NUTELLA'LI ÇOKOPRENS



Çocukluğuma dair yüzümü gülümseten şeylerden biri Çokoprens.
Onunla anısı olmayan var mı ki?
Döndüm çocukluğuma bugün, çok keyifli, pek lezzetli ve bolca fotoğraflı keyifli bir mutfak günü geçirdim çokoprens sayesinde yine.






Kıtır kıtır ve ağızda dağılan fındıklı bi hamur. Kiminin arasına nutella kiminin süt reçeli sürdüm ikisi de mükemmel bir uyum sağladı. Hamurunun yapımı fazlasıyla kolay yeter ki buzdolabında geçen süreye azami önem gösterelim. Hamur gözünüze fazla gelirse bir kısmını streçleyip buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Çocuklarınıza marketten abur cubur almak yerine, birkaç saatinizi onlar için ayırın ve hem katkısız hem daha lezzetli atıştırmalıklarını sizin mutfağınızdan yesin. 'Annem Çokoprens yapıyo!' diye arkadaşlarına hava atmasına fırsat verin. :)


Veya, hiç beklemedikleri bi anda bi kutu çokoprens ile sevdiklerinizin kapılarını çalın! Yarattığınız minik mutluluklar büyük olumsuzlukların bile üstesinden gelebilir, unutmayın!


Nutella'lı Çokoprens

Malzemeler

45 gr (1/2 su bardağı) fındık
335 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
200 gr (1 su bardağı) şeker
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1 tatlı kaşığı badem aroması (opsiyonel)
490 gr (3 buçuk su bardağı) un 
1 çay kaşığı tuz

Nutella
Pudra şekeri


Yapılışı

- Fırını 180 derecede ısıtın. 
- Fındıkları bir tepsiye yayın ve fırında 8 dakika kavurun. 
- Fırından çıkınca soğutun ve blenderda toz hale gelene kadar çekin. (Toz olduktan sonra devam etmeyin, macun kıvamına gelmesin) 
- Hamur için mikser kabınıza tereyağ ve şekeri koyun ve 1 dakika boyunca krema gibi olana kadar çırpın. Vanilya ve badem esansını ekleyip karıştırın.
- Hamur pedal aparatı ile (veya elle) un tuz ve fındıkları ekleyin ve hamur haline gelene kadar yoğurun. (Tam bir hamur görüntüsünde olmayabilir, ama korkmayın birleşecek.) 
- Tezgaha büyükçe streç film yayın ve hamuru üzerine dökün. Elinizle hamuru birleştirin ve streç filmle heryerini örterek buzdolabına koyun. 1 saat dinlendirin. 
- İki adet fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamuru çıkartın. Yarısını kesin. Diğer yarısını buzdolabında bekletin. 
- Unlu tezgah üzerinde hamuru çok ince olmayacak şekilde açın. Dilediğiniz kalıplarla kesin. Fırın tepsisine koyun. Ve fırın tepsisini buzdolabında 40 dakika bekletin. 
- Diğer yarım hamuru da aynı şekilde yapın ve yine buzdolabına aktarın. 
- 40 dakika sonra 160 derecelik ısınmış fırında teker teker olmak üzere tepsileri pişirin. 
- Pişme süresi yaklaşık 15 dakikadır. Fırına göre değişkenlik gösterir. Kenarlardan hafif kızarmaya başlayınca hemen çıkartın. 
- Kurabiyeler soğuduktan sonra nutella sürerek birleştirin ve pudra şekeri serpin. 

Bon appétit!


1 yorum

  1. Olağanüstü... Harika bir tarif... Hep bu tarz tutkunu olduğumuz ürünlerim evde yapmak istiyorum.. Sayenizde bulmuş oldum.Sevgili Damy Teşekkürler

    YanıtlaSil

Başa Dön