puf puf görünümü nasıl verdiniz acaba? Ben o görüntüyü çok daha fazla sevdim:). Bir de kahve likörünü nereden temin edebilirim? Özellikle önerdiğiniz bir marka var mıdır? Teşekkürler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıkma torbasıyla top top şekilde sıkabiliyorsunuz tepesine. :) kahve likörü için özellikle sevdiğim bir marka yok aslında ama kahlua bulabilirseniz çok iyidir. Hare de seviyorum ben💓

      Sil
    2. Emzirirken bu tarifi yapmamın riski var mı acaba? Bilginiz varsa çok sevinirim.

      Sil
    3. Sanmıyorum risk olduğunu ama dilerseniz alkolsüz ve pişmiş yumurtalı tiramisu tarifini de deneyebilirsiniz. :)

      Sil
  21. Offf okurken eridim, deneyeceğim ㇱ❤🍀🌼☀

    YanıtlaSil
  22. Merhaba orjinal tiramisu tarifi ararken sizin tarifinizi buldum çok begendim akşam yapmayı düşünüyorum.Yalniz bir şey sormak istiyorum mascarpone ve kremayı iki katı yapsam yumurta sayını arttırmam gerekiyor mu? Bir de evde rum aroması var kahve likörü yerine ondan kullanabilirmiyim? Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tüm malzemeleri aynı ölçüde arttırmak gerekiyor. Kahve likörü yerine rom kullanabilirsiniz şahane olur. Sevgiler

      Sil
  23. Çok sevindim beğenildiğine..:) Çıtayı yükseltmişsiniz, dilerim İtalyanlardan da tam puan alır. Ellerinize sağlık! :)

    YanıtlaSil
  24. Damlacım ellerine sağlık. Tarif gerçekten mükemmel oldu. Çok teşekkür ederim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. Bazi italyan tariflerinde kahve likörü yerine amaretto kullaniliyor. Alkol kullanmak istemeyenler acibadem aromasi ile ona yakin bir tat yakalayabilirler. Ben öyle yaptim, fena olmadi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum, verdiğiniz fikir için herkes adına teşekkürler :)

      Sil
  26. Roma da meshur Pompi de yedigimin aynisi oldu NEFİS. Kremanin kesilmesiyle ilgili yorumlar okudum tamamen aldiginiz kremayla ilgili diye dusunuyorum. Yogun olmayan sulu kremalar cirpildiginda kabarmiyor sanirim.Tarif icin tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha çok oda sıcaklığında kullanıldığında krema kesiliyor..size İtalya'da deneyimlediğiniz lezzeti hatırlatıyorsa ne mutlu.. ellerinize sağlık. :)

      Sil
  27. Damla hanim merhaba.Dün bir hevesle bu tarifinizi denedim ama sanırım biryerlerde yanlış yaptım. Oncelikle aldığım kedi dilleri parcalanmıştı kahveye bularken kedi dillerinin bir kısmı kahveyi tam cekmiş bir kısmı ise kuru kalmış. Nasıl olmasi gerekiyordu kedi dillerinin kahveli hali? Bir de şurup yeterli gelmedi yeniden aynı miktarda yaptim fakat bukez fazla oldu sanirim kahve miktarı ve kahveli kedi dilleri cok acıydı. Yeterli olmayinca nasil yapiyorsunuz? Bir de surup sogumus mu yoksa sicaga yakin ılık mi olmaliydi?

    YanıtlaSil
  28. Şurup oda sıcaklığında soğumuş olmalı. Normal şartlarda kedi dili bisküvilerini tek tek 1-2 saniye şuruba batırıp kalıba dizmelisiniz. Bu şekilde zaten sorun yaşamanız çok zor. Çok fazla beklettiniz sanırım.

    YanıtlaSil
  29. merhaba ben yapım aşamasında bi sorun yaşamadım kremanın kıvamı çok güzeldi. ilginç olan dolapta bekledikten sonra kendini salması. sizce neyden kaynaklanmış olabilir. tadı çok güzeldi fakat kıvamı cıvık oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En son karışımları birleştirirken spatula ile karıştırmaya ve soğuk olmalarına özen göstermek lazım.

      Sil
  30. Merhaba Damla hanım
    Tarifinizi az önce denedim ilk defa böyle bir tarif yaptım unsuz olarak ve herşey tam oldu gibi likör olarak kahlua kullandım ve kremanın tadı enfes oldu kedi dilini özellikle belçikadan getiriyorum ince gibi sanki ama olsun
    Yarın ofise götüreceğim bakalım umarım arkadaşlar da beğenir. Tarif için tekrar teşekkürler diğer tariflerinizi de en kısa sürede deneyeceğim yorumlarımı yazarım
    Çiğdem..

    YanıtlaSil
  31. Bu tarifte yumurta sanki pismis oluyor gibi geldi bana. Benmari usulu de olsa 6-7 dk pismesi hamile birinin yemesi açısından sıkıntı yaratır mı ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence yaratmaz ve ben yerim. Fakat yine de risk alınması taraftarı değilim.

      Sil
  32. Arkadaslar krema olayi benimde bir kez basima geldi, sunu soylemeliyim yalniz bu tarif icin degil; kremanizin kesinlikle cok soguk olmasi sart yoksa kesilir dolaptan cikarinca hemen mikserle cirpin.önce 1 dk cok yavas 2.dakika hizliya gecin ve bitirin, zaten kivam alip sertlesiyor. 3 dk bile fazla geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrica Almanya ve bazi europa ulkelerinde bu tip sivi kremalar icin kucuk paketlerde krema sertlestirici tozlardan var.Turkiyede karsilasmadim. Prof.malz.satan yerlerde olabilir. Ama siz yinede kesinlikle cok sogukken mikserleyin peyniri de bazi markalar paket icinde azda olsa iliyinca suyu birakiyor süzüp öyle ilave edin.krema sertlesirken o saniyede icine ilave edin.

      Sil
  33. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  34. Merhabalar, mikser yerine tel çırpıcı kullansam olur mu? ya da corba blenderı iş görür mü? Mikserim standli oldugundan bu tarife uygun değil. Geçici bir çözüm ne önerirsiniz? Teşekkür ederimmm, sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Standlı mikser uygun bu tarif için, asıl elde zor olur.

      Sil
  35. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  36. Merhaba Damla hanım tarifinize ilk kez dün denk geldim.Uzun zamandır tiramusu tarifi bakıyordum.Dün likör kullanmadan tarifi denedim.Lezzeti harikaydı tek sorun krema kıvamını tutturamadım biraz cıvık oldu onun dısında gayet güzeldi.Paylaşım için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  37. Yemek yapma konusunda oldukça beceriksiz bir erkeğim ben.Hikayem Milanoda İl Pesciolone adlı bir balıkçıda , şimdiye kadar yediklerimin hikaye olduğunu anlatan bir Tiramisu ile başlıyor.Orjinal italyan usulü tiramisu nasıl yapılıyor diye nette gezerken burada ki tarifi okudum. Beceriksiz bir kişi olduğum için, iş yerinde ki aşçı ile birlikte Tiramisuyu yapmaya karar verdim.Sonuç harika ve balıkçıda ki lezzete çok yakın oldu :).. Öncelikle tarifiniz için çok Teşekkür ediyorum..Sadece mascarpone u ararken zorlandım :). diyaloglar çok iyi idi.. Markette çalışan bir arkadaşa mascarpone var mı diye sorunca ne fon abi diye sormuştu :)..Tekrar dan çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  38. Merhaba,
    Tariflerinizi çok beğeniyorum, hepsi çok güzel oluyor. Ama mascarpone peynirini her zaman temin edemiyorum. Onun yerine kullanabileceğim bir şey önerebilir misiniz? Alternatifi var mıdır?
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  39. Merhabalar, tarifiniz çok güzel yalnız krema konusunda kararsız kaldım. İtalyanlar hazır krema yerine ayrılan yumurtanın aklarını uzun süre çırparak bir krema elde ediyorlar ve bunu kullanıyorlar diye biliyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Eminim sizde biliyorsunuzdur bunu ama yumurta akları yerine kremayı tercih etme nedeninizi merak ettim. Bilgilenmek için soruyorum :) Tekrar elinize sağlık

    YanıtlaSil
  40. Merhaba tarifinizi denedim ve gerçekten çok güzel çok hafif oldu eşim çok beğendi ☺ artık bu tarif favorim diyebilirim

    YanıtlaSil
  41. Merhabaa, bende denedim tarifinizi tadı bence muhteşemdi. Ama tek sorun peynirimle kremamı güzelce çırptım kıvamı dökülmeyek şekilde oldu. Yumurta karışımını ekleyip çırptım. Ama kreması çok sıvı oldu 3 saat dolapta beklemesine rağmen sıvı kaldı neden olmuş olabilir acaba? Teşekkür ederim��

    YanıtlaSil
  42. Sonunda cesaretimi toplayıp, ne olacaksa olsun deyip, dün akşam mutfağa girdim. Hassas terazim, mascarpone peynirim, Bailey’s’im ve ben işe koyulduk. Tarife harfiyen uydum, çikolata eritmek dışında ilk defa benmari usulü birşey pişirdim. Yumurta kokusu olmadı, kolayca kıvam aldı ve kek yapmaktan kısa sürdü. Roma’da meşhur bir pastane vardı, Pompi. Tam oradakinin aynısı oldu, yerken kendimi dükkanın önündeki küçük sokakta hayal ettim. Şimdiye kadar yaptığım en havalı şey oldu tarif için teşekkürler, patili hane halkına sevgiler...��

    YanıtlaSil
  43. Muhteşem oldu tarif icin teşekkürler

    YanıtlaSil
  44. Yumurta sarışını ilave edince sıpatula ile karıştırın alttan üst içe doğru, sakın mikser kullanmayın. Mikseri krema ve peyniri karıştırırken kullanın sadece.

    YanıtlaSil
  45. Kahve likörüm yok onun yerine ne koyabilirim?

    YanıtlaSil
  46. Likör yoktu. Tekila kullandım. Tadı çok güzeldi. Fakat likörlü halini bilmediğim için karsilastiramiyorum

    YanıtlaSil
  47. Selamlar,
    Harika oldu, adına doyamadık, çooook teşekkürler :)
    Ancak ben tarifi şu şekilde uyguladım, çok fazla video izledim bu yüzden minik dokunuşlar yaptım, krema söndü veya kesildi diyenler için tavsiye niteliğinde olsun :)
    Kremayı ayrı bir kapta çırpıp kabarttım. Peynirle karıştırmadım. Daha sonra yumurta karışımını, mascarpone ve kabarmış kremayı spatula ile yavaş yavaş birbirine yedirdim.
    Kedi dillerini de güzelce demlediğim filtre kahve+su+likör+çok az şeker ile ısladım. Filtre kahve tadı çok daha güzel oldu, hazır granül kahve tadı yapay kaldı. Ayrıca Kremayı çırparken de vanilya ekledim bir paket, yumurta kokusunu biraz daha bastırsın diye. Bir çok tarifte vanilya bulunuyordu tabi onlar gerçek vanilya kullandılar. Neyse, peynir ile kremayı çırparken kesildi diyenlere kremayı ayrı yerde çırpıp daha sonra hepsini karıştırın. Yavaşça karıştırın hiç bekletmeyin.
    Afiyet olsun, tekrar teşekkürler bu harika tarif için. Likör yerine çok az viski deneyebilirsiniz, viski daha keskin olduğu için daha az kullanmak gerekebilir.

    YanıtlaSil
  48. Ben yumurta sarısı ve şekerin ayrı çırpıldığı, beyazının ayrı köpürtüldüğü bir tarifle yapıyorum. Çok güzel oluyor. Bu tarif biraz daha zor gibi geldi, benmari falan. Kahve likörü yerine seçenekler: amaretto, badem likörü, metaxa, rom (mojito yapılan içki)

    YanıtlaSil

Başa Dön