İKİ MALZEMELİ NUTELLA BROWNIE



Evet gözlerinize inanabilirsiniz. :)
Gerçekten sadece 2 malzeme kullanarak harika bi brownie yaptım!
Glutensiz, süper pratik, hafif, ıslak ve bol nutellalı!



Nutella içine girdiği her tatlı gibi burda da sihirli bi malzeme olarak başrolü kaptı. Kim inanır Nutella ile yumurtanın birlikteliğinden böyle güzel bi brownie çıkacağına? İlk rastladığımda "yok artık canım, bi kere yumurta kokar o!" dedim evet. Fakat bir yanım da merakına yenildi (iyi ki!) ve bugün çat kapı gelen misafirim için hemencik yapıp fırına verdim ve ortaya tahmin edemeyeceğim kadar hafif ve leziz bi brownie çıktı. Fazla kalorili değil çünkü un, şeker, yağ içermiyor (Nutellanın içeriğindeki miktar dışında). O kadar hafif fındıksı bi tadı var ki insan kendini zaptedemiyor, o açıdan azcık sakıncalı! :)


Sadece 2 malzeme içermesi tarifte kritik noktalar olmadığı anlamına gelmiyor. Bu tarifi bir kapta yumurtayla Nutella’yı karıştırıp pişirmeye kalkarsanız yumurta kokan ne olduğu belirsiz birşey elde edersiniz. Püf nokta yumurtaları önce kabarana kadar çırpmakta, unutmayın ki kabarttığınız yumurtanın içine girdiği tarifte yumurta kokusuna sebep olması imkansız!


Şimdi bence mutfağında her yumurta ve Nutella’sı olan mutfağa girmeli ve benimle beraber bu tatlı ve şaşırtıcı deneyimi yaşamalı! :)

 
İki Malzemeli Nutella Brownie

Malzemeler


4 adet büyük boy yumurta (tercihen oda sıcaklığında)
300 gr (1 su bardağı+1 yemek kaşığı) Nutella

Yapılışı

- Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın ve tam ortasına ızgara tel yerleştirin.
- Orta boy bir borcamı sıvıyağ ile hafifçe yağlayın ve kenarlarından sarkacak şekşlde tabanına yağlı kağıt keserek yerleştirin. (Yukarda bir fotoğrafta görebilirsiniz.)
- Yumurtaları mikser kabına alın ve düşükten başlayarak orta-yüksek derecede yaklaşık 7-8 dakika kabarıp köpük köpük olana kadar çırpın. (eğer el mikseri kullanıyorsanız 9 dakika)
- Bir kaba nutellayı koyun ve ve mikrodalgada 1 dakika ısıtın. (Birkaç saniyede bir karıştırın)
- Mikserde çırptığınız yumurtanın içine incecik akıtarak ve bi yandan hafifçe çırparak ekleyin. En son spatula ile de karıştırdıktan sonra borcamın içine dökün.
- Fırında yaklaşık 25 dakika (ortasına kürdan batırdığınızda kuru çıkacak kadar) pişirin.
- Fırından çıkınca oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin, sonra bir kesme tahtasına ters çevirerek, yağlı kağıdı sıyırıp dilimleyin ve servis edin.
- 1 hafta oda sıcaklığında kapalı bir kutuda muhafaza edebilirsiniz. (O kadar kalırsa tabii!) :)




Bon appétit!


47 yorum

  1. Elinize saglik, mukemmel!

    YanıtlaSil
  2. ben bu tarifi muhakkak deneyeceğim ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. birazdan deneyeceğim eşim bayılacaktır

    YanıtlaSil
  4. Şimdi yaptımm soğumasınıbekliyorumm ellerinize sağlık☺️

    YanıtlaSil
  5. Çikolatalı tatlara bayılırım. Çok güzel görünüyor. Elllerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,
    Mikro dalgam yok. Onun yerine nutellayı nasıl ısıtmayalım?
    Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havalar sıcak, dolayısıyla şu vakitte nutellayı eritmenize çok gerek yok. Katı kıvamda ise, kullanacağınız kadarını bir kaba koyarak güneşte yumuşamasını sağlayabilirsiniz.

      Afiyet olsun :-)

      Sil
  7. Merhaba, nutella yerine sarelle kullansak olur mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı kıvamı tutturabilmeniz için özellikle Nutella tavsiye ederim :)

      Sil
  8. damy, denedim ama saçma şekilde kabardı, eciş bücüş bir şey oldu benimkisi neden beceremedim ki :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeterli derecede çırptınız mı acaba? Az çırptıysanız sebebi o olabilir.
      Eminim bir daha ki denemede olacaktır, şimdiden afiyet olsun :-)

      Sil
    2. herkes beceremiyebilir. Üzülmeyin

      Sil
  9. Bu tarifi cok isteyerek yapmistim cok kabardi ama firindan ciktigi an sondu ve tadi cok berbat oldu yumurta kokusundan yenmiyor resmen basarisiz bi tarif bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin bu tarifi deneyip yapamamanız bu tarifin başarısızlığını göstermez. Ben bu tarifi defalarca yaptım, her seferinde iyi sonuç aldım. Deneyen çoğu kişiden de çok iyi yorumlar ve teşekkürler aldım.

      Tarif kötü demeden önce, neden olamadığına dair tarafıma danışsaydınız seve seve yardımcı olurdum.

      Sağlık olsun diyelim.

      Sil
  10. Merhaba damy, guzel tarifini denemek icin kollari sivadim ama benim firinimin bir sorunu var keklerin hepsi once kabarip sonra firinin icinde sonuyor ve ciktiginda yenmeyecek kadar cokmus oluyor bunun sebebi ne olabilir. Bu tarifte boyle olur diye korkuyorum. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pişirdiğiniz keklerle veya fırınınızın ayarıyla alakalı olabilir, denemeden anlamak zor gibi.

      Sil
  11. Sanirim derecesiyle alakaliymis en yuksekte pisirdim ve muhtesem oldu cok tesekkurler :):)

    YanıtlaSil
  12. İyi ki rastladım size harika bir tat çok teşekkür ederiz sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim, sevgiler :)

      Sil
    2. Sevgili damy,siz bir haritasınız.verdiğiniz tüm tarifler harfiyen tutuyor ki ben arızalı bir fırınla yapıyorum.yumurtayı akından ayırıp kremşanti gibi olunca sayılarını katıp el mikserinde en az 5 dakika daha çırpıp öyle nutellayı ekledim sonuç inanılmazdı.verdiğiniz pek çok tarifi denedim hepsi gayet başarılı oldu.bir ricam var fırın yenilemem lazım bana önerebileceğiniz fırın var mıdır,kullandığım fırın öztiryakilerin Blanco pera serisi,ankastre.yenilemek istiyorum öneriniz benim için önemli, elinize emeğinize sağlık

      Sil
    3. Ben de evimin kendi ankastresini kullandığım için fırın konusunda tavsiye vermem çok doğru olmayacaktır. Zira benim fırınımda tam istediğim seviyede değil. Güzel sözleriniz beni oldukça mutlu etti, teşekkür ederim :)

      Sil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. Denedigim ikinci tarifiniz!! Simdi fırında ve miiis gibi nutella kokuyor. Diyetimi sırf sizin için bugun uzun zamandan sonra bozuyorum. Yasasın damy!!!

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Damy,yumurta kokusundan tek rahatsiz olan benim saniyordum,sizden de duyduguma sevindim.Cok yumurtali tarifler hep korkulu ruyam olmustur bu yuzden.Bu arada Cilekli yaz kekinizi iki kez yaptim yemelere doyamadik 1 yumurta olmasi nedeniyle de hic koku almadim.Bu tarifi de bi ara denemek istiyorum,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarifte yumurta kokusu almıyorsunuz lakin yumurtaya karşı aşırı duyarlıysanız ve bir ısırıkta özellikle ona odaklı şekilde lezzetini almaya çalışırsanız hissedeceksinizdir muhtemelen. :) afiyetler olsun bu arada sevgiler.

      Sil
  16. Merhaba. mikrodalga fırınım yok mevsim de kış hayliyle güneşe koyma gibi bir durumum da yok. Bu durumda nutellayı nasıl ısıtabilirim? Bir de 4 yumurta yerine 3 yumurta koyarsam nasıl olur yumurta kokusunu azaltmak için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nutella baskın olduğu için yumurta kokusu yok, tarifteki yumurta miktarını azaltmanız çok etki etmeyecektir, vanilya eklenebilir koku ihtimaline karşı. :) nutellayı fırının en düşük ısısında veya benmari usulü kıvamını inceltebilirsiniz. Sevgiler

      Sil
    2. Teşekkür ederim. Bu arada bu tarifi tanzesiz fındık ezmesi veya fıstık ezmesi ile yapsak aynı başarıyı yakalar mıyız? Onlar da nutella gibi incelebiliyor mu acaba bilginiz var mı?

      Sil
    3. Sanırsam incelmiyor lakin bence denenebilir! :)

      Sil
  17. Hayırlı günler dilerim. Eşimin tüm yasaklamalarina rağmen nutella aldım üstelik mutfağımda sakladım sırf tariflerinizi deneyeyim diye bakın üstüne bastırıyorum çok uğraştım:) aşırı derecede hafif oluyor çünkü beğeniyorum ve birşey yapmak istediğimde ilk sizin bloga uğruyorum instagramını takip ediyor yeni şeyler denediginizde bende deneme listeme ekliyorum.çok takipci kazandırdım. Bi site varmi demeden dha biri diyorum ki bi blog var harika her tarifi görülmedik lezzetler var. oreo lu Nutella dan sonra bu 2.si yarım olcak yaptım yanlız yorumları okudum beceremememekten korktum. Bilmiyorum ne Olcan şuan soğumayı bekliyor.Mütevazi kişiliğinizle gönlümü fethettiniz. benim evimin mutfağında bir köşede damla chef var. Canım her hafif ama güzel tatlı çektiğinde hemen önlüğü takıyor boynuma. Yeni tarifler bekliyorum,mutlu günler diliyorum.:):):):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar tatlısınız, kibar ve içten yorumunuz için çok teşekkür ederim. Böyle güzel kalplerle karşılaşmak benim için şükür sebebi. Nice güzel tariflerde buluşmak dileğimle. :)

      Sil
  18. Şimdi fırına verdim. Benim yumurtalar küçük diyerek 8 yumurta koydum ama sanırım nutellayı da aynı oranda abarttım. Güya diyetteyim! Bir de gecenin bu vakti... Ağzınıza sağlık pişmesini bekliyorum eminim güzel olacaktır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok olmaz inşallah o yumurtalar :)
      Elinize sağlık..

      Sil
  19. Buyuk hayallerle yaptim, fena da olmadi ama yumurta kokusu var sanki hala. El mikseriyle 9 dakika cirptim, 3 dakikada bir de kademe yukselttim. En son kopuk kopuktu ve kabarmisti da. Acaba nutellayi mi az koydum, ondan midir Damy?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nutella azsa olabilir. Ya da yumurta kokusuna pek hassas olabilirsiniz. Üstüne nutella sürüp yiyin.:)

      Sil
  20. Merhaba😍 harika banko bir tarif, çok kere kızımla yaptık hiç şaşmadı , ve 2 katı ölçü kullandık çoğunuda hiç koku da olmuyor yiyen baygınlık geçiriyor😍teşekkürler

    YanıtlaSil
  21. ben yaptım ama çok sıvi okdu ve suan fırinda

    YanıtlaSil
  22. Marka olarak Nutellam yoktu Torku kullandım, yumurtayı iyi çırpmak için mikserim yoktu kol gücüyle daha uzun süre çırptım.. Sonuççççççç HARİKAAAAAAA 😍. yuvarlak cam borcama yaptım, soğumasını beklemeden bitirdikk. Çok çabuk bittiği için üzgünüm:(

    YanıtlaSil

Başa Dön