POPCORN'LU UNSUZ ÇİKOLATALI KEK



Popcorn ve Çikolata! Kim sevmez?
Bir lezzet evde geçen bir haftasonunu daha mükemmel kılamazdı!
Muazzam bir kıvama sahip yoğun çikolatalı glutensiz kek, patlamış mısır ve karamel sos üçlüsünün birlikteliği sizi sizden alacak, hazırlıklı olun! :)

Bu tarif karşıma çıkar çıkmaz yüzümdeki gülümsemeye engel olamadım.. Ve o gün bugündür bu güzelliği pişirip paylaşmak için sabırsızlanıyordum.. Yağmurlu, karanlık ve serin bir cumartesi akşamına kısmetmiş.

Önce sadece bir kasede popcorn ve fonda Mimi'cik vardı..


Sonra buram buram çikolata kokan ıslak keki ve karamel sosla birleşince görsel şölene dönüştü! Keki inanılmaz yumuşak, kırılgan ve hassas. Dolayısıyla kendisine narin davranmanız sizden ilk isteğim. :)





Bana hep sorulan bir soru; kullandığım çikolata ve kakao markası. Mümkün oldukça Valrhona markasını kullanıyorum. Şöyle ki toptan alamadığım için ufak miktarlarda temin etmekte zorlanıyorum. Dolayısıyla iradeli kullanmaya çalışıyorum. Size tavsiyem ise her daim mutfağınızda kaliteli marka çikolata ve kakao bulundurmanız. Bir keki veya pastayı vazgeçilmez kılan içerdiği kaliteli malzemedir, unutmayın. Kakao olarak en kolay bulabileceğiniz marka Dr. Oetker' in gurme kakaosunu önerebilirim. Bitter için ise yine marketlerde satılan Lindt marka veya Kahve Dünyası'nın kuvertürünü de kullanabilirsiniz. Ben bu ikiliden genelde iyi sonuç alıyorum.




Bu tarif için de aynı şey geçerli; kullandığınız çikolata ve kakaonun kalitesi kadar lezzetli bir çikolatalı kekiniz olacaktır! :)

Popcorn'la servis etmek ise tamamen sizin sunum ve damak zevkinize kalmış aslında. Ben uyumlarını sevdim, birbirine yakıştırdım. Yoğun çikolatalı bir kekin hafif tuzlu popcorn ve karamel sosla buluşması fikri aklımı da kalbimi de çok fena çeldi! :)



Bu tarifin en güzel taraflarından biri de şaşırtacak kadar pratik olması. Kekini pişirmesi çok kolay, eh zaten o piştikten sonra geriye sadece mısır patlatmak kalıyor.  Bu arada popcorn dışında mevsim meyveleri ve çikolatalı sosla da süsleyebilirsiniz. Birdahaki denemem kesinlikle o şekilde olacak, özellikle çilekle ortaya bir şaheser çıkabileceğine inanıyorum.




Arkadaşlarınızla düzenlediğiniz bir film akşamı için şahane bir seçenek bence!
Ya sizce? :)

Popcorn'lu Unsuz Mükemmel Çikolatalı Kek

Malzemeler

35 gr (1/3 su bardağı) kakao
80 gr (1/3 su bardağı) kaynar su
200 gr bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)
150 gr (1/2 su bardağı+2 yemek kaşığı) tereyağ
150 gr (1 buçuk su bardağı) toz badem*
200 gr (1 su bardağı) esmer şeker
4 yumurta (beyazıyla sarısı birbirinden ayrılmış)

Patlamış Mısır
Karamel sos**

* Bu tarifte un yerine badem tozu yer almaktadır. Her aktarda ve pastacılık malzemesi satan yerlerden hazır pakette bulabileceğiniz bir üründür. Dilerseniz bademi rondoda çekerek siz kendiniz de yapabilirsiniz.
** Karamel sos için benim ev yapımı karamel sos tarifimi yapabilirsiniz veya hazır kullanabilirsiniz.

Yapılışı

- Fırınınızı fanlı ayarda 150 derecede ısıtmaya başlayın.
- 22 cm'lik kelepçeli (yoksa normal) yuvarlak kek kalıbınızın içini ve yanlarını güzelce yağlayın (sıvıyağ veya yumuşak tereyağ ile) ve tabanına göre yağlı kağıt keserek yerleştirin.
- Bir kasede kakao ve kaynar suyu çırpma teli ile pütür kalmayana kadar karıştırın.
- Mikrodalgaya dayanıklı bir kaba bitter çikolata parçaları ve tereyağını koyun ve milrodalgada birkaç saniyede bir kaşıkla çıkartıp karıştırmak suretiyle eritin. (Mikrodalganız yoksa benmari usulü de eritebilirsiniz)
- Orta boy bir kaba erimiş çikolata&tereyağını, suyla karıştırdığınız kakaoyu, şeker, yumurta sarısı ve toz bademi koyun ve çırpma teli ile karıştırın.
- Ayrı bir çırpma kabında yumurta beyazlarını kabarıncaya kadar yaklaşık 5-6 dakika çırpıcınızla çırpın.
- Çikolatalı karışıma yumurta beyazlarını ekleyin ve spatula ile narince alttan üste doğru katlama hareketleriyle karıştırın. (Karışımı hızlıca karıştırmanız yumurta beyazlarının sönmesine sebep olur dolayısıyla narin davranın)
- Karışımı hiç bekletmeden kalıba dökün ve fırına verin.
- Fırında yaklaşık 1 saat, kürdanı ortasına batırdığınızda kuru çıkana kadar pişirin.
- Fırından çıkınca oda sıcaklığında soğumasını bekleyin ve kenarlarından ince bir bıçakla geçtikten sonra kalıptan çıkartın.
- Patlamış mısır ve karamel sosla servis edebilirsiniz.

Bon appétit!

MadeFromScratch sitesinden uyarlanmıştır.



6 yorum

  1. Sevgili Damla Hanım,

    Gününüz aydınlık olsun. Bunca yıldır yemek bloglarını izlerim, ilk defa böyle bir tarif görüyorum. Hayal gücünün yeteneğin sınırı yok. Ne diyeyim sizi canı gönülden tebrik ederim. Çok değişik bir tarif, ancak 3 kişilik çekirdek ailede baba klasik, oğlum diyette. Hadi oğlum 1-2 dilim yese gerisi bana kalacak, ya da misafir çağıracağız. Üzerinde patlamış mısır olduğundan zannederim yapıldığı gün yenmesi gerekir. Yapmayı da çok istiyorum. Acaba diyorum, patlamış mısırları krokanlı mı yapsam yoksa mısır gevrekli mi bir sonraki günlere kalabilsin. Ben bir düşüneyim. Ellerinize kollarınıza sağlık. Kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle kekini pişirip oda sıcaklığında 1 haftaya kadar saklayabilirsiniz, aynı lezzeti koruyacaktır. Aslında ben biraz da sunumda farklılık yaratmak amaçlı popcorn ve karamel sosla birleştirdim. Siz de patlamış mısırla servis edecekseniz, mutlaka servisten kısa bir süre önce mısırları patlatmanızı öneririm.(Mısır çabuk bayatlıyor.)

      Fakat tamamen farklı bir şekilde dilediğiniz bir sos veya mevsim mevyeleri ile, ya da sade bir şekilde de tüketebilirsiniz. Keki fazlasıyla leziz, tavsiye ederim.

      Benden de size kocaman sevgiler :)

      Sil
  2. Hayatım boyunca peşinden koştuğum, aradığım çikolatalı kek tarifini buldum diye dünden bu yana havalara uçuyorum :) yemeye doyamadık eşimle, ellerine, emeğine, güzel yüreğine sağlık sevgili Damla ❤️

    YanıtlaSil
  3. Badem tozu bulamadiysak mesela azıcık un kullansak olur mu ki :) yada bu tarifi kac ölçü unla yapabilirim

    YanıtlaSil

Başa Dön