ÇİFT ÇİKOLATALI MUFFİN


Yumuşacık, içi dışı çikolatalı, şişman muffinler pişirmeye ne dersiniz? Pişirmeye karar verdikten 1 saat sonra tatlarına varıyor olacaksınız, bence bir haftasonu tv karşısında film keyfinize en en yakışacak lezzetlerden birisi bu tarif. Pişerken tam istediğim gibi taştıkça taştılar kılıflarından, ılık ılık bir bardak süt eşliğinde tatlarına doyum olmadı. :)







Muffin gibi muffin. Tam anlamıyla olması gerektiği gibi, eksiği yok fazlası var. Ve mutfak acemilerinin bile kolaylıkla altından kalkabileceği kadar pratik bir tarif bu. Yumuşacık kıvamlarını ise içerdiği kefire borçlu dolayısıyla eleyebileceğiniz bir malzeme değil.






Kurular ayrı, sıvılar ayrı kapta karışıyor, birleşiyorlar, muffin kalıplarına doluyorlar ve pişiyorlar. Öyle çok tekniği taktiği ipucu da olmayan, ve herkesin elinden en güzelinin çıkacağına emin olduğum bir muffin tarifi.





Haftasonu şöyle hem pratik hem de lezzetli ne pişirsem diye düşünenlerinizin imdadına bu tarifle yetişiyorum ve çoluk çocuk ailece çikolataya bulanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. :) mutlu haftasonları!






Çift Çikolatalı Muffin

Malzemeler


300 gr (2 su bardağı) un
80 gr (3/4 su bardağı) kakao
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1/4 tatlı kaşığı tuz
250 gr (1+1/4 su bardağı) toz şeker
100 gr (1/2 su bardağı) erimiş tereyağ
250 ml (1 su bardağı+1 yemek kaşığı) kefir
2 adet büyük boy yumurta
150 gr bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)

Yapılışı

- Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın. 12'li muffin kalıbının içine muffin kağıtlarını dizin ve kenarda bekletin.
- Bir kapta un, kakao, karbonat, tuz ve kabartma tozunu harmanlayın.
- Çırpma kabınıza şeker, yumurta, erimiş tereyağ ve kefiri koyun. Ve mümkünse (pedal  aparatıyla) çırpmaya başlayın.
- Karışınca kuru karışımı da eleyerek ve bir yandan çırparak ekleyin.
- En son parçalanmış çikolataları (1/4 su bardaklık kısmını ayırdıktan sonra) karışımın içine ekleyin ve fazla karıştırmamaya özen gösterin.
- Muffin kağıtlarının ağzına kadar karışımdan paylaştırın ve çikolataların 1/4 su bardaklık kısmından üzerlerine serpiştirdikten sonra fırına verin.
- Yaklaşık 18-21 dakika ortalarına kürdan batırdığınızda kuru çıkana kadar pişiyor. :)



Bon Appétit! 

callmecupcake sitesinden uyarlanmıştır.

75 yorum

  1. Yanıtlar
    1. Ayaklı mikserlerin kurabiye, kek harcı karıştırmak için kullanılan aparatı. Yoksa çırpma teli de iş görecektir.

      Sil
  2. kefir niye konuyor? ilk kez duydum. benim yaptığım
    muffinlerin dışı çok sert oluyor, nedeni nedir acaba? sizinkler
    harika görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pişme süresi ile de alakalı olabilir. İçeriğinde kefir olan muffin'ler pişirmeyi tercih ediyorum, oldukça yumuşaklık katıyor.

      Sil
  3. Merhabalar,kullandığınız cupcake kalıpları kaç numara acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası anımsayamadım, bende karışık olarak var hepsi çünkü. 12 gözlü muffin kalıplarının ölçüsü standart oluyor, onun içine birebir oturan kağıtlardan kullanmıştım.

      Sil
  4. Sevgili Damla Hanım,

    İyi akşamlar. Çok yakınlarımın kayıpları ve hastamız nedeniyle geri dönüşünüz ile ilgili çok yorum yazmak istediğim halde yazamadım. Galiba zaman bazı şeylerin en azından etkisini azaltması açısından önemli. Yaşamımızda iz bırakan konuları belki günlük yaşamın telaşesi içinde sürekli düşünmemize izin vermiyor. Ancak, ruhumuzda esen fırtınalar canımızı acıtıyor. Bunların ötesinde galiba yüce Rabbim sabrını da birlikte veriyor. Bu arada, eşinizin güzel davranışı inanın gözlerimi yaşarttı. Güzel yürekli, merhametli güzel kızım( kızım olacak yaşta olduğunuz için size böyle hitap etmek içimden geldi) sizin gibi eşiniz de aynı duygular içindesiniz. Ne mutlu sizlere. Dilerim birlikteliğiniz mutluluk ve güzelliklerle dolu olsun. Uzun zamandır kefirli tariflerinizden birini denemek için boyuna kefir aldım durdum. Ama bir deneyemedim. Bu defa bu güzel tarifi deneyip mutlaka yorumumu yazacağım. Çok da kolay gözüküyor. Bazen Bitmek Bilmeyen Dertler Yağmur Olur Üstüne Yağar; Ama Rengarenk Gökkuşağı da Yağmurdan Sonra Çıkar. Kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle özenle seçtiğiniz, içimi ısıtan sözleriniz için çok teşekkür ediyorum. Bir yerlerde benim için sevinen veya üzülen; tariflerimi deneyip mutlu veya mutsuz tecrübeleri yaşayan, kısaca benimle olan güzel kalpli insanlar olduğunu bilmek beni mutlu ediyor ve en zor sürecimde de biraz olsun atlatabilmeme yardımcı oluyor. Mutluluk paylaştıkça çoğalıyorsa acı da paylaşınca azalıyor aynı ölçüde..Bir şekilde yeni doğan, büyüyen fidanlarda yaşadığını bilmek, sırtımda güzel yüzünü taşımak ve anılar tek avuntumuz artık. Ne yazık ki..

      Sil
  5. Sevgili Damla Hanım,

    Güzel bir gün dilerim. Sonunda kefirli bir tarifinizi biraz da çekinerek denedim. Kafama takılan bir şeyi yapamazsam bana rahatsızlık veriyor. Sonuç mükemmel. Çok beğendik. Önce kakao oranı gözüme biraz fazla gibi gözüktü ama bir nedeni vardır diye aynı oranda kullandım. Ancak, muffin biraz bekleyince tadı daha da güzelleşti ve kakao hiç sorun olmadı. Bunların ötesinde, içine konulan çikolatayı 80 grama indirdim, üzerine damla çikolata serptim. Paylaşımınız için teşekkür ederim. Selimiyenin güzelliklerini bizim için de yaşayın. Her şey gönlünüzce olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muffin tarifimi deneyip kefir tecrübenizin sonunda olumlu sonuçlanmasına çok sevindim. :) Ben genel olarak hep muhteşem sonuç aldığım tarifleri paylaşmaya özen gösteriyorum, kakao oranı fazla gözükse de tarifte her malzeme birbirini tamamlıyor ve ortaya bol çikolatalı mutluluk veren kekler çıkıyor. Ve dediğiniz gibi bekledikçe tadı güzelleşiyor, ben de aynı şekilde tecrübe ettim. Kocaman sevgilerimi gönderiyorum ve destek veren sözleriniz için hemn kendim hem eşim adına teşekkür ediyorum.

      Sil
  6. aynı tarifi yıllardır yapiyorum biskotti tarifinden esinlenerek kendime uyarlamistim. ben icine iri doğranmış fındık da koyuyorum, tavsiye ederim. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fındıkseverler için güzel bir fikir.. Çok teşekkürler :)

      Sil
  7. Ailecek cok begenildi muffinler, sadece benim üstüne serpistirdigim cikolatalar eridi..Sizin fotograflarda cok güzel görünüyorlar. Acaba firindan cikarmaya birkac dakika kala mi serpsem?? Yine de ben görüntülerinden sikayetci olamam, o kadar güzel kabarip pofuduk pofuduk oldular ki :-) tesekkürler tarif icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer çikolataları çok küçük parçalar halinde serptiyseniz eriyebilirler. Ben biraz daha fotoğraftaki gibi büyükçe parçalar halinde serpiştirdim dolayısıyla erimeye fırsat bulamadılar :)

      Sil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba damla hanım :)
    Görür görmez aşık oldum bu tatlı muffinlere ve hemen tam şu anda denemek istiyorum :)) yalnız kefir yok şu an acaba alternatif bir malzeme var mı kullanabileceğim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yoğurdu sulandırarak ayran kıvamında kullanabilirsiniz :)

      Sil
    2. Dayanamayıp biraz miktarını arttırarak sütle denedim ve nefis oldu :) eminim kefirle çok daha güzel olur.Teşekkürler bu güzel lezzet için ;)

      Sil
  10. Gercekten cok guzel bir tarif, tum malzemeleri koydugumda kivami bir kek harci icin cok yogun gelince kefiri biraz arttirdim. Bir de bitter cikolatanin bir kismini sutlu cikolata ile degistirdigim icin seker miktarindan kistim. Birde nedense firini 185 derecede ayarladim, kabugu sert olmasin diye dusunerek ama her sekilde lezzeti cok guzel oldu. Umarim tarife uymadigim noktalar yuzunden cok daha buyuk bir lezzeti kacirmamisimdir. Sirf bu yuzden tekrar tekrar denemek istiyorum acaba ne sonuclar alacagim diye. Ayrica ertesi gun daha da guzel olduguna katiliyorum. Kesinlikle tavsiye ettigim bir tarif.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kıvamı yoğun oluyor aslında arttırmanıza gerek yoktu kefiri ama olsun memnun kaldıysanız ne mutlu. Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz elbette. Evet kesinlikle ertesi gün daha güzel oluyor tadı tam oturuyor.. :) afiyetler olsun!

      Sil
  11. Denedigim tariflerinizin hepsi cok guzel oluyor, tesekkurler. Bu tarifte karbonat haric butun malzemeleri verdiginiz olculerde kullandim ancak eksimsi bir tad var muffinlerde. Daha once denedigim baska cikolatali keklerde de aynisi olmustu. Neden oldugu ile ilgili bir fikriniz var mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanıyorum ekşimsiliği kakaodan dolayı hissediyorsunuz. Kakaolu keklerde olur hep aslında, hatta inanır mısınız ben o tadı almaya bayılıyorum:) bunun çaresi kakao kullanılmayan tariflerde.. Kakao yerine erimiş çikolata kullanırsanız hissetmezsiniz lakin bu tarif için pek söz konusu değil çünkü kıvamı değiştirir. Brownie tarifimi yapmadıysanız şiddetle tavsiye ediyorum :)

      Sil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. Tarifleriniz çok beğenerek takip ediyorum ve deniyorum hepsi harika ama muffinlerde sorun yaşıyorum benimkiler yayılıyor nedense hep nerde hata yapıyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayılıyor derken? Muffin kalıplarının içinde yayılmaları imkansız çünkü? Ağzına kadar silme mi dolduruyorsunuz?

      Sil
  14. Tatli krizine birebir... tarif muhteşem tuttu.. Tesekkurler..

    YanıtlaSil
  15. Merhaba, muffinin ortasına frambuaz, böğürtlen reçeli gibi birşey koyabilir miyiz? Nasıl koyulabilir? Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bence harika fikir! :) pişmeden kalıplara doldurduktan sonra bir tatlı kaşığı ile her birinin ortasına koyabilirsiniz.

      Sil
  16. Merhaba, tarif mükemmel. Güvendiğim birkaç siteden biri burası. :) Sade bir muffin tarifi de ekleyebilir misiniz acaba? Yoksa aynı ölçülerler sade de yapabilir miyim? Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çilekli pamuk muffin tarifini sade çileksiz de pişirebilirsiniz harika oluyor :) çok teşekkürler beğeniniz için. Kocaman sevgilerimle

      Sil
  17. Merhaba... Sıkı bir takipçinizim (muhtemelen fark etmişsinizdir :). Yorum yazdıklarım kadar yazmadığım tariflerinizi de deniyorum (zira tatlı delisiyim :) Ve yine müthiş bir lezzet :)) Fikrinize ve ellerinize sağlık...

    Tarifi ilk denediğimde evde kefir yoktu, koyu kıvamlı ayran kullandım ve muffin kalıbına muffin kağıdı koyarak pişirdim. Lezzet enfesti; ancak kek kuru oldu :( Kuru dedimse, tel tel dağıldı/ufalandı demek istiyorum, elle tutmak zor oldu. (Sanırım çift çikolata deyince ben biraz brownie fudge gibi hayal ettim ama tabi içinde çikolata eritmediğimiz için öyle olması mümkün değil, biliyorum. Yine de daha yoğun ve yumuşak bir kek hayal etmiştim; aynen sizin elmalı-havuçlu kekinizin yumuşaklığı gibiydi aklımda canlanan)

    İkinci denememde kefir kullandığım gibi, bu kez muffin kalıplarına kağıt koymadım, kalıpları zeytinyağı ile yağlayıp biraz da unladım; sonuç yine çok lezzetli ancak kuru kekler oldu :( Hatta hatta, kalıba yapışmamış olmalarına rağmen, kalıptan çıkarmaya çalışırken hepsinin tepesi elimde kaldı, dibi kalıptan ayrıca çıkarıldı :(( Ben de tüm muffinleri ufalayıp bir kaba koydum, pop kek haline getirerek değerlendirmeyi düşünüyorum.

    Şaşkınım ve nedenini çözemiyorum. Sizden yorum rica ediyorum...

    Teşekkürler ilginize :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar :-) çok teşekkür ediyorum ilginize öncelikle. Haklısınız, bu muffinlerin yapısı böyle yumuşak ama tok bir kıvamda oluyorlar. Daha nemli kıvamlı muffinler de paylaşırım ilerleyen günlerde belki ama şimdilik bunlar denediklerim arasında en iyisi. Muffin kalıplarını sıvıyağ ile yağladığınızda yapışmaması imkansız maalesef (çoğu tarif için yumuşak tereyağ ile yağlama zorunluluğu var) dolayısıyla kağıtlarda pişirmeyi tercih etmezseniz yumuşak tereyağ ile bolca yağlayıp unlayabilirsiniz. Çok sevgilerimle :-)

      Sil
  18. 1 yemek kaşığı kabartma tozu bir paketten fazla mı oluyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya tam 1 pakete denk gelir ya da daha fazla olabilir, sevgiler

      Sil
  19. Merhabalar Damy,
    Tariflerinizi severek deniyorum ve hepsi mükemmel sonuç veriyor, şu anda da çift çikolatalı muffin ler fırında pişiyor, yaptıklarımın tadına bakan herkes hep tarif istediler, bende hemen sizin sayfanızı takibe almalarını söylüyorum , sizin sayenizde herkes çok mutlu :)
    Benim şöyle bir sorum olacak size, genel de kekler piştiğinde hemen fırından çıkarmak mı gerekir, çıkarınca açıkta kalınca kururlar mı , kısacası ne yapmak gerekir :)
    Yeni tariflerde görüşmek dileğiyle teşekkürler, SEVGİLER ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar :-) çok çok seviniyorum böyle güzel geri dönüşler aldığımda, sizlerin de aynı benim mutfağımdan çıkmış gibi yapabilmeniz için elimden geleni yapıyorum. Kek konusuna gelirsek, ben aslında keklerimi genelde pişer pişmez fırından çıkartıyorum. Ama elbette risk var, fırını kapattıktan sonra bir süre içinde fırın kapağı yarı açık şekilde beklemesi daha garanti olur. Ani ısı değişimleri bazı keklerde sönme etkisi yaratabiliyor çünkü. Ellerinize sağlık kocaman sevgiler :-)

      Sil
  20. Merhaba damla hanım bu tarifi ağzım sulanarak yapmaya başladım her şeyi birebir yaptım ama 12 li muffin kalıbına fazla geldi kalanı başka kalıplara döküp fırına verdim ama çıkınca kel yenilmeyecek kadar acı oldu ve hep taştı bende atmak zorunda kaldım ve çok üzüldüm niye böyle oldu bilemedim ama yine yapmak istiyorum sebebi nedir sizce karbonat fazla gelmiş olabilir mi cevabınız için şimdiden teşekkürler 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, karbonatı fazla kaçtıysa olabilir, bitter çikolatanın kakao oranı yüksekse olabilir, kakaoların bazıları da yine acı ve koyu oluyor. Sütlü çikolata parçalarıyla yapmayı deneyin birdahakine :-) karbonatını da azaltabiliriz. sevgilerimle

      Sil
  21. Yaptığım en güzel muffin oldu ☺️ Tüm tarifleriniz gibi sonuç hep mükemmel. İyi ki varsınız

    YanıtlaSil
  22. meyveli mesela yabanmersinli kefir nasil bir tat verir sizce? cok etkiler mi tadini?

    YanıtlaSil
  23. 3 sorum daha olacak süt icin hep keki sikisik yapar derler, dogru mudur, bir de neden zeytinyagi,aaycicek yagi yerine tereyagi sectiniz? hangisini koyarsak kekten en iyi sonucu aliriz? bir de baska tariflerde oncelikle yumurta ve sekeri sivilardan once bi 10 dakika kadar cirpilmasini isterler,siz sivilarla birlikte cirpilmasini istediniz neden acaba? bunu diger kek tariflerinde de uygulasak olur mu?

    cok tesekkurler emeginiz icin 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, her tarifin bileşeni malzemesi başka başka dolayısıyla bu sorulara genel bir cevap verebilmem çok zor. Ben sade kefir öneririm ve tereyağı kullanmanız çok daha iyi olacaktır, malzemeleri değiştirmeden yaparsanız en garanti sonucu elde edeceksiniz. Çok sevgiler :)

      Sil
  24. Merhaba :) Acaba kefir yerine süt ve sirke karışımından yaptığım buttermilk kullansam bir sorun yaşar mıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok, hiç sorun olmaz, tarifin orjinali buttermilk ile olanı zaten. :)

      Sil
  25. muffinlerim anlam kazandı :)

    YanıtlaSil
  26. Tarifi tamamen uyguladım şahane oldu :)

    YanıtlaSil
  27. Merhabalar tarifinizi denedim sonuç tabiki mükemmel evi harika çikolata kokusu sardi çok teşekkür ederim sizin tariflerinizi herzaman rahatlikla ve güvenerek deniyorum sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güveniniz benim için çok önemli. Ellerinize sağlık💓

      Sil
  28. Muhteşem oldular! Teşekkürler Damla hanım 🙆👏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize sevindim, afiyet olsun! :)

      Sil
  29. Kefir yoktu sut kremasi ile yaptim harika oldular :))

    YanıtlaSil
  30. Tarifi denedim tam tutuyor olculerle ama kakaolu seyleri cok sever biri olarak soyluyorumki bir dilimi bile bitiremicek kadar cikolatasi insani bayiyor cok asiri cikolatali bu tarifte cikolata yerine damla cikolata koyup kakapda kullanmasak yada kullansak nasil bir fark olur acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kakaosunu damak tadınıza göre azaltabilirsiniz, azalttığınız kakao miktarı kadar un ekleyin.

      Sil
  31. Selam Damy kefir yerine gececek ne kullabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoğurdu sulandırarak ayran kıvamında kullanabilirsiniz.

      Sil
  32. Selam damy!
    Denediğim tariflere bir yenisi daha eklendi. Muffinlerim şimdi fırında pişiyor, evi müthiş bir koku sardı. Kakao evde 25 gr vardı onu kullandım ve unun yarısını ve kakaonun kalanını badem unu kullanarak tamamladım. Bakalım nasıl olacaklar :)

    YanıtlaSil
  33. Merhaba. Bu sayfayı yeni keşfettim. Muffin tarifinizi verdiğiniz ölçü ve malzemelerle birebir yaptım ve gerçekten çok lezzetli oldu. Paylaşım için teşekkür etmek istedim. Zaman buldukça diğer tariflerinizi de denemeyi düşünüyorum. :)

    YanıtlaSil
  34. Merhaba, karbonat yerine bir fiske tuz koysam olur mu?
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  35. merhaba Damla Hanım. bu tarifte tereyağı yerine zeytinyağı kullanırsam çok farklı olur mu acaba? ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  36. evet kesinlikle kefir daha yumusak oluyor ve daha lezzetli muffin asigi biri olarak denemisimdir.tarifleriniz bana cok yakin.en yakin zamanda deneyecegim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Damla hanım benim muffin tepsim yok herhangi bir fırın tepsisine koysam devrilir mi acaba

      Sil
  37. Merhaba Damla Hanım, bitter çikolata yerine sütlü çikolata kullansak nasıl olur acaba sizce çok mu şekerli olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben şekeri 200 g kullandım çikolatayı sütlü gayet güzel oldu :))

      Sil
  38. Merhaba Damy! Bu tarifi denedim tarifteki tereyağ yerine sıvıyağ koydum bir de şekeri birazcıcık azalttım müthiş oldu ayrıyeten izlemesi çok keyifli piştikten sonra o şekilleri çok tatlı ben çikolataları taze erimiş sevdiğim bazılarının pişmesinin istemediğim için sonradan elimle içine soktum çok güzel oldu.İyi ki taeiflerini bizimle paylaşıyorsun ve instagramdan da takip ediykrum kalbe dokunan bi'tarafınız var sizin hikayelerinizi görmeden diğer hikayelere bakmıyorum.Erosu çok seviyorum.Kısacası telefon ekranından da olsa kalpleri ısıtıyorsun sevgiler 😊❤❤

    YanıtlaSil
  39. Merhaba yaklaşık kaç muffin çıkıyor tariften kalıplar küçük sayılır

    YanıtlaSil
  40. O güzelim fotoğraflarınıza, çekim tasarımlarınıza saatlerce bakabilirim...😍 Tarifi gölgede bırakacak neredeyse...😊 Starbucks cikolatalı muffine yaklaşmaya calısiyordum da, o kadar nemli ve o kadar kabarik nasıl oluyor, ve çikolatalar nasil dibe batmıyor anlamıyorum...😔 Sizinki de nemli ve yumuşacık görünüyor,hamurunuz yoğun muydu acaba? Cok yumuşak hamur değildir sanırim, cikolataların batmaması için... Cok teşekkurler güzel tarifinize...😍

    YanıtlaSil
  41. Merhabalar bir kaç sorum olucak
    Muffin kalıbı olmazsa olur mu bir de 1 yemek kaşığı kefir demiştiniz o nasıl oluyor toz halinde de mi satılıyor anlamadım

    YanıtlaSil
  42. Hamuru birebir ölçülerde yaptım pişmeden daha tadı harikaydı fırına girdi 5 dk sonra hepsi taşıp birbirleriyle birleşti kalıbım 12 lik olmasına rağmen neden taşmış olabilir dediğiniz gibi kağıtların içine de tepeleme koymustum

    YanıtlaSil

Başa Dön