NUTELLA PİZZA



Yumuşacık pizza hamurunun fırından çıkmasıyla Nutella ile birleştiği an! Düşüncesi bile ağız sulandırmaya yetmiyor mu? Bu tarif her çikolata ve Nutella aşığının rüyası olabilir!



Bu pizza çalışması oldukça kolay bir hamurla yapılıyor, bu ilk artısı. İkincisi sadece tek mayalama(kabarma) süreci içeriyor, o da ilk hamuru hazır ettiğinizde gerekiyor. Ondan sonra sadece şekil verip fırına  vermek kalıyor. Yani başladığınızdan itibaren neredeyse 1 saatte hazır oluyor (ki bunun 45 dakikası kabarması için bekletme süreci), o yüzden fırsatınız ve malzemeniz varsa hiç bekleyerek vakit kaybetmeyin derim.
 



Bu mükemmel hamurla beni tanıştıran tarifte, 3 çikolatalı versiyonu yapılmıştı ve aslında inanılmaz cezbedici görünüyordu! Hamur fırından çıkar çıkmaz ilk kat Nutella, üzerine ise bitter & sütlü & beyaz çikolata parçaları konuyordu. En son da marshmallow serpiştirerek sonlandırılıyordu. Çikolata içinde yüzen bi pizza! Mükemmelliğine şüphe yok lakin ben Nutellayı başka çikolata ile aldatmayacak kadar çok sevdiğimden onun yerine sadece nutella, fındık parçaları ve pudra şekeri ile servis ettim ve pişman olmadım. Bir dahakine ben de üç çikolatalı deneyebilirim, isteyebilecek olanlara da fikir olabilir.
 

Hamuru 30 cm'lik bir kelepçeli kalıbımın tabanına avucumla yaydım. (Kelepçesiz olarak) Çok pratik bir pişirme şekli olduğu için tavsiye ediyorum, tabiiki o boyutta bi kalıp tabanı olmayanlar yağlı kağıt serilmiş bi tepsinin üzerinde de pişirebilir, farkı yok.
 

 
Bir koca dilimle mutlu olma garantili, hayatınızın en güzel pizza deneyimini yaşamaya hazır mısınız?

Nutella Pizza

Malzemeler

250 gr (1 ve 3/4 su bardağı) un*
40 gr (1/4 su bardağı) süt tozu
1 yemek kaşığı şeker
1 ve 1/4 çay kaşığı kuru instant maya
3/4 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
180 gr (3/4 su bardağı) ılık su
2 çay kaşığı erimiş tereyağ (hamurun üzerine sürmek için)

* Hamurun hafif yapışkan olması gerekli. Mikser kabına elinize aşırı derecede yapışıyorsa 1 su bardağına yakın un daha yavaş yavaş ilave edebilirsiniz. Dikkat edin, çok kuru bir hamur olursa sert olacaktır. Ben yukardaki un miktarına 3 yemek kaşığı daha ilave edince istediğim kıvamı elde ettim.

Yapılışı

- Mikser kabınıza un, maya, şeker, tuz ve süt tozunu koyun ve kanca ucunu takıp harmanlayın. (Veya elinizle)
- Zeytinyağı ve suyu ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
- Hamurun kıvamına göre eğer fazla cıvık ve yapışkansa azar azar un ilave ederek yoğurmaya devam edebilirsiniz. Hamurun sert bi kıvamı olmaması için aşırı un eklemekten çekinin. (Yukardaki * kısma bir göz atın.)
- Orta boy bir kabın içini sıvıyağ ile yağlayın ve hamurunuzu bu kaba aktarın. Hamuru kabın içinde hafif döndürerek yağlanmasını sağlayın ve kabın üzerini streç filmle kapatın.
- Yaklaşık 45 dakika - 1 saat hamur iki katına ulaşana kadar kabarmasını bekleyin.
- Son 15 dakika kala fırınınızı 220 derecede ısıtmaya başlayın ve fırının en alt kısmına ızgara tel koyun.
- Hamurunuz kabarınca alın ve 30 cm çapındaki yuvarlak bir tabanın üzerine koyun. (Veya direk yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine koyun) Avucunuzla kenarlara doğru yuvarlak bir şekilde yayın ve en son parmak uçlarınızla kenar kısımlarına şekil verin. Ortası daha çukur kenarlarına doğru kabarık (fotoğraflardaki gibi) şekil verin.
- Üzerine fırça ile erimiş tereyağ sürün ve fırında 10-12 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkınca üzerine bolca Nutella dökün ve yayın. Fındık ve pudra şekeri ile tadına varabilirsiniz.


Cleobuttera sitesinden uyarlanmıştır.


Bon appétit!



Hiç yorum yok

Başa Dön