Journée Pâtisserie et Boulangerie - FRANSIZ SARAYI



Geçen sene Palais de France’da ilki gerçekleşen “Journée Pâtisserie et Boulangerie” ye başka bir programımdan ötürü katılamadığım için, “böyle bir etkinlik olur da ben nasıl orada olmam!” diye oldukça üzülmüştüm. Fotoğraflar ve giden dostların anlattıklarıyla yetinmek zorunda kalmıştım. :-)

Bu tatlı mı tatlı etkinlik bu sene 8 Ekim Cumartesi günü yine Palais de France’da gerçekleşti. Ben de Hybrid’in nazik daveti ile bu sene Saray’da yerimi aldım ve bu harika etkinliği deneyimleme şansı buldum. Türk pastacılık ve tatlıcılık kültürü ile Fransız pastacılık kültürünün harmanlandığı ve Türkiye’nin önde gelen butik pasta, tatlı ve fırıncılık markalarının misafir olduğu etkinlikte birbirinden şık standlar ve muhteşem lezzetler boy gösterdi.

Etkinliğe giden herkesin de olduğu gibi benim de favorim salona girer girmez beni karşılayan Five O’Clock ‘un özenle hazırlanmış gösterişli standı idi. Hem lezzetlere hem de bu harikulade standı anlatmanın pek fazla yolu yok.. Fotoğraflara bırakayım anlatımı en iyisi.. :)



Giriş salonda yine crossaintlarını çok beğendiğim Kruvasan, yılların eskitemediği Baylan ve kahvaltı için bir çok kez uğradığım Sırçacı 14 dikkatimi çeken stand sahipleriydi. Her birinden ufak lezzetler tatmak kaçınılmazdı elbette!






Fauchon, Le Patisserie Lune, Art Café ve canım arkadaşım Ayşem Öztaş’ın Butterfly Wedding standlarının yanında tüm salonlardaki standlar çok özenli ve lezzetliydi. Bahçede Paris’teki okulum Le Cordon Bleu tarafından hazırlanan standı ziyaret etmek ve bir kaç öğrencisiyle sohbet etmek hoştu ayrı bir hoş detaydı benim için.








Düzenlendiği sürece katılmayı bir alışlanlık haline getirmeyi planladığım “Journée Pâtisserie et Boulangerie” beni bir tatlı etkinliği anlamında oldukça tatmin etti. Hybrid’e ve tüm emeği geçenlere teşekkür ve tebrikerimle..


4 yorum

  1. Merhabalar.Evde güzel bir fransiz pastası yapmak istedim çocuklara. Pandispanyası ve pastacı kreması tarifim çok ancak sizden de bir öneri almak isterim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pandispanya olarak çikolatalı rulo pastamı öneririm, ben rulo yapmış olsam da pandispanya gibi pişebiliyor ve nefis oluyor. Pastacı kreması da zaten arama kısmına yazarsanız tariflerim çıkıyor, eminim çok seversiniz. Sevgilerimle

      Sil
  2. Merhaba. Kruvasan tarifiniz var mı?

    YanıtlaSil
  3. SEN HEP GÜL CANIM DAMMY:) ESKİŞEHİRDEN SELAMLAR...

    YanıtlaSil

Başa Dön