UNSUZ NUTELLA'LI PASTA

Unsuz olması mı daha cezbedici yoksa nutella içermesi mi? Hafif kekin lezzeti ile mousse kıvamındaki kreması birbirini öyle güzel tamamlıyor ki, her dilimde hayranlık yaratacak bir pasta bu, çok iddialı! 





Toz badem unsuz keklerin ana malzemesi çoğu zaman. Kabarmış yumurta beyazını da unutmamak lazım; kıvamının yumuşaklığını ona borçlu. Aynı sufle pişirir gibi en son aşamada ekleniyor yumurta beyazı ve nazikçe, karışımı söndürmeden karıştırılıyor. Bu tarifte ne kadar lezzetli ve kaliteli bitter çikolata kullanırsanız o kadar iyi bir sonuç alırsınız, eklemek istedim. 





Frambuaz, çilek gibi kırmızı meyvelerle çok yakıştığı için sunumunu donmuş frambuazlarla yapmayı tercih ettim; tazesini bulursanız ne ala, harika olur. Şimdi aklımda bu pastanın ölçülerini iki katına çıkartıp iki katlı bir nutellalı mousse pasta yapmak var, müthiş hafif olduğu için herkesi kendine sevdireceğine eminim. Bir doğum günü pastası olarak hayal edin, heryeri kırmızı meyvelerle bezenmiş şekilde çok da şahane olmaz mı? Bu da fikir olsun, bu lezzeti pişirmek isteyen herkese. 



Nutella ise içine girdiği herşey gibi bu kekin kremasını da oldukça lezzetlendiriyor, bıraktığı fındıksı aromanın çikolata ile buluşmasını deneyimlemeniz lazım! Bu pastayı pişirip eliniz ağzınız çikolataya bulanmalı, verdiği hazzı yaşamanız lazım. :) 



Ağızda dağılan bol çikolatalı bademli kekin nutellalı mousse ile birlikteliğinden doğan, hem göze hem damağa hitap eden bu pastayı en kısa zamanda pişirilecekler listenize eklemekten kaçınmayın. 




Unsuz Nutellalı Pasta

Hazırlık: 10 dk. | Pişirme: 35 dk. | Sonuç: 8 Kişilik | Zorluk:

Kek için Malzemeler



  • 200 gr bitter çikolata (parçalanmış)
  • 150 gr (1/2 su bardağı+1 buçuk yemek kaşığı) tereyağ
  • 100 gr (1/2 su bardağı) esmer şeker
  • 100 gr (2/3 su bardağı) toz badem (blenderda bademleri çekerek de kullanabilirsiniz, pastacılık malzemeleri satılan yerlerden hazır da alabilirsiniz)
  • 4 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
  • 1 çimdik tuz


Nutellalı Mousse için Malzemeler



  • 125 ml (1/2 su bardağı) sıvı krema
  • 1/4 su bardağı nutella
  • 60 gr (1/4 su bardağı) sıvı krema (İçine 1 çay kaşığı limon suyu ekleyip karıştırın. Böylece ekşi krema yani sour cream elde etmiş oluyoruz. )
  • Üzerini süslemek için frambuaz ve çikolata rendeleri.


Yapılışı



  1. Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
  2. Yaklaşık 20 cm'lik yuvarlak kelepçeli (kelepçesiz de kullanabilirsiniz ama kek hassas yapıda olduğu için ters çevirirken kırılma yaşanabilir) kalıbınızın içini sıvıyağ ile yağlayıp tabanının boyunda yuvarlak yağlı kağıt kesip tabanına yapıştırın.
  3. Orta boy bir kaseye parçalanmış çikolata ve tereyağını koyun ve mikrodalgada arada bir çıkartıp karıştırmak suretiyle düşük ısıda eritin. (Benmari usulü ocakta da eritebilirsiniz) 
  4. Bir kapta toz badem ve esmer şekeri karıştırın ve çikolatalı karışıma ekleyin.
  5. Yumurta sarılarını da ekleyin ve karıştırın.
  6. Yumurta beyazlarını bir çimdik tuzla kuru bir çırpma kabında kabarıp katılaşana kadar çırpın. (Çırpma telini kaldırdığınızda yumurta beyazı dik durup akmıyorsa olmuştur)
  7. Çikolatalı karışımın içine ekleyin ve sadece spatula ile alttan üste doğru katlama hareketiyle yumurta beyazını nazikçe karışıma yedirin.
  8. Vakit kaybetmeden kalıba döküp fırına verin. Yaklaşık 35 dakika pişirin.
  9. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın. O esnada nutellalı mus'u hazırlayabiliriz.
  10. Bir çırpma kabına krema, ekşi krema ve nutellayı koyun ve kabarana kadar çırpın.
  11. Soğuyan kekinizi kalıbından çıkartın. Üzerine bolca mousse dökün ve frambuaz ile çikolata kırıklarıyla süsleyin.

Bon appétit!

TheSugarHit sitesinden uyarlanmıştır.


45 yorum

  1. Ben melani_koli
    Bayıldım canım 💘 ellerine sağlık en kisa zamanda yapmak için sabirsizlandim😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol :) Tavsiye ederim, şahane bir tarif. Bayılacaksın :)

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Tarifleriniz leziz fotograflar harika gülümsemeniz şahane😊ellerinize sağlık (yapım aşamasınnda bi kac fotosu olsa daha keyifli olabilirr 😊)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel sözler, çok mutlu oldum :)
      Talebiniz dikkate alındı.. :)

      Sil
  4. Güzel tarifler için çok teşekkürler.... ben Eti'nin % 70 Karam çikolatasından alıyorum siz hangi çikolatayı kullanıyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aralar ben de Karam kullanıyorum. Ama %54.

      Sil
  5. Güzel tarifler için çok teşekkürler.... ben Eti'nin % 70 Karam çikolatasından alıyorum siz hangi çikolatayı kullanıyorsunuz

    YanıtlaSil
  6. Tariflerinizi beğenerek yapıyorum bu da sıraya kondu merakla ☺️☺️

    YanıtlaSil
  7. Ben de ilk defa deniyorum şu anda kek hazır fakat mousse nasıl yapılıyor.? Onun tarifini göremedim,hepsini çırpıyormuyuz yüksek devirde sadece.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapılışı yazıyor gözünüzden kaçmış olsa gerek. Evet hepsi çırpılıyor o kadar.

      Sil
  8. Merhaba, Ben tarifi uyguladım. Kek kısmı enfes oldu ve kırmızı meyveler çok yakışıyor:) Fakat krema ile yapılan üstüne yaptığımız sos çok cıvık kaldı bende:( O neden oldu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer az çırptıysanız cıvık kalabilir. Kremayı kabarttıkça krema sertleşir. Eminim tadına etkisi olmamıştır afiyetler olsun :)

      Sil
  9. Merhaba, bu tarifi X2 ölçü yaptığımda dikkat etmem veya değiştirmem gereken bir şey olur mu? İkinci soru da, X2 ölçü için sizce 26 cmlik yuvarlak kalıp yeterli olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet x2 ölçü 26 cmlik kalıpta yapabilirsiniz. Pişme süresine dikkat edin sadece, 40 dakikayı bulabilir pişmesi.

      Sil
    2. Tekrar yapmaya kalkınca bir sorum daha var :) pazar sabah bir kutlamamiz var yetiştiremeyeceğim icin bir gün onceden yapmam lazım. Sadece keki yapıp dolaba mı koyayım? Krema ile nutellayi sabahtan da yapabilirim ya da hepsini yapıp dolaba mı koyayım
      Napayim :)?

      Sil
    3. Keki önceden yapıp pastayı sunacağınız gün üzerine kreması ve meyvelerini ekleyebililirsiniz.

      Sil
  10. Mrb 1/4 bardak nutella kac gr acaba 250 ml lik bardagim yok 😊

    YanıtlaSil
  11. Esmer şeker yerine ne kullanabilirim miktarını da yazarmısınız ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı miktarda toz şeker kullanabilirsiniz.

      Sil
  12. merhaba, toz badem kullanmak istemezsek yerine ne önerebilirsiniz acaba?

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar, bu tarifinizi iki defa yaptim ikisinde de tadi harikaydi. Colyak hastasi misafirim için tatli tarifi ararken gozume carpmıştı, cok da begenildi gerçekten :) ikinci yaptıgımda üstündeki kremasını yetiştiremedim, ben de yanına vanilyalı dondurmayla servis ettim. Bu şekilde de harikaydı :) tarifler icin tesekkur ederim.. suanda firinda cheescakeli browni bar var, bakalim o nasil olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süpersiniz! Böyle ardarda denenen tariflerimi duyunca sizlerden nasıl yüzüm gülüyor anlatamam. Dilerim cheesecake brownie yi de en az benim kadar sevmişsinizdir! :-) çok sevgilerimle

      Sil
  14. Cheesecake browni de çok güzeldi, herkese tavsiye edilir :) hatta iki gün önce çikolatalı light cheesecake i de denedim, onunla ilgili yorumu da tarifin altına yazacağım :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Yaptım ve harika oldu misafirlerim bayıldı ☺️ Ben sizden kek kalıbı önerisi rica etsem 🤔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birçok marka kullanıyorum, özellikle tavsiye ettiğim bir marka şimdilik yok :-) çok sevgiler, afiyetler olsun

      Sil
  16. Merhabalar bu tarifi 26 cmlik kalipta yapsam olumsuz bir durum olur mu elimde yalnizca o boyut varda?? Simdiden teşekkürler bu tarifler icin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanabilirsiniz, olumsuzluk olmaz, sadece daha geniş alanda pişeceği için daha çabuk pişecektir ve biraz daha ince olacaktır o kadar. Afiyet olsun şimdiden :-)

      Sil
  17. Sevgili Damla, bu keke lazim olan toz badem, badem unu (almond flour) di mi? Ellerine saglik, onceden bademleri robotta cekerek yapmistim, tam toz gibi olmadilar ama kek harikaydi. Bu sefer elimde badem unu var, Onu kullanacagim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet almond flour. :) blender kuvvetli olması gerekiyor. Eminim nefis olacak, çok sevgiler.

      Sil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  19. Çiğ bademim var damla hanım. Acaba kavurarak mı blenderdan gecirmeliyim yoksa çiğ olarak da olur mu

    YanıtlaSil
  20. Merhaba damy❣️ Badem ya da fındık tozu yerine ceviz kullansak? Acmsılık olur mu ben browniyr cevizi cok yakıstırıyprum da unsuz kek de biraz brownimsi oluyor sence iyi bir fikir mi ?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye etmiyorum, biraz acılık katabilir. :)

      Sil
  21. Kek pişiyor krema hazır. Nasıl olacak çok merak ediyorum. Çünkü badem unu yoktu kuru fasulye unu nohut unu ve beyaz un koydum. Bütün ölçüler sizin yazdığınız gibi fakat yaparken kolaya kaçıp yumurta şeker çırpıp erittiğim tereyağı ve çikolatayı ekledim. Sonra unları ekleyip karıştırdım. Aslında tarife uygun yapacaktım fakat kullandığım çikolata bilinen ve ünlü bir çikolata markası olmasına rağmen firmayı arayıp gluten içerip içermediğini sordum gluten içermeyen hiçbir ürünümüz yok dediler moralim acayip bozuldu ve özenecek enerjim kalmadı. Niyetim glutensiz bir pasta yapmaktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herşeye rağmen inanılmaz bir pasta çıktı ortaya tarif çok çok başarılı sizi takip edeli çok oluyor ama ilk defa bir tarifinizi yaptım sonuç mükemmel. Devamı gelicek sanırım. Sırada diğer tarifler var.

      Sil
  22. Kekteki şeker miktarını azaltsam kıvamında sıkıntı olmaması için badem ununu mu artırmalıyım?

    YanıtlaSil
  23. Ustundeki mousse icin nutella yerine kakao konulabilir mi.olursa miktari ne olmali.

    YanıtlaSil
  24. Merhaba, kek ve mousse hazır. Bütün kekin üstüne mi dökeyim yoksa sadece 3dilimin üstüne mi dökeyim ve dolapta mi durmalı hiç karar veremedim yardımcı olur musunuz? :)

    YanıtlaSil

Başa Dön