BROWNIE CHEESECAKE BARLARI


Brownie Cheesecake tarifimdeki klasik cheesecake pasta görünümünden sonra bir de böyle, daha pratik versiyonunu denemek istedim! Hem görünüm hem lezzet itibariyle şahane birşey çıktı ortaya. Brownie ve cheesecake'in içiçe geçmiş lezzetine bayıldık biz. Sizin de aksini hissedeceğinizi hiç düşünmüyorum :)


Kolay brownie cheesecake de diyebiliriz bu tarif için. Hem az malzemeli, hem ayrı ayrı pişirme yok kalıba ikisini birlikte döküyorsun bıçakla ebruli görünüm veriyorsun ve fırında 30 dakika piştikten sonra hazır.. Üstelik hassas yapıdaki cheesecake'ler gibi çatlama kırılma derdi de yok. Öyle göze hitap ediyor ki gören de çok uğraş vermişsin sanıyor. :) Aksine kolaylığı dillere destan olur.. Lezzeti de aynı şekilde.. Bu ikilinin birlikteliğinin uyumu zaten tartışılmaz, çok seviliyor. Cheesecake sevmiyorum diyenleri bile utandırıyor. Çikolata yoğunluğunun mayhoş krem peynirle buluşması damakta harikalar yaratıyor.






Kare kalıpta pişirmiş olsam da, siz ister borcam ister yuvarlak kalıpta pişirebilirsiniz. Daha kalın olsun isterseniz daha küçük, daha incesi için ise büyük kalıp kullanabilirsiniz. Tabii pişme süresi de kullandığınız kalıba göre değişkenlik gösterir, göz ardı etmeyin.





Püf noktası nedir diye sorarsanız, kalıbından çıkarmadan iyice soğutmak derim size sadece. Eğer yeterince soğumadan dilimlemeye kalkarsanız kırılabilir, parçalanabilir çünkü, ve bunu hiç istemeyiz. :) Yukardaki görsellerdeki gibi ister misafirliğe ister sevdiklerinize dilimini veya kendisini paket yapıp hediye edebilirsiniz. Yüreğe dokunan hediyeler daima ev yapımı olanlardır, ben hep mutfağımda pişen bir tatlıyı paketleyip götürme taraftarı oldum, istisnasız her defasında güleryüzle karşılandım.





Yanında bir fincan kahveyle soğuk bir dilimini bu akşamki keyfinize ekleyebilir, lezzetiyle birlikte mutluluğun doruklarına ulaşabilirsiniz. :)



 

Brownie Cheesecake Barları

Hazırlık: 15 dk. | Pişirme: 30 dk. | Sonuç: 9 Adet | Zorluk: 

Brownie için Malzemeler


  • 115 (1/2 su bardağı) tereyağ
  • 150 gr (1 su bardağı) bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)
  • 200 gr (1 su bardağı) toz şeker
  • 2 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
  • 2 tatlı kaşığı vanilya özütü (yoksa toz vanilya)
  • 1 çimdik tuz
  • 95 gr (2/3 su bardağı) un

Cheesecake Harcı için Malzemeler


  • 250 gr (1 su bardağı) labne peyniri (oda sıcaklığında)
  • 70 gr (1/3 su bardağı) toz şeker
  • 1 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 çimdik tuz

Yapılışı


  1. Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
  2. 23x23 kare kalıbınızı sıvıyağ ile yağlayın ve kenarlarından sarkacak şekilde yağlı kağıt keserek tabanına yapıştırın.
  3. Küçük boy bir tencerede tereyağını eritin. Ocağın altını kapatın ve çikolataları ekleyin. Spatula ile çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
  4. Bir çırpma kabında şeker, yumurtalar ve vanilyayı hafif çırpın. Bir yandan çırparken içine çikolatalı tereyağını ekleyin. En son unu ekleyin ve sadece karışana kadar çırpıp bırakın.
  5. Brownie karışımından 1/2 su bardağı ayırın. Kalanını kalıbınıza dökün.
  6. Cheesecake harcı için ise tüm malzemeleri çırpma kabında pürüzsüz olana kadar çırpın. Brownie katmanının üzerine döküp güzelce yayın.
  7. Ve yukardaki görseldeki gibi birer tatlı kaşığı ile ayırdığınız 1/2 su bardağı brownie'den cheesecake harcının üzerine rastgele koyun.
  8. Keskin bir bıçakla cheesecake ile brownie parçaları karışacak şekilde dilediğiniz gibi ebruli deseni verin.
  9. Fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  10. Fırından çıkınca oda sıcaklığında bekletin, sonra buzdolabında tercihen bir gece beklesin. (Aceleniz varsa buzluğa koyun ve 2-3 saat sonra alın)
  11. İyice soğuduktan sonra kalıbından çıkartıp, dilimleyerek servis edin. 

Bon Appétit! 

Just So Tasty sitesinden uyarlanmıştır.


53 yorum

  1. Merhabalar, tarifinizi görür görmez vuruldum. Dün evde olunca sabah ilk iş olarak denedim. Ve çok güzel oldu. Ölçüleri birebir uyguladım. Görüntüde lezzette harikaydı. Hatta ev halkında bazıları daha tam soğumadan lezzet testini yapmışlardı. Tarif için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika! :) Afiyet olsun, ellerinize sağlık.

      Sil
  2. Dekoratif ipi nerden aldiniz acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatırlamıyorum maalesef.

      Sil
    2. Merhaba tchibo da bulabilirsiniz :) ben ordan aldım

      Sil
  3. İlk defa bi tarifinizi denedim harika oldu . Bidahaki sefere cheesecake ini iki kati yapip denemeyi dusunuyorumm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cheesecake kısmı daha yoğun bir pasta istiyorsanız cheesecake ve tartlar kategorisindeki browni cheesecake tarifime bakmanızı öneririm. :)

      Sil
  4. Merhaba kızımla ben çölyak hastasıyız ve glütensiz beslenmemiz gerekiyor haliyle bu tarz tatları çok özlüyoruz, sizin tarifinizi piknik için glütensiz un ile yaptım diyet yapmayan arkadaşlarım bile bayıldı. Tüm tarifler için tekrar teşekkür ederim hepsini tek tek deneyeceğim😊Bu arada ınstagram fotolarınızın altına glütensiz un ile de denenebileceğini yazarsanız bizim gibi diyet yapanlara fikir olur. İyi çalışmalar minnoş kedinizi de öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıklıkla glutensiz tarifler paylaşmaya çalışıyorum, aslında çoğu tarifte un yerine badem tozu da kullanabilirsiniz glutensiz un haricinde. Ama tabii ayrıca belirtebilmem için denemem gerekiyor unsuz şekilde de. Elbette, öneriniz dikkate alınacak :) çok sevindim iyi bir sonuç almanıza, afiyetler olsun. Bu arada glutensiz çikolatalı kurabiyeleri denemediyseniz şiddetle tavsiye edebilirim! :)

      Sil
  5. merhaba tarifinizi çok leziz görünüyor ve şu an fırınımda pişiyor :) yalnız benim Cheesecake Harç kıvamım daha sulu oldu. sizin ki sanki daha muhallebi kıvamında fotoğraflarda. yanlış bir şey mi yaptım bilemedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım peyniriniz benim kullandığıma nazaran daha suluydu, aksi takdirde aynı kıvamda olması gerekiyor. Afiyetler olsun, dilerim şahane bir lezzete sahiptir! Sevgiler :-)

      Sil
  6. Merhaba.brownie cheesecake su an firinda 35 dk olacak nerdeyse ama bicak batirdim ve iki harci da hemen hemen sivi kivamda:/ olculere uydum ama labne sulu geldi yine de cikolatali kisim bile katilasmadi henuz.normal mi? Soguyunca mi katilasacak?

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Brownie kek kıvamında olmuyor, bıçak batırma yöntemi kullanmıyoruz keklerde olduğu gibi. Daha ıslak kıvamlı bir tatlı bu, dolayıısyla eminim olması gerektiği gibi olmuştur. Sevgiler :-)

      Sil
  8. Tesekkurler evet brownie kivamini biliyorum daha once farkli brownie tarifleri cok yaptim ancak dedigim gibi bu epey sivi kaldi. Sureyi uzatmak durumunda kaldim. Brownie kivamina oylelikle gelebildi. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. Tesekkurler evet brownie kivamini biliyorum daha once farkli brownie tarifleri cok yaptim ancak dedigim gibi bu epey sivi kaldi. Sureyi uzatmak durumunda kaldim. Brownie kivamina oylelikle gelebildi. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar çoğu tarifinizi deniyorum.. Ölçülerle ilgili sorun yaşadığım ve kendimce çözümler bulduğum olmuştu ama ilk defa chesscake kısmı ile ilgili büyük bir problemle karşılaştım. Sulu kısmından almasamda çırpılınca aşırı sulandı. Şu an fırında pişiyor ama sanırım olmayacak gibi :) Chesscake kısmında şeker yerine pudra şekeri kullanıp çırpmak yerine bir spatula ile sadece hafif karıştırmak dahamı iyi olur acaba ne dersiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım bu kısımda fazla çırpan herkes aynı sorunu yaşıyor, çünkü labne şekerle çırpıldıkça suyunu salıyor. Sadece karışana kadar çırpma teli ile çırpmak yeterli oluyor, ben devamlı pişiriyorum bu sorunla karşılaşmadım. Sanırım yapılış kısmına bunun detayını ekleyeceğim şimdi. Çok sevgiler

      Sil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Şefim tarifinizi denedim. Şimdi fırına verdim. Büyük bir heyecanla yaptım. Yalnız şimdi farkettim cheesecake harcına yumurtayı koymayı unutmuşum. Umarım çok sorun olmaz.

    YanıtlaSil
  13. Buzdolabına koyarken streçlememiz gerekiyor mu?

    YanıtlaSil
  14. Son bir sorum olacak. Servis etmeden ne kadar zaman önce çıkarabiliriz dolaptan?
    Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusura bakmayın biraz geç oldu ama, streçlemeye gerek yok, servis etmeden hemen önce çıkartıp soğuk servis edebilirsiniz. Sevgiler

      Sil
  15. Merabalarr:) kare borcam ya da yuvarlak kelepçeli kalıp kullansam bi aksilik olur mu merak ediyorum?? Bu arada çok güzel görünüyor elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  16. Labne peyniri yerine krem peynir kullanılabilir mi?

    YanıtlaSil
  17. Yeni evlenip Hollanda'ya taşındım, şuan çalışmadığım için o kadar çok vaktim var ki sanırım tüm tariflerinizi yapıyorum :)
    Bunu az önce yaptım, daha önce oreolu brownie, brownie cookie, tiramisü hepsini denedim, hepsi de çok lezzetli oldu :))
    Bizimle bu güzel tarifleri paylaştığınız için teşekkürler, tek sorun hepsini yapmaya devam edersem kilo alcaz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilo kısmına katılıyorum ama değiyor! :) çok teşekkürler deneyip güzel görüşünüzü paylaştığınız için, çok mutlu oldum. Sevgilerimle💓

      Sil
    2. Hayırlı olsun bir de, yeni hayatınızda mutluluklar dilerim çok! :)

      Sil
  18. Merhabalar.Tarifinizi denedim sonuc harika oldu tesekkurler,Yalnız ben peynirli karisimi hazirlarken tarifte un olmadigini farkettim ve bir tatli kasigi kadar un ekledim.Un koymasam da sonuc ayni olurmuydu acaba Tekrar tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz daha katı olmuştur sadece :) problem yaratacak bir ölçü kullanmamışsınız. sorun olmaz.

      Sil
  19. merhaba damy
    ben bu tarifinizi create and barrelin 24 lü mini muffin tepsisin de denemek istiyorum. daha önce de çok yaptım bu tarifi.
    Sizin fırınınızla benimki birebir aynı model.
    Sizce kaç dk da pişer brownie cheescakeler mini muffin olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef dakika bilemiyorum, sanırım burda yazan sürenin yarısında pişmiş olacaktır, muhakkak gözlemleyin. Çok sevgiler💓

      Sil
  20. merhaba Damy :)
    yarın tarifi deneyeceğim,enfes görünüyor! sen hangi markanın labne peynirini kullanıyorsun? sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farketmiyor, hangisine denk gelirsem o :)

      Sil
  21. Merhaba:)
    Bu tarifi ilk kez deneyeceğim.Kalıp 21x21 kullansam, malzemeyi biraz da olsa azaltmam gerekir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değiştirmenize gerek yok :) Fırında biraz daha tutun sadece.

      Sil
  22. Merhaba sevgili Damla. Tum tariflerin harika buyuk bir cogunlugunu denedim. Bayilarak yedik. Fakat brownie cheesecake yapiyorum cok sık ama son yaptiklarimda uzerindeki labneli katman civik oluyor su gibi. Hangi markayi tercih ettigini ogrenmek istiyorum sevgilerimle

    YanıtlaSil
  23. Merhaba,
    Fırını kaç dk. 180 derecede ısıtmalıyım acaba.Genel olarak o süreyi ayarlayamıyorum da.Dolayısıyla sonuç pek iç açıcı olmuyor.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  24. Bu zamana kadar 4 tarifinizi denedim ve hepsi harika oldu buda dahil iyi ki varsiniz emeğinize sağlık😊

    YanıtlaSil
  25. merhaba, bu tarifteki kare kalıbı nereden aldınız acaba? Bu malzemede kalıplar almak istiyorum ama malzemenin adı nedir nerede satılır bir türlü bulamadım.

    YanıtlaSil
  26. Merhabalar, tariflerinizde yer alan labne yerine mascorpone mu, ricotta mi yoksa taze peynir mi kullanmalıyım acaba? Sürmelik taze peynir, labne gibi ama biraz daha tuzlu. Not: Almanya'dayim da ondan bulamiyorum...

    YanıtlaSil
  27. Damy selam labne yerine sürülebilir beyaz peynir olur mu?

    YanıtlaSil
  28. Mrb damy. Ben bu tarifi tam 3 kez yaptım labneyle de
    Pınar beyazla da denedim fakat krema bir türlü tutmadı. Yumurtaları önden uzunca çırpmak mı lazım koyu olmuyor krema hep sulu oluyor. Ve üstü bıçakla çizdiğim yerler çatlıyor. Çok sevdim tarifi yardımcı olabilirsen sevinirim?

    YanıtlaSil
  29. Merhaba, ben de cıvık labneden muzdaribim :) biraz un kattım, umarım toparlar.

    YanıtlaSil
  30. Daha güzel çok az şey yedim, yeni tatlı favorim bu. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  31. Bence cheesecake harcını yaparken yumurta şekeri çırpıp en son labneyi karıştırsak daha iyi olacak gibi çünkü çok yoğun kıvamlı labne bile çok sıvı hale gelebiliyor yine güzel oldu ama öyle de deneyeceğim

    YanıtlaSil
  32. benim brownie harcim cok katı oldu maalesef cheesecake harccının uzerinde karısmadı bile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı sorunu bende yaşadım hepsini katamadım bile unun nasıl iştir anlamadim. En ust katmana karıştıramadım bile katılıktan

      Sil
  33. Bu kaçıncı tarifin tutmayan bilmiyorum. Daha öncekilerde neyse dedik de bu nedir? Peynir harcı 10 saniye içinde peynir suyu oluyor mikser çalışması ile. Önyargımı kırıp şans vereyim diyorum olmuyor. Evde terazi var. Brownie kurabiye tarifin akışkan oluyor kaşığa gelmez, profiterol tarifin ne yapsak söner. Daha bir peynir harcını yapamıyorsun. Yorumları göre göre sırf haklı çıkmak için sadık kaldım tarife ve yine sen beceriksiz çıktın.

    YanıtlaSil

Başa Dön