SICAK ÇİKOLATALI KEK




Mutluluğun somutlaştırılmış hali!

Sıcak çikolatalı kek - cafe deyimiyle volcano veya akışkan sufle :) 

Misafirlerime en çok servis ettiğim, herkesin de yerken "mmmmm" sesleri eşliğinde mutlu olduğum mü-kem-mel bir şey! 

Herkesin kendine ait bi tarifi vardır elbet, bu benim hiç vazgeçemediğim ve henüz daha iyisine rastlamadığım tarifimdir.

Önemli not: Kekiniz, çikolatanız ne kadar iyi kaliteyse o kadar lezzetli olacaktır. 



Sıcak Çikolatalı Kek

* bu tariften yaklaşık 9-10 adet kek çıkacak. 

- 250 gr bitter çikolata (parçalanmış)
- 250 gr tereyağ
- 125 gr toz şeker
- 65 gr un
- 5 adet yumurta
- 5 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (opsiyonel)

- 10 adet sufle kabı (Sufle kalıbı olarak her markette bulabildiğim küçük boy tek kullanımlık alüminyum sufle kaplarını kullanıyorum, pratik oluyor)

Yapılışı

• Öncelikle tek tek 10 adet sufle kalıbımızı margarinle yağlayıp sonra içlerini unla kaplıyoruz. (1'er çay kaşığı un koyup elinizle daire çizerek unu heryerine yayıyorsunuz, artanı da ters çevirip tezgaha vurarak döküyorsunuz.) Bu işlem suflenin kalıba yapışmaması için oldukça gerekli.
• Orta boy tencerede tereyağını eritin, ocağın altını kapatın ve çikolatayı ekleyin. Çikolata eriyene kadar çırpma teli ile karıştırın.
• Bir kapta yumurta, yumurta sarısı, şeker ve vanilyayı çırpma teli ile sadece karışana kadar karıştırın. Unu eleyerek ekleyip hafif karıştırdıktan sonra tereyağlı çikolatayı da ekleyin, karıştırın. 
• Sufle kalıplarınıza dökün ve buzdolabında en 2 saat beklettikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra sufleleri tabaklara ters çevirerek koyun.
• Pişirme süresini ASLA geçirmeyin çünkü fazla pişerse içindeki akışkanlık katılaşıp sıradan bir kek halini alacaktır.
Mutlaka dondurma ile servis edin. :)
• Dilerseniz kekler çiğ haldeyken kullanmayacağınız kadarının üzerini streçleyerek buzluğa kaldırabilirsiniz. Aniden gelen misafir veya tatlı krizleri için fazlasıyla pratik oluyor. 
• Çiğ hali ile buzdolabında 1 hafta kalabilir.


Bon appétit!


16 yorum

  1. Merhaba,derindondurucudan cikartildiginda oda sicakligina gelmesini beklemek gerekiyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet beklerseniz daha sağlıklı olur.

      Sil
  2. Damla hanımmmmm ben 10 yerine 6 sufle kabına bölüştürdüm elime engel olamadım olamadım çok çok olsun istedim e bir de 6 kabım vardı e kalanı da buzluğa koymayaelim gitmedi... Şimdi sorunumuz; Gene de 10 dk mi pişireyim 12-14 filan mı olmalı? Dolaptalar şimdi, 2 saate kadar sizden cevap gelmezse ne yapacağını bilemeyen biri olicimm :) bir mühendis olarak düşünüyorum da tüm harcın toplamında 10 kap x beher 10 dk 'dan 100 dk pişirme süresi ise /6 yapınca 16.6 dk mı pişirmeliyim acep?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvah yetişemedim mi :) ama yanlış bir hesap değil aslında, 14 dakika yeterli olur bence.

      Sil
  3. Sufle kaliplarinizin boyutunu ogrenebilir miyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alüminyum sufle kalıpları kullandım, boyutları 8,6 cm ağız genişliğine, 6,7 cm taban genişliği ve 3,3 cm yüksekliğinde.

      Sil
  4. 125 gr seker ile 65gr un icin su bardagi olcusu nedir acaba? Simdiden cok tesekkur ederim,pastaneyi evimize getirdiniz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2/3 su bardağı şeker..
      yarım su bardağı un.

      rica ederim, sevgiler. :)

      Sil
  5. Merhabalar 😊 bizim esinle minik bir cafemiz var günlük farkli bir tatlı çıkarıyoruz. Ben bundan daha once de yapiyordum fakat ev kalabalıkken yapıyordum hemen herkese yedirdigimden bitiyordu. Şimdi pisirip gotursem cikolatası sogur galiba dimi bide bekledikte icindeki cikolata sicaklikla katilasir mi acaba ? Harcı hazırlayıp cafeye götürmem ve dondurucuya koyup isteyen çıkarıp hemen pisirmem dışında bir öneriniz var mı acaba bana. Cunku bu şekilde de hem biraz çözulmesini beklicem hem fırın isincak hem de 10 dk pisicek musteriyi de cok bekletmis olurum kafam karisti ne yapsam 😅

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buzdolabında pişmemiş bir şekilde 5-6 güne kadar muhafaza edebilirsiniz. :)

      Sil
  6. Merhaba , tadı görüntüsü muhteşem oluyor fakat içindeki çikolata sosu bi türlü sizin gibi olmuyo.. eksik yaptığım bir şeyler mi var acaba. Tarif için çok teşekkürler , sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fazla pişiyordur. :) Akışkan olması için 10 dakikayı geçirmemeniz gerekiyor.

      Sil
  7. Merhabalar, sufle kalıbım yok, küçük küçük kek kalıplarında pişirsem olur mu acaba? Tariflerinizi çok beğeniyor,severek takip ediyorum. Cevaplarsanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  8. Buzdolabında bekletilmesinin sebebi nedir?
    :D

    YanıtlaSil
  9. Gerçekten harika bir tarif

    YanıtlaSil

Başa Dön