EN İYİ GINGERBREAD KURABİYELERİ





Mükemmel bir zencefilli kurabiye tarifi.. Hem sonbahara, hem hızla yaklaşan kış mevsimine, hem de yılbaşı ruhuna yakışıyor. Bir kez tattıktan sonra kendini durdurmak ne mümkün, o yoğun baharat aroması öyle enfes bir tat bırakıyor ki damakta..







Bu kurabiye tarifi birçok gingerbread kurabiyesi denememden sonra en sevdiğim olarak hayatımda yerini aldı. :) En güzel yanı diğerleri gibi buzdolabında saatlerce bekletme sıkıntısı yok. Çünkü hamur çok yapış yapış değil, hazırlayıp merdaneyle açıp kolaylıkla şekil verebiliyoruz. Veee kesinlikle pişerken şekil değiştirmiyor, dağılmıyor, yayılmıyor! Biliyorsunuz; genellikle o çok severek aldığımız kurabiye kalıplarımızla şekil verrir fırınlarız.. Sonra bi bakarız fırında enine boyuna genişliyorlar. :) ve tabii hayal kırıklığı peşisıra gelir.. Bu kurabiyeler çiğken nasılsa pişmiş halleri de aynı güzellikte. Dolayısıyla sırf bu sebepten dahi hemen pişirilesi ve kurabiye kutusu doldurulası! :)





Gingerbread kurabiyelerin yapılışı kadar fırında beklerken evi saran kokusunu duyumsamak da başka bir keyif oluyor. Kolay kolay bayatlamıyor, ister dekoratif olarak kullanabiliyorsunuz(yememeye dayanabilirseniz), ister cupcake'lerin tepesine bir nevi süs olarak kondurabiliyorsunuz. Ben hemen yarın gingerbread cupcake'ler pişirerek bahsettiğim sunumu gerçekleştirmeyi planlıyorum! Ve sizlerle paylaşmak için de sabırsızlanıyorum. :)





Baharat soğuk mevsimlerde tatlılara, içeceklere çok çok yakışıyor. Sıcacık evimizde bir fincan tarçınlı süt eşliğinde zencefilli kurabiyelerin tadına varmanın mutluluğu paha biçilemez.. Sizi de düşüncesi dahi mutlu ediyorsa, O zaman mutfak sizi bekliyor.. Sarsın mis gibi baharatlı kurabiye kokusu tüm evleri.. :)


En İyi Gingerbread Kurabiye


Malzemeler


  • 420 (3 su bardağı) un
  • 4 gr (1/2 tatlı kaşığı) tuz
  • 10 gr (1 yemek kaşığı) toz zencefil
  • 14 gr (2 tatlı kaşığı) toz tarçın
  • 1/4 tatlı kaşığı toz karanfil (isteğe bağlı)
  • 90 gr (6 yemek kaşığı) tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 150 gr (3/4 su bardağı) esmer şeker
  • 1 adet yumurta
  • 160 gr (1/2 su bardağı) pekmez
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (veya toz vanilya)

Yapılışı


  1. Fırınınızı 170 derecede ısıtmaya başlayın.
  2. İki adet fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
  3. Orta boy bir kapta un, tuz ve tüm baharatları harmanlayın.
  4. Büyük boy bir çırpma kabında ise tereyağ ve esmer şekeri 1 dakika kadar çırpın. (Fazla çırpmayın, kabarmasını istemiyoruz)
  5. İçine yumurtayı ekleyin, karışınca pekmez ve vanilyayı da ekleyin.
  6. En son ise kuru karışımı ekleyin ve hamur haline gelir gelmez unlanmış tezgahın üzerine alın. (Eğer hamur yapışkansa birazcık un ilavesiyle toparlayın)
  7. Merdaneyle açın ve gingerbread kalıplarınızla şekiller çıkartıp yağlı kağıda yanyana dizin. (Hamurun fazlasını streçleyip buzluğa kaldırabilirsiniz)
  8. Buzdolabında 10 dakika bekletin ve fırına verin. Fırında 8-9 dakika pişirdikten sonra çıkartıp tadına varabilirsiniz.



Bon Appétit!







The Kitchen Paper adlı sitedeki tariften uyarlanmıştır.

163 yorum

  1. Offf, mis gibi kokusu buralara kadar geldi, ellerinize sağlık.

    Tek sorum, kalıplarınız harika görünüyor, nereden temin edebiliriz?

    Bu muhteşem tarifleriniz için size minnettarız, çok teşekkürler 🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkürler, ne büyük mutluluk sizlerin beğenisini almak. :) aslında google'a yeni yıl basmalı kopat yazınca birkaç site çıkıyor, ben de o şekilde sipariş vermiştim ama hangisi olduğunu inanın anımsayamıyorum. 💓

      Sil
  2. Hangi tereyağını tercih ediyorsunuz ve hangi fotoğraf makinesini kullanıyorsunuz çoook merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç tercih ettiğim benim için öne çıkan bir tereyağ markası yok aslında. Makinam ise canon 650 D :)

      Sil
  3. en iyi çikolatalı kurabiye tarifinize takmış durumdayım sürekli yapıyorum hatta sırf bu kurabiye tarifinizi tutturmak için mutfak tartısı aldım :))) ama çok iyi oldu artık kurabiyeleri daha keyifli yapıyorum. Zencefilli kurabiyede önümüzdeki hafta kesin denenir ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim! Mutfak tartısı her eve şart :) afiyetler olsun, ellerinize sağlık.

      Sil
  4. sitenizden pinterest kullanımı yok mu yani pinleyemiyoruz galiba değil mi?

    YanıtlaSil
  5. Enfess duruyorlar, cok tatlilar :) Fakat bir sorum olacak, acaba pekmez yerine muadili bir sey kullanabilir miyiz? Kullanabilirsek nedir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazıkki üzgünüm, pekmez olmazsa olmazı tarifin, teşekkürler :)

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. merhabalar, kurabıye kalıplarını ve vanılya öztütünü nereden bulabılırız sevgiler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vanilya özütünü yurtdışından temin edebilirsiniz, veya kendiniz yapabilirsiniz, tarifler bulunuyor yabancı kaynaklarda veya cafe fernando'nun blogunda da var. Kurabiye kalıplarım ise eski, google'da "yeni yıl basmalı kopat" yazarsanız çıkacaktır çeşitleri. Sevgiler :)

      Sil
  8. Merhabalar harika görünüyorlar.Kaç tane çıkıyor ortalama?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalıplarınızın büyüklüğüne göre değişir, en az 50 adet çıkacaktır.

      Sil
  9. Süper oldular! Tarifi gramı gramına uygulayanların hamuru da tezgaha yapışmayacaktır(kesin bilgi yayalım)☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) kesinlikle en garanti sonucu tartarak elde ederiz, su bardakları her evin başka başka olduğunu düşünürsek.. çok teşekkürler beğeniniz için ellerinize sağlık! :)

      Sil
  10. Merhaba kurabiyelering dışı sert mi oluyor acaba şuanda benimkiler fırında 10 dk oldu hala yumuşaklar da 😔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süreye sadık kalmanız çok önemli, bekledikçe kıtırlaşacaklardı çünkü.

      Sil
  11. Yaptım ve harika oldular teşekkürler☺️

    YanıtlaSil
  12. Gingerbread in özelliği bu sanırım dışarı çıkınca hafif sertleşme oluyor o nedenle dakikasına aynen uymak lazımmış 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, aynen dediğiniz gibi! :) ellerinize saglik

      Sil
  13. Tarifleriniz ve siteniz harikulade. İçimi mutluluk kapladı sizin sitenizde gezdikçe. Ne kadar özen göstermişsiniz her detaya. Tebrik ederim sizi. Sadece bir sorum olacak. Tarifte pekmez gözüme ilişti ve ben pekmezin pişirilmemesi gerektiğini biliyorum. Yüksek ısıya maruz kalınca tehlikeli bir hal alıyor yapısı diye okudum. Sizce pekmez yerine ne kullanılabilir.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum bu içten sözlerinizle, çok teşekkür ediyorum. Emeğimin özenimin değer görmesi öyle kıymetli ki benim için. :)
      Pekmez konusunda bir iki kaynakta dediğinizi duydum lakin açıkçası öyle uzun süre çok yüksek bir ısıya maruz kalan kurabiyeler olmadıkları için ben sıkıntısının olduğunu düşünmüyorum. Kısacık bir sürede pişiyor zaten. Pekmezin alternatifi ne yazık ki yok, onun lezzeti bu kurabiyelere lezzet katan çünkü. Çok sevgilerimle

      Sil
  14. Pekmez yerine ne kullanabilirim acaba??

    YanıtlaSil
  15. Merhaba kurabiyeler gercektende hiç şekil değiştirmiyor harika.. fakat benim kurabiyelerim yumusak oldu .fırını alt üst ayarda kullandım.acaba alt ust fanlıda mı kullanmalıydım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alt üst fanlı ayarda kullanıyorum ben hep. Yumuşak oldularsa tekrar 1-2 dakika fırınlayabilirsiniz. Fırının kuvvetine göre değişebiliyor. Çok sevgiler :)

      Sil
  16. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  17. Merhaba damla hanım, tarifi çok büyük umutlarla yaptım ama o kadar kötü oldu ki mutfağa küstüm bir daha hiç bir tatlıyı yapmak istemiyorum 😭 Tadı yenmeyecek derecede keskin oldu ve bi değişik oldu niye böyle oldu halbuki herşeye uymuştum genelde sizin tariflerinizi hep yapardım ama bu tarif çok üzdü beni 😔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hemen öyle bir tarifin hayal kırıklığıyla mutfağa küsülür mü :) bakın yukarda ne kadar iyi yapanların yorumları da mevcut. Onlardan güven alarak bence bir şans daha verebilirsiniz. Zira fazlasıyla çalışması keyifli ve kolay bir hamura sahip. Hep söylüyorum yine söyleyeyim; su bardağı ölçüleri kullanarak yapılan tarifler için %100 iyi olma garantisi veremem, her evin su bardağı başka başka çünkü. Tartı kullanarak yaptıysanız da bu sorunla karşılaşmamanız gerekiyordu, dediğim gibi bence kendi cesaretinizi kırmak yerine yeniden denemek için motive olun. Sevgiler

      Sil
  18. Yine nefis bir tarif..hemen zencefil edinip yapmak için sabırsızlanıyorum..
    Bu işi aşkla yapıyorsunuz o kadar belli ki.. bu aşka ortak olmak çok eğlenceli :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Bu aşka ortak olma" kısmından dolayı burdayım! Mutfakta olmaktan çok sizinle paylaşmayı seviyorum. Çok teşekkürler, çok tatlısınız. :)

      Sil
  19. Harika gözüküyorlar yalnız esmer şeker yerine normal kullansam ne olur? sabırsızca yapmak istiyorum ancak esmer şekerim yok ��

    YanıtlaSil
  20. Merhaba ellerinize sağlık nefis gözüküyor.
    Bende denemek istiyorum ama esmer şeker yerine normal şeker kullansak olur mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer bulamıyorsanız elbette kullanabilirsiniz.

      Sil
  21. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  22. Damla Hanim merhaba, her zamanki gibi guzel tarifiniz beni cezbetti ve bu aksam cocuklaria birlikte kurabiye yapmaya koyulduk :) Malzemeleri mutfak tartisiyla olcerek kullandik ve tarife sadik kaldik. Hamurun kivami da tam tarifinizdeki gibi oldu. Ilk tepsiyi sizin belirttiginiz surede pisirince kurabiyeler biraz yandi (bizim firinimiz zaten genelde daha cabuk pisiriyor). Bu yuzden sonraki tepsileri 1-2 dk daha az surede pisirdim. Ancak kurabiyeler yine de epey sert oldu, kitir kitir biskuvi gibi. Oyle ki caya batirinca bile yumusamiyor :) Bu kurabiyeler zaten boyle sert mi olmali yoksa biraz daha yumusak mi olmalari gerekirdi? Bir yerde hata mi yaptik diye meraktayim. Cevabiniz icin simdiden tesekkurler ve sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, fırınınızın performansına bağlı olarak fazla pişmiş olmalılar. Elbette o kadar kıtır olmuyor, hatta fırından ilk çıkardığınızda yumuşak gibi hissediyorsunuz ama durdukça sertleşiyorlar. Fırınınızın derecesini düşürerek tekrar pişirebilirsiniz. Sevgilerimle :)

      Sil
  23. Bu mükemmel tarifinizde evimde kokularını dolaştırsın istiyorum :) gramına gramına aynı olsun diye mutfak tartısı almak için kolları sıvadım artık :) öneriniz var mı? Sizinki ne marka acaba?

    Sıkı takipteyiz! Emeğinize, sevginize, enerjinize sağlık ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim mutfak tartım okulumdan bana kalan. Çok eski :) herhangi bir dijital mutfak tartıısyla yapabilirsiniz. Eminim eviniz kadar siz de huzur dolacaksınız kokularıyla.. Çokça sevgilerimle

      Sil
  24. Seker hamuruyla kaplanmaya uygun bir kurabiye mi

    YanıtlaSil
  25. mükemmel bir tarif ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  26. merhaba, öncelikle tüm tariflerinizi iç acaba diye düşünmeden yapıyorum. bu güveni sağladığınız için elinize emeğinize sağlık. tam reçeteyi hazırladım pekmez de takıldım. evde keçiboynuzu ve dut pekmezi var. sadece üzüm pekmezi mi kullanabiliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Ne kadar pozitif bir yorum bu, güveniniz için çok ama çok teşekkür ediyorum. :) her tür pekmez kullanabilirsiniz. Çok sevgilerimle

      Sil
  27. Hi there! I'm from the USA!! These are beautiful! I want to make some. Where can I find the cookie cutters ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hi! Thank you :) i suggest that you check any pastry equipment store in your area or online. Sure you'll be finding exactly what you are looking for.

      Sil
  28. İyi günler, toz vanilin koyacaksak o da mı 1 tatlı kaşığı olacak ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet 1 tatlı kaşığı kadar kullanabilirsiniz.

      Sil
  29. Damlacim size her yerden yazdim ama yanit alamadim bir turlu. Sansimi buradan deniyorum, uzeri suslu istiyor cocuklar, hazir seker hamuru alsam nasil uzerine yapistiririm ne yaparim hic bilmiyorum. Bilgi verir misin lutfen?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, instagramda son beyaz bir icing sosla süsledim onunla süsleyebilirsiniz (tarifi instagramda) veya yine onu hazırlayıp yapıştırıcı olarak da kullanabilirsiniz. Veyahut dilerseniz erimiş beyaz çikolataya batırıp süslü şekerlemeler de serpiştirebilirsiniz. :) çok sevgiler

      Sil
  30. Tarif için çok teşekkürler,evim mis gibi koktu:)Bence dokuz dakikanın sonunda kontrol edip fırının performansına göre biraz daha pişirilebilir.Şimdiden herkese mis gibi kurabiye kokulu mutlu yıllar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de musmutlu yıllar, kocaman sevgiler :)

      Sil
  31. Birçok tarif denedim ama oğluma bir türlü beğendiremedim. Nihayet severek yediği bir kurabiye buldum sayenizde. Çok teşekkür ederim, oğlum bayıldı :) Şimdiden mutlu yıllar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper! Çok çok sevindim :) afiyetler olsun💓

      Sil
  32. merhabalaar:)
    siz hangi pekmezi kullandınız çoook teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzüm pekmeziydi sanırım. Çok farkı olmaz :)

      Sil
  33. Damla Hanım,

    Oğlumun süt alerjisi var da tereyağ yerine zeytinyağı koysam aynı kıvamı yakalayabilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef kıvamı bambaşka olur:( ama hindistan cevizi yağı eritmeden kullanabilirsiniz.

      Sil
  34. Damla hn bir arkadaşım sayesinde karşılaştım tariflerinizle , tek kelimeyle harikasiniz ❤❤ kendimiz için yaptım enfes oldu gerçekten tadı fakat küçük kızım için şeker koymadan yapsam problem olur mu dersiniz , şimdiden çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz dünyama :) çokçok teşekkür ediyorum beğeniniz için. Şeker koymadan ne yazık ki, inanılmaz acı olacaktır. Bal ile denenebilir ama kıvamda değişiklik olabilir dolayısıyla garanti veremiyorum.

      Sil
  35. Damla hanım, sabah kızım ve oğlumla birlikte yaptık, çok güzel oldu. Hem kolay yapılan hem de çok lezzetli, harika bir tarif, teşekkür ederiz. Duru ve Aksel öpücüklerini gönderiyor. Kahveyle çok güzel oluyormuş, Aksel (her ne kadar kendi kahve içmese de:) ) tavsiye ediyor :) Bu denediğim üçüncü tarifiniz, tartı kullanarak yapıyorum, üçü de çok sevildi evde. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aksel evinizin gurmesi anlaşılan :) afiyet olsun hepinize. Emeklerinize sağlık. Çok kocaman sevgiler. Tartı kullanıyorsanız her zaman fotoğraftakiyle birebir olacağından şüpheniz olmasın:)

      Sil
  36. merhaba, ben okul dolayısıyla(üniversite son sınıf) pek tarif deneyemiyorum ama daha pozitif umutlu bir havaya girmek için yılbaşı gelmeden bu tarifinizi deneyeceğim. bugün yapıp yarın okula götürmeyi düşünüyorum. umarım güzel olur. daha fazla tarifler yazın lütfen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim nefis olacak! Mutluluk versin çokça. Kocaman sevgiler :)

      Sil
  37. Merhaba 420 gr un üç bardaktan çok fazla oluyor, tariflerinizde kullanmak İçin tartı aldım ama sanırım ölçüyü tutturamıyorum�� 3 bardak ölçü gr cinsinden 420 öyle değil mi? Umarım tarifi tutturabileceğim, teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tartınız da varsa gramajlara birebir uyarak aynı fotoğraftaki kurabiyeleri elde edeceğinizden emin olabilirsiniz. :)

      Sil
  38. Merhaba ben tarifinizi denedim. Aromasi cok guzel oldu fakat sanirim firinimla alakali kimisi duzgun piserken kimisinin ortasi daha az pisti. Ve dislari evet kitir fakat hepsinin ici yogun. Ben mi kalin yaptim yoksa bu kurabiye biskuvi kadar kitir olmuyor mu? Gercek gingerbread kivami nedir? Cok tesekkurler tekrardan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtemelen hamurun biraz kalın olmasının faktörüdür. Kıtır kıtır olması aslında pişme süresine bağlı, ben 9 dakikada istediğim kıvamı yakalıyorum ama tabii daha kalın hamurun pişmesi 14 dakikayı bulacaktır diye düşünüyorum. Kaldıysa birkaç dakika daha fırınlayabilirsiniz. :)

      Sil
  39. Acilen denenecekler listesine girsin bu tarif. Kaç zamandır farklı bir zencefilli kurabiye tarifi arıyordum. Hatta olayı biraz abartıp tembelliğe vurmuş ve bu yıl noel kurabiyelerini pas geçmiş olabilirim :) Neyse bi yarın akşam yapayım. Kurs arkadaşlarım test etsin perşembe akşamı yorumları ileteceğim :D Sitenizi yeni keşfetmiş bulunuyorum ama ilk boş zamanda site bir kurcalanacak diye bir köşeyede not alayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım çok çok seversiniz! :) zaman bulursanız size mutfakta şahane vakit geçirteceklerinden emin olabilirsiniz. Kocaman sevgiler ve hoşgeldiniz! :)

      Sil
  40. Merhaba
    Tarifinizi herfiyen gramla uyguladım ancak sanki bu kurabiye çıtır olmalı gibi geliyor bana benimkiler yumuşak oldu geçen senede yumuşak olmuştu ben bir hata mı yapıyorum? :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım hamuru kalın açıyorsunuz? Aslında kıtırlığın çaresi yok ama yumuşak kaldılarsa birkaç dakika daha fırınlayabilme şansınız var hala :)

      Sil
  41. Merhaba damla hanım
    Ne pekmezi kullanmamız gerekiyor? armut elma üzüm vs

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben üzüm kullanmıştım, dut pekmezi de olur. :)

      Sil
  42. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  43. Ne pekmezi kullanmalıyım :)

    YanıtlaSil
  44. Gece gece kolları sıvayıp yaptığım kurabiyelerdir kendileri :) daha öncesinde çikolatalı ve brownie kurabiyeleri denedim. İkisi de harika oldu😊☺️ Tarifleri nerden bulduğum konusunda sürekli soru yağmuruna tutuluyorum. Hiç tereddüt etmeden "Damy's Kitchen" tabi ki diyorum. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu! Ellerinize sağlık, denediğiniz ve güzel yorumlarınızla geri dönüş yaptığınız için çok çok teşekkür ederim. :) elinize kolunuza sağlık

      Sil
  45. Tarifi severek uyguladım ve hemen ilgili bir yazı yazdım. Ellerinize sağlık :)
    http://jayussmile.blogspot.com.tr/2016/12/gingerbread-kurabiye.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler çok sevindim :) ellerinize sağlık hemen bakıyorum o zaman💓

      Sil
  46. Merhaba! Tariflerinizi daha iyi tutturmak için mutfak tartısı aldım ve ilk olarak bu tarifi denedim. Size rastladığım için inanılmaz mutluyum çünkü tarifler fazlasıyla net ve memnun edici:) kurabiyelerimin içi 11 dakika pişirmeme rağmen birazcık yumuşak kaldı, diğer tepsiyi 14 pişirdim o da aynı oldu umarım soğudukça sertleşirler. Emeklerinize ilginize sağlık, başarılar diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim soğudukça sertleştiler. :) çook sevindim aldığınız sonuçların sizi böyle memnun etmesine. Ben nasıl bir kıvam yakalıyorsam aynısını siz de yapabilin istiyorum, çok iyi yapmışsınız o yüzden tartı edinmekle. Kocaman sevgiler afiyetler olsun💓

      Sil
  47. Merhaba! kızımla birlikte kurabiye yapmak için girdik mutfağa, tarifinizi buldum, evdeki malzemelere baktım hepsi var tamam dedim bunu yapabiliriz.Mutfak tartım olmadığı için ya göz kararı yada ölçü hesabı ile yapmam gerekiyordu aaa bide baktım ki bizim tatlı şefimiz tartı olmadan da harikalar yaratabilirsiniz dercesine ölçülü vermiş.Nasıl mutlu oldum anlatamam....tariflerinizin birebir uyması mı desem mutfaktaki o güzel kokudan mı bahsetsem, hamurun kıvamından dolayı istediğim şekilleri çıkarabilmemdenmi bahsetsem bilemedim.Çok minnettarım size....Sayenizde kızımla birlikte zencefil ve tarçın kokusu eşliğinde doyumsuz bir zevk yaşadık:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar tatlısınız, içimi ısıttı anlatımınız sözleriniz.. Böyle sıcacık kalplerle karşılaştığım için bloguma, sosyal medyaya şükrediyorum bazen. :) çok sevindim tam da istediğiniz gibi olmasına, kızınızın da sizin de ellerinize sağlık. Çok öperim💓

      Sil
  48. Pekmez yerine bal kullandim ve harika oldu. Sadece rengi biraz daha açık oldu.Yaptığım tüm tariflerini harika oldu.Tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pekmez kullanmak istemeyenler için tecrübenizi paylaşmanız çok faydalı oldu. Afiyet olsun çok sevindim💓

      Sil
    2. Balı da aynı ölçü de mi kullanmamız gerek?

      Sil
  49. Kurabiyeleri buzdolabında bekletmeyi unuttum. İçine de baharat olarak sadece tarçın koydum ama sonuç yine de çok başarılı oldu. Teşekkür ederiz :)

    YanıtlaSil
  50. merhaba
    Daha önce sizin bir kaç tarifinizi denedim harika sonuçlar aldım.Şimdi de bu tarifinizi denemek istiyorum.Lakin bir sorum olacak zencefil sebebiyle keskin bir tat oluyor ve ayrıca toz kahve ekleyebilirsin bilir miyim teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette, zencefili azaltabilirsiniz, kahve yakışabilir ekleyebilirsiniz.

      Sil
  51. Merhaba! Öncelikle çoğu tarifinizi denedim ve mükemmel sonuçlar aldım. Tariflerinizi çok severek yapıyorum ve İnstagram'da da sizi ve patili dostlarınızı severek takip ediyorum. Bu güzel tariflerinizi bizimle paylaştığınız ve o muhteşem enerjiniz için çok teşekkürler. Şimdi bu tarifi yaparken kafamı karıştıran bir şey oldu. Çoğu yerde bir bardağın ölçüsü 250 gr/ml olarak alındığı için çoğu tarifinizde sorun yaşamadım lakin burada unun ölçüsünde takıldım. 3 bardak 420 gr un nasıl 3 bardak ediyor anlamadım. Genel ölçülere bakılırsa 750 gr olması gerekmez miydi? Burada çok kafam karıştı ben de 450 gr gibi bir ölçüde un kullandım. Ki bundan sanıyorum, kurabiyelerim çok yumuşak. Eğer tahminlerim doğruysa yorumlarda çok yumuşak oldu diyenlerin sorunu da bu olabilir. Diğer ihtimal ise şu ki ben pekmezi en son ekledim, bilemiyorum belki de bundan. Umarım bekledikçe sertleşir. Sevgi be sağlıkla kalın...��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boş yere endişe etmişim sertleşti ve tattırdığım herkes çok beğendi. Çok teşekkürler. 🙏🏻

      Sil
    2. Cevap vermeme gerek kalmamış. :-)
      Verdiğim tariflere güvenin lütfen, hepsini deneyerek burada yayınlıyorum.
      Afiyetler olsun..

      Sil
  52. Harika bir kurabiye oldu tarif icin tesekkurler.kizimla birlikte yaptin ve o daha 4 yasinda ama hamurun kivami cok guzel rahatlikla sekillendirdik kaliplarla pismasini dort gozle bekledikizim olk tadina o bakti ve anne bunlar harika olmus dedi ilk once tereddut ettim acaba severko diye ama bu kis bu baharatli kurabiye vazgecilmezimiz olacak.bir swy sormak istiyorum pisti kurabiyler ama bira yumusak oldular bu sekildemi oluyo yoksa biraz dahami pisirmemiz gerekiyo acaba

    YanıtlaSil
  53. Biraz bekledikten snr harika kurabiyler oldu yazmaknistedim tekrar sonucu 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biraz bekleyince tam kıvamını alırlar. Afiyetler olsun.

      Sil
  54. 3 posta yaptım ilkinde süreye uydum ancak içi birazcık nemli kaldı ikincisinde 2 dk artırdım o ideal oldu üçüncüsünde fırının içinden çıkarmayı unuttum kapattığım halde çıkardığımda kemik gibi sertleşmişlerdi :( maalesef bu tarifi pek sevemedim ardanınki daha iyi olmuştu

    YanıtlaSil
  55. Nolur pekmez yerine bir şey söyle Damy :) Tüm yorumları okudum, alternatifi yok demişsin ama pekmezi ben şimdi Texas'ta nasıl bulayım :) Yapmayalım mı tarifi yani, lezzet değişimi sorumluluğu bende sen gene de bir alternatif versen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam. Tarif halis muhlis Amerikan tarifi zaten! :)
      Walmart'larda falan çok rahat pekmez bulunur.

      Sil
  56. Tamam şımarıklıklarım kar etmedi, haklsınız, gidip alayım :)))

    YanıtlaSil
  57. Ben dün bu tarifi denedim. 3 tepsi bir anda bitti ancak bana göre biraz sert oldu. Acaba bu normal mi yoksa ben yanlış birşey yapmış olabilir miyim? Buarada tarfi için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belirttiğim süreden fazla piştiyse, fırından çıktıktan sonra beklerken de pişmeye devam ettiğini göz önünde bulundurursak sert olmuş olabilir.

      Süreye mutlaka uyun. :) Afiyetler olsun.

      Sil
  58. Bu tarifinizi ilk kez bugün denedim. Daha önceki tariflerinizden de orjinal tiramisu ve çikolatalı muffin favorim. Sırf ölçüleri tutturabilmek için tartı almıştım. İyi ki de almışım. Bu tarif de müthiş oldu. Kurabiye sevmeyen kızım yarım tepsiyi tek başına yedi. Ayrıca onunla birlikte çok güzel bir ev etkinliği yapmış olduk keyifli vakit geçirdik. Katkınızdan dolayı teşekkür ederiz 😘😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim beğendiğinize, ellerinize sağlık!:)

      Sil
  59. 12 yaşındaki yeğenip İpek’ le yaptık , şekilleri aynen çıkınca çok sevindi.Tadı harika oldu Yılbaşınada zencefilli kurabiyelerinizden yapıp ,sizi sevgiyle anacağız.Kulaklarınız çınladığında bilin ki bizdendir.😍😊Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika! Ellerinize sağlık sizin ve İpek'in. :)

      Sil
  60. Damla hanim az önce pisirdim kurabiyeleri,hamurum biraz endiselendirdi beni önce toparlanmamis gibi parca parca duruyordu. Açıp kaliplarla kesebildim ama dagilmaya cok musait bir haldeydi bu normal bir durum mu acaba? Tartarak yaptigim için tarifte hata yaptigimi sanmiyorum. Pisen kurabiyelere bir baktim ki icindeki seker kristalleri disari çıkmış. Sanki kurabiyeyi sekere bulamışım gibi:( neden böyle olmus olabilir bir fikriniz var mi? Evdekiler sicak sicak yediler bile, buarada mukemmel kokuyor evin her köşesi. Tesekkurler bu muhteşem tarifler icin.💋

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafif kırılgan bir hamur, doğrudur. Hazırlarken tezgaha ve üzerine fazla un serptiyseniz o hamurun kurumasına sebep olabilir. Bu kurabiyelerde esmer şekerin incecik granüllü olanını kullanmaya özen gösterin. Yoksa şekerler belirgin olarak gözükür.

      Ama ben tane tane şeker görünümlü daha çok seviyorum mesela. :)

      Sil
  61. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  62. Damla hanım, kıvam konusunda ben de bir sıkıntı yaşamadım ancak bana aşırı derecede tatlı geldi.bir de dilara hanımın dediği gibi üstünde aşırı olmasa da şekerler parlıyordu. Sanal marketten sıparıs verdıgımde sadece mıgrosun esmer sekerı vardı. sızce sekerle ılgılı mıdır? marka onerır mısınız? cevap verebılırsenız cok tesekkur ederım. elinize sağlık. teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şekerle ilgili evet. İnce taneli olması önemli o görüntüyü istemiyorsanız.

      Sil
  63. Geçen hafta seve seve yaptığım kurabiyeleri bu defa şirket için yapayım dedim. Peş peşe çok tepsi atıp,hamuru kalın açtım diye düşünüp birazda fazla tutmam birlikte sert bir kurabiye oldu elimde. Cumaya kadar yumuşar mı biraz :( hayır dinlemiceksin kimseyi bildiğin yoldan şaşmicaksın ama biz halk olarak herşeye burnumuzu sokmaya bayılıyoruz. kulaklarımı tıkayacağım anneme birdaha :( süslemesini yapıcam bu akşam. yumuşar dimi :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba damy bu kurabiyeler gerçekten harikaa misss kokuyorr aynı senin bal kabaklı kahven gibi :) herşeyi zor beğenen eşim bile bayıldı... Aramızda kalsın ama ilk defa gingerbread kurabiye yapıyor ve yiyorumm emeğine ve eline sağlık. tek sorum şu ki kalan hamuru buzluğa koydum tekrar kullanmam gerektiğinde nasıl yapıcam buzu çözülüp şekil vermem yeterlimidir ? cansın iyiki varsın:)))

      Sil
    2. @Julide Gönül
      Kıyamam. :) Bekledikçe biraz yumuşar, yumuşamazsa da çaya batırılır yenir. Çok da dert etmeyin. :)
      Ellerinize sağlık.

      Sil
    3. @Mine Köroğlu
      Beğendiğinize sevindim. :)
      Evet aynen yazdığınız gibi yapacaksınız.

      Sil
  64. Merhaba bu tarifle gingerbread house yapabilir miyiz? 🍀

    YanıtlaSil
  65. Merhaba damla hanım , kurabiyelerimde tarçın veya zencefil tadı değilde çok yoğun bir pekmez tadı oluştu. Neden olabilir bu acaba?💖

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullandığınız pekmezle alakalı olabilir, normalde baharatlarla tam uyum içinde olmalı..:)

      Sil
  66. Damla hanım,benim ufaklık bayılıyor kurabiyenize.Pekmezin ısıya maruz kalmasını önermiyorlar, o yuzden pekmeze alternatif aradım buldum 😁 keçiboynuzu unu ve muz koydum pekmezin yerine, birebir aynısı olmasa da çok yakın bir lezzet oldu, un olarak sa siyez unu kullandım.Sırada esmer lekere sağlıklı alternatif bulmak var,çalışmalarım suruyor.Bulursam onu da paylaşırım.Sevgiler

    YanıtlaSil
  67. Merhaba Damla ablacım, kurabiyeler nefis görünüyorlar, ben de tarifi bir an önce denemek istiyorum. Pazar günü şehir dışıma çıkacağım. Fakat çok vaktim olmayacak gitmeden yapmaya. Ben de bir kaç gün önceden hamurunu hazırlayıp buzdolabına koysam olur mu diye düşündüm. Sence nasıl olur, buzlukta bekletebileceğim bir hamur mu? Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  68. Merhaba,
    tadı çok güzel oldu. Ama Fırında 10 dk'da hala yumuşak olduklarından daha uzun pişirdim sert oldular. Isıyı mı ayarlayamadım. Hamurdan bir parça ayırdım tekrar pişirmeyi deneyeceğim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırından yumuşak çıkacaklardı, oda sıcaklığında bekleyince sertleşiyorlar.

      Sil
  69. Sizi bu yıl başında bu kurabiyeler ile keşfettim iyi ki keşfetmişim :) bu kurabiyelerden 4 defa denedim ama beceremedim pek. Yinede pes etmiyorum eğer bir gün güzel olursa size de yollamak isterim 🍭

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takıldığınız bir nokta varsa yardımcı olayım?

      Sil
  70. her sene buraya gelip tekrar yapmaya basliyorum. mukemmel bi tarif, tesekkur ederim 💕

    YanıtlaSil
  71. Damla hanım dün kızımla birlikte yaptık hem yaparken hem yerken cok keyif aldık. Tarifleriniz cok güzel ve anlatiminiz cok aciklayici. Cok teşekkürler, sevgiler

    YanıtlaSil
  72. Damla Hanım merhaba, Tarifinizi denedim. Pekmez olarak keçi boynuzu pekmezi kullandım. Hamurum ellerime biraz yapışıyordu, tezgahı unlayıp sekil verdim ama elime aldığımda uzuyordu sekiller o yüzden biraz daha un kattım. Tadı güzel fakat biraz kuru oldular undan dolayı sanırım. Keçi Boynuzu pekmezinden dolayı mı oldu acaba? Sevgiler Melisa

    YanıtlaSil
  73. Merhaba aynı tarif gingerbread house yapmak için de kullanılabilir mi?

    YanıtlaSil
  74. Haha her yıl dönüp dönüp kurabiye için buraya gelmek çok eğlenceli değil mi :) Ginger Bread Kurabiye artık klasikler arasına girdi :) YIlbaşı yaklaşırken soruyorlar nerede kurabiyeler diye :)

    YanıtlaSil
  75. Pekmez yerine alternatif ne kullanılabilir? Ve ne ölçü de?

    YanıtlaSil
  76. Merhaba Damla Hanım ,
    Vanilya özütü bulamadım vanilya yağı olabilir mi cevaba göre hemen yapacağım :)

    YanıtlaSil
  77. Merhaba,
    Kurabiyelerimin pişmesi ve görünüşü güzel görünüyor ancak tadı inanılmaz derecede şekerli oldu, pekmez çeşitinden mi bilemiyorum çok yoğun bir pekmezdi.. Bir de esmer şeker çok sert kaldı kurabiyelerdeki şeker tanecikleri gözle görünüyor sanırım kısa pişirme süresinden dolayı hiç erimedi (:

    YanıtlaSil
  78. Esmer şeker yerine pekmezle devam edebilir miyiz? Ne kadar koymalıyız? Bir de siyez/tam bugday unundan yapsak nasıl olur?

    YanıtlaSil
  79. Çok üzgünüm tutturamadım 😭

    YanıtlaSil
  80. Tereyağın kabartılmamasının nedeni nedir? ☺

    YanıtlaSil
  81. Merhaba Bu tarifi Royal icingle süsleyerek yapabilirmiyiz?

    YanıtlaSil
  82. Akçaağaç şurubu pekmeze alternatif olabilir fakat maliyetlidir bilginize, emeğinize sağlık teşekkürler 🥰

    YanıtlaSil
  83. Zencefil tadı çok baskın oldu malesef beğenmedim

    YanıtlaSil
  84. Merhaba esmer şeker yerine normal şekerle yapsak olur mu??

    YanıtlaSil
  85. BA-YIL-DIM! mutfak tartım yoktu ona rağmen ölçüler tam tuttu hafif yumuşakken çıkardım fırından çıkınca biraz sertleşti... kalıplar aynen olduğu gibi en ufak bi yamulma yok beş yaşındaki oğlumla yaptık tadına da bayıldı :) en iyi çikolatalı kurabiye tarifinizi yapıyordum bu diğer favorimiz olabilir gerçekten bir harika! Teşekkürler

    YanıtlaSil
  86. Tereyağım Fethiye' den köyümüzden geliyor o sebeple de biraz tuzlu ve ekşi gibi. Tereyağ yerine margarin kullanmak daha mı doğru olur bu baharatlı tatlı için?

    YanıtlaSil
  87. Merhaba,
    Tarif çok güze görünüyor yapamyı deneyeceğim. İki sorum olacak,
    1-pekmez yerine ne kullanabilirim ?
    2-glazür süsleme tadı bozar mı ?

    YanıtlaSil
  88. PKurabiyelerim pisti.Hemen yumusadilar ne yapmam lazım ?fakat çok güzel oldular

    YanıtlaSil
  89. 2 TATLI KAŞIĞI TOZ TARÇIN İLE ZEHİR GİBİ OLDU TADI DENEYECEKLER 1 TATLI KAŞIĞINI GEÇMESİN TAVSİYEM!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abartmasanız... baharatlı sevmeyenler için fazla olabilir ama her şey tam ölçüsünde çok yakıştı ;)

      Sil
  90. Damala Hanım çok teşekkür ederim kahve yanına leziz kurabiyelerim oldu🥰

    YanıtlaSil
  91. Tarifdeki gram ölçülerine sadık kalarak kavilca unu ile yaptım hatta 10 dk buzdolabında bekletmeyi unuttuğum halde çok güzel oldu emeğinize sağlık damla hanım her tarifiniz çok güzel hemen hemen hepsini yaptım hiç yanıltmadı olmayanlar benim yaptığım hatalardan kaynaklı oluyor ... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  92. Aynı kurabiyeyi ikinci denememde un yerine karabuğday unu şeker yerine de dut kurusunu önce tavada kavurdun biraz sonra rondodan geçirdim tekrar tavada kavurup tekrar rondodan geçirip kullandım diğer malzemeleri aynı tarifdeki gibi kullandım ve çok beğenildi üstelik daha sağlıkli olmuş oldu yanlız un miktarı biraz fazla geldi yağı arttırmak zorunda kaldım sadece ... Çok teşekkür ederim damla hanım bu güzel tarifiniz için çocuklararima gönül rahatlığıyla yapıyorum...

    YanıtlaSil
  93. Merhabalar oglum tam bir gingerman hastasi😊istedi karsima cikan tarif ilk sizinkiydi denedim grami gramina hic sasmadi ve gercekten harika oldu. Ev hala kokuyor😍 artik takipteyim sizi digerl tariflerinizi denemek icin sabirsizlaniyorum❤️Sevgiler

    YanıtlaSil
  94. Merhabalar tarifinizi yumurta olmadan aynı şekilde yapmak mümkün mü?

    YanıtlaSil
  95. Tarif için tessekkür ederim, kurabye cok guzel oldu. Esim dedi zencifil fazla, ama bana göre iyi. Bir de ben kabartma tozu koydum biraz. Hep balla yaptim o kurabyeler, pekmez de iyi yakıştı. Mutlu yıllar!

    YanıtlaSil
  96. Açıkçası beklediğim gibi olmadı... kurabiyede birşey eksin. Belki şekeri az, belki zencefili bilmiyorum. Birebir tarifi yapmama rağmen eksik bişey vardı...

    YanıtlaSil
  97. Bende tarifi yeni deneyen biri olarak yapacaklar için naçizane tecrübemi paylaşmak istedim. 10dk dan fazla tutmayın yumuşak gibi oluyor ama dışarıda bekledikçe sertleşiyor fazla pişirirseniz taş gibi oluyor. birde bana zencefil oranı fazla geldi kurabiyeyi birazcık acı yaptı, zencefil ve tarçın oranları azaltılabilir. Her şeyi ölçüsüne uygun koyunca hamuru falan gayet başarılı oldu. Teşekkür ederim. Herkese iyi seneler...

    YanıtlaSil

Başa Dön