ÇİKOLATALI DİP SOS


Fondü deyince akla meyveleri erimiş çikolataya batırmak geliyor değil mi?
Bu kez alışılmışın dışına çıkarak harika, soğuk bir dip sos hazırladım. Sos dediğime bakmayın, öyle bir kıvama sahip ki pastalarınızın arasına krema olarak da kullanabilirsiniz. Nefis!


Yaz geldi, soğuk ve ferahlatan tatlı arayışındayız hepimiz. Hele ki böyle 2 dakikada hazırlanabilecek pratik tarifler çıkınca insanın karşısına, yeme de yanında yat olmuyor mu?

Çeşit çeşit rengarenk yaz meyvelerinin hepsine de inanılmaz yakışan bir sos bu. İster meyveleri şişlere dizerek sunum yapın, ister porsiyonluk kaplarda hazırladığınız meyve salatalarının üzerine sıkma torbasıyla şekil vererek farklı sunumlar geliştirebilirsiniz. Hmm, mesela çilekli brownie tarifimin browniesini yapıp, küp küp doğrayıp, kat kat meyveler, brownie parçaları ve bu krema ile sırasıyla dizerek muhteşem bir tatlı yaratabilirsiniz! Veya kat kat pancake'lerinizin arasına sürerek harika bir pancake kulesi yapabilirsiniz. Bunlar tam da şuan yazarken spontan aklıma gelenler sadece.. Düşünsek neler çıkar ortaya, öyle de çeşitlendirmeye müsait harika bir dip sos.


Arkadaşlarınızla geçireceğiniz bir akşam, doğumgünleri, çeşitli partiler veya iki kişilik romantik bir film akşamınız için böyle renkli ve nefis bir tabak hazırlayabilirsiniz siz de. Sadece 2 dakikada!

 
Çikolatalı Dip Sos

Kaynak: cookingclassy

Malzemeler

235 gr (1 su bardağı) krema - soğuk
160 gr (1 su bardağı) pudra şekeri
220 gr labne peyniri
35 gr (1/3 su bardağı) kakao
1 tatlı kaşığı vanilya özütü (opsiyonel)

Yapılışı

- Kremayı bir çırpma kabında hafif kabarıncaya (su gibi kıvamından çıkıp yumuşak bir krema kıvamına gelinceye kadar) kadar çırpın ve sonra içine pudra şekerinden 2 yemek kaşığı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Sertleşince çırpmayı bırakın ve kremayı başka bir kaba alın.
- Aynı çırpma kabında bu defa labne peyniri, vanilya, kakao ve pudra şekerinin 1/4 su bardaklık kısmını ekleyin, karışana kadar çırpın.
- Ayırdığınız kremayı ve en son kalan pudra şekerini de ekleyin ve birbirleriyle karışana kadar çırptıktan sonra buzdolabına koyun.
- Çeşitli meyvelerle servis edin.

Bon Appétit!


1 yorum

Başa Dön