BROWNIE KURABİYE


Evet evet; hem brownie hem kurabiye bir arada aynı lezzette buluştu. Ortaya aşık olunası dış tabakası parlak ve çatlak; içi yumuşak ve ağızda eriyen kıvamda kurabiyeler çıktı. Dünyanın en güzel kurabiyelerine aday bir lezzet bu.. Çikolata-severler kendinden geçecek, her ısırıkta mutluluğun doruklarına ulaşacak! :)


Sadece birkaç malzeme ile tadına doyulamayacak kurabiyeler yapmanın mümkün olduğu bir tarifle daha geldim.. Müptelası edecek kendisine, eminim! Browni, çikolata ve kurabiyenin birlikteliği yıldızların buluşması gibi :) öyle güzel, öylesine muhteşem bir lezzet ki.. Önce dış görünüşü cezbediyor insanı. Düşünsenize; kaşıkla top top tepsiye koyup fırına veriyorsunuz bir çıkıyor tamamen bambaşka çatlak görünümlü! Nasıl estetik. Fırındaki değişimini an an izlemesi de pek keyifli oluyor. :)







İ-na-nıl-maz pratik bir tarif bu! Yaklaşık 5 dakikada hamuru hazır, pişmesiyle birlikte yaklaşık 20 dakikada yemeye hazır oluyor. Kıvamını nasıl istiyorsanız öyle pişirebiliyorsunuz. İsterseniz bir tepsiyi daha fazla pişirip daha kıtır kurabiyeler elde ederken diğerini yumuşak "fudgy" denilen ve aslında olması gereken kıvamda pişirebilirsiniz. Dolayısıyla denemek serbest, hangisinin damak tadınıza uyduğuna bu şekilde karar verebilirsiniz.





Bu sabah uyandım; aklımda sevdiğim biri için kurabiyeli bi kutu süsleyip götürmek vardı.. Öyle güzel oldular ki blogda da yer almalı, bu lezzeti onlarla da paylaşmalıyım dedirtti. Fırınımdan çıkan her güzel şey gibi! :) Ne kadar isabet olduğunu pişirip tadarken anlayacak; böyle bir lezzeti keşfetmek için ne kadar zaman kaybetmişim diyeceksiniz.



Elinizi ağzınızı çikolataya bulayacak bu browni kurabiyeler için acele edin; size bir lokmada mutluluk garanti ediyorlar! :)

Brownie Kurabiye


Malzemeler


  • 225 gr bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)
  • 57 gr (4 yemek kaşığı) tereyağ
  • 90 gr (2/3 su bardağı) un
  • 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta
  • 150 gr (3/4 su bardağı) esmer şeker

Yapılışı


  1. İki adet fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  2. Isıya dayanıklı bir kaba çikolata parçaları ve tereyağını koyun. Mikrodalgada birkaç saniyede bir çıkartıp kaşıkla karıştırmak suretiyle eritin. (Mikrodalganız yoksa benmari usulü de eritebilirsiniz)
  3. Bir kaseye un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
  4. Bir çırpma kabında ise yumurtalar ve esmer şekeri mikserler en fazla 2 dakika süreyle çırpın.
  5. Yumurtalı karışıma çikolatalı karışımı ekleyin ve karışana kadar düşük hızda çırpın.
  6. En son unu ekleyin ve sadece karışana kadar çırpın.
  7. Bu cıvık hamuru buzdolabında 30 dakika bekletin. 
  8. Fırınınızı 175 derecede ısıtmaya başlayın.
  9. Buzdolabından çıkınca bir dondurma kaşığı ile kaşık kaşık (aralarında boşluk kalacak şekilde) iki adet tepsiye dizin. (Elinizle şekil vermeye sakın çalışmayın bu hamur cıvık ve sadece kaşıkla şekil verilmesi gereken bir hamur)
  10. Fırında 9-12 dakika pişirin. İstediğiniz kıvama göre daha kıtır olmasını istiyorsanız pişirme süresini uzatabilirsiniz. 

Bon Appétit!






 Martha Stewart 'ın tarifinden uyarlanmıştır.

196 yorum

  1. ay bayildim ben buna bugun kesinlikle yapicam tam bizlik 😯

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden afiyet olsun :)

      Sil
    2. Merhaba Damla hanım :) Tarifi ılık ılık tüketmek için fudgy kıvamında yapmak istiyorum ancak soğuduğunda da aynı zevkle tüketebilir miyim yoksa bir tepsi de kıtır kıtır mı olsun :) Sevgiler

      Sil
  2. ay bayildim ben buna bugun kesinlikle yapicam tam bizlik 😯

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Defalardır yapıyorummmm çok spesiyallll bir kurabiye... oğlum üniversiteyi kazandı gidiyor giderken bolca yapıp yanına göndericem...

      Sil
  3. Görüntüsü harika, hafta sonu mutlaka denenmeli. Ellerinize sağlık.

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle denenip bizzat tecrübe edilmesi gereken bi lezzet :) çok teşekkürler.

      Sil
  4. ellerine saglık canım benim! Yerim ben onları yer:) resmen cikolata krizimin top yaptığı şu dönemde beni kalbimden fethettin adeta:) Ela da kurabiye canavarı zaten, akşama yapmamak için hicbir bahanem yok bence:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuşum, eloş da bayılacak sen de eminim :) akşama kurabiye partisi var sizde o zaman, ağızlar eller bulansın çikolataya oh mis :)

      Sil
  5. Hamuru akşamdan hazırlayıp sabah pişirsek olur mu beklemeye müsait bir hamur mu bu acaba

    YanıtlaSil
  6. Hamuru akşamdan hazırlayıp sabah pişirsek olur mu beklemeye müsait bir hamur mu bu acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet olur tabii buzdolabında bekletebilirsiniz :)

      Sil
  7. Merhaba,
    Üzeinde "cookie" vb yazan minik dekorları, renkli ipleri (özellikle kırmızı beyaz favorim :) vb. malzemeyi nereden alıyorsunuz Damla hanım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırmızı beyaz ipleri Paris'ten almıştım, üzerindeki yazıları kendim matbaada bastırdım :) yakında bunların benzerlerini blogum üzerinden açacağım bir online dükkan aracılığıyla sizlere sunacağım! :)

      Sil
  8. Merhaba ;
    Demedim harika oldu ☺ tarifinizde vanilya yok ama bana çok hafif yumurta yumurta koktu vanilya eklesem nasıl olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette vanilya ekleyebilirsiniz. Sevgiler

      Sil
    2. Ben anlamıyorum ya nasıl herkesinki güzel oluyor da benimki olmuyor. Fanlı ayarda mı yapcaz fansız ayarda mı anlamadım ki. Kurabiye yandı resmen. Ama hala yumuşak. Tepsiden kalkmıyor. Ölçünün birebir aynısını yaptım, ölçü bardağı ile.

      Sil
  9. Merhaba :) ben de biraz önce denedim henüz tadına bakmadım sıcaklar ama görüntü sizinki gibi çatlak çatlak oldu. Yalnız ben de dondurma kaşığı olmadığı için normal çorba kasığı ile yaptım, bazısı büyük bazısı küçük oldu. Bir de sormam gereken şey şu; iki tepsi hazırlandı ve aynı anda fırına kondu. arada alt üst etmeli miyiz yoksa iki rafta da aynı şekilde sonuç alır mıyız. 175 derece ve turbo da çalıştırdım ben fırını. Merak ettiklerim bunlar. Yanıtlarsanız çok sevinirim. <3 :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek boyutta sıkılmazsa (en iyi sonucu dondurma kaşığı veriyor) mutlaka farklı boylarda kurabiyeler olması kaçınılmaz :) yok ben de iki tepsi aynı anda fırına verdim, altüst yapmanıza gerek olacağını sanmıyorum. Afiyetler olsun :)

      Sil
    2. 2 kez yaptım ikisinde de sizin ki gibi bir görüntü elde edemedim çatlamadılar yani moralim bozuldu

      Sil
  10. esmer şeker yerine beyaz şeker kullansam olur mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rümeysa hanım, ben bugün yaptım bu kurabiyeyi ve esmer şekerim yoktu. Toz beyaz şekerin içine birazcık pekmez kattım esmer havasını verdi :) ve kurabiyelerim aynı fotoğrafta olduğu gibiydi. :D

      Sil
    2. Pekmeze gerek bile yoktu elbette beyaz şekerle de güzel sonuç alabilirsiniz :) ama yaratıcılığınız için tebrikler! sevgilerimle :)

      Sil
  11. Merhabalar,

    Çikolata parçacıklı kurabiye tarifinizde 8 kaşık tereyağ koyulmalı yazıyordu. tereyağ kokusu çok fazla oldu. Bunu da yapacağım ama biraz gözüm korktu açıkcası o yüzden sormak istedim. Fazla konduğu için mi olur ya da başka nedeni var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında kurabiyelerde tereyağ kokusu normalde hoşa giden bir durumdur. Elbette en doğru sonucu gramaj ölçüsüyle elde ediyoruz. Yemek kaşığı ölçüsünden dolayı tereyağ biraz fazla kaçmış olabilir..

      Sil
  12. Teşekkür ederim Momentos :) ve Damla hanım :)

    YanıtlaSil
  13. Benimkinin ustu catlamadi sanirim altli ustlu fanli pisirdigimden emin olamaidm :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birdahakine çatlak da olur merak etmeyin daha çok içinize siner, lezzetinde bir sorun yoktu umarım? En önemlisi o çünkü. Afiyetler olsun :-)

      Sil
  14. Bugün pişirdim kurabiyeyi ve çilekli muffin i. İkisi de muhteşem oldu. Ama kurabiye efsane!!! Tarifler için çok teşekkürler. Emeğinize sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyetler olsun çok sevindim :-)

      Sil
    2. Selam oglumun anaokulunda yapilacak dogumgünü kutlamasi icin ilk kez aynisinin tipkisi oldu☺ çocuklar bayilacak Tesekkūrler😉

      Sil
  15. Merhaba. Kullandığınız çikolatanın kakao oranı nedir acaba? Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben %53 oranında kullanıyorum ama %70 kakao oranı da bitter severler için gayet iyi bir oran.

      Sil
  16. Büyük bir hevesle yapmaya kalkıştık fakat hamuru o kadar cıvık oldu ki top şekiinde dökemediğimiz gibi dağılıp birbirleriyle birleştiler yarım saatte de anca pişti incecik kalmasına rağmen üstelik iki ölçüden yapmıştık geriye kalanı mecburen borcama döktük:(( herşeyi olduğu gibi koyduk neyi yanlış yapmış olabiliriz ki çatlamadı bile..
    Bu arada fırınınızın marka ve modelini söyleyebilir misiniz damla hanım??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buzdolabında bekletme kısmını es geçmediniz değil mi? Cıvıklığını birtek o açıklıyor çünkü. Birdahakine isterseniz dolapta soğuduktan sonra dahi top top kaşıkla koyamayacak kadar cıvıksa biraz un eklemesi yapabilirsiniz. Fırınım bosch un ankastre ev tipi fırını. Genelde turbo altüst ayarda pişiriyorum :-) üzüldüm ama birdahakine eminim çok daha güzel olacaktır. Sevgilerimle

      Sil
  17. Merhaba 😀 Tarifi yaptım , o çikolata kokusu ramazan ramazan bütün apartmana yayıldı, tarifi imkansız bir kokuydu ben evde oruçlu halimle zor dayandım iftara kadar... belki 10 arkadşm benden sonra dayanamadı yaptı o kadar süper o kadar güzel yani daha nasıl anlatsam bilemedim ki:) hiç düşünmeden deneyin derim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle güzel anlattınız ki samimi dilinizle, sizi ne kadar mutlu ettiyse bu kurabiyelerin lezzeti, beni de öyle mutlu etti bu yorum emin olun :-) sevgilerimle

      Sil
  18. Bir kurabiyeyi yapmak bu kadar mı imkansız olur :) ilk gördüğüm anda ben bunu yapmalıyım dedim.. Resmen görüntüsüne aşık olmuştum :) tam malzemelere baktım ki eyvah esmer şeker yok (yorumları okusaymışım beyazla da olacagını öğrenecekmişim kısmet işte ) bir hafta aradığımız esmer şekeri zavallı eşim market market gezip sonunda buldu :) tam evet herşey hazır yapıcam derken bu seferde eyvah tere yağım bitmiş :D markete giderim raf soğutması bozulmuş tere yağları erimiş ya nasip çekerek yine yapılamaz kurabiye.. neyse efenim çikolatası yağı en son alınır ve eşcağız tarafından '' sonunda yapacaksın he '' diye dalga konusu olaraktan bismillah çekilir ve yapıma başlanır :).. Ve yaptım kıvamı çok güzel oldu. şuan da buz dolabında beklemekte.. pişmesini beklemeden yazmak istedim tam iki haftadır bu kurabiyeyi yapmayı arzulayıp yapamıyordum ne diyelim nasip bu güneymiş :) Tarif için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hoşsunuz, kurabiye maceranızı tebessümle okudum. :-) neyse ki şartlar elvermiş ve pişirebilmişsiniz sonunda, dilerim tüm bu zahmete değmiştir. Kocaman sevgilerimle, afiyetler olsun.

      Sil
  19. Karışımı dolapta 30 dakika bekletirken fırın hala çalışır vaziyette mi olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırının sıcak olması yeterli, elbette ısıtmaya dilediğiniz zaman başlayabilirsiniz.

      Sil
  20. Çikolatayı eritirken yağ konmazsa sorun olur mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tereyağını tariften eliyorsanız elbette tarif başkalaşır, kurabiyelerin kıvamı değişir.

      Sil
  21. Teşekkürler buzdolabına karışımı koyunca fark ettim birşeyleri koymayı unuttuğumu da :))

    YanıtlaSil
  22. Merhabalar,
    Aksam arkadaslarim gelecek ve bu kurabiyelerden ikram etmeyi cok istiyorum ancak kac kisilik olacagini kestiremedim, dondurma kasigiyla sekil verip yaptigimizda ortalama kac kurabiye cikiyor?
    Tesekkurler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaklaşık 15 adet çıkacak. Sevgiler :-)

      Sil
  23. ablam yapmıştı becerememişti butun tepsiye yayılmıştı üstün becerilerimle ben yaptım :) ve ne kadar guzel olduğunu anlatamam boyle sufle tadında brownie msi yumuşacık (ben az pişirdim bilerek) yani kelimelere sıgdıramıyorum ve yerken kendimden geçiyorum torunlarıma bırakacağım bi tarif benim için bu kadar damak tadıma uyan ilk yiyecek desem yeridir cook teşekkürler bu tarif için :)))))))))

    YanıtlaSil
  24. Tarife uygun olarak yaptım, görüntüsü aynı oldu. Tadı da güzel; fakat yerken şeker hissediliyor. Nerede hata yapmış olabilirim? Pudra şekeri kullansam tarifi değiştirmiş olur muyum? Paylaşımınız için teşekkürler, leziz ve oldukça güzel görünen bir kurabiye öğrenmiş olduk :)

    Kurbağa Prensesler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullandığınız şeker iri taneliydi belki de, normal toz şekerle veya pudra ile de deneyebilirsiniz elbette. Lezzetini beğenmenize çok sevindim ellerinize sağlık :-)

      Sil
  25. Merhaba ilk oncelikle tarif icin tesekkur ediyorum cok guzel oldu ben 16 yasindayim ve ilerde sizin gibi bir blog acmayi cok isterim gercekten cok emek verdiginiz belli oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun :-) kolaylıklar diliyorum ve teşekkür ediyorum dilerim en güzelini açarsın!

      Sil
    2. Bir de yaparken baya yayıldı yayılmaması için ne yapabilirim

      Sil
  26. Meraba Damla hanım yeni keşfettim sitenizi çok sıcak buldum direk bu kurabiyeleri yapmaya koyuldum ama çok yapisti birbirine nerde hata yaptım anlamadim sizin yaptığınız gibi durmadı tepside

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :-) acaba birbirlerine çok sık dizmiş olabilir misiniz? Zaten fazlasıyla yayılan kurabiyeler bunlar, yapışmaları ancak birbirlerine çok yakın dizilmelerinden kaynaklıdır birdahakine mutlaka aralıklarını açık olacak şekilde dizmenizi öneririm. Çok sevgiler

      Sil
  27. Merhaba, uzun süredir hayalimdeki kurabiyeye sonunda ulaştım. öyle çok mutfakta zaman geçiren biri değilim ama yine de şahaaane oldu, bu kadar kolay olmasını beklemiyordum açıkçası. Sıkça yapacağıma eminim. Tarif için çok çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  28. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  29. Bitterden dolayi tarif aci olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok asla acı bir kurabiye elde etmeniz mümkün değil.

      Sil
  30. Büyük heveslerle yapmaya başladıysak da kurabiyeler ne çatladı ne de kurabiye tadı vardı. Kakaolu kek gibi oldu tadı maalesef. Nerede hata yapmış olabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kek gibi olmuş olmasının sebebi unun fazla gelmiş olması olabilir, fazla çırpmış olmanız olabilir. Tarife harfiyen uymanız sonucunda aynı fotoğraftakiler gibi kurabiyeler elde etmeniz gerekiyor. Mutlaka birdaha deneyin! :-) tartı kullanmanızı da şiddetle tavsiye ediyorum.

      Sil
  31. Bugün yaptım kurabiyeleri tadı şahane oldu ama çatlamadılar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok cıvık değildi demek ki kıvamı. Olsun, birdahakine çatlar da :-) afiyetler olsun.

      Sil
  32. Selam tarifinizi oglumun anaokulunda yapilacak dogumgünü partisi icin ilkkez denedim aynisinin tipkisi oldu☺ Çocuklar bayilacaklar TeşekkûrleR paylaştiginiz için💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de çocuklar çikolataya bulanacak, bayılacaklar! Çok teşekkürler, kocaman sevgiler :-)

      Sil
  33. Merhabalar, benim kurabiye hamurum dolayısıyla da kurabiyelerimin rengi daha koyu oldu. Bunun nedeni ne olabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kakao oranı yüksek bitter çikolata kullandıysanız ondan daha koyu renkli olmuştur. Eminim lezzeti aynıdır. Çok sevgiler :-)

      Sil
  34. Selam tekrar dun ilk kez denedim sizinkisinin aynisi oldu bir tepsi daha yapmak istedim yaptim hamur az yayildi kabardi catlamadi yuvarlak kurabiye kek gibi oldular hamur biraz Kati mi oldu diyemi acaba diyerek tekrar hamuru biraz daha civik yaptim bu kez hamur yayildi ama catlamadi nerdee hata yapiyorum😳😳 catlamasi icin pūf nokta nedir acaba? Ilk yaptigim disi kitir ve çatlak ici yumusak ve enfes of musty yine aynisini yapmak istiyorum☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarifi ilk kez yaparken tüm noktalara özen gösterdiniz muhtemelen, sonrasında daha rahat davrandıysanız belki gözünüzden kaçan birşey olmuştur. Çatlaması sorun değil bazen çatlak olmayabilir fakat yayılması gerekiyor. Cıvık bir hamur olmalı. Çok sevgiler ellerinize sağlık :-)

      Sil
  35. selam:) sevgi ersoz gibi benim kurabiyelerde yayılmadı ve çatlamadı..dolapta biraz fazla beklemek durumunda kaldım 1 saat kadar çıktığında çok katıydı yumuşamasını beklemeyen dondurma kaşığı ile koydum koyduğum gibi kaldılar :) üzerinde o kabuk görüntüsü olmadı...bi ara yapım videosu çekseniz ne şahane olur :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında sebebini anlatmışsınız :-) hamur cıvık olmalı, çok donuk olduğunda yayılması fazla olmuyor. Tarife tüm detay ve sürelere sadık kalarak uyarsanız aynı fotoğraftaki gibi görünüm elde edeceğinize eminim. Evet haklısınız yapım videosu çekmeli en kısa zamanda! :-)

      Sil
  36. Selam mom ve damla hanim bugun yine denedim yine olmadi yilmak yok ilk de yaptim gene yapabilirim cunku harika bir tat☺sevgiler yapim videosu super olur👏👏👏 sabirsizlikla bekliyorum😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah ekleyeceğim! Bu arada çatlamasına çok takılmayın, önemli olan kıvamının tutması aslında. Çok sevgiler :-)

      Sil
  37. Sevgili Damy, Tarifi yaparken mutfağa yayılan koku için bile defalarca pişirdim bu muhteşem kurabiyeleri. Tadına her bakan misafirim tarifini istiyor. 5 aylık gelinim ve popüler kurabiyem oldu bu benim. Her seferinde sana teşekkürlerimi sunuyorum.
    Seni ve tariflerini çok seviyorum sevgiler,
    Kübra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh kokusuna ben de bayılıyorum mest ediyor. :) hayırlı uğurlu olsun, sonsuz mutluluklar dilerim. Çok mutlu oldum yorumunuza, kocaman sevgilerimle 💓

      Sil
  38. Ben de geçenlerde denedim ama üstü sizinki gibi çatlamadı ve yayılmadı birZ daha toplu tombik kaldı tepside:( Neden kaynaklanmış olabilir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cıvık diye ekstra un ilavesi yaptınız mı? Hamur eğer cıvık değilse yaşanabilir bu ancak, dilerim lezzeti sorunsuz olmuştur. Tecrübe ile oluyor en güzeli, mutfak sabır istiyor. :)

      Sil
  39. Tarifi aynen uygulamama ve buzdolabında bekletmeme rağmen hamur çok cıvık oldu dondurma kaşığıyla top bile yapılmadı mecburen un ilavesi yaptım ve şuan buzlukta bekletiyorum. Ders arası tatlı krizime çözüm olur diye bir heves yapmıştım fakat hem hüsranla sonuçlandı hem de vize haftamda ciddi zaman kaybı yarattı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamuru soğuttuktan sonra top top kaşıkla alıp tepsiye koymak gerekiyor, soğumasına rağmen top gibi durmaması için su gibi bir kıvamı olması gerekir ki o noktada maalesef malzemeleri doğru ölçememişsiniz anlamına geliyor. Un ilavesi kıvamını tamamen değiştirecektir ama umarım sonuç mutlu etmiştir sevgiler.

      Sil
  40. Tarifinizi harfiyen uyguladım ve gayet güzel oldu, teşekkürler :)
    Ancak bitter çikolata ile aram pek iyi olmadığından bir dahakine sütlü çikolata ile denemek istiyorum. Sütlü çikolata kullanmam halinde hangi malzemeleri ne kadar azaltmam gerekir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer malzemelerde herhangi bir değişiklik yapmadan sadece bitter çikolata yerine sütlü çikolata kullanarak denedim. Sonuç: Daha da cıvık bir hamur ve kağıt gibi incecik kurabiyeler :D
      Lezzeti kötü müydü tabi ki değildi, bayıla bayıla yedik :) ama bir dahaki denemede un miktarını mı birazcık arttırsam acaba¿

      Sil
    2. Olabilir evet arttırabilirsiniz iki yemek kaşığı kadar ekstra un ilavesi olabilir, şeker miktarı da azalmalı sanki sütlü çikolata olunca. Çok çok sevgiler :)

      Sil
  41. daha önce başarılı bir tane bile kurabiye denemem olmamasına rağmen(hepsi hüsranla tepsiye yayılarak birleştiler), gözümü karartıp elime de mutfak tartısını alarak denedim, ve sonuç mükemmel, ilk defa bu kadar güzel çatlayan kurabiyelerim oldu. ben ve ailem şaşkınlık ve sevinç içinde tüketiyoruz, bu çok güzel tarif ve ayrıntılı anlatım için çok çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper! Hem elinizin lezzeti hem mutfak tartısı faktörü birleşince eminim fotoğraftakiler kadar güzel oldular. Çok mutlu oldum. Ellerinize sağlık, tüm ev ahalisine sevgiler :)

      Sil
  42. Merhabalar :) ben akşam bu muhteşem görünümlü kurabiyeyi denedim ve aynı sizinki gibi bir görünümü oldu :) fakat ben normal şeker kullanarak yaptım, bize biraz şekerli geldi, daha az şekerle denesek nasıl olur? Ve ne kadar az şekerle deneyebiliriz, sizce miktari nasil olmali? Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii azaltabilirsiniz bir iki yemek kaşığı kadar birdahakine. :) çok sevgiler💓

      Sil
  43. Merhaba oncelikle gercekten cook istah acici bir paylasim :) Yarın deneyecegim tarifi ama tereyag konusuna acayip takintiliyim azaltma sansimiz var mi? :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef miktarlarla oynamazsak çok daha garanti olur :)

      Sil
  44. İyi geceler Damla hanım gecenin bu saatinde hem parça çikolatalı cookie hem de Brownie kurabiye yaptım ikisi de bir harika çok teşekkür ediyorum bu güzel tarifler için cookie zaten favorimizdi artık Brownie kurabiye de listenin başlarında yerini alacak gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oh ikisi de en favorim! Kocaman sevgiler afiyetler olsun :)

      Sil
  45. Damla Hanim merhaba,bu sahane lezzeti kurabiyeyi nihayet ben de yaptim. Lezzeti gercekten cok guzel. Yalniz uzerleri sizinkiler kadar catlamadı:( ben elimde o an o kadar oldugu icin 225 yerine 140 gr cikolata koydum,onun miktarini azaltinca tereyagi miktarini da yari yariya azalttim. Aksilikler bu yuzden olmus olabilir mi acaba? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet maalesef miktarlara bağlı kalmazsak problem çıkıyor mutlaka. :) afiyet olsun💓

      Sil
  46. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  47. iyi akşamlar biz bunu yapmak istiyoruz fakat bitter çikolata yerine beyaz çikolata kullanırsak kurabiyemiz beyaz olur mu? Çünkü görünüş olarak bir siyah bir beyaz kurabiye elde etmek istiyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef beyaz çikolata ile fazlasıyla ağır olacaktır, şeker ve yağ miktarında değişiklik yapmak gerekir o zaman da tarif komple değişeceği için ne yazık ki olmaz. :(

      Sil
  48. Tarifinizi denedim. Ölçüleri birebir yaptım. Hamurum sizinkine göre biraz katı ve rengi koyu oldu. %70 kakao oranı olan çikolata ile yaptım. Şekil verirken biraz zorlandım. Ama tadı müthişti. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. %70 kakao oranı koyultmuştur rengini. Bazen ben de karışımı çok çırptığımda daha katı oluyor, daha az çırparsanız cıvık olacaktır. Sevgilerimle💓

      Sil
  49. Damla Hanım merhaba,

    çok beğendim tarifinizi hemen denedim. Fakat bi sorum olacak benim kurabiyelerim aşırı genişledi. Yani o kadar çok yayıldı ki epeyce aralıklı dizmeme rağmen birbirlerine yapıştılar. Çatlak görüntü oluştu sizinki gibi ama ...
    Sizce neden olabilir??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha büyük toplar halinde dizmişsinizdir, ondan yayılıp daha geniş olmuşlardır.. Veya yeterince soğumadam fırına girdilerse o da daha fazla yayılma yapabilir, umarım lezzeti yerindedir. Çok sevgiler💓

      Sil
  50. merhaba sevgili Damy! birazdan malzemeleri almaya gideceğim, tarifin heyecanı şimdiden sardı beni ^^ yarın kurs arkadaşlarım için yapma niyetindeyim. fakat sıcak sıcak tadamayacaklar ne yazık ki. öyle olunca lezzeti kaçar ya da kurumaz inşallah?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba! :)

      Kurumazlar, zaten deneyimlediniz heralde.:) Geç cevap için kusura bakmayın.

      Sil
  51. Bu çikolatalı tarifleriniz beni giderek sayfanızın muptelası ediyor �� teşekkür ederiz tüm bu güzel tarifler için

    YanıtlaSil
  52. Merhaba damy😊 ben bu harika kurabiyelerden yapmak istedim yaptim da ama hic boyle catlamadilar ve dokusu da sizinki gibi olmadi bildigin yuvarlak yassi kek oldular 😔 tadi cok lezzetliydi ama. Bende buzdolabinda beklettim yarim saat ama cikardigimda dondurma kasigiyla konulmayacak kadar civikti yani tepsiye kasikla koysam hemen yayilirdi biraz.. O yuzden tarifteki olcuden daha fazla un koyfum ben. Sonra tepsiye dizdim. Acaba un koymadan daha mi fazla dolapta bekletseydim bilemiyorum. Kesinlikle tekrar denemek istiyorum zaten artik bir mutfak tartisi siparisi verdim ama yine de gorusunuzu merak ediyorum zira tarti gelmeden de deneyebilirim sizce un koymadan daha mi fazla dolapta bekletmeliydim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sanırım biraz daha beklemesi gerekiyordu. Kaşığa yapışacak kadar cıvık bir hamur oluyor lakin yuvarlak şekilde durması gerekiyor tepside. Un eklemesi kıvamını tamamen değiştirmiştir. Eminim birdahakine soğutma kısmını uzatmanızla istediğiniz gibi çatlak kurabiyeler elde edeceksiniz, :)

      Sil
  53. Merhaba benim kurabiyemin ustu catlak oldu ancak ici kek gibi. Ic kivaminin nasil olmasi gerekiyor? Hafif islak, disi gevrek ici yumusak kurabiye kivaminda olmadi. Ama yine de leziz. Ev muhtesem kokuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet güzel olmuşa benziyor anlattıklarınızdan. Tam olması gereken kıvamı anlattınız. Dışı gevrek değil bu kurabiyenin, içi de kurabiye gibi olmuyor..:) O yüzden ismi brownie kurabiye.

      Sil
  54. Tarifinizi tarti kullanarak harfiyen uyguladim olmasi gerektigi gibi oldu catladi da fakat icindeki seker orani beni kurabiyeden soguttu acikcasi. Yaparken de farkindaydim ama tarifi bozmak istememistim keske de bozsaymisim. Saygi duyuyorum sizin damak zevkiniz ya da tarif kime aitse ama gercekten cok sekerli. Birdaha yaparsam sekeri yari yariya dusurucem cunku zaten cikolatada da yeteri kadar seker var. Bu arada bitter kullandim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitterin çeşidiyle de fark yaratır. Dediğiniz gibi damak zevkine göre değişir, azaltabilirsiniz tabii ki. :)

      Sil
  55. Merhaba,
    Şimdiye kadar denediğim tüm tarifleriniz muhteşemdi, hepsi için ayrı ayrı teşekkür ediyorum :) Artık kek, kurabiye, brownie ne yapmak istersem sadece sizin blogunuza bakıyorum ve güzel bir şey çıkacağından her seferinde eminim :)
    Bir arkadaşıma doğumgünü hediyesi olarak bu kurabiyelerden yapmayı planlıyorum. Daha önce defalarca yapıp bayıldığım brownie tarifinizdeki gibi bu brownie kurabiyelere de beyaz çikolata parçacıkları eklesem nasıl olur? Tarifteki diğer ölçülerde herhangi bir değişiklik yapmam gerekir mi?
    Çok teşekkürler, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkürler, güzel sözleriniz beni nasıl mutlu etti anlatamam. :)
      Her tarif denemeniz sizi nasıl mutlu ediyorsa, bu yorumlarınızda beni aynı şekilde motive ediyor..

      Beyaz çikolata parçacıkları elbette konabilir, tadını biraz ağırlaştıracaktır. Ama damak tadınıza uyuyorsa problem yok. Sevgilerimle..:)

      Sil
  56. merhabalar,
    kurabiyeler sizin önerdiğiniz gibi 9-12 dk pişince hala pişmemiş gibi hissediyorum zira hamura dokununca da aynı şekilde. dışarı çıkarıp soğuyunca istenilen kıvama geliyor mu? ben biraz fazla pişirdim pişmediğini düşünerek bu sefer de soğuyunca çok kıtır oldu. teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırından çıkınca pişmemiş hissiyatı tamamen yanılgı. Çünkü fırından çıktığında da pişmeye devam ediyor dolayısıyla kıvamını alıyor ve sertleşiyor.

      Sil
  57. Biraz önce 2 yaşındaki kızımla yaptık biz bu görüntüsüne aşık olduğumuz kurabiyeyi. Biz 15 dk pişirdik tam bi bisküvi kıvamında oldu. Görüntü mü sizinkiyle yarışır neredeyse ���� ama bana şekeri biraz fazla geldi bi dahaki sefere şeker oranını yarı yarıya azaltsam acaba kıvamda bi değişiklik olur mu ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize sevindim.. yarı yarıya değil de, 3'te 1 oranında azaltırsanız daha iyi olur.. afiyetler olsun.

      Sil
  58. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  59. Merhaba,
    Bu tarif ile 4 yaşındaki yeğenimi mest ettim �� Yalnız ben 10 adet kurabiye çıkarabildim. Dondurma kaşığınızın çapı kaç cm?

    YanıtlaSil
  60. Her tarifiniz tam tutuyor ancak bunu yapınca istediğim sonucu elde edemedim. Benimkiler kabarık oldu. Böyle ince ve ıslak olmadı. Olması gerekenden daha büyük koydum galiba. Sizin dondurma kaşığınızın daire çapı kaç cm acaba? Ben de o boyda bir dondurma kaşığı alıp tekrar deneyeyim

    YanıtlaSil
  61. İnanılmaz pratik bir tarif ve sonucu harika oldu. Aynı resimlerdeki gibi bir görüntü elde ettim. İki günde hepsi bitti. Ellerinize sağlık çok teşekkürler bu tarif için:)

    YanıtlaSil
  62. Merhabalar��oncelikle lezzet harikasi tarifinizi denedim,cok tesekkur ederim..goruntu noktasinda sedef goruntulu bu catlamis halini nasil yakalayabilecegimiz konusunda hassas davranilmasi gereken noktalari yazarsaniz sevinirim..mesela karisimlarin cirpilma suresi ve sekli ne kadar onemli ya da firinin fanli ya da fansiz calistirlmasi ya da baska bir seyler var mi?tesekkurler..��‍♂️��‍♂️��������

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karışımı fazla çırpmıyoruz, sadece karışana kadar çırpıyoruz. Çok soğuk olmaması gerekiyor hamurun 30 dakikayı geçmeyin. :)

      Sil
  63. Sıkma torbası kullansam sıkıntı olur mu acaba

    YanıtlaSil
  64. arkadaşlar kendinizi çok kasmayın yok kaç dakika çırpayım, esmer şekerim yok,dondurma kaşığım yok ,ölçüleri nasıl ayarlıyım diye. Ben normal şeker normal kaşık ve tartısız olarak sadece mümkün mertebe dikkat ederek yaptım , ve sonuç aynı resimlerdeki gibi oldu. tadı da tam benim gibi bitter hastalarına layıktı. tarifi ilk seferde tutturamayan arkadaşlar nerde hata yaptıklarına dikkat edip tekrar denesinler çünkü sonuç uğraştığınıza deyiyor. teşekkür ederim tarifiniz için.

    YanıtlaSil
  65. Merhaba damla.tarifi çok lezzetli her zaman ki gibi istediğim gibi oldu.ülker %80 bitter kullandım bana biraz ağır geldi bitter sever olarak.Bir daha yaptıgımda sütlü çikolata kullansam olur mu ? Sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  66. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  67. kurabiyeleri daha sonra yemek için dondurucuda muhafaza edersek nasıl olur acaba ? bi de benim kurabiyelerimde çok yayılma olmadı neden acaba?

    YanıtlaSil
  68. Merhaba Damla hanım,yine her zamanki gibi harika işler çıkarmışsınız, ellerinize sağlık :)şunu sormak istiyorum soğutma işlemini dondurucuda yapmıyoruz değil mi normal dolap kısmında. ?!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarifte yazdığı gibi.
      -Buzdolabı-, buzluk değil.

      Sil
  69. Mükemmel çatladı :) Parlaktı da. ayrıca kesinlikle dondurma kaşığına gerek yok. bi yemek kaşığı bi tatlı kaşığı şekil vermeye elverişli ki şekilsiz olsa da süper yayılıyor. kesinlikle elle müdahale yapılmamalı. teşekkürler Damy :)

    YanıtlaSil
  70. Merhaba �� henüz fırından çıkardım. Yumurtalardan birinin sarısını kadayıflı muhallebice kullanacağım için , 1 yumurta ve 1 beyazı kullanmış oldum, unu da 10 gram az ekledim, ona rağmen çikolatalardan�� dolayı karışım hemen donmaya başladı, buzdolabından çıkarınca iki kaşıkla tepsiye 6şar tane paylaştırdım, ilk tepsi, üstteki aynen sizin gibi oldu, ikinci yani alttaki tepsimdekiler ise daha az çatladılar, belki yeriyle alakalı. Soğuk karışım birden sıcak ortama girince yumuşayıp yayılıyor, bir süre sonra hafifçe kabarıp, kabartı çöküyor ve böylece çatlak görüntü oluşuyor �� ikinci tepsim yeteri kadar kabarmadığı için çatlamadı, belki de tek tek koymalıyım �� bu kurabiyeleri yemek için sabırsızlanıyor ve tarif için teşekkür ediyoruz ��

    YanıtlaSil
  71. Merhabalar ellerinize saglik cok guzel gozukuyorlar tarife ek olarak biraz beyaz cikolatada kullansam sizce lezzetli olur mu? Bu hos sunumlariniz icin ve harika tarifleriniz icin tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  72. Damla hanım misafirim için bir gün önceden üç ölçü hamurundan hazırladım ama fırına atmak için buzdolabından çıkardığımda çikolata gibi kaskatı olduğunu gördüm ne yapabilirim kurtarmam mümkün müdür

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oda sıcaklığında beklettiğinizde yumuşuyor. Sertleşmesi normal, yoğun çikolata içeriyor.

      Sil
  73. Damla hanım lütfen çok acil cevap alabilir miyim , çok zor durumdayım 😔

    YanıtlaSil
  74. Merhaba damy'cim öncelikle belirtmeliyim ki sizi çok severek takip ediyorum doğallığınız ve samimiyetiniz muazzam. Browni kurabiyelerle ilgili bir kaç sorum olacak musaadenizle; kurabiyeler çabuk bayatlar mı yani 1 gün sonra tuketilse dokusunda veya tadında olumsuz bir degisiklik olur mu? Birde bitter çikolata yerine normal sütlü çikolata kullansak sakıncası var mı? Ve son olarak kurabiyelerin üzerine bonibon koysam fırına girince erir mi sizce? Simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sütlü çikolata kullanırsanız şekerini biraz azaltırsınız.. 1 günde bayatlamazlar. :)

      Bonibon ile hafif renk değiştirebilir.

      Sil
  75. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  76. Muh-te-şem oldular!
    Dayanamadım şimdi bu saatte denedim, sonuç harika, lezzet mükemmel!
    Favori kurabiyem oldu bile:)

    YanıtlaSil
  77. Her tarif birebir tutuyor kendimi pasta şefi gibi hissediyorum inanılmazsınız çokk teşekkür ediyorum size��

    YanıtlaSil
  78. Damla Hanım Merhaba,

    Tarifinizi 1 tepsi olarak yapmak istiyorum. Tüm malzemeleri gramaj ölçüsü olarak yarı ölçüde kullansam lezzet olarak bir sıkıntı olur mu? Şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  79. Merhaba damy cim �� Firina 2 tepsiyide ayni anda mi koyuyoruz, birde hangi ayarda pisirmek gerekir:)

    YanıtlaSil
  80. Biz de denedim ama kurabiyeler çok fazla yayıldı ve incecik oldu sebebi nedir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tarife bire bir uydum ama yayılıp incecik oldular. Çok üzüldüm :(

      Sil
  81. Sabah yapip ise gittim..geldigimde bitmisti😊

    YanıtlaSil
  82. Hepsinin ölçüsünü tamamen yarıya bölerek yaptım hassas tartı kullanarak. Sadece yaklaşık 110 gr bitter çikolata gerekiyordu 70 gramını eti karam gerisini de evdeki sütlü çikolatalar ile tamamladım. Mükemmel oldu birebir aynısı oldu. Evin her yerini sardı çikolata kokusu. Deneyin denetin, yapın yaptırın. Çikolatalı şeyler sevmeyen eşim bile bayıldı. Yarım saat önce yaptım şuan bir tane bile kalmadı �� Elinize emeğinize sağlık Damla hanım.

    YanıtlaSil
  83. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  84. Merhabalar Damla Hanım, bende bu nefis kurabiyelerinizden yapmayı düşünüyorum. minik bir bebeğimiz olucak gelen misafirlerimize hediyelik olarak :) sadece Fırın ısısı ve pişirme şekli konusunda emin olamadın fanlı mı? Alt Üst olarak mı? pişirmemiz doğru olur.. 2 tepsi aynı anda pişirdim demişsiniz yorumlarda bu durumda fanlı olarak pişiyor sanırım ama emin olmak istedim.. İlginize şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  85. Lindt Chili black chocolate kullandım tadı oldukça güzel oldu. Yalnız benimkiler şişko oluyor çatlasa da, düz ve yayvan olmuyor sizin görsellerdeki gibi, neden acaba?

    YanıtlaSil
  86. Damla Hanım merhaba, brownie kurabiye ve çikolata parçacıklı kurabiye tariflerinizi yapıp pişirip buzluğa koysam olur mu ? Bayramda kayınvalidemlere götürücem de bir tek bugün müsaitim aklıma öyle bir yöntem geldi :)))) veya hamurlarını yapıp, buzdolabında bekletsem Pazartesi günü pişirsem olur mu? Şimdiden teşekkür ederim. İyi tatiller 😌

    YanıtlaSil
  87. Damla hanım merhaba,tariflerinizi merakla deniyorum ve harika sonuçlar çıkıyor. Bu tarifinizide denedim, tarifi birebir uygulamaya koydum diyebilirim ancak cıvık hamur fırında piştikten sonra çatlak ve brownie görüntüsünden ziyade kabarmamış kek şeklindeydi. lezzeti çok güzeldi fakat eksik yapılan birşey vardı. Sizce nerde hata yapmış olabilirim ?? :) teşekkür ederim şimdiden

    YanıtlaSil
  88. benimki kek gibi oldu ve çatlamadı :( hamuru koyarken de çok yayıldı. neden sizce?

    YanıtlaSil
  89. merhaba tereyağ yerine margarin kullanabilirmiyiz

    YanıtlaSil
  90. Sütlü çikolata ile olmaz mı bitter kullanmadan ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bi paket sütlü çikolata kattım araya gayet başarılı oldu

      Sil
  91. Merhaba Sevgili Damla,
    Yaptım ve şahaaane oldu..
    Tek kusuru bence çok ama çok ince olmasıydı..Nerde yanlış yapmış olabilirim?

    YanıtlaSil
  92. Selam damy 🙋🏻‍♀️ uzun zamandır yapmak istiyodum ve sonunda muhteşem cookie lerim oldu ☺️ Çatladı da patladı da tadı da muhteşem 😋Teşekkürler

    YanıtlaSil
  93. Kurabiye pek sevmem ama çatlak kurabiyeleriniz ve bu kurabiyeler favorim oldu. Emeğinize sağlık 😊

    YanıtlaSil
  94. esmer şeker yerine normal şeker kullansak olurmu?ölçüsü ne olmalı?

    YanıtlaSil
  95. Kesinlikle mükemmel bir kurabiye, yememek için kendimi tutamıyorum :) ben bu tarifi bire bir Ruby çikolata ile denedim, hayalim pembe bir kurabiye idi ama olmadı =) tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Şimdiye kadar denediğim tüm tarifleriniz çok lezzetli oldu.

    YanıtlaSil
  96. browni kurabiyeyi tam ölçülerine göre yaptım pişirdim biraz yayıldılar ama çatlamadılar sönmediler kek gibi yumuşak oldular üstüde içide yumuşacık lezzeti çok güzel oldu herkes yedi ama resimdekiyle alakası yok:) nerde hata yapmış olabilirim resimlerde hamur kıvamınıda çekseniz daha iyi olur

    YanıtlaSil
  97. Merhabalar kurabiye hamurunu yaptim dolaba koydum ve bekliyorum birazdan firina vericem bakalim nasil olucak umarim çatlar üzerleri hayalim o :)

    YanıtlaSil
  98. Merhabalar, acaba bu kurabiyeyi hazır eritilmiş çikolata ile geceden yapıp sabaha pişirsem nasıl olur?

    YanıtlaSil
  99. Ben böyle bi lezzet görmedim desem abartmış olmam sanırım elllerinize sağlık müthiş sonrasında biraz daha fazla kurabiye çıkması için biraz bazı şeyleri fazlalaştırdım ama ilk tadı bulamadım ölçülerden şaşmamak şart 🤤😘♥️

    YanıtlaSil
  100. yorumları okudum ama sadece benim yaptığım mi tam bir hüsran oldu anlamadım.. yapmaya çok hevesle baslamistim ama pistiktrn sonra hiçbir hevesim kalmadi bütün hersey o ölçüsüne ve yazdığınız gobi yaptim inanın o kadar çok heveslendim pişmesini basında bekledim resmen ama çok çok cıvık olsu yaparken ekstra un ilavesi de yaptım ama yine çok cıvikti dolapta bir saatden fazla beklettin hatta ama tepside hepsi birbirine yapıştı kek gibi doksem daha mantikliymis

    YanıtlaSil
  101. Merhaba benim dondurma kaşığım plastikti ve kaşığa yapıştı bende buzdolabı poşetinden sıkma torbası yaptım o yüzden bir tık gürbüzce oldular ama oldular ve %70 kakaolu portakallı bitter vardı onlarla yaptım şimdi fırından çıktılar ama sırf kokusu için bile değer🥰

    YanıtlaSil
  102. Ikinci yapışım ben çatladım onlar catlamiyo. 😔 harfiyen yapıyorum. Anlamadım gitti

    YanıtlaSil
  103. Damla hanım sizden bir ricam var ölçüleri biz acemiler için 2/3 gibi vermek yerine tam verebilir misiniz maalesef ziyan oldu kurabiyelerimiz :(

    YanıtlaSil
  104. Süper bir tarif :) Çok teşekkürler!

    YanıtlaSil
  105. Mükemmel olduuu !! Çikolataları benmari usulü erittiğimde baya bir koyu oldu kıvam ve hazırladığım hamur aslında hiç cıvık değildi ona rağmen buzdolabında beklettim ama sonuç olarak çok güzel oldu afiyetlerle yedik teşekkür ederim tarif için:)
    Ama çikolatanın neden o şekilde katılaştığını soracaktım size, ilk denemem olduğu için şansım yaver gitmiş olabilir�� bir dahakine kötü olur diye korktum:) Selamlar ����

    YanıtlaSil
  106. Tariflerinize bayılıyorum hepsi müthiş 😍

    YanıtlaSil
  107. Merhaba, acaba fırını fanlı mı çalıştıracağız yoksa normal mi?

    YanıtlaSil
  108. Merhaba ben akşam bu kurabiyeyi denedim ama görüntüsü hiç öyle olmadı dümdüz tahta gibi oldu çatlama olmadı herşeyi de yaptım aslında neden öyle olmuş olabilir

    YanıtlaSil
  109. Hiç kurabiye yapamama rağmen,hayatımda yapabildiğim ve muhteşem olan ilk kurabiye! Tadı kesinlikle harika,bir çikolata aşığı olarak en sevdiğim kurabiye kesinlikle bu!
    Daha sonra denediğim bütün kurabiyelerin de muhteşem oldular,beni kurabiyelerle barıştıran sensin Damy<3
    Artık herkes beni kurabiye ile biliyor aahhahahahahah

    YanıtlaSil
  110. Merhabalar ben bugün bu tarifi yaptım ama sizinki gibi yayılmadı ama tadı efsane çok ama çok güzel oldu.

    YanıtlaSil
  111. Şu an buzdolabında bekliyor ♥️ bakalim nasıl olacak çok heycanlı 😍

    YanıtlaSil
  112. Benimki kek gibi oldu Damy cok uzgunum neden yapamadım ki acaba :(

    YanıtlaSil
  113. o kadar begendimki yaptıgınız kurabiyeyi bende yapıyım dedım herşeyin ölçüsünü tam yaptım ama sizinkisi gibi tepsiye koyduğumda dağıldılar yuvarlak olmadı acaba neresinde hata yaptım ama çatladılar ve tadı cok güzellll oldu

    YanıtlaSil
  114. Neden ise üstü çatlaması ve kek gibi oldu😣🤷‍♀️ sebebi ne olabilir kii

    YanıtlaSil
  115. Merhaba benim yaptıklarımın neden üstü çatlamıyor neyi yanlış yapıyor olabilirim

    YanıtlaSil
  116. gerçekten çok lezzetli ve tarifte çok güzel birebir uydum ve resimdeki gibi oldu ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  117. bu tarif yasal olmamali ASİRİ GUZEL GORUNUYO ASİRİ KOLAY ASİRİ LEZZETLİ.. bu kurabiyeden yiyip de kendini yerlere atmayan deli divane olmayan 1 kisiye bile rastlamadim. sadece her seferinde bu kurabiyelerin ne kadar yayilip sistigini unutuyorum cok yakin koyuyorum sekli bozuluyo AMA TARİF HARBİDEN MUHTESEM YA TESEKKUR EDERİM DAMY

    YanıtlaSil
  118. Üstü çatlak çatlak olmadı herhangi bir püf noktası var mıdır pişirmeyle alakalı bir durum mı fırınla alakalı mı yani Alt üst Fansız pişirdim

    YanıtlaSil
  119. Bende yaptım ama yayıldı neden böyle oldu acaba anlayamadım yarım saat beklettim buzdolabında

    YanıtlaSil
  120. J'ai adoré adoré incroyable..... BAYILDIK... MERCI BEAUCOUP

    YanıtlaSil

Başa Dön