ÜÇ MALZEMELİ DONDURMA



Yaz geldiyse içimizi ferahlatırken bir yandan da tatlı ihtiyacımızı gidermeli!  Bu amaca yönelik 3 malzeme ile yaptığım bu dondurmaya tek kelime ile bayılacaksınız! 

Yine dolapta kararan muzların akıbetini düşünürken aklıma gelen bir tarif. Bu dondurma için olgunlaşmış muz kullanmak şart çünkü çok taze muz kullanıldığında çiğ bir tadı oluyor, aynı banana bread de olduğu gibi. 



Müthiş kolay bi tarif! Üç malzemeyi blenderda çekiyorsunuz ve kalıplara koyup donduruyorsunuz. Sadece ve muz ve Nutella ile de bu tarifi yapabilirsiniz, lakin ben fazla şekerli bulduğum için yoğurt eklemesi yaptım. Kıvamı ve yoğurdun kattığı mayhoş tat mükemmel oldu! Geçen yıl Tchibo'dan aldığım mini dondurma kalıplarını ve Ikea'nın popsicle kalılarını bu vesile ile ilk kez kullandım, kesinlikle tavsiye ediyorum. Eğer sizde yoksa, dışardan dondurma çubukları alıp sufle kalıplarında dondurarak da yapabilirsiniz.

Donmasını beklemek zor, kabul! Ama lezzeti için birkaç saat beklemeye değer. 



Üç Malzemeli Dondurma


Malzemeler

4 adet olgunlaşmış muz
1/2 su bardağı (120 gr) Nutella
1/4 su bardağı (60 gr) yoğurt

Yapılışı

- Muzları blenderda püre haline getirin.
- Nutella ve yoğurdu ekleyin ve blenderda çekmeye devam edin. 
- Dondurma kalıplarınıza koyun ve donana kadar buzlukta bekletin. Donması vakit alıyor, çıkartınca da kolay eriyor, çabucak tüketmek gerekiyor. 

Bon appétit!



4 yorum

  1. Öncelikle bütün tariflerinizi çok beğeniyorum.bende hep olgun muz ile dondurma yapiyorum.yoğurt koyunca biraz daha freş oluyor.sadece burda benim yaptığımı sizede tavsiye etmek isterim. Ben muzları önceden parça parça donduruyorum.çıkarıp dilim dilim kesip öyle robotun içine koyun, geri kalan malzeme neyse onu da koyun. Ve dondurma hazır.gerekirse bir daha yarım saat dondurun.ben olgun muzları hep dondururum o yüzden canımız isteyince hemen yapiyorum.donmuş muz robotun içinde inanilmaz bir kıvam aliyor.gelecek tarifleri heycanla bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum, bu tarif için de dediğiniz şekilde çok daha güzel bir kıvam elde edilebilir aslında.

      Herkes adına teşekkür ederim paylaştığınız için! :)

      Sil
  2. Oğluma yapabilirim ama Nutella yerine bal kullansam olur mu ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil

Başa Dön