NUTELLA'LI ŞEKERLİ KEK KREMASI



Sadece 4 malzeme ile keklerinizin arasına pasta kreması, cupcake'lerinizin üzerine frosting olarak kullanabileceğiniz muhteşem bi nutellalı krema! Kaşık kaşık kaşıklamak da, yüzünüze gözünüze bulaştırmak da serbest! :)






Uzun zamandır frosting/pasta kreması tarif isteği alınca Damy kolları sıvadı ve çoğu kek çeşidi ile uyum sağlayabilecek bir frosting yapmaya karar verdi! Nutella'nın kattığı fındık ve çikolata aroması ile elde ettiğim sonuç bi harika oldu. Bu krema sayesinde sıradan keklerinizi dahi lezzetli hale getirebilirsiniz şüphesiz! Dokusu, pürüzsüz kıvamı ile pastanızı kolayca kaplayabilirsiniz. Veya benim yaptığım gibi, pişirdiğiniz cupcakelerinizin üzerini farklı krema uçlarıyla süsleyebilirsiniz.





Hazırlaması sadece 4 dakikanızı alacak bu kremanın kullanmadığınız kadarını  dilerseniz buzlukta da muhafaza edebilirsiniz! Hadi o zaman ne duruyoruz, sırf bu mükemmel lezzeti tatmak için kek pişirmeye değer :)




Nutella'lı Frosting

Not: Frosting kremaların özelliği şekerli olmalarıdır. Dilerseniz şekerin miktarını damak zevkinize göre azaltabilirsiniz.


Malzemeler

220 gr (3/4 su bardağı) nutella
170 gr (3/4 su bardağı) tereyağ - oda sıcaklığında yumuşamış
2 yemek kaşığı krema
200 gr (1,5 su bardağı) pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanilya özütü


Yapılışı

- Bir mikser kabında tereyağ ve nutellayı 2 dakika çırpın.
- Mikseri düşük hıza alarak şeker, vanilya ve kremayı ekleyin ve 2 dakika daha orta hızda çırpın. 
- Kek veya cupcake'lerinizi dilediğiniz gibi süsleyin. 
- Buzdolabında bir hafta, buzlukta 1 ay muhafaza edebilirsiniz.

Bon appétit!



3 yorum

Başa Dön