FRAMBUAZLI CHEESECAKE CUPCAKE (VIDEO)


Yaz aylarının en nefis, iç ferahlatan, renkli tatlılarından birisi.. Hem de porsiyonluk muffin kağıtlarında pişen cupcake şekliyle.. Pek nefis! En alttaki kıtır tabanın nefis kremsi cheesecake harcı ve frambuaz sos ile birleşmesinden doğan lezzet bi şahane! Üzeri ebruli desenli olduğu için hem göze hem damağa hitap ediyor; lokmalık olmaları ise ayrı cezbedici! Dilimleme derdi olmadan kolaylıkla servis ediliyor, pişerken çatlama kırılma riskini elemiş oluyorsunuz. :)



Oldukça kısa bir süreç içinde hazırlanıp pişiyor bu mini cheesecakeler. Harika birer haftasonu tatlısı olabilirler; misafirlerinize, ailenize, arkadaşlarınıza içinizde "olur mu olmaz mı" şüphesi barındırmadan gönül rahatlığıyla pişirebilirsiniz. Bazı tariflerde yaptığım gibi bu tarifi de ben pişirirken eşim bir yandan kayda aldı ve ortaya aşağıdaki tatlı video çıktı. İzlerseniz ne kadar pratik olduklarına ikna olacaksınız! :)


Muffin kağıtlarında porsiyonluk cupcakeler pişirmek istemezseniz elbette bir adet 23 cm'lik kelepçeli kalıpta da hazırlayabilirsiniz. Ben ise çok kişiye ikram edeceğim için aşağıdaki ölçülerin iki katını kullanarak 12 adet cupcake ve bir adet büyük boy cheesecake elde ettim.

Üzerindeki frambuaz sosun ebruli desenli olması yerine piştikten sonra cheesecakelerin üzerine dökerek de servis edebilirsiniz. Eminim kendinizden birşeyler kattığınızda ortaya enfes lezzetler çıkacaktır.


Soğuk ferah yaz tatlıları arayışındaysanız bu tarifi başucunuza koyun, ve hemen mutfak için kolları sıvayın! Ortaya enfes bir lezzet çıkacak, yedikçe yiyesiniz gelecek, ve asla bir tanesi yetmeyecek! :)




Frambuazlı Cheesecake Cupcake

 

Alt Tabanı için Malzemeler

 

  • 120 gr (3/4 su bardağı) eti burçak bisküvi (istediğiniz başka bir marka da kullanabilirsiniz)
  • 30 gr (2 yemek kaşığı) tereyağ (erimiş)
  • 20 gr (1 buçuk yemek kaşığı) toz şeker

Yapılışı


  1. Fırını 160 derecece ısıtmaya başlayın.
  2. Bir blenderda bisküvileri toz haline gelene kadar çekin. İçine toz şeker ve tereyağını ekleyin ve spatula ile birbirlerine yedirene kadar karıştırın.
  3. 12'li muffin kalıbının içine cupcake kağıtları yerleştirin. Bisküvileri 1 er yemek kaşığı olacak şekilde içlerine bölüştürün ve bir çay kaşığıyla bastırarak güzelce düzleyin.
  4. Fırına verin ve 5 dakika pişirip çıkartın.

Cheesecake Harcı için Malzemeler


  • 450 gr (2 su bardağı) labne peyniri (oda sıcaklığında)
  • 150 gr (3/4 su bardağı) toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü (yoksa toz da kullanabilirsiniz)
  • 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)

Yapılışı


  1. Labne peynirini orta boy bir kaseye koyun ve pürüzsüz olana kadar çırpın.
  2. İçine toz şeker ve vanilyayı da ekleyin ve karışana kadar çırpın.
  3. Birer birer yumurtaları koyun ve aralarda çırpın.
  4. Bir dondurma kaşığı ile bisküvi katmanının üzerine harctan bölüştürün.

Frambuaz Sos için Malzemeler


  • 90 gr (3/4 su bardağı) donmuş frambuaz (oda sıcaklığında çözülmüş)
  • 13 gr (1 yemek kaşığı) şeker

Yapılışı

  1. Çözülmüş frambuazları şekerle birlikte blenderda pürüzsüz olana kadar çekin ve ince telli süzgeçten geçirin. Posayı kullanmıyoruz.
  2. Tek kullanımlık bir pasta krema torbasına koyun, ucuna minik bi kesik atın ve cheesecakelerin ortalarına videodaki gibi noktalar akıttıktan sonra bir kürdanla ebruli desen verin.
  3. Hemen fırının orta rafına verin ve yaklaşık 22 dakika pişirin. (22 dakikanın yarısına geldiğinizde kalıbı 180 derece döndürmek suretiyle pişirmeye devam edin, böylece her tarafı eşit şekilde pişmiş olacak.)
  4. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve servis etmeden önce en az 4 saat buzdolabında soğutun.


Bon Appétit!







Annie's Eats sitesindeki tariften uyarlanmıştır.

55 yorum

  1. Hemen deniycem bu tarifi!:) Ama "(tam sürenin yarısında tepsiyi diğer tarafına da çevirecek şekilde)" kısmında ne kastettiğinizi tam anlayamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha açıklayıcı bir şekilde güncelledim :)

      Sil
  2. tarifte 2 adet yumurta diye yazmızsınız ama video da 4 yumurta kullanıyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü yukarda da belirttiğim gibi ben tarifin iki katını uygulayarak 12 adet mini cheesecake ve bir büyük boy cheesecake elde etmek istedim.

      Sil
  3. Üzeri için limon sosu yaparak denemek istiyorum nasıl deneyebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Limonlu mini mereng (pastalar kategorisinde) tarifimdeki limonlu kremayı yarım ölçü pişirip frambuaz sos yerine kullanabilirsiniz nefis olur :-)

      Sil
  4. Sevgili Damy,
    Her tarifini iç geçirerek okuyor, tariflerinin fotoğraflarına hayranlıkla bakıyor ve mümkün olduğunca kısa sürede evde deniyorum :) Benim gibi bir pastasevere esin kaynağı olan blogun ve paylaşımların için teşekkürler :)
    Bu tarifin ile ilgili bir soru var aklımda: Cheesecake tarfilerinde çoğunlukla turbo fırın kullanılmaması önerilir, bu tarifini turbo fırında yapsam başarılı bir sonuç alır mıyım acaba?

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu zarif ve içten sözler için çok teşekkür ediyorum, kendim gibi bir pastasevere esin kaynağı olduysam ne mutlu bana. :-)
      Ben turbo ayarda pişirdim, sonuç böyle harika oldu :-)
      Dilerim güzel günlere eşlik eder tariflerim, kocaman sevgiler.

      Sil
  5. Sevgili damy 23 cmlik kek kalibinda pisirdigimizde yaklasık kaç dakika fırında kalması gerekiyor, süresi biraz daha uzar herhalde degil mi?? Bu enfes tarifler için cok teşekkürler 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet süresi uzayacaktır, kalıbı elinizle dürttüğünüzde cheesecake harcı sallanmayacak kalıp gibi duracak. Bu kıvamı alana kadar pişebilir. Ben teşekkür ederim :-)

      Sil
  6. Merhabalar tarifleriniz ve siz harikasınız. kullandığınız labne peynirinin markasını öğrenebilir miyim? şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkürler! :) içim labne kullanıyorum genellikle. Çok sevgiler.

      Sil
  7. Merhabalar tarif çok leziz görünüyor. frambuaz bulamıyorum hazır soslardan kullansam nasıl olur acaba. sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Merhaba, tarifinizi denedim mini cheesecakelerin lezzeti harika oldu, fakat pişerken kabarıp çatladılar. Fırından çıkardığımda ise çöküp büzüştüler, üzerindeki desenden de eser kalmadı tabi. Neden böyle olmuş olabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullandığınız labne fazla sulu olduğu için olmuş olabilir, markaya göre değişebiliyor. Küçük muffin kalıplarındayken o kadar kabarıp çatlamalarına anlam veremedim, birdahakine fırına cheesecakeleri atarken fırının en alt kısmına içi su dolu bir fırın kabı koyun mutlaka. Buhar sayesinde çatlama gerçekleşmeyecektir. Çok sevgiler

      Sil
  9. Teşekkürler,
    Çok çok sevgiler :)

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar, tarifi denedim fakat cupcake kaplarına degil de kelepceli kek kalıbına denedim ben. Biraz sıvı oldu kreması sanırm ondan dolayı kek kalıbının altından akmalar oldu bıskuvi ile yapılan en alt tabanından neden oylr oldu:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalıbınız belli ki bir yerinden sızdırıyordu, ben de kelepçeli kalıbımda yaptım lakin böyle bir sorunla karşılaşmadım. Elbette cheesecake harcı çiğken oldukça sıvı oluyor. Çok sevgiler

      Sil
  11. muffın kalıbına koymasak cup cake kagıtlarını olur mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur fakat kalın olması gerekiyor kağıtların, yoksa zaten içinde cheesecake enlemesine yayılacaktır.

      Sil
  12. Labne yerine cream cheese kullansak da ayni sonucu elde eder miyiz sizce? Labne bulabilecegimi pek dusunmuyorum da yasadigim yerde. Tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cream cheese ile çok daha leziz olacaktır :-)

      Sil
  13. Merhabalar :)
    Ben çikolata sosuyla yapmak istiyorum da sosun uygulamasını nasıl yapabilirim ? Sosun yapılışı, sıcak yada soğukken ilave etmek önemli mi ? Bilgilendirirseniz sevinirim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cheesecake yapılıp soğuduktan sonra çikolata sos üzerine dökülebilir :) sevgilerimle

      Sil
  14. Merhaba öncelikle tarif icin tesekkurler. Tantitoninin birleşik 12li muffin kaliplarini kullanabilirmiyiz ama icine cupcake kağıdı olmaz bu seferde sanirim..kelepceli kalipda yaptiimizda tam sure verebilirmisiniz ne zmn 180 derece ceviricez?15+15 30 dk yeterli olurmu? Ayrica catlama kirilma olmamasi icin dikkat etmemiz gereken bir oneriniz varmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kelepçeli kalıpta yaparsanız süre olarak yaklaşık 50 dakika pişmesi gerekiyor, bu sürenin sonunda elinizle hafif sallıyorsunuz pişmişse sallanma çok olmuyor. Pişerken çatlamaması için fırının en alt rafına içine su dolu ısıya dayanıklı bir kap konabilir, ve bir anda fırından çıkarmayıp fırını kapattıktan sonra oda sıcaklığına kadar gelmessini bekleyiip öyle çıkartabilirsiniz. Ani ısı değişimleri çatlamaya sebebiyet veriyor çünkü. Sevgiler. :)

      Sil
  15. çok fazla cheesecake yapan birisi olarak kullandığınız labne peynirin markası ne çok merak ettim çünkü bazıları gerçekten çok sıvı ve en iyi kıvamı veren pınar beyaz gibi geldia bana ı yüzden sizin ne marka kullandığınızı geröekten çok merak etim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pınar beyaz olabilir evet, nispeten suyu az olan içim labneyi seviyorum ben. Çok sevgiler

      Sil
  16. Merhaba Damla,
    frambuaz yerine vişne kullanırsak nasıl olur? Ve de donmuş vişne kullanırken neye dikkat etmeliyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette vişneli de olur:) aynı miktarlarda aynı şekilde uygulayabilirsiniz. Sevgilerimle

      Sil
  17. Damy merhaba... 12 adet muffin cheesecake elde etmek istiyordum. Ama labneli karisimin yarisi kaldi. Acaba 450 gr labne 23 muffin arti bir buyuk cheesecake icin midir? Cok tesekkurler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muffinlerdeki cheesecake harcı için 450 gr labne. 12 adet muffin elde edeceksiniz toplamda.. Artı bir ürün çıkmaz.

      Sil
    2. Benimde ayni sekilde oldu toplam 24 muffin cikti:( neden oldu acaba. Birde uzerine frambuaz yerine cilek denedim fakat icine gomulduler sizin ki gibi yukarida kipkirmizi kalmadi neden acaba?

      Sil
  18. Merhaba damy, tarifteki frambuaz sos icin frambuaz receli kullanabur miyiz, kullanabilirsek nasil yapmam gerekiyor sosunu? Tesekkur ederim:)

    YanıtlaSil
  19. Merhabalar :) tarifinizi görünce işten sonra tüm yorgunluğuma rağmen denedim, tat olarak mükemmel ama benim cheesecakelerim fırından çıkınca içine çöktü epey bir:( acaba fazla mı çırptım emin olamadım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çırpmış olabilirsiniz evet. Fırından hemen çıkartmayın bir dahakine.

      Sil
  20. merhaba :) bu harika tarifte bir şey farkettim ki altta malzemelerin yazdığı kısımda 2 yumurta diyor fakat videoda 4 yumurta ekliyor ??? doğrusu 4 sanırım değil mi ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya da videodaki 2 katı ölçü ile yapılmış yani malzeme listesi tam 12li cupcake kalıbına göre mi yazılmış? :)

      Sil
    2. Videoda 2 katı. :)

      Sil
  21. Merhaba, yaptığım en güzel chessecake oldu. Bu güzel tarif için çok teşekkürler 😊
    Bu arada hangi marka vanilya özütü kullandığınızı ve nereden temin ettiğinizi merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurtdışından getirtiyorum. Nielsen&Massey.

      Sil
  22. merhaba, ben de sizin gibi hem 12 lik muffin kaplarina hem de bir buyuk chessecake kalibina birden yapmak istiyorum. yani tarifin iki kati olacak sekilde. peki bunun icin muffin kabindakiler kac dakika, buyuk olan kac dakika pismelidir ve ayni anda firina atmalimiyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben fırına aynı anda atıyorum. Elbette küçükleri daha kısa sürede fırından alıyorum.

      Sil
  23. Tarifi 2 katına çıkardım sadece 24 cmlik kelepçeli yapsak sıkıntı olur mu Damy

    YanıtlaSil
  24. Merhaba damy 28 cmlik kelepçeli kalıpta tarifi biraz daha arttırmamız gerekir mi. Ve kaç dakika pişirmeliyiz. Lütfen cevap ver bugün yapmam lazım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç olmuş cevap, ince bir cheesecake elde edersiniz. 2 katına çıkarın derim.

      Sil
  25. Merhaba
    Tarifleriniz bir harika gerçekten. Tüm chessecake tariflerinizi 24 cm lik kelepçeli kaplarda yapmamız doğru olur mu?

    YanıtlaSil
  26. Merhaba Damy, nihayet bu enfes tatlıyı yaptım. Görüntü kadar lezzeti de muhteşem. Bu ilk cheesecake denemem oldu:) Ebru deseni çok hoş ama bir dahakine üzerini tam kaplayan bir sos yapmak istiyorum. Tarifteki frambuaz sosu, cheesecake piştikten sonra üzerine böyle çiğ haliyle döksem nasıl olur acaba? Yoksa nişasta ile kıvamlı bir sos mu yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  27. Herseyi dediğiniz gibi yapmama rağmen çökme ve catlak yaşadım(yumurtalari cirpmadim cok ve firina su koymama ragmen) alt zemin fazla sekerli oldugunu düşünüyorum. Misafirlerime yapmistim ama onlara veremeyecek kadar goruntu acisindan da guzel olmadi. Tadi da malesef bekledigimden düşük not aldi benden. Üzdü...

    YanıtlaSil
  28. Her zaman bu cheesecake i yaparım, çok iyi oluyor. Bu sefer oğlum da yiyeceği için sağlıklı versiyonunu yaptım.
    - Taban olarak; doğranmış hurmaların üzerine çok az sıcak su ekleyip yumuşattım, sonra üzerine yulaf ve hindistan cevizi yağı koydum. Bu harcı tabanlara yaydım.
    - Cheesecake te şeker kullanmadım, onun yerine elma suyu konsantresi koydum. Ayarına tadına bakarak karar verdim.
    - Sosunu da kendi yaptığım böğürtlenli sostan koydum.
    Sonuç yine çok iyi oldu. Sağlıklı versiyonunu yapmak isteyenlere tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  29. Denedigim her tarifiniz o kadar basarili ve guzel oluyor ki!!! Cheesecake yapmaya sizin tarifleriniz ile basladim ve keske daha once deneseymisim diyorum :) Tam olculu ve detayli tarifler icin cok tesekkurler.

    YanıtlaSil

Başa Dön