GINGERBREAD SICAK ÇİKOLATA (VIDEO)

Çikolata ve gingerbread baharatları bir arada. Tam bir kış içeceği! Sıcacık, buram buram çikolata kokusu sarıyor her yanı, tadanları da mutluluğu.. Hani evde yeni yıl temalı filmler eşliğinde battaniye altında bir gün geçirme hayali vardır ya.. İşte o hayal gingerbread sıcak çikolata ile tamamlanır, her yudumda damakta izi kalan çikolata-baharat karışımıyla hazzın doruklarına ulaştırır!




Kışın en iç ısıtan ve yüz gülümseten lezzetlerinden birisi. Temeli süt ve çikolatadır, blogumdaki klasik - sıcak çikolata - tarifinin de yeri ayrıdır.. Bu ise biraz baharat katkılı olanı ve şekersizi diyebiliriz. Tam anlamıyla gingerbread kurabiyelerinin içilen versiyonu da diyebiliriz :) Normalde bitter çikolata ile yapılması ve koyu kıvamlı oluşu makbul olsa da bu lezzetin yeri de başka oldu bende. Nasıl hafif, iç baymayan bir sıcak çikolata oldu, anlatamam denemen lazım! :) Sütlü çikolata içerdiği için şeker kesinlikle istemiyor, nesquikimsi lezzeti kışa en yakışan baharatlarla birleşiyor ve ortaya bardak bardak da içsem doymam dedirten bir içecek çıkıyor.. İçinde çikolata olan herhangi birşeyin lezzetinden şüphe duyulur mu? Peki benim illa ki yapın dediğim birşeyin lezzetsiz olduğu oldu mu? :)

O zaman kış gecelerinin vazgeçilmezi, keyifli müziğin eşlik ettiği sıcak sohbeti destekleyen en güzel keyif lezzetini bir an önce pişirip tadına varmanız için sabırsızlanıyorum!

Benden bir de küçük bir film önerisi gelsin madem; sıcak çikolata içerken izlenebilecek en güzel filmlerden birisidir "Chocolate" :) Sevgiyle ve çikolatayla kalın..



Gingerbread Sıcak Çikolata


Malzemeler


  • 480 ml (2 su bardağı) süt
  • 10 gr (2 yemek kaşığı) kakao
  • 6 yemek kaşığı sütlü çikolata parçaları
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1/2 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1/4 tatlı kaşığı toz muskat
  • Üzeri için; marshmallow, çırpılmış krema, tarçın ile servis edebilirsiniz. (Ben çırpılmış kremayı yağlı kağıt serilmiş düz bir kalıba döktüm, dondurdum, sonra gingerbread kalıplarımla şekiller çıkartıp sıcak çikolatamla servis ettim)

Yapılışı


  1. Küçük boy bir tencereye tüm malzemeleri koyun ve ocakta kaynayıp hafif koyulaşana kadar çırpma teliyle karıştırın. (Kaynadıktan sonra 2-3 dakika bekletmek yeterli)
  2. Üzerine istediğiniz şekilde süsleme yapıp sıcak servis edin. 

Bon Appétit!


6 yorum

  1. Çok iyi hazırlanmış bir tarif, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Cikolata miktarini gram olarak verebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  3. ben aynı tarifi çok az pul biberli yapıyorum. çikolata ve acının zıt tatları çok hoş oluyor farklı tatları sevenler için.

    YanıtlaSil
  4. Harika bir post, her şeyi ne kadar özenle hazırlamışsınız, videonun müziği, yılbaşı süsleri, sıcak çikolatanın kendisi... Aşkla yaptığınız belli, içim ısındı çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. İnsanın içi ısınıyor.

    https://keyifleryerinde.com/

    YanıtlaSil

Başa Dön