ÇİKOLATALI WAFFLE


Hamurunu kek yapımında da kullanabileceğiniz, yumuşacık, aşırı leziz, mis gibi çikolata kokan öyle bir waffle pişti ki uçurdu bulutlara.. :) Çilek, çikolata sos ve dondurma ile birleşince dünyanın en güzel lezzetlerinden birinin tadına vardığınızı hissediyorsunuz!



Kahvaltı niyetine de akşam tatlısı gibi de tüketilir bence. Üzerine Nutella da yakışır mutlaka ama ben ganaj sos ile uyumuna bayılıyorum. Ganaj sos ne midir? Bir nevi dünyanın en kolay ve en leziz çikolata sosu da denebilir :) eşit miktarlarda krema ve çikolatayı karıştırıyorsunuz ve hazır! Krema sıcak olacak tabii, çikolatayı eritecek sıcaklığıyla.. İster sütlü ister beyaz ister bitter ile kendi damak tadınıza uyan sosu hazırlayabilir, wafflelarınıza ince ince akıtabilirsiniz. Ya da; fotoğraf çekiminden sonra benim yaptığım gibi çikolata denizinde yüzdüredebilirsiniz. :)





Çilek çikolata uyumu zaten her daim ortada, bu hayattaki en güzel ikiliden birisi, iyi ki mahrum kalmamışız bu lezzet birlikteliğinden diyorum her tattığımda yine, yeniden.



Kefir yerine ne kullanabiliriz sorusuna peşinen cevabım; ayran olur.. Krema da olur :) çok çok zorunda kalınırsa süt de olur ama hamurun kıvamını biraz fazla inceltebilir o yüzden çok tavsiye etmiyorum. Yumuşacık çift çikolatalı waffle'ı bana ilk lokmada sevdiren bir faktör daha; içine en son eklenen çikolata parçaları sayesinde henüz ılıkken bıçakla kesince akışkan çikolatalarla önce gözünüzün sonra damağınızın buluştuğu o tatlı an! :) ahh, inanılmaz birşey bu..





Favori tariflerinizden biri yapacağınıza emin olduğum bu hamuru waffle makinanız yoksa da elbette tavada pankek görünümünde de pişirebilirsiniz. O da mı olmadı? Dökün bir kek kalıbına, yumuşacık pişsin.. Sonra üzerine çikolata sos gezdirdiniz mi oldu mu size çikolatalı pasta. :) Afiyetle yiyin, kocaman sevgilerimle.

Çikolatalı Waffle 

 

Malzemeler


  • 2 adet büyük boy yumurta
  • 60 gr (1/4 su bardağı) zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (veya toz vanilya)
  • 235 gr (1 su bardağı) kefir (veya ayran, veya krema)
  • 140 gr (1 su bardağı) un
  • 150 gr (3/4 su bardağı) toz şeker
  • 35 gr (1/3 su bardağı) kakao
  • 2 gr (1/2 tatlı kaşığı) kabartma tozu
  • 4 gr (1/2 tatlı kaşığı) karbonat
  • 2 gr (1/4 tatlı kaşığı) tuz
  • 1 gr (1/4 tatlı kaşığı) muskat (isteğe bağlı)
  • 1/2 su bardağı bitter (veya sütlü veya beyaz) çikolata (küçük küçük parçalanmış)

Yapılışı


  1. Bir kapta yumurta, zeytinyağı, vanilya ve kefiri karıştırın.
  2. Başka bir kapta un, şeker, kakao, kabartma tozu, karbonat, tuz ve muskatı birbirleriyle harmanlayın.
  3. İki karışımı birleştirip çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  4. En son çikolata parçalarını ekleyin ve spatula ile karıştırın.
  5. Waffle makinanızı yağlayın ve ısıtmaya başlayın.
  6. Hamurdan 3/4 ü dolu kepçe ile makinanıza dökün. Ve kapağını kapatıp pişirin.
  7. Tüm hamur için aynı işlemi tekrarlayın.
  8. Çilekler, çikolata sos ve dondurma ile süsleyin.

Bon Appétit!


Handle The Heat sitesinden uyarlanmıştır.


12 yorum

  1. Merhaba :) Ben kek kalıbında pişirme fikrinizi denemek istiyorum. Kaç dakika ve kaç derecede pişirmek doğru olur sizce? Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 180 derecede pişirebilirsiniz.. kullandığınız kalıba göre pişme süresi değişir, bir şey söylemek zor.

      Tam ortasına kürdan batırdığınızda kürdan kuru çıkana kadar pişirin.:)

      Sil
  2. Yaptim ve her tarifinizde oldugu gibi yine mukemmel oldu. Dondurma, cikolata ve bol cilekle susledim, parmaklarimizi da yedik:)) coook tesekkurler tarif icin😘😘😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah eminim çok leziz olmuştur, afiyetler olsun :-)

      Sil
  3. Merhaba,

    bu hamuru aksam hazirlayip, sabah yapsak olur mu acaba? Bazi hamurlar beklemeye pek gelmiyor ama bilemedim. Ya da waffllelari önceden hazirlayip sonra firinda isitsak? Bir de bu tariften ortalama ne kadar cikiyor acaba? Kac kisilik düsünülmüs bir tarif?

    simdiden tesekkürler, Özge

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu hamuru hazırlayıp sonradan da pişiriyorum. Hiç sorun olmaz. Önceden pişirip sonra tavada ısıtabilirsiniz, onda da sorun yok. Bu tariften tahminen 8-10 adet waffle çıkıyor. Çok sevgiler :-)

      Sil
  4. Ufff nasıl lezzetli gözüküyor oğlum bayılacak buna:) Acaba waffle makinenizin markası ne diye sorsam çokmu şey istemiş olurum?? Bu aralar waffle aşkımız kabardı bu tarifin karşıma çıkması tesadüf olamaz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sırf renginden dolayı begenip aldığım bir waffle makinam var markasını anımsayamadım, özellikle tavsiye ettiğim bir makinam yok aslında. Çok tavsiye ederim enfes bir lezzet bu! :)

      Sil
  5. Merhaba.. Cikolatasiz yapmak istersek, tarifte degistirmemiz gereken miktar olur mu? Tesekkurler.. Not: Her detayi paylasmaniz mukemmel... sonuc hep basarili oluyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kakao miktarı kadar un ekleyerek kakaosuz yapabilirsiniz. Çok sevgiler :)

      Sil
  6. merhaba damla hanım,

    bu tariften kaç tane waffle çıkıyor?

    YanıtlaSil

Başa Dön