NOEL BABA ŞAPKALI ÇİLEKLİ BROWNİE





Marketten çilek bulmanın sevinciyle önce bir kısmıyla minik noel babalar yaptım - ki gerçekten yemeye kıyamayacak kadar tatlı oluyorlar -, diğer kısmını ise pişirdiğim mini brownie keklerin tepesine kukuleta gibi kondurdum. İki basit dokunuşla yılbaşı sofralarına en yakışacak detaylar yapabilmek mümkün.




Minik Santa Çilekler için sadece çırpılmış kremşanti, çilek ve erimiş bitter çikolata gerekiyor. Çilekleri bi alt kısmından düz bir şekilde, bir de üst kısmından bir parça kesiyoruz. Kremayı sıkma torbasına koyup, oturttuğunuz çileğin üzerine biraz sıkıyoruz sonra şapkasını tepesine oturtup tepesine minik bir ponpon sıkıyoruz. Dilerseniz düğme de yapabilirsiniz ön kısmına. Gözler için ise erimiş bitter çikolataya kürdan batırıp yapabilirsiniz. Hem eğlenceli hem tatlı bir fikir. Üstelik yaptığınız mini santa çilekleri herhangi bir tatlının üzerine dekoratif olarak da dizebilirsiniz.






Ve karşınızda minik brownie yılbaşı kekleri! Sadece 5 ana malzeme ile yapılan çok çok lezzetli brownimsi bir kek. Genelde davetsiz misafirler için vaktimin kısıtlı olduğu zamanlarda imdadıma yetişen, acil tatlı krizlerime birebir olan, mutfağımda en çok pişen şey diyebilirim. Hazırlaması 5-10 dakika arası, pişmesi 9-10 dakika, yarım saatte tadına doyulmaz ağızda eriyen harika bir tat. Brownie ile kek arasında kalmış hafif bir kıvama sahip, kahve saatlerine veya bir kupa sütün yanına çok yakışıyor. Ben cheesecake tabanı olarak da kullanıyorum bu tarifi, enfes bir brownie cheesecake oluyor! Bir gün blog açtığımda mutlaka yer alacak demiştim, o gün bugünmüş meğer. :-) Yılbaşı havasına sokunca çok tatlı görünmüyorlar mı?






Mini Santa Brownie Kekler

Not: Kekler piştikten sonra buzdolabında muhafaza edilmemesini şiddetle tavsiye ediyorum, soğukta fazla katılaşıp istenen kıvamdan uzaklaşıyorlar. Krema ile hazırlayacaksanız mutlaka servis etmeye yakın süsleyin ve oda sıcaklığında bekletin.

Malzemeler

100 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşak)
140 gr toz şeker
4 adet yumurta
300 gr bitter çikolata
90 gr un
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
İki tutam tuz

 
Çilek
Çırpılmış kremşanti

Yapılışı

- Fırını 160 derecede ısıtın. Mini kek kalıplarınızı hazırlayın. (Ben silikon kalıp kullanmama rağmen yağlamadım ve hiç yapışmadılar.)
- Bitter çikolataları doğrayarak mikrodalgaya dayanıklı bir kap içine koyun ve mikrodalgada eriyene kadar birkaç saniyede bir çıkartıp kaşıkla karıştırarak eritin.
- Bir kapta tereyağ ve toz şekeri 2 dakika çırpın.
- Yumurtaları teker teker bir yandan çırparak ekleyin.
- Çikolatayı, tuzu ve vanilyayı da ekleyip karıştırın.
- En son unu ilave ederek sadece karışana kadar çırpın ve bir sıkma torbası veya bir kaşık yardımıyla pişireceğiniz kalıplar içine dökün.

- Fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kalıplarından çıkarmak için soğumalarını bekleyin. Krema ve çilek ile süsleyin.


Bon appétit!



Geçenlerde yılbaşı ağacı fotoğraflarken tesadüfen bu kareyi yakaladım ve sizin için bir e-card hazırladım. Bu fotoğrafı kaydedip mail yoluyla sevdiklerinize gönderebilirsiniz. Hepimiz için sağlık, huzur, mutluluk dolu tatlı mı tatlı bir 2015 diliyorum!




2 yorum

  1. Her zamanki gibi şahane tarifler :) Mimi'ciğin iyi olması ise ayrı mutluluk sebebi. Blog'da son yazımda Damy's Kitchen'a da minik bir selam yolladım sevdiğim blogları yazarken haberin olsun :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi gördüm selamını Meriç'ciğim, çok tatlısın her zaman ki gibi <3 çok teşekkür ederim :-)

      Sil

Başa Dön