OREO'LU BROWNIE


Bir pazar akşamüstüsü aktivitesi olarak Oreo'lu brownie pişirdim! İçi "fudge" denilen kıvamda, ıslak ve nemli.. Dış kabuğu incecik kıtır kıtır.. Herkesi bir ısırıkta mutlu etme garantisi verebileceğim müthiş bir tarif.




Borcamda pişen tatlılara taktım bu aralar. :) çokça pratik geliyor, elim her tatlıyı yaparken borcama gidiyor. Demem o ki; 20x20 boyutlarında kare borcam her eve lazım! :) 



Bugün bir çikolata krizi hali ile doğan bir tarif oldu; daha önce aklım neredeymiş dedirtti hem bana hem tadan eşime. Kusursuz bir kıvama sahip. Üstelik inanın herhangi bir püf noktası yok, karışımı hazırlıyorsunuz borcama döküyorsunuz 30 dakika pişiyor ve ortaya herkesin bayılacağı bir brownie çıkıyor. 



Siz de evde hangi pratik tatlıyı pişirsem de kahvenin yanına eşlik etse, veya misafirliğe giderken evde hazırladığım bir şey götürsem diyorsanız bu tarifi sakın kaçırmayın! İddia ediyorum, parmak yedirtecek, tat damakta kalacak :) 



 

Oreo'lu Brownie


Hazırlık: 10 dk. | Pişirme: 30 dk. | Sonuç: 9 Dilim | Zorluk:


Malzemeler



  • 200 gr bitter çikolata (%70 kakao oranı olan -Eti Karam- kullandım)
  • 4 adet yumurta
  • 165 gr (1/2 su bardağı+2 yemek kaşığı) tereyağ
  • 165 gr (3/4 su bardağı+1 yemek kaşığı) esmer şeker
  • 27 gr (3 yemek kaşığı) un
  • 7 gr (1 yemek kaşığı) kakao
  • 1 çimdik tuz
  • Üzerine koymak için Oreo bisküvisi kırıkları


Yapılışı



  1. Fırınınızı turbo ayarında 180 derecede ısıtmaya başlayın.
  2. 20x20 kare borcamınızı önce sıvıyağ ile yağlayın sonra tabanına göre yağlı kağıt kesip yapıştırın.
  3. Bir orta boy tencerede tereyağını eritin.
  4. Çikolataları küçük küçük doğrayıp içine atın. Çırpma teli ile çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
  5. Bir çırpma kabında yumurtalar ve şekeri yaklaşık 2 dakika hızlı devirde çırpın.
  6. İçine un, kakao ve tuzu ekleyin ve hafif çırptıktan sonra yavaş yavaş tereyağlı çikolatayı ekleyin.
  7. Spatula ile karıştırın, borcama dökün.
  8. Üzerine Oreoları kırık kırık rastgele koyun ve fırında 30 dakika pişirin.
  9. Çıktıktan sonra oda sıcaklığında hafif ılındıktan sonra servis edebilirsiniz. 

Bon Appétit! 


102 yorum

  1. Senin tariflerini gördükten sonra kendimi mutfağa atasım geliyor. Seviyorum pratik, lezzetli ve şık tarifleri. Oreo alır almaz yapılacaktır :) Ayrıca limonlu kekini denedim (instagramda yorum yazmıştım gerçi) süper ötesi oldu. (Limon aroması bulamadığım için koymadığım halde) Sırada dünyanın en iyi brownisini yapmak var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah çok çok sevindim :) bu tarif tam tatlı krizlerine yetişen bir lezzet.. Hem pratik hem çok fena biz de ailece bayılıyoruz pişirdiğimden beri her hafta talep geliyor! :) Çok sevgiler..

      Sil
  2. Merhaba,ben de cok severek takip ediyor ve denemeye calisiyorum tariflerinizi.dediginiz her seye harfi harfine uyunca ortaya guzel seyler cikiyor.Brownie ile ilgili benim sormak istedigim sey su;yapip sehir disinda olan arkadasima kargo ile yollamak istiyorum brownielerin sag saglim,dagilmadan ve ust dokusu bozulmadan varmasi icin bir oneriniz var mi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar çok teşekkürler tüm değerli görüşlerinize :) bu brownie'yi ne yazık ki kargoya vermek riskli, parçalanacağını düşünüyorum. Ancak şöyle olabilir, marketlerde veya pastacılık malzemeleri satan dükkanlarda alüminyum pişirme kalıpları satılıyor. Onlarda pişirip onlarla birlikte (kalıbının içinde) paketleyip gönderebilirsiniz.

      Sil
    2. Cok tesekkur ederim.emeginize,ellerinize saglik :)

      Sil
  3. Davul fırın kullanıyorum ama ondada bu şekilde olur mu

    YanıtlaSil
  4. Davul fırın kullanıyorum ama ondada bu şekilde olur mu

    YanıtlaSil
  5. Enfes oldu biraz daha az pisirmem gerekicek sadece islak olmadi... Ii ki tanimisim sizi her tarif birbirinden guzel oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) her fırına göre değişkenlik gösterebiliyor, artık fırınınızı tanıdınız tecrübe ettiniz eminim birdahaki pişirmenizde çok daha memnun kalacaksınız. Sevgilerimle :)

      Sil
  6. Valla bu tariften sonra disaridan browni,kakolu kek vb.seyler almiyoruz! Sadece damy'i takip ediyoruz! Sapsahane bir lezzetle karsilasmanin verdgi mutluluk ile birlikte yaziyorum 😇 denenilesi ve yenilesi bir tat!

    YanıtlaSil
  7. Valla bu tariften sonra disaridan browni,kakolu kek vb.seyler almiyoruz! Sadece damy'i takip ediyoruz! Sapsahane bir lezzetle karsilasmanin verdgi mutluluk ile birlikte yaziyorum 😇 denenilesi ve yenilesi bir tat!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar tatlısınız çok memnun oldum bunları duyduğuma! Kocaman sevgilerimi gönderiyorum :)

      Sil
  8. Tarifi denedim.Harika oldu.Herkes beğendi.Teşekkürler damy.Yeni tariflerini bekliyoruz. :)

    YanıtlaSil
  9. Tarifi denedim.Harika oldu.Herkes beğendi.Teşekkürler damy.Yeni tariflerini bekliyoruz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oh süper :) afiyetler olsun kocaman sevgiler,

      Sil
  10. Esmer şeker yerine toz şeker kullansak olur mu?

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Sayfayı yeni keşfettim,dün kirazlı keki yaptım mükemmel oldu puf puf...Sayfanızın en büyük özelliği, tariflerin herkesin yapabileceği kadar basit olmaları,vermiş olduğunuz bilgiler ve bolca fotoğraf tabiki...Harikasınız çok mutluyum sayfanızı takip etmekten ötürü...

    YanıtlaSil
  13. Sayfayı yeni keşfettim,dün kirazlı keki yaptım mükemmel oldu puf puf...Sayfanızın en büyük özelliği, tariflerin herkesin yapabileceği kadar basit olmaları,vermiş olduğunuz bilgiler ve bolca fotoğraf tabiki...Harikasınız çok mutluyum sayfanızı takip etmekten ötürü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çook memnunum sizinle ve tatlı sözlerinizle karşılaşmaktan ötürü :) çok teşekkür ediyorum, en güzel tariflerde güzel günlerde buluşalım hep..

      Sil
  14. Merhaba, ben tarifi denedim fakat pişmiyor. :( içi hep ıslak kaldı pişmedi. Ne yapmam gerekiyordu.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba, ben tarifi denedim fakat pişmiyor. :( içi hep ıslak kaldı pişmedi. Ne yapmam gerekiyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pişmemesi mümkün değil fırında pişen bir şeyin, bu brownie ıslak kıvamda oluyor bekledikçe de lezzeti oturuyor bir kek kıvamı beklememek gerekir. Sevgiler

      Sil
  16. Merhaba icerisinde kabartma tozu yok mu ? Deneyecegim yarin heyecanla :)

    YanıtlaSil
  17. Merhaba icerisinde kabartma tozu yok mu ? Deneyecegim yarin heyecanla :)

    YanıtlaSil
  18. Bugün yaptım, muhteşem olduu :) çok teşekkürler. Artık takipçinizim :)

    YanıtlaSil
  19. Merhaba Damla Hanım,
    Benim en sevdiğim tarif bu ve herkes bayılarak yiyor:) Sağolun varolun:)
    Sadece minik bir soru benim de içi sizin dediğiniz kıvamda olmuyor yani içi kuru biraz ama yine de çok leziz. sadece sorum bunun tek püf noktası biraz daha mı az tutmaktır fırında? Mesela 5 dakika erken alsam her zmaankinden durumu çözer miyim sizce:)
    Teşekkür ederim kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, ellerinize sağlık beğenmenize çok sevindim. İçi fotoğrafta gözüken kıvamdan kuruysa aynen dediğiniz gibi 5 dakikalık daha az pişirme süresi istediğiniz kıvamı sağlayacaktır. Afiyet olsun, çok sevgiler :-)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim dediğiniz gibi deneyeceğim :))

      Sil
  20. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  21. Merhaba, Oreo 'lu Brownie tarifinizi yaptim. Lezzetini cok begendik. Hele yanina vanilyali dondurma harika oldu. Ingilterede yasiyorum ve bulundugum yerde tereyagi bulamiyorum. Bu sebeple burda brownie ve kek yapiminda kullanilan yagdan belirttiginiz oranda ekledim. Bana biraz yagli geldi. tariflerinizde genelde tereyagi kullaniyorsunuz. Sizce tereyagi disindaki yag kullanimlarinda belirttiginiz oranda mi eklemeliyim? Tesekkurler.
    Sera :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar afiyet olsun öncelikle beğenmenize çok sevindim :-) tereyağ dışında alternatif olarak sadece margarin kullanılabilir, sıvı yağlar tariflerde kıvamı mutlaka bozacaktır. Çok sevgiler

      Sil
  22. Tereyag ve esmer seker olculeriniz de + kismi ne anlama geliyor yani ek olarak 2 su bardaginin yaninda 1 kasik daha mi gibi?

    YanıtlaSil
  23. Ben dediklerinizi harfiyen yaptım.. hatta gram ölçer kullandım.. ama üzerine kırdığım oreolar battı :) nerde yanlış yapmış olabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oreoları kırıp hamura batırdıysanız çok hafif kabarma payıyla birlikte gömülmüş olabilirler. Bir de çok çok küçük olmasın oreo parçaları birdahakine.

      Sil
  24. Ben dediklerinizi harfiyen yaptım.. hatta gram ölçer kullandım.. ama üzerine kırdığım oreolar battı :) nerde yanlış yapmış olabilirim?

    YanıtlaSil
  25. Merhaba bende sizi severek takip edenlerdenim ama bu tarifi tutturamadım şekersiz kuru incecik bişey oldu ve durdukça sertleşti bende herkes gibi güzel yapmak istiyorum yardımcı olurmusunuz banada lütfen ? Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şekersiz olması çok mümkün değil aslında, tarife birebir bağlı kaldınız mı acaba? İnce olmasının sebebiyse tarifte belirttiğim boyuttan daha büyük bir kalıpta piştiyse eğer olabilir.

      Sil
  26. İyi akşamlar! Öncelikle ellerinize sağlık harika görünüyor:) merak ettiğimse yaptıktan birkaç gün sonra da aynı lezzetle kalır mı acaba?

    YanıtlaSil
  27. İyi akşamlar! Öncelikle ellerinize sağlık harika görünüyor:) merak ettiğimse yaptıktan birkaç gün sonra da aynı lezzetle kalır mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet lezzetini 1 hafta kadar korur :-) çok sevgiler

      Sil
  28. Denedimm çok güzel oldu bayıldım tam benlik bir tat ama bazı kişiler ağır buldu bir dahakine sütlü çikolata ile de deneyeceğim tarif için teşekkür ediyorumm 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sütlü çikolata ile denerseniz şeker miktarını mutlaka azaltın. Afiyet olsun çok sevgiler :-)

      Sil
  29. Damla Hanım merhaba :) Tariflerinizi bayılarak takip edenlerdenim. Bu tarifle ilgili şunu sormak istiyorum, hazırladıktan sonra buzdolabına atıp bir kaç saat sonra çıkarınca pişirsek olur mu acaba? Çookkk teşekkürler elinize ve emeğinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  30. Damla Hanım merhaba :) Tariflerinizi bayılarak takip edenlerdenim. Bu tarifle ilgili şunu sormak istiyorum, hazırladıktan sonra buzdolabına atıp bir kaç saat sonra çıkarınca pişirsek olur mu acaba? Çookkk teşekkürler elinize ve emeğinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar :-) buzdolabına atmanıza hiç gerek yok oda sıcaklığında bekleyebilir bir süre pişirmeden. Şimdiden afiyet olsun :-)

      Sil
  31. Bugün yaptım ve müthiş oldu :) çok teşekkür ederim bu güzel tarifiniz için. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerinize sağlık, ben teşekkür ederim geri dönüşünüz için. Çook sevgiler :-)

      Sil
  32. Tarifinizi birebir uyguladım ama ıslak olmadı. Fırının turbosundan kaynaklanmış olabilir mi? Nasıl bir çözüm önerirsiniz. Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuru bir kek kıvamında olması pek mümkün değil içerdiği az miktarda undan dolayı, ölçülerde yanlışlık olmuş olabilir mi? Birdahakine gözlemleyin, biraz kabarıp üzeri hafif kabuk tuttuğunda pişmiş demektir. Fırının turbo ayarından sorun olmaz ben de turboda pişirdim. Sevgiler :-)

      Sil
  33. Tarifinizi birebir uyguladım ama ıslak olmadı. Fırının turbosundan kaynaklanmış olabilir mi? Nasıl bir çözüm önerirsiniz. Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de turboda pişirdim, muhtemelen ya fırının kuvvetine bağlı olarak fazla pişti ya da daha büyük bir kalıpta pişirdiyseniz çabuk pişmiş olabilir. Birdahakine kalıp ölçüsüne sadık kalalım ve üzeri fazla kızarmadan alalım fırından. Sevgiler :-)

      Sil
  34. Merhaba, beyaz çikolata koyarsam ne kadar şeker koyamalıyım? Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarif beyaz çikolata ile çok ağır olacaktır, denemediğim için şeker ölçüsü veremiyorum maalesef. Sevgiler

      Sil
  35. Merhaba öncelikle elinize sağlık. Şu anda tarifi uyguluyorum ama un olarak 27 gramı mı baz alalım 3 yemek kaşığını mı ? Kaşık doluluğuna göre baya bir fazla çıkıyor çünkü.
    Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman gramaj önem taşıyor, ben özellikle yemek kaşığı/su bardağı ölçüleri de istendiği için veriyorum ama en garanti sonuç her zaman tartarak elde ediliyor. Sevgiler :-)

      Sil
  36. İçine ceviz ekleyebilir miyiz acaba☺️

    YanıtlaSil
  37. Çikolata ve tereyağını benmari usulu ile birlikte eritebilir miyiz tereyağını yakmaktan bi korktum da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette öyle de eritebilirsiniz. Tereyağının içine çikolata eklenince eğer ateş açık değilse yanmaz kesinlikle bu arada, merak etmeyin. Sevgiler :)

      Sil
  38. Eveeet çok lezzetli oldu. Harika bir tarif 😊

    YanıtlaSil
  39. merhabalar damla hanım şunu sormak istiyorum bu browni tarifinizi frambuazlı olarak deneyebilir miyim sizce güzel bir sonuç elde edilebilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir, lakin suyunu mutlaka süzdürmeniz gerekiyor browni harcına eklemeden evvel.

      Sil
  40. Harika bir tarif. Yeğenim tam bir oreo aşığı. Onun için pişirdim ve kalbini çaldım bu brownie ile ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir haber bu💓 Yeğeninizi gülümsettiğine sevindim bu tarifin, afiyetler olsun :)

      Sil
  41. Merhaba oğlum brownie aşığı bende bugün denedim tarihinizi fırından çıktığında çok güzel kabarmışti tıpkı sizin resimlerinizdeki gibiydi fakat bir süre sonra sönmeye başladı tadı çok güzel olďu fakat neden olmuş olabilir acaba ben gram la ölçerek yapmıştım sevgilerimle sizi takip etmeye devam edeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında browni pek kabaran bir tatlı değidir, kabarmasını beklemeyiz, bir de daha büyükçe bir kalıpta yaptıysanız daha ince olmuştur, umarım tadını sevdiniz, ellerinize sağlık💓

      Sil
  42. mükemmel bir site ne kadar geç fark ettim :( gezileriniz tarifleriniz çok güzel sizde çok tatlısınız hemen bugün bir tarif deniyorum lütfen vazgeçmeyin bu işinizden size çok yakışmış sürekli takip etmek isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler güzel sözleriniz için💓 Olsun geç olsun güç olmasın, hoşgeldiniz.. :)

      Sil
  43. Aşırı tatlı oluyor yalnız yiyemedim :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Damak tatları değişiyor tabii.. birdahakine çok az azaltabilirsiniz.

      Sil
  44. Damla hanımcım tarifinizi denedim şimdi fırında fakat biraz küçük kalıp kullandım galiba, pişirme süresine etki eder mi? Tariflerinizi tereddütsüz deniyorum, bu güzel tarif için de teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pişme süresi çok az uzayabilir sadece.. çok sevgiler, afiyetler olsun💓

      Sil
  45. merhaba, evde bitter bitmiş. sütlü çikolata ile yapıp şekeri biraz azaltacağım ama kakao miktarını arttırmalı mıyım? daha önce bitter ile yaptım öyle bir koyuluk istiyorum da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bitter çikolatasız bu tarif pek mümkün değil..:)

      Sil
  46. Gecenin bu saatinde denedik ve bayıldık.
    Esmer şeker yoktu,beyaz toz şeker kullandım. Birebir aynı görüntü ve muhteşem bir lezzetti. Teşekkürler paylaşımınız için Sevgili Damy.

    #1buçukyıllıkevliçift
    #yenitariflerisevençift

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hashtaglere bayıldım! :)) ellerinize sağlık, harikasınız💓

      Sil
  47. Damla hanım merhabalar bu tarife ikinci yazışım:) tarifi birebir uyguladım mükemmel oldu yanlız benim brownim sizinki ve instagramdaki diğer browniler gibi parlak ve çatlak olmadı üzeri hafif çatladı,mat ve pütürlüydü bunun nedeni ne olabilir? cevaplarsanız çok sevinirim,sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bu çatlak bir brownie değil. Ne kadar fazla çırparsanız o kadar kekimsi oluyor. Ne kadar az çırparsanız da o kadar parlak oluyor. Özellikle çatlak ve kabuklu brownie seviyorsanız "dünyanın en iyi brownie" tarifimi deneyin.. sevgiler. :)

      Sil
  48. Merhaba damla hanim brownie tariflerinizi birebir yapiyorum.Hic bukadar pratik ve bukadar lezzetli olacaklarini tahmin etmemiştim.gozumde buyuyordu.bu fikri sizin tariflerinizle zihnimden uçurmuş oldum.tesekkurler kendi zarifliginiz kadar zarif tarifler ve sunumlarla bizleri ağarladiginiz için

    YanıtlaSil
  49. Yanıtlar
    1. Estağfurullah :) Beğeniyorsanız ne mutlu bana.

      Sil
  50. Damla hanım merhaba :)
    İçi ıslak yapıda damakta çikolata tadı bırakan (bir çikolata aşığı olarak :) ) bir brownie yapmak istiyordum ne zamandır. Tarifinizi denedim hatta fırından yeni çıkardım mis gibi kokuyor. Tarife bire bir uygun gramajlar kullandım ancak benim brownie min orta kısmı birazcık fazla kabardı :( sanırım yumurta ve şekeri çırpma süremden kaynaklıyor. Nedeni gerçekten bu mudur? Cevaplayabilirseniz çok sevinirim :) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar fazla çırparsanız brownie o kadar kekleşir. Bu da brownie'de istemediğimiz bir durum. Olabildiğince az çırpmalısınız.

      Sil
  51. Damla Hanım, tarifi az önce denedim ve sonuç mükemmel oldu. Sizinkine ek olarak içine portakal kabuğu rendesi ve toz zencefil ekledim. Böyle güzel bir tarifi bizlerle paylaştığınız için sonsuz teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  52. Merhaba sevgili damy�� oreolu browni tarifi ararken seni yeni keşfettim.bende pastaciyim izmirdeyim.siparislerimi teslim edip aksam esime de birsey yapayim diyw dusunurken oreo ve browni sever ben tarifini bugun yaptım.ve sonuç muhteşem oldu.yuregine saglik.

    YanıtlaSil
  53. Merhaba, sayfanızı yeni keşfettim ve dün oreolu bu brownie yi denedim. tutturabildiğim ilk brownie oldu. içi ıpıslak ve dışı kıtırlı...off gerçekten muhteşem oldu, hala gözümün önünden gitmiyor açıkcası :D tarif için teşekkür ederiz, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  54. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  55. Tarifinize harfiyen uymaya çalışıyorum ancak brownienin kenarları sünger gibi oluyor orta kısımlara doğru daha kıvamlı oluyor. Neden olabilir :(

    YanıtlaSil
  56. Merhaba, tarifinizi denedim, tadı çok güzeldi. Ben beyaz şeker kullandım. Yarım saat pişirmeme rağmen bence çok pişmiş. Ben daha ıslak seviyorum. Bir dahaki denemede daha az pişireceğim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  57. Merhaba şu an 2.si fırında pişiriyor. Ilkini korkarak denemiştim muhteşem olunca gece gece aklıma düştü yine dayanamadım. Farkli olarak tarife buzlukta ahududu vardi onu koydum ekşilik veriyor cok güzel oluyor. vişne olsa daha çok yakışır diye düşünüyorum. Zor gelirdi browni ilk kez bu tarifle ne kadar da basit dedirtti. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  58. Ilk defa bu tarifi yaptim,genelde oreolu kek olarak geciyor guzel de oldu ama ben hafif kabarsin diye icine yarim cay kasigi karbanot ya da kabartma tozu koyuyorum öyle orta kıvamda kabariyor. Ellenize saglik cok guzel oldu

    YanıtlaSil
  59. Elinize sağlık ama benim ki kek gibi oldu, o kadar çikolata içine boşuna katmışım gibi tadı var ama kuru. Sanırım çok pişirdim ve çok çırptım. Kek gibi olma sebebi çok kırpmam mı?

    YanıtlaSil

Başa Dön