DAMLA ÇİKOLATALI MUFFIN



Nasıl pamuk, nasıl yumuşacık mis gibi..
'En iyi' diye kolay kolay demem ama gerçekten bu muffin şuana dek yaptıklarım arasında en lezzetlisi!
Fırından ilk çıktığında ağızda dağılan kekin içinde eriyen çikolata parçaları..
Yanında da kocaman bir bardak soğuk süt! İnsanın yüzünü güldüren bi lezzet!


Yumuşacık oluşunu süt ve sirke ikilisine borçlu.  Yurtdışında 'buttermilk' diye satılan ekşi kremamsı içeceği bu ikiliyi karıştırarak elde edebiliyoruz. Asitli yapısı ile içine girdiği keklerin ve pankeklerin kıvamını mükemmel bir hale getiriyor! Tariflerimden hiç eksik etmediğim mucizevi birşey. Muffinlerin içinde olan damla çikolataları esasen pek tercih etmiyorum fakat fırına girdiklerinde şekillerinin bozulmamasından dolayı bazı tariflerde harika bir görünüm sağlıyor! Dilerseniz yerine normal bitter çikolata da kullanabilirsiniz.


Yapımı öyle kolay ki, vaktimin kısıtlı olduğu bir günde çok kısa sürede piştiler. Dolayısıyla ani gelen misafirler için, okula gidecek çocuklarınızın yanına vermek için veya tatlı krizlerimiz için çok ideal!


Sırf pişerken tüm eve yaydığı mükemmel kokusu için dahi pişirmeye değen bu mükemmel kabaran muffinler eminim herkesin en gözde tariflerinden biri olacak. :)

 

Damla Çikolatalı Muffin

Malzemeler


240 gr (1 su bardağı) süt
50 gr (1/4 su bardağı) sirke (üzüm-elma fark etmez)
350 gr (2+1/2 su bardağı) un
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1/2 tatlı kaşığı tuz
200 gr (1 su bardağı) şeker
115 gr (1/2 su bardağı) tereyağ (erimiş)
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı vanilya özütü
1 buçuk su bardağı damla çikolata

Yapılışı

- Fırınınızı 220 derecede ısıtın.
- 12'lik muffin kalıbınızı hafifçe zeytinyağlı peçete ile yağlayın. (Veya 12 adet muffin kağıdında da pişirebilirsiniz.)
- Küçük bir kapta süt ve sirkeyi karıştırın.
- Büyükçe bir kapta un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve şekeri karıştırın. Tereyağ, yumurta, vanilya ve sirkeli süt karışımını da ekleyin ve sadece karışana kadar çırpma teli ile karıştırın.
- Damla çikolataları ekleyin ve spatula ile karıştırın.
- Muffin kalıplarını tepelerinde kabarma payı bırakacak şekilde bu hamurla doldurun.
- Fırında 5 dakika pişirdikten sonra hemen fırın derecesini 190 dereceye düşürün.
- 13 dakika daha pişirin ve fırından çıkartın.



Bon appétit!


95 yorum

  1. Su-sirke karışımını kek dışında, buttermilk kullanılan diğer tariflerde de kullanabilir miyiz?

    YanıtlaSil
  2. Tariflerinizi keyifle takip ediyorum. Bu tarifi de en kısa zamanda deneyeceğim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, şimdiden kolay gelsin :-)

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Tarifinizi denedim çok beğenildi elinize saglik :) sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize sevindim, afiyetler olsun :-)

      Sil
  5. Bir sorum daha olacak kullandığınız su bardakları american cup ölçüsüne denk midir? Yoksa 200 mllik su alan su bardakları mı ? Mutfak tartım yok da cevaplarsanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  6. Sirke kokusu kalmaz değil mi bu kekte? Çok huylandığım bi kokudur da sirke kokusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle kalmayacaktır, emin olabilirsiniz.

      Sil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanabilirsiniz, bir çay kaşığı yeterli olacaktır.

      Sil
    2. Merhaba ben bu tarifi denemek istiyorum,vanilyayi özütü olarak degilde paket olarak kullansak olurmu acaba?

      Sil
    3. Kesinlikle olur. Bir paket kullanabilirsiniz.

      Sil
  10. Normalde pek yorum yapmam ama sirke karbonat kabartma tozu ayni anda gorunce yapmamaya karar wermistim fazlasiyla riskli gorunmustu.sonra bi anda fikir degistirdim we korka korka tarifinizi denedim.kesinlikle hem yaptigim hem de yedigim en lezzetli pamuk gibi pof pof bi muffindi:)tesekkur ederim tarifiniz icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim bu olumlu geri dönüşünüz için, afiyet olsun :)

      Sil
  11. İyi akşamlar Damla hanım. Bugün bu Muffin tarifinizi deneme şansım oldu. Tarifi birebir uygulamış olsam da sizinkiler gibi bir görünüm elde edemedim. Damla çikolatalar dibe çöktü ve üstü yanmış gibi oldu. Kabarma falan olmadı. Birdahaki sefere ne uygulamamı önerirsiniz?
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Damla çikolataları öncesinde un ile harmanladınız mı acaba?

      Açıkçası tariflerimi birebir yazdığım gibi tüm püf noktalarıyla paylaştığım için, olmama sebebi ancak benim elimde olmayan faktörlerden olabilir (örneğin fırınınızın çok kuvvetli olması vb).

      Bir daha ki sefere fırın derecesi 180 derecede pişirmenizi öneririm. (Dereceyle hiç oynamadan.) Umarım bir daha ki denemeniz sizi tatmin eder.

      Rica ederim :)

      Sil
  12. Merhaba, ben de bugun denedim. Tarifi birebir uyguladim bir tek farkla, yalnizca 1paket kabartma tozu kullandim. Gayet guzel bir goruntusu oldu ve kabardi. Ancak bir tek tadinda bir miktar tuz tadi aldim. Icine koydugum tuz ya da sirke fazla gelmis olabilir mi?

    Tariflerinizi begeniyle takip ettigimi de eklemek isterim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarifin dışında ekstra kabartma tozuna gerek yok, zaten yeterince kabarıyor.

      Bir dahakine tuzu çıkartabilirsiniz, içindeki sirkenin böyle bir tat bırakacağını sanmıyorum.

      Teşekkürler :)

      Sil
  13. Öğrencilerim için yaptım harika oldu. Teşekkür Ederim.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim, rica ederim. Umarım beğenmişlerdir..:)

      Sil
  14. acaba normal kek tariflerinde olduğu gibi yumurta şeker süt karışımını çırpmadan hep birlikte mi harmanlıyoruz ? o kısmı pek anlayamadım. şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarifte bayağı detaylı yazmıştım. Kuru malzemeler bir kapta, ıslak malzemeler ayrı kapta karışacak.

      Rica ederim. :)

      Sil
  15. Tarif için teşekkürler mis gibi oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, afiyet olsun :)

      Sil
    2. merhaba, unlu karışımı ayrı. tereyağ yumurta, vanilya ve sirkeli sütü bir arada karıştırıcaz sanırım. peki ilk olarak tereyağ ve yumurtayı karıştırıp sonra vanilya ve sirkeli sütü mü ekliycez. bir de tereyağ oda sıcaklığında erimiş mi olmalı. ocakta eritmiycez değil mi? damla hanıma ulaşamadım. yapan biri olarak size sormak istedim.

      Sil
  16. Merhaba, tarifi deneyecegim fakat damla cikolatalarin cokmemesi icin un ile harmanlamak mi gerek harmanlamamak mi gerek anlayamadim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bir parça un ile harmanlamanız gerekiyor.

      Sil
  17. Merhaba ben de bu tarifi denedim.Çok hoş bir tat. . Ama benimkinde de tek sorun damla çikolotalarin dibe çökmesi.Bir dahakinde un ile harmanlayip 180 de denicem :-) tesekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keklerin içerisine eklenen çikolatalar veya meyve şekerlemeleri un ile harmanlanmadığı takdirde mutlaka çökme yapar, aklınızda bulunsun :)

      Bu şekil denendiğinde problem olmayacaktır.

      Sil
  18. Ikinci yapışım ve yine harika oldu=) teşekkürler

    YanıtlaSil
  19. Dun aksam tarifinzi denedim ama firinim saniirm.cok kuvvetli en arkadaki 3 muffin yandi 😊 bi de icindeki tuz tadini cok aldim.nerede hata yapmis olabilirim. Yarim tatli kaaigi silme tuz attim. Gramlara uydum onun diisnda.Eminimkii tarif mukkemmeldir ancak ben biryerlerde hata yaptim pek tadini ssevemeddim:( bide genelde vanilya ozutu cok yogun 1 cay kasigi yetmez mi :)) ellerinize emeginize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırının en üst rafında piştiyse ve evet kuvvetli bir fırınsa ısıda eşit dağılım yoksa yanabilir evet. Tuz tadını inanın ilk kez duydum, ben de çok pişiriyorum tuz genelde tadını keskinleştirmek için konur. Fazla kaçmış olabilir, birdahakine tuz koymayın o halde veya bir çimdik atın sadece. Vanilyayı da tabiiki damak zevkinize göre azaltıp arttırabilirsiniz. Mutlaka birdaha denemenizi öneriyorum, eminim birdahakine çok seveceksiniz :) sevgiler

      Sil
  20. Merabalar tarifinizi ben de denedim mukemmel bi sekilde kabardi cok guzel bir goruntusu oldu fakat tarifi bire bir uygulamama ragmen tadi yenilmeyecek kadar acı ve tuzluydu hem kabartma tozu hem karbonat koydugumuz icin olabilir mi ? Dokusu ve goruntusu muhtesem ve tekrar denemek istiyorum ne onerirsiniz ayni sekilde aci olmamasi icin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acı ve tuzlu oluşunun sebebini tam anlayamadım, hiç böyle bir sonuçla karşılaşmamıştım çünkü. Birdahaki denemenizde tuzu koymayın, karbonatı da yarı yarıya azaltın o halde. Eminim bu defa sizi tatmin edecek şahane muffinler çıkacak ortaya :)

      Sil
  21. Merhaba damla hanım :)) sizi keşfettiğim için ne mutlu bana :) sıkı bir takipçinizim nefis tarifleriniz için teşekkür ederimm. Bu muffinleri denedim nefis oldular fakat ben pişirmeden önce dikkat ettim sizin resimde koyduklarinizin kıvamı katıydı benim daha cıvık oldu o yüzden de şekilleri kaydı hep böyle oluyor niye beceremiyorsam artık :D onun sebebini soracaktim. Sevgiler :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutfak tartısı mı kullanıyorsunuz bardak ölçüsüyle mi yapıyorsunuz? Aslında en garanti sonuçlar her zaman için gramaj ölçümüyle sağlanıyor hiç şaşmıyor böylece herkes aynı sonucu elde ediyor. Lakin bardak ölçülerinde herkes başka bardak kullandığı için değişebiliyor. Mutlaka ondan kaynaklı olmuştur diye düşünüyorum. Mutlaka birdaha deneyin:) bazen ilk seferde olmayabiliyor, tecrübe ettikçe mükemmele ulaşıyor insan. Sevgilerimi gönderiyorum

      Sil
  22. Evet bardak kullanıyorum ben de hep kendi kendime diyorum zaten herkesin bardağı farklı , kesin o yüzden bende sıkıntı var :D mutfak tartısı alicam en kısa sürede :) kesinlikle öyle , insan yapa yapa çalışıyor ki ben daha çok tecrubesizim ama yaptığınız her şeyi deneyesim geliyor bu sayede bende alişicam galiba :)) Çok teşekkür ederim cevabınız için

    YanıtlaSil
  23. Dün denedim içine biraz da kakao ekledim. Çok güzel oldu. Sirke korkutmuştu ama gerçekten yumuşacıktı. Ailecek bayıldık. Teşekkür ederim bu güzel tarif için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sirke asla tadını vermiyor sütle tepkimeye girip pofidik pofidik kabartıyorlar :-) çok sevindim afiyetler olsun, sevgiyle.

      Sil
  24. Merhabalar, tarifiniz için teşekkür ederim. Fakat benimkiler sizin fotoğraftakiler gibi güzel şekilli olmadı, biraz yamuk kabardılar. Sizin kullandığınız kalıplardan kullanıyorum ben de. Ne zaman muffin yapsam aynı problemle karşılaşıyorum. Acaba bir püf noktası var mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalıplara düzgün koymanız önemli, eğer ki kalıbın yan kısımlarına vs bulaşıyorsa koyarken, engebeli oluyorsa o şekilde kabaracaktır. Biraz da fırınınızla ilgili belki de :) afiyetler olsun.

      Sil
  25. merhaba elinize sağlık tarifte olan karbonatı koymasak olur mu acaba?elinize sağlık

    YanıtlaSil
  26. merhaba elinize sağlık tarifte olan karbonatı koymasak olur mu acaba?elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef olmaz, tüm malzemeler birbiriyle bir uyum içinde, hepsinin birleşiminden böyle bir tarif doğuyor, dokuları eminim bozulacaktır. Sevgiler

      Sil
  27. Sorulmuş ama acaba bardak ölçüsü cup (250ml)ölçü olarak mı alınacak yoksa 200ml klasik Türk su bardağı ölçüsü mü alınca 😊 teşekkürler şimdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cup ölçüsü 200 gr oluyor. Ben amerikan cup ölçekleri kullanıyorum. Çok sevgiler

      Sil
  28. Merhaba Damla Hanım;
    Kızım bugün damla çikolatalı muffin yapmak istediğinde hemen sizin tarifiniz var mıydı diye kontrol ettim ve bu tarifle karşılaştım. Sirkeyi görünce ben de çekindim ilk anda. Kızım anne sirke koyma dediğinde Damla Hanıma güveniyorum ben, yapalım tadını beğenmezsen söz normal kek yapacağım dedim. Tarife birebir uydum, bu noktada kesnlikle ölçü kabı, kaşığı ve mutfak tartısı şart diye düşünüyorum. Piştiklerinde harika görünüyordu. Pofuduk pofuduk oldular. Sadece tuz tadı bana da fazla geldi, ama himalaya tuzu kullanıyorum ve yemeklerde de aynı miktarda tuz icin tadı daha beligin oluyor. Bir dahakine ya normal tuz kullanacağım ya da miktarı azaltacağım. Belki vanilya miktarını da arttırabilirim. Güzel tariflerinizi ve fotoğraflarınızı bekliyorum, iyi haftasonları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güveniniz için teşekkür ederim öncelikle, bu benim için öyle kıymetli ki. :) evet himalaya tuzlarını daha az kullanmak gerekiyor. Eminim çok nefis oldular, afiyetler olsun ellerinize sağlık.

      Sil
  29. Denedim tariflerini hepsi çok güzel oluyor o kadar farklı muffin denedim ve hiç birinin hamuru ve pistikten sonraki dokusu bu kadar güzel olmamıştı çok teşekkür ederim bu duygunun keyfini verdiğiniz icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok sevindim bunu duyduğuma, kocaman sevgiler. :)

      Sil
  30. İyi günler damla çikolatanın markası ne acaba ? Çikolatayı aldığınız yer nere yada hangi damla çikolata markasını önerirsiniz? Teşekkürler çok güzel bir tarife benziyor en kısa zamanda yapacağım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pastanedevarsa.com dan callebaut damla çikolata alıyorum ben. Sevgiler 💓

      Sil
  31. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  32. Merhaba Damla Hanim bütün tariflerinizi severek yapiyorum bu tarifi de hemen denemek istedim ama malesef istedigim gibi olmadi. Muffin kalibim olmadigi icin muggin kagitlarinda yaptım. Olculeri birebir ayni kullanmama ragmen 12 adet muffin kagidini dolduracak kadar cok bir hamur elde edemedim. Yalnizca 9 tanesi doldu onlarda agzina kadar degil. En ustte biraz bosluk kalacak sekilde dolmasina ragmen firinda hamurum kaliplardan disari tasti ve kagitlarin uzerinden yamuk yumuk biseyler oldu���� sabah misafirim var baya husrana ugradim. Sizce nerede yanlis yapmis olabilirim �� şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, bazen fırınınızın performansına bağlı olarak bile olabiliyor. Ben fanlı ayarda yaptım ama fansuz ayarda pişirirseniz birdahakine muhtemelen yamukluklar olmayacaktır. Kalıp kullanmadım dediniz, kalıpsız kağıtlarda pişerken çok yayılıp muntazam olmayan şekillerle kabarabiliyorlar kesinlikle kalıp kullanmanızı tavsiye ederim. Çok sevgiler💓

      Sil
  33. Meraba sizi beğenerek takip ediyorum.yeni şeyler öğreniyorum damla cikolatali kekinizi yaptım başta korktum açıkçası o kadar yüksek ısıda içi hiç pişmez diye düşünmüştüm ama harika oldu. Üstelik yumurta ve şeker de cirpilmadan . Ben cikolatalarimjn nedwn dibe çöktüğünü ve eridigini sorcaktim.keki iki kere yaptım ikisinde de cikolatalari unladim.hatta ikinci yaptığım da kek karışımini kalıplara paylaştırıp kalanına çikolataları karıştırıp kalıplara koydum.yinede dibe çöktü.bütün bunlara ragmen tadi harika .teşekkürler tarif icin.çok uzun oldu kusura bkmayın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim ne demek. :) çikolataların dibe dökmemesi için hamura katacağınız undan 1 tatlı kaşığı ayırıp çikolatalarla harmanlamanız yeterli, ben unlamadım ama dibe çökmedi, çökebilir, birdahakine öyle yapın isterseniz. Çok sevgiler

      Sil
  34. Merhaba Damla hanım,
    Tarifinizi bugün denedim. Tadı ve kıvamı mükemmel oldu; fakat tek sorun kalıptan taştılar. Neden olduğunu anlamadım. Yaparken mutfak tartısı da kullandım oysa ki:( 2 ölçü daha yapmam gerekiyor kızımın okuluna göndereceğim. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutfak tartısıyla ilgisi olan bir durum değil, kalıpları çok doldurmakla alakalı. Ne kadar ağzına kadar doldurursanız o kadar fazla kabarıp taşıyorlar. Bir sonrakine daha az doldurabilirsiniz kalıplarınızı. Sevgilerimle :)

      Sil
  35. Merhabalar nefis görünüyor deneyeceğim ama yapmadan sormak istedim kalıpta kabarma payı bırakın demişsiniz ama ben fotoğrafta tam dolu görüyorum çekim açısından dolayı mı öyle? mesela bir parmak mı boşluk bırakmalıyım? bir de bu ölçüler 12li kalıba tam mı geliyor yoksa hiç hamur artmış mıydı yaptığınızda? öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba; öncelikle hamur artmadı tam 12'lik kalıbı dolduruyor. Ben ağızlarına kadar doldurdum ve fotoğraftaki gibi bir sonuç elde ettim lakin benden sonra yapanlar taşma sıkıntısı yaşayınca tarifi güncelleyerek pay bırakmanın daha uygun olacağını yazdım. Garantilemek adına en iyisi biraz paylı koymak. Fırından fırına değişiyor çünkü pişirme sırasındaki kuvvetle birlikte ekstra taşmalar olabiliyor. Çok sevgiler💓

      Sil
  36. merhabalar :) tarifteki un oranını açıklarmısınız rica etsem ?

    YanıtlaSil
  37. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  38. Sitenizi 2 hafta once kesfetmis biri olarak ilk olarak pogacanizi, sonrasinda sirayla browni kurabiye, mini top kek, cikolata parcacikli kurabiye, muzlu kek ve mini top ekmek tarifinizi denedim. Hepsi icin uzun uzun yazabilirim aslinda, gercekten hic bir zaman sasmayan, zeytinyagi mi sirke mi yok canim ne alaka diye diye deneyip her seferinde muhtesem tatlarla karsilastiran harika tarifleriniz.. Ozenle cektiginiz fotograflar ve tariflere gecmeden onceki aciklamalariniz o kadar istah acici oluyor ki kesinlikle bunu da denemeliyim diye kosuyorum mutfaga.. Vee simdi de bu tarif, yumusacik lezzetli mi lezzetli bir muffin. Ha tipleri sizinkine benzedi mi hayir���� biraz egri bugru oldu ama saniyorum daha az ve duzgun koyarak bunun ustesinden gelebilirim:)) Iyiki boyle bir site acmissiniz ve tariflerinizi buyuk bir ozenle ve butun puf noktalariyla bizimle paylasiyorsunuz. Elinize, emeginize saglik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar tatlısınız, bana emeklerimin karşılığını böylesine motive edici sözleriniz yeteri kadar veriyor. Hep en güzel tariflerde sizinle mutfaklarınızda buluşmak dileğimle.. Koskocaman sevgiler:)

      Sil
  39. Merhaba Damy,

    Yine muhteşem bir tarif, denedim, tüm ölçülere sadık kalarak, çok çok başarılı....Sana sormak istediğim acaba bu tarifi aynı ölçülerle 24'lü muffin kalıbında yapsak süreyi ve ısıyı nasıl değiştirmeliyiz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 24'lü mini muffin kalıplarından bahsediyorsak, pişme süresini yarı yarıya düşürebiliriz.

      Beğendiğinize sevindim, sevgiler..:)

      Sil
  40. Merhaba damla,
    Bu tarifi bu kadar geç keşfettiğim için kendimi çok şanssız hisediyorum,bu muffinler bi harika!.tek talihsizliğim hayal edemeyeceğim kadar çok kabardığı için bir kaç tanesi taştı :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, beğendiğinize sevindim!

      Tarifi tecrübe etmiş oldunuz, bir sonrakinde ona göre ayarlarsınız :)
      Siz yine de muffin tariflerinde asla kalıpları ağzına kadar doldurmayın :)

      Sil
  41. Damla hanım bu tarfinizi bir doğum günü partisi için yaptım, hazır pastaneden alınmış zannedildi. Teşekkürler bu güzel tarif için sıcakken tadına bakmıştım (kek türü sıcakken daha güzel oluyor bence), gerçekten tadı da görüntüleri kadar güzeldi. İki ölçü yaptım, her ikisinde de 12 kalıp dolmasına rağmen kek hamurum kaldı, heralde az koydum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir, az koydunuz herhalde.

      Beğenilmesine sevindim, ellerinize sağlık :)

      Sil
  42. Merhaba sevgili damla tarifi denedim güzel oldu yumuşacık hatta 2kez yaptım ama şöyle bi sıkıntı oldu ikisinde de: soğuduktan bi kaç saat sonra üstleri böyle yapış yapış oluyor hamursu gibi sanki acaba tam pişmiyor hamur mu kalıyor? AMa içi gayet güzel kürdana da bişey gelmiyor dediğiniz kadar tutuyorum ama fırından çıktıktan mesela 3 saat sonra üstü yapış yapış bildiğiniz ele yapışıyor yani neden olabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nemden ötürü olan bir şey aslında. Özellikle üstü kapalı kaldığında nemleniyor.. pişmesinde bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

      Sil
  43. Merhaba damla hanim
    Tarifiniz cok güzel :)
    Ben Buttermilki temin edebiliyorm ondaki ölcü yine aynimi acaba ? Ne kadar koymami önerirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, teşekkürler.
      Aynı ölçüde kullanabilirsiniz.:)

      Sil
  44. Merhaba tarif çok lezzetli ve gerçekten pratik dün denedim harika bir sonuç aldım�� Fakat birşey sormak istiyorum damla çikolataları una bulamama rağmen dibine çöktü bi kısmıda ortada kalmış üstte hiç gözükmüyordu napmam lazım yardımcı olur musunuz teşekkürler ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyice harmanladığınız halde çöktüyse kek harcınız çok mu cıvık kaldı acaba?

      Sil
  45. Elinize saglik, cok guzel bir tarif, ozellikle pisirme yontemine bayildim. Yaptim, puf puf oldular 😊

    YanıtlaSil
  46. Sıvı yağ kullanabilir miyiz,tereyağ yerine?

    YanıtlaSil
  47. Merhaba, muffin kalıbı yoksa normal bir kek kalıbında ya da borcamda yapsak benzer kabarma ve tat sonucu alır miyiz?

    YanıtlaSil
  48. Çok güzel görünüyorlar. 24 tane yapmak istiyorum 2 ölçü yapsam olurmu?

    YanıtlaSil
  49. merhabalar, kolay çikolatalı pastanıza herkes hayran olunca bu keki de denemeye karar verdim, ilk defa yapıcam ama sıvı malzeme çırpılacak mı yoksa sadece karışacak mı nasıl olacak anlamadım :) acemiliğime verin lütfen

    YanıtlaSil
  50. Merhaba canım hayırlı günler.
    Tarifinizi denediğimde bi uygulama hesabım var orda paylaşabilir miyim? Güzel olacağından eminim bu tarif burda gizli kalmasın. Ben de tesadüf eseri buldum:)

    YanıtlaSil
  51. Merhabalar Damla Hanım, bu mükemmel tarifi paylaştığınız için çok teşekkür ederim, ellerinize sağlık. Kızlarım bayıldılar yumuşacık olmasına �� buttermilk kullanırsak yine 1 cup mı kullanmalıyım? Tarifleriniz çok güzel ve içim rahat hemen deneyebiliyorum. Yeni evinizde de hersey gönlünüzce olsun..

    YanıtlaSil

Başa Dön