SICAK ÇİKOLATA




Yaz aylarında özlenen bir kış aşkı. Soğuk bir günde - tercihen karlı - , battaniyenin altında, elimde sıcacık çikolatam, kokusu bir yandan mest ederken mutluluğun doruklarında hissediyorum kendimi. En güzel tamamlayanı ise bir kitap. Dünyayı unutturabilen yegane ikili.




Blogumda en olmazsa olmaz diyebileceğim tariflerden. İddia ediyorum, denedikten sonra dışarda satılan hazır tozlara dönüp bakmayacaksınız bile. Öyle de pratik ki, dolabında sütün ve kaliteli çikolatan olsa bile yeter. Üzerine çırpılmış krema veya marshmallow konularak hem keyfi hem sunumu ikiye katlanabilir.



Sıcak çikolata öyle birşey ki iki tatlı dokunuşla bambaşka tatlara bürünebiliyor! Bir çimdik tarçınla baharatımsı.. Vanilya özütü ile nefis aromalı.. Bir çimdikten bile az acı toz kırmızı biber ile ise keskin bir tat elde ediyorsunuz. Hepsinin yeri ayrı şahane! Hiç denemedim lakin badem veya fındık sütü ile de nefis olacağını düşünüyorum. Şeker oranını biraz azaltmak şartı ile.


Ev yapımı sıcak çikolatam ikram ettiğim herkes tarafından onaylı, en makbulu olan koyu kıvamı ve mükemmel aromasıyla şu ana kadar tattıklarım arasında en iyisi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Unutmayın, mutluluk bazen sadece bir fincan sıcak çikolatada gizlidir! :-)



Sıcak Çikolata

Tarif iki kişiliktir.

Malzemeler

250 ml süt
25 gr toz şeker
1 çay kaşığı vanilya özütü
40 gr bitter çikolata*
1 çimdik tarçın (opsiyonel)
1 çimdikten az acı toz kırmızı biber (opsiyonel)

Yapılışı

- Çikolatanızı kabaca doğrayın.
- Ufak boy bir tencerede sütü kaynatın.
- Toz şekeri ve çikolatayı ekleyin ve kısık ateşte çikolata eriyip şeker çözülene kadar bir tel çırpıcı ile karıştırın.
- Vanilyayı ve dilerseniz diğer baharatları ekleyin ve kısık ateşte karışım kıvam alıncaya kadar bekleyin.
- Fincana döküp sade veya ister çırpılmış krema ile ister marshmallow ile servis edebilirsiniz. El blenderı ile tepesine köpük de yapabilirsiniz. Çikolata rendeleri de sunum olarak çok yakışıyor.


* Çikolatanızı lindt veya valrhona gibi  kaliteli bir çikolatadan tercih ederseniz maksimum lezzet elde edersiniz. Kahve Dünyası'nın çikolatasıyla da yine harika oluyor. Bitter çikolata yerine sütlü çikolata kullanmak isterseniz şekeri eleyin zira fazla tatlı olup içinizi bayacaktır.



Bon Appétit!




3 yorum

  1. Eskiden beri sıcak çikolata lafını duyunca bildiğin erimiş ama sıcak olan bir çikolatayı hayal ederdim. Ta ki toz karışımları önümüze sıcak çikolata diye koyana kadar. Şöyle dedim yok mudur hayalimdekine uygun bir tarif ve aklıma sen geldin. Daha doğrusu geçen gün instagramda sıcak çikolatadan bahsettiğinde dedim Damla yaptıysa süperdir. Bu akşam yapmayı planlıyorum. Sadece toz acı biberi koymayı düşünmüyorum. Bir de vanilya özütüm yok, onun yerine belki azıcık toz vanilya koyarım. Akşamı sabırsızlıkla bekliyorum. Ankara'dan Paris'e kucak dolu sevgiler Damlacım..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba! Geç cevap için kusura bakmayın. Ufak dokunuşlar tadında farklılıklar yaratabilir. Umarım denemeniz güzel sonuçlanmıştır :)

    YanıtlaSil
  3. Damla hanım merhaba, vanilya özütü yerine vanilin koysak olur mu acaba? tarif için çok teşekkürler :) her tarifiniz gibi buda enfestir daha yapmadan eminim.

    YanıtlaSil

Başa Dön