İKİ KİŞİLİK PRATİK ÇİKOLATALI MUS





Çikolatakolikler için rüya gibi bir lezzet hazırladım! Blenderda hazırlanan, 5 dakikalık enfes çikolatalı mus! Üstüne üstlük şekersiz ve çok hafif. Bizim gibi, iki kişilik ailelerin akşam yemeği sonrası için tercih edebileceği yegane çikolatalı tatlı.


Yapmadan önce bu kadar harika bir sonuç beklemiyordum açıkçası. Canımın delicesine çikolata çektiği sıcak yaz akşamında içimi soğutan ve aynı zamanda beni tatmin edecek bir tatlı hayal ettim. İki kişilik olsun, düşük kalorili ve pratik olsun, tadı da damağımızda kalsın! Tattığım an ise sizlerle paylaşmak için can attım. :)
 

Sihri blender kullanmakta ve bulabileceğiniz en iyi kalite çikolatada saklı. Ben smoothie blender'ımı kullanarak yaptım ve Lindt'in bitter çikolatasını kullandım. Yumurtalı bir tarif. Bir yandan blenderda hızla karışırken eklenen kaynar kahvenin sıcaklığı içerdiği yumurtayı gerektiği kadar pişiriyor. Kaplara koyduktan sonra ise mutlaka tüketmeden önce 4 saat buzdolabında soğumasını ve sertleşmesini beklemeniz gerekiyor. Biraz sabır ve sonu mutluluk. :)
 

Çikolata aşkı ile yanıp tutuşuyorsanız hafif mi hafif harika kıvamdaki bu çikolatalı mus'u mutlaka denemelisiniz!
  
İki Kişilik Pratik Çikolatalı Mus

Malzemeler

225 gr bitter çikolata (erimiş)
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı vanilya özütü (opsiyonel)
1/4 tatlı kaşığı toz kakule (opsiyonel)
1 çimdik tuz
140 ml (1/2 su bardağı+1 yemek kaşığı) espresso*

* 140 ml suyun içerisine 1 tatlı kaşığı espresso koyun ve kaynatın.

Yapılışı

- Küçük küçük parçaladığınız bitter çikolatayı ister mikrodalgada 10 saniyede bir çıkartarak kaşıkla karıştırmak suretiyle, ister benmari usulü eritin.
- Blenderınızın içine yumurta, çikolata, tuz, kakule, vanilyayı koyun ve karıştırmaya başlayın. Blenderın üstündeki ufak kapağını bir yandan hala çalışırken açın ve yavaş yavaş kaynar suyu dökün.
- 1 dakika boyunca blenderda çekin ve iki adet kaseye paylaştırıp buzdolabına koyun.
- Buzdolabında 4 saat beklettikten sonra tüketebilirsiniz.

Bon appétit!


1 yorum

  1. Merhabalar acaba espresso koymadan nasıl yapabiliriz? Kahve aromasini sevmiyorum tatlilarda. Bir de ricam lutfen muzlu mousse tarifi de verin:)

    YanıtlaSil

Başa Dön