EN İYİ LİMONLU CHEESECAKE


Şu ana kadar yediklerim arasında en iyisi! Kıtır nefis tabanı, ipeksi ve pürüzsüz cheesecake dokusu, hafif mi hafif limonlu sosu ile her çatalda ferahlık ve buram buram limon.. Muazzam bir lezzet! Şahane bir yaz pastası! Kusursuz!

Görüntüsüyle ruhu doyuruyor, ferahlatıyor önce.. Bir lokma aldığınızda ise nasıl da görünümüyle birbirini tamamladığını anlıyor insan. Uzun zamandır içime sinen bir limonlu cheesecake tarifi ararken en mükemmeli karşıma çıktı.. Kremamsı tok dokusu ile Brownie Cheesecake tarifindeki kıvam ve lezzetle çok benzeşiyor. Neredeyse aynı, bu tarifte bir tık limon aroması fazla elbette. Üzeri için ise az yumurtalı bir sos seçeneği aradım, biraz da krema ekledim, böylece çok hafif ve asla yumurta kokmayan, bol limonlu bir sos çıktı ortaya. Yemelere doyamazsınız..







Sunumunu ise şu meşhur Cheesecake Factory tarzında yaptım; cheesecake'lere çırpılmış krema süslemesi çok ama çok yakışıyor. Pastalara ufak da olsa yükseklik katmak her zaman gösteriş katıyor.





Pürüzsüz dokuda bir cheesecake yapmak sizin için artık çok kolay olacak. Tek şartı tarife birebir ve harfiyen uymak olacak. Ama olur ya insanlık hali, hep derim ilk denemede mükemmel sonuç elde etmek her daim ne mümkün? O noktada yine panik yok, üzerine bolca sos dökeceksiniz nasılsa, çatlaklar kapanacak, tadı ise her halukarda enfes olacak.





Hazırsanız ben tarifi sizinle paylaşmak, evlerinize limonlu cheesecake'lerle konuk olmak için sabırsızlanıyorum! :-) Bol limonlu, ferah günler hepimize.

Limonlu Cheesecake


Tabanı için Malzemeler


  • 300 gr (2 + 1/4 su bardağı) eti burçak bisküvi (ben bu bisküvileri cheesecake tabanı için çok kullanıyorum, siz başka bir marka da kullanabilirsiniz)
  • 112 gr (1/2 su bardağı) tereyağ (erimiş)
  • 40 gr (3 yemek kaşığı) toz şeker

Yapılışı


  1. 24 cm'lik kelepçeli yuvarlak kalıbın içini biraz sıvıyağ ile yağlayıp en altına uygun şekilde yağlı kağıt kesip yapıştırın. Kalıbın dış kısmına ise komple kaplayacak şekilde alüminyum folyo sarın. (Folyoyu sarıyoruz çünkü suda pişirme yapacağımız için kalıba su değmemesi gerekiyor)
  2. Fırınınızı 160 derecede (turbo ayarda) ısıtmaya başlayın.
  3. Rondoda bisküvileri toz olana kadar çekin. İçine erimiş tereyağ ve şekeri de ekleyin ve spatula ile birbirlerine yedirene kadar karıştırın.
  4. Hazırladığınız kalıbın içine bisküvileri dökün ve kalıbınızın hem tabanına hem komple kenarlarına taşırarak kaşıkla güzelce yayıp düzleyin.
  5. Fırına verin ve 10 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkartın, fırının derecesini 150'ye düşürün ve cheesecake harcını hazırlamaya başlayalım.

Cheesecake Harcı için Malzemeler


  • 680 gr labne peyniri (oda sıcaklığında)
  • 200 gr (1 su bardağı) toz şeker
  • 24 gr (3 yemek kaşığı) un
  • 240 gr (1 su bardağı) krema (oda sıcaklığında)
  • 50 gr (3 yemek kaşığı + 2 tatlı kaşığı) limon suyu
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)

Yapılışı


  1. Bir çırpma kabında labne peyniri, un ve toz şekeri düşük hızda birbirleriyle karışıp pürüzsüz yumuşak oluncaya kadar çırpın. (Çırpma kısmına dikkat etmek gerekiyor, çırparken ne kadar az hava alırsa o kadar çatlama riski azalır)
  2. Küçük bir kasede limon suyu, krema ve limon kabuğu rendesini güzelce çırpın ve çırpma kabına ekleyin. Karışana kadar yine çok düşük hızda çırpın.
  3. Şimdi teker teker olmak kaydıyla yumurtaları ekleyin. Güzelce karıştıktan sonra kalıba cheesecake harcını dökün.
  4. Kelepçeli kalıbınızdan daha büyük olacak şekilde bir fırın kabına (veya tepsisine) kelepçeli kalıbınızı oturtun. Ve alüminyum folyolu kısmın yarısına kadar su doldurun. Bu sayede suyun buharı ile cheesecake pişecek ve çatlama kırılma riski düşecek.
  5. Fırına verin ve fırında yaklaşık 70 dakika pişirin.
  6. Fırını söndürün ama cheesecake fırın kapağı kapalı olacak şekilde 15 dakika kalsın.
  7. 15 dakikanın sonunda fırının kapağını çok hafif aralayın ve 20 dakika da bu şekilde kalsın.
  8. 20 dakikanın sonunda cheesecake'i çıkartın ve oda sıcaklığında tamamen soğumasını bekleyin.
  9. Bu şekilde aşamalı soğutma sayesinde ani ısı değişikliğine maruz kalmayacağı için yine çatlama riskini azaltmış oluyoruz.
  10. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve ertesi güne kadar soğutun.

Limonlu Sos için Malzemeler


  • 2 adet limonun suyu (1/3 su bardağı)
  • 2 adet yumurta + 1 yumurta sarısı
  • 100 gr (1/2 su bardağı) toz şeker
  • 30 gr (2 yemek kaşığı) tereyağ (soğuk ve küp küp kesilmiş)
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 1/4 tatlı kaşığı vanilya özütü (yoksa eleyin)

Yapılışı


  1. Küçük boy bir tencereye limon suyunu koyun ve kısık ateşte kaynamasını bekleyin.
  2. Bir kasede yumurtaları hafif çırpın ve içine şeker ekleyip yine hafif çırpın.
  3. Limon suyu kaynar kaynamaz sicim gibi incecik yumurtalı karışıma bir yandan hızlıca çırparak ekleyin. Sonra tekrar tencereye alın karışımı ve orta ateşte sürekli çırpın.
  4. Karışım kalınlaşana kadar çırpmaya devam edin, kalınlaşınca ocaktan hemen alın, tereyağını ekleyin. Tereyağ güzelce işinde eriyince krema ve vanilya özütünü de ekleyin ve çırpın. Sonra süzgeçten geçirerek bir kaseye alın ve üzerine temas edecek şekilde streç film kapatıp buzdolabında soğumaya bırakın.
  5. Sos buzdolabında soğuyunca, cheesecake de bir gün dolapta soğuduktan sonra kalıbından çıkartıp sosunu döküp bir süre dolapta beklettikten sonra çırpılmış krema ve limon dilimleriyle servis edebilirsiniz. 


Bon Appétit!







Taste And Tell adlı sitedeki tariften uyarlanarak hazırlanmıştır.

226 yorum

  1. Benim firin turbo değil ısı ayarı aynı mı yoksa biraz fazla mi yapılmalı ve kalıbım 28cm tabani yari yariya fazla yapsam olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette aynı derecede pişirebilirsiniz, 28 cm ise kalıbınız miktarları x2 ile çarparak iki katını hazırlayabilirsiniz yoksa bu ölçülerle çok ince olur.

      Sil
  2. Merhabalar, ellerinize sağlık çok iştah açıcı görünüyor :)
    Ben de tarifinizi denemek istiyorum fakat kalıbım 16 cm, ölçüleri yarı yarıya bölsem? birde labne + krem peynir kullansam olur mu? yoksa tarifi hiç riske atmasam mı :) ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ikisi için de kesinlikle olur :-) sevgilerimle

      Sil
    2. Çok güzel, muhteşem oldu :) hatta misafirlerim hazır sandı :D
      teşekkürler ;)

      Sil
    3. Çok güzel, muhteşem oldu :) hatta misafirlerim hazır sandı :D
      teşekkürler ;)

      Sil
  3. Yagli kagittan cikartirken zorluk ceksem de birazcik (benim beceriksizligim), tadi harikaydi. Tarif icin cok tesekkurler. Her tarifiniz gibi buna da bayildim. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar , tarifinizi denedim . Tadı çok güzel oldu fakat birkaç hatam vardı.Öncelikle fırınım turbo olmadığı için bisküvi fırında 10dk kalınca biraz fazla oldu 5-6 dk kalsa yeterliydi ve bisküviyi biraz kalın yaymışım. Benim bir de sosum için bir yumurta sarısı eksikti ve limonlarım fazla ekşiydi sanırım sos biraz ekşi oldu . Onun dışında enfesti <3 Teşekkürler damy :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Tarifteki eksikleri kendiniz saptadığınıza göre mutlaka birdahakine enfes bir lezzet ortaya çıkacak! Çok sevgiler :-)

      Sil
  5. Tarifi denedim mükemmel oldu. Tabii hiç şaşırmadım çünkü her tarifin harika😚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkürler, kocaman sevgiler :-)

      Sil
  6. Merhaba,
    Üzerindeki sosa krema eklemesem ya da alternatif koyabileceğim bir şey önerebilir misiniz?
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef alternatif söz konusu değil. Sevgiler

      Sil

  7. Merhabalar tarif denemeyi çok istiyorum. Siz harikalar yaratmışsınız. Üzerindeki sosun rengi için herhangi bir şey eklediniz mi? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rengini limon ve yumurta veriyor, eminim sizinki de bir harika olacaktır! Çok çok sevgilerimle :-)

      Sil
  8. Tarifi ayni ölçü ile 26 cm lik kalipta pisirebilir miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette pişirebilirsiniz lakin daha ince olacaktır ve daha çabuk pişebilir bilginiz olsun :-)

      Sil
  9. keşke ölçüleri daha düz olsa:)

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Haftalardir bu tarifi yapmak icin firsat kolluyorum. Bugun isten gelince ufak bir oglum olmasina ragmen girdim mutfaga, sosu bile oyle guzel olduki yarini nasil beklicem bilmiyorum☺️🙈Tek kelepceli kalibim yoktu borcamda yaptim umarim sorun olmaz😬Tarif icin cok tesekkurler, sevgiler🌷❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika! Yoğunluğun arasında bu tarife bir şans vermeniz ne büyük mutluluk. Umarım emeğinize değmiştir :-) minik oğlunuza da size de çok sevgiler

      Sil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer 12'li muffin kalıplarının içinde pişerse olur. :) o zaman azcık suda da pişebilir, ama kalıbı aşmayacak şekilde tabii.

      Sil
  14. Harika oldu, çok teşekkürler:) tabanıni yaparken bana bisküviler yeterince islanmadi gibi geldiği için azicik light süt ekledim. Bi de bi tarafından catlamisti, kenarından destekleyerek yapıştıdım çatlayan parçaları birbirine henüz sicakken. Dondugunda hiçbir sorun kalmamisti:) sonuç cidden harika :)
    Almira Diken

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet güzel kurtarmışsınız :-) tabanı zaten birleşse yeterli, süte inanın gerek yoktu ama böyle de güzel olduysa ne mutlu çok sevindim. Afiyetler olsun

      Sil
  15. Kurabiye tariflerinizle başlayıp cheesecake tariflerinizle devam ediyorum ve denediklerimin hepsi çok güzel oldu. Yalnız bu cheesecake in limonlu sosunda metalik bir tat oluştu. Nedeni sizce ne olabilir? vanilya özütü yerine vanilin kullandım. Sebebi bu olabilir mi? Tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metalik mi? Limonun asidinden kaynaklı olabilir. Ve pek tabii vanilin de olabilir maalesef kimyasal olduğu için gerçeğinin yerini tutmuyor. Afiyetler olsun bu arada :)

      Sil
  16. Merhaba 300 gr bisküvinin çekildikten sonraki hali mi? Çünkü normalde 2.5 paket 300 gr oluyor ama rondodan geçince daha fazla bardak ölçüsü oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok gramaj sabittir toz haline gelse de fark etmez. 300 gr olarak paketin üzerinden hesaplayabilirsiniz.

      Sil
  17. 1 gün soğumsını beklemesekte 8 9 saat yeterli mi ? :)

    YanıtlaSil
  18. merhaba
    üzerine koyduğunuz limon sosu donuyor değil mi? Ben üzerinde kalıp gibi kalacak bir sos istiyorum da. Akmasını istemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buzdolabında durdukça katılaşıyor ama kalıp gibi durmuyor. Nişasta oranını arttırmak gerekiyor siz öyle seviyorsanız.

      Sil
    2. sosumu yaptım soğudu fakat daha katı bir kıvam almasını istiyorum ne yapmam gerekiyor?

      Sil
    3. Maalesef kalıp gibi duran donan bir sos olmadığını yazmıştım, ekstra nişastalı yapmanız gerekiyordu öyle seviyorsanız.

      Sil
  19. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  20. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  21. Sos icin 3 yumurta koyunca yumurta kokmaz degil mi? Korktum 3 yumurtadan :)

    YanıtlaSil
  22. Merhaba, yilbasi icin yaptigim tarifinizi az once yedik, her seyi mukemmel ama limon sosunda metalik bir tat vardi. Neyseki hepsini ayni anda yiyince cok guzel oluyor. Fakat sos tabaginin dibini siyirip tadina bakinca odum koptu. Neden oldugunu anlamadik biz de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Limondan kaynaklı olmuş olabileceğini düşünüyorum, bazı limonlar öyle bir tat bırakabiliyor, alümimyumla temas etmemesine dikkat ettiyseniz. Afiyet olsun💓

      Sil
  23. Merhaba ilk kez bir tarifinizi deniyorum yorumlardan anladığım kadarıyla harika olucak. Şu an ikisinde dolapda yarın misafirlerime sunucum fakat bir sorum olucak. Bu üzerindeki çırpılmış krema Nasıl oluyor. Krem şanti de kullanılabilirmi. Krema akışkan olmaz mı. Şimdiden teşekkürler ❣

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kremayı çırpmak gerekiyor tabii kullanmak için, krem şanti de kullanabilirsiniz tek farklı şekerli olması zaten. Afiyetler olsun dilerim çok beğenmişsinizdir siz de. Çok sevgiler :)

      Sil
  24. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  25. Merhaba tarifinizi çok beğendim bende denemek isiyorum ancak harca koydugunuz krema diye bahsettiğiniz krem santi mi yoksa yemeklere de koyduğumuz krema mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemeklere de konan sıvı krema. Çok sevgiler

      Sil
  26. Ya ben her yaptığımda üstü kızarıyor kızarmaması için ne hapmalıyım 🤦🏼‍♀️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızarmaya yüz tuttuğunda üzerine alüminyum folyo veya yağlı kağıt örtün, kızarmadan pişmeye devam etsin, :)

      Sil
    2. Bende ilk defa denedim ve üzeri kızardı. Buradan sonra kurtarma yolu var mı? Kızardıysa ne yapmalıyız yani, kısaca?

      Sil
    3. Kızardıktan sonra yapacak birşey yok, tadını etkilemez.

      Sil
  27. Tarif için teşekkürler. Birebir uyguladım kıvamı tam oldu. Sadece limon sosu biraz ağır geldi bize nedense. Sosu sıyırarak yedik ama :) nefisti. Sos için belki yumurtasiz bir alternatif bulmam gerekecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nişastalı limonlu bir sos hazırlanabilir. Çok sevindim afiyetler olsun :)

      Sil
  28. Tarifinizi denedim, tadi ve dokusu harika oldu 😊 Yalnizca benim limon sosunda da metalik bir tat oldu, dolaysiyla kullanmak istemedim ve baska bir limon sosu yaptim. Elimde kalan sosu baska bir seyin icinde kullanabilir miyim onu dusunuyorum 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tat vanilyadan da olabiliyor bazı limonların asidinden de..

      Sil
  29. Merhaba �� Tarifinizi deneyeceğim fakat eti burçak yulaflı bisküvi mevcut evimde bir farklılık olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ben de daha önce yulaflıyla yapmıştım hiçbir fark olmuyor 👍🏼

      Sil
    2. Evet hiç fark olmaz. :)

      Sil
  30. Merhaba, limon sosunda limon suyunu pişirirken kaynama reaksiyonu gözlemlememe rağmen hacimde ciddi bir azalma oldu. Bunu nasıl önleyebilirim? Ayrıca vanilya özütü kullanmazsam tadında çok değişiklik olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buharlaşmaya bağlı azalma olabilir, karışım koyulaşınca size azalmış gibi gelmiş olması lazım, cheesecake'e yetecek kadar sos elde edeceksinizdir eminim. Vanilyayı şiddetle tavsiye ediyorum. Özütü olmasa dahi..

      Sil
  31. Merhaba,
    Cheescake ilk kez yapıyorum. Tarifinizdeki aklıma takılan kısım, burçak bisküvili taban 10dk + 70dk da kreması için verilen pişme süresi sonucu, su sayesinde mi yanmadan kalabiliyor? Ve davul fırında pişireceğim, ısıyı kaç derece düşük yapmalıyım sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii, bisküvi taban olduğu için asla yanma vs olmuyor, davul fırında hiç pişirmedim ama ne kadar düşük olursa o kadar iyi olur.

      Sil
  32. sosu tarife uyarak yaptım ama çok ağır yumurta kokuyor ve tereyağı erimiyor. bu kadar uğraştıktan sonra tüm keki riske atmak istemiyorum. sosu dökmesem mi? ne yapabilirim? teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dökmeseniz daha iyi beğenmediyseniz, tereyağ niçin erimedi anlayamadım :(

      Sil
  33. Merhabalar, pazar günü tarifinize göre keki yaptık. Genel olarak herşey çok güzel oldu. Detaylı tarifiniz için teşekkürler. Fakat sosla ilgili sorun yaşadık. Sosta metalik bir tat vardı. Biz de sosu sıyırıp yemeğe devam ettik ))). İnternette yaptığım araştırmalarda limon sosunu cam kap ve sıcak su içerisinde yapmışlar. Siz yaparken nasıl bir yol ve ekipman kullandınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Ben genellikle cam kullanıyorum, çelik veya alüminyumla etkileşime geçtiyse etkisinin olması mümkün. Hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım, bazı limonlar da fazla asidik yapıda oluyor. Birdahakine bu tecrübeye göre hareket etmekte fayda var o zaman. Çok sevgilerimle

      Sil
    2. Bir de kullanılan vanilya ile de doğru orantılı olabiliyor. Maalesef marketteki vanilyalar sentetik madde oldukları için bazen böyle bir tat bırakabiliyor. Dilerseniz birdahakine ya çubuk vanilya kullanın, ya vanilya aroması, ya da tamamen vanilyayı eleyin. Sevgiler:)

      Sil
  34. İlk defa bu kadar zorlandım bir tarifi yaparken fakat buna değdi ve bir o kadar da kusursuz oldu. Tadına bakan herkes hazır aldığımı düşündü. Tarif için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok memnun oldum bunu duyduğuma. Kocaman sevgiler :) ellerinize sağlık!

      Sil
  35. Damlacım merhaba,
    Bir çok tarifini denediğim ve yorumladığım için samimiyetimi artık hoşgör :)
    Taban ve cheesecake kısmında sorun yok fakat sosta bende de metalik bir tat oluştu. Sen çok daha iyi bilirsin ama ben bu metalik tadın bizim kullandığımız vanilya kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Ben dr oetker vanilya aroması kullandım (daha önce de bunu kullanıyordum) ve aşırı keskin ve metalik bir tat oldu. Bu keskin kokuyu-tadı ne zaman aromanın kapağını açsam hissederim. Yine de kullandım cheesecake üzerinde. Yiyen herkes güzel olduğunu söyledi, kurtardık :) Dediğim gibi benimki bir tahmin. Alakası bile olmayabilir tabiki :)
    Ayrıca sormak istediğim bir şey var bu cheesecake i içinden limonu çıkartıp her türlü sos ile yapabilir miyiz?
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle doğrudan alakası var, olabilir, ben o markanın vanilya aromasını kullanmadığım için hiç, net birşey söyleyemedim. Sanırım vanilya çubuğu kullanmak daha garanti sonuç elde etmenizi sağlayacak. Elbette, limon sos dışında her tür sosla da yapılabilir. :) sevgilerimle💓

      Sil
  36. İyi günler sade Cheesecake yapmak istiyorum limon suyunu ve limon kabuğunu tariften çıkartırsam eklemem gereken bir şey var mı?

    YanıtlaSil
  37. Bu ikinci yapışım olucak ama sonuç muhteşem dışarda bile bu tadı bulamazsınız bilemiyorum abartılı bit tad ya emeğinize sağlık iyiki pasylaşmışsnız korkmadan yapın deneyin ama sakın ölçüden ayrılmayın iyi gunler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum, ellerinize sağlık. :)

      Sil
  38. labne peynir yerine mascarpone kullansak nasil olur? lezzette bir degisiklik olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence çok daha iyi sonuç alabilirsiniz.

      Sil
  39. Merhaba,

    Bu cheesecake 'e aşağıdaki malzemeler koymayıp üzerine karamel sos koysam karamelli cheesecake olur değil mi? Tariflerinizde karamelli cheesecake göremedimde...

    •50 gr (3 yemek kaşığı + 2 tatlı kaşığı) limon suyu
    •1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarifi aynen uygulayıp üzerine karamel sos yine kullanabilirsiniz. Zaten limon tadı limon sosundan dolayı baskın, cheesecake harcındaki limon suyu yoğun limon tadı vermiyor.

      Sil
  40. Muhteşem oldu! Tabanında hiç kırılma olmadı. Ölçülere sadık kalarak küçük değişiklikler yaptım. Örneğin aldığım labne peynir 600 gramdı, kalan 80 gramı yoğurtla tamamladım:) Limonun metalik tadını önlemek için sosu benmari usulü yaptım ve ilk olarak şekerle yumurtayı karıştıraak işe başladım:) Tabanının pürüzsüz dokusu, kreması, sosu her şeyi muhteşemdi. Çok teşekkürler, bu güzel tarifini bizimle buluşturduğun için!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize sevindim, ellerinize sağlık.. :)

      Sil
  41. Merhaba, tarifleriniz sayesinde kek yapmayı öğrendim. Cheesecake yapmayı da hep istiyordum denedim ama alüminyum folyoyla sarmayı beceremedim içine su kaçtı :( alüminyum folyonun genişliği yeterli değil gibi geldi. Siz nasıl sarıyorsunuz kalıbın tepesine kadar mı, Sadece tabanı mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece tabana iki tane hatta mümkünse bir kaç adet sararsanız su geçişini engellemiş olursunuz :)

      Sil
    2. Ben Aliminyum folyo kesinlikle koymuyorum aksine en aşağı fırın tepsisine istediğim kadar su ekliyorum ve ardından da ızgarayı üste koyup kelepçeli tepsimi ızgaranın üstüne koyuyorum sonuç muhteşem gereken görev yerine getiriliyor :)

      Sil
  42. MERHABA TARIFLERINIZ HARIKA GORUNUYOR ELLERINIZE SAGLIK.BEN SIZE BISEY DANISMAK ISTIYORUM BELKI BI BILGINIZ VARDIR BU CHEESECAKE DOLGUSUNU YAPARKEN YUMURTA YERINE KULLANABILCEGIMIZ BI ALTERNATIF VARMI ACABA..YUMURTA ALERJIM VAR VE CHEESECAKE ASIGIM HELEKI LIMONLUSUNA BELKI YARDIMCI OLABILIRSINIZ DEDIM.TESEKKUR EDERIM SIMDIDEN.

    YanıtlaSil
  43. Tarifinizi yeniden gözden geçirseniz iyi olur zira birebir uyguladıgım halde tutmadı. Aslında sosunda 2 yumurtadan şüphelendim 1 tane koydum ama ona rağmen inanılmaz kötü tatlı bir sos oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Defalarca yaptığım, bloguma koyarken başına "en iyi" ibaresini hiç çekinmeden koyduğum, yukarıdaki yorumlarda da deneyenlerin aldığı sonuçlardan akıbeti aşikar olan bir tarif bu.

      Tarifin damak tadınıza hitap etmemiş olabileceği, veya bazı detayları atlamış olabileceğiniz hiç aklınızdan geçmedi mi acaba? :)

      Tekrarlayayım, hem ben hem çevrem tarafından defalarca uygulanan ve çok sevilen bir tarif.. Mesajınıza istinaden geçtim üzerinden yine de, ama tarifte değişmesi gereken bir şey yok.

      Umarım bir dahaki denemelerinizde daha iyi sonuç alırsınız.

      Sil
    2. Bu arada tarifi de değiştirdiğinizi hatırlatayım 1 yumurta eksilterek.

      Sil
  44. Benim kekimin üstü kahverengi kabuk oldu:(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cheesecakeler pişerken üstü zaten kızarır, çok düşük ısıda pişmediği sürece. Bence sorun edilecek bir şey yok. Üzerini sosuyla limon dilimleriyle süslediğinizde her şey yolunda olacaktır. Dilerim lezzeti yerine olmuştur.

      Sil
  45. Lezzeti gün geçtikçe güzelleşti.fırından çıkarıp kapkara görünce baya endişelennmiştim.kenarlara doğru daha fazla kabarmıştı ve çatlamıştı.ben de üşenmedim.kabukları soydum (ve yedim)altından düz olmayan ama bej-beyaz kısım ortaya çıkınca rahatladım nefense:) sanki doğrusu böyle olmalıymış gibi.bir dahakine soymam.tarif her zamanki gibi tam tuttu.hergün bakıyorum yeni bir şey var mı.hıxına yetişmek mümkün deil.sevgiler��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerinize sağlık. :) aslında üzerine sos geldiği için çok da önemli değil ama birdahakine kızarmaya başladığında tepesine yağlı kağıt veya alüminyum folyo kapatırsanız içi pişecek üstü kızarmayacaktır. Çok teşekkürler beğeniniz için!

      Sil
  46. Bu tarife yorum yazmayı nasıl unuturum!
    Geçen hafta denediğim bu tarifinize gerçekten bayıldık! Daha önceden yaptığım bir cheesecake tarifim vardı, gayet de beğeniyorduk fakat bunu yaptıktan sonra o tarif tarihin tozlu sayfalarında yerini aldı... Gerçekten cheesecake harcı tam kıvamında ve kalınlığı benim için çok idealdi. Asla tabanda ve kekte çatlama olmadı. Soğutma aşamalarına tam uymak sonucu harika yaptı zannediyorum. Sos olarak ben yumurtalı soslardan çekindiğim için nişastalı, vişneli bir sos kullandım ve harika oldu. Damla hanım sizden ricam bir de bu tarifi yumurtasız sosla dener misiniz? Sevgiyle kalın....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülümsettiniz beni, güzel yorumunuz için teşekkür ederim tekrar.. :)

      Kesinlikle yazdığım her şeye birebir uyulduğu takdirde sizin gibi sonuç alınması kaçınılmaz oluyor, benim de hayatımın tariflerindenir bu.

      Yumurtasız en en kısa sürede deneyeceğim, paylaşıyor olurum.

      Sevgiler :)

      Sil
  47. Merhaba, Labne için önereceğiniz bir marka olur mu acaba, tarifi denemek istiyorum:)

    YanıtlaSil
  48. Ne güzel tabirler kullandınız, içim açıldı..!:)
    Limon aşkınıza katkıda bulunabildiysem ne mutlu.. kocaman sevgiler :)

    YanıtlaSil
  49. Merhabalar tarifinizi yeni yaptim ancak aksama misafirler gelicek diye yapmıştım tarifin sonunda dolapta bir gün beklemesi lazım yaziyor yeni farkettim. Bir gün bekletmesem soğuyunca servis etsem olmaz mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç gördüm biraz sanırım ama başkalarına fikir olsun..
      Aceleniz varsa elbette olabilir.
      Ama bir gece beklemesi daha rahat dilimlenmesini ve kıvamının oturmasını sağlar.

      Sil
  50. Tekrar merhaba tamamen dediginiz gibi yaptim ancak su degmis sorun olur mu bu sekilde dolaba koysam

    YanıtlaSil
  51. Merhaba cheesecake'i denedim. Tabanı ve harcı harika oldu. Fakat limonlu sosun ağır, rahatsız edici bir aroması var. Ben ayırt edemedim ama sosta yumurta kokusu olduğunu söylediler. Acaba normali böyle mi yoksa sadece bende mi böyle oldu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, aslında normali öyle değil. Ocakta haddinden fazla piştiği takdirde yumurta pişiyor. Dolayısıyla yumurta kokusu oluşabiliyor.

      Ateşin ayarına ve pişirme süresine dikkat edin. :)

      Sil
  52. Enfes görünüyor elinize sağlık Damla hanim. En kısa zamanda deneyeceğim. Vanilya özütünü marketlerde bulamıyorum. Siz nereden temin ediyorsunuz acaba?

    YanıtlaSil
  53. Tarifinizi denedim. Ayrıca sayfamda da paylaştım.Hayatımda yediğim en güzel cheesecake tarifiydi.Yiyen herkes de aynı yorumu yaptı. Çok teşekkürler TAKİBİNİZDEYİM.SEVGİLER

    YanıtlaSil
  54. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  55. Henüz tarifinizi yapma şansım olmadı ama söylemeden geçemeyeceğim yazılan her yoruma cevap vermeniz olsun, üslubunuz olsun, cok ama cok tatlısınız:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum, tarif denememiş olmanıza rağmen böylesine güzel bir yorum bıraktığınız için..

      Kocaman sevgiler! :)

      Sil
  56. Limon sosuna krema koymasam nasıl bir sorun olur acaba

    YanıtlaSil
  57. Merhabalar,
    Elinize saglik, cok guzel gorunuyor pasta. Hemen yapasim var ama bir sorum olacakti: Ben yurtdisinda yasiyorum ve yasadigim sehirde labne peyniri bulunmuyor :( Labne yerine sadece Mascarpone ya da Mascarpone ve taze peynir karisimi kullanlansam olur mu? Olursa, miktarini nasil ayarlamak gerekir?
    Cok tesekkurler...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette, mascarpone kullanabilirsiniz rahatlıkla. :)

      Sil
  58. Merhaba;
    Tarifinizi heyecanla denedim. Tadına henüz bakmadık birgün bekleme süresindeyiz :) ancak bir sorum olacak 400 gr labne peynirim olduğu için ( ve alternatif olarak yoğurt eklenebileceğini bilmediğim İçin) 3 yumurta ile hazırlarım iç harcını. Fırından çıkardığımda dışarıda yendiğimiz gibi çok katı değildi iç harcı, tarif mi bu şekilde yoksa benim bir yumurta eksiğim yüzünden mi oldu acaba? Bu arada çok teşekkür ediyorum güzel tarifleriniz için, hepsini deneyeceğim ❤️

    YanıtlaSil
  59. Merhaba, tarif değişince elbette dengeler şaşar, pastacılıkta durum böyle..:)

    YanıtlaSil
  60. Guzel bi cheesecake tarifi ariyodum buldum galiba muhtesem gorunuyo ellerinize saglik :) acaba uzerine limonlu sos yerine beyaz cikolatali ganaj yapsak nasil olur

    YanıtlaSil
  61. Merhaba, her aşamasını harfi harfine uyguladım tarifinizin ve son aşamadayım şimdi. Fırından çıktı oda sıcaklığıyla uyum sağlamaya çalışıyoruz şu an 😊. Bu aşamada kalıptan ćıkarıp çıkarmama konusunda tereddüt yaşıyorum. Umarım hemen cevaplayabilirsiniz. Cevap gelmezse kalıpla dolaba koymayı planlıyorum. Üzerinede strech filmle kapatırım diye düşündüm.Umarım doğru kararlar almışımdır. Sevgiler 😘

    YanıtlaSil
  62. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  63. Mükemmel bir cheesecake 😋 Her şeyi mükemmeldi sadece ben alaminyum foluoyu iyi saramamışım biraz su girmiş içine ve alt tabanında hamurlaşma olmuş.. çoğu yorumda olduğu gibi sosta metalik tat oluşmadı. Harika harika şimdi bir dilim daha yeme zamanı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleminyum folyoyla sar bir dahakine ben öyle yaptım hiç su girmedi içine :)

      Sil
  64. Böyle bir limonlu cheesecake yok! yok yani yok! Hele limon kürdü harika! Ben yaparken kremayı da ekşi krema kullandım ki satın alamayscsğınıx bir cheesecake oldu. Tek kusuru her uyarınıza uymama rağmen bir türlü çatlamasını engelleyememem ama o da kusur sayılmaz zira lemoncurd ile üzerini bi güzel örtünce kimsecikler anlamıyor. Ellerinize sağlık❤️❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sosla çok da güzel kamufle oluyor çatlaklar.:)

      Sil
  65. Tek kelimeyle muazzam. Diğer tariflerinizden de denedim harika. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  66. YAPTIMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM oldu... hem cok güzel hem cok lezzetli oldu. bir çok tarif var lakin KESİNLİKLE BU TARİFİ yapmalısınız. TEŞEKKÜRLER DAMLA :) EMEĞİNE SAĞLIK. (KALP EMOJİSİ) :)

    YanıtlaSil
  67. Merhaba vanilya özütü yerine bildiğimiz toz vanilin kullansak olur mu acaba??

    YanıtlaSil
  68. Tatlı sever bir diyetisyen olarak ne kadar uzak kalmaya çalışsam da tariflerinizi okumak, her birini yapamasam da incelemek o kadar keyifli ki. İyi ki yazıyorsunuz, yapıyorsunuz :) Farkınız çok belli. Umarım böyle sürer ve keyifle takip etmeye devam ederim ben de :) Çok sevgiler <3

    YanıtlaSil
  69. Ben de şu anda yapıyorum yılbaşı için. Bakalım benim de nasıl olacak beğenecekler mi cheesecake'imi!!! Bu arada da ben tabağa taktım doğal olarak ve bayıldım kendilerine... :) Nereden almış olduğunuzu sorsam acaba münasebetsizlik yapmış olur muyum!!! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenilmiştir..:)
      Paşabahçe tabak.

      Sil
    2. Evet çok beğenildi teşekkürler... :)
      Bulamadım kalmamış tabaktan... :(

      Sil
  70. Bugün yaptım ve içi au doldu 3 4 kere folyo ile sarmama rağmen. Su dolu kabın içinde yapmayın sakın. Fırının içine su dolu bir kap koyun onun yerine. Bütün emeklerim ziyan oldu çok üzüldüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun Merve Uluğ... Benim de öyle oldu ama sorun yaratmadı allahtan içine giren su. Normalde su dolu kap koyuyordum. Bu sitedeki tarif böyleymiş diye düşünerek su dolu kabın içinde yaptım bende...

      Sil
    2. Merhabalar..öncelikle geçmiş olsun.
      Pişirme kalıbımızın alt kısmını bir kaç kat yüksek şekilde sarmamız gerekiyor folyo ile. Kalıbın tepsiye konduğunda neredeyse çeyreğine gelecek kadar su koymamız zaten yeterli oluyor ve eğer kalıbı dediğim gibi sıkı ve yüksek sardıysanız su girme ihtimali neredeyse sıfır. Dolayısıyla bir sonrakine buna uyarak pişirebilirsiniz.

      Sil
  71. Şimdi pişirdim cheesecakemi...fırın içinde soğutma aşamasındayım.benim kekte pişerken çatlamalar oldu maalesef .ama inanıyorum ki tadı mükemmeldir.ha bu arada ilk defa yapıyorum cheesecake ve bunu da en iyi ustanın tarifiyle yapmak istedim.hayat risklerle anlam kazanır.ya en iyisi olacaksın ya da elini bu işe değdirmeyeceksin.bunun orta bir kararı yok bana göre.umarım ikinci cheesecake mde çatlatmadan yaparım ve ustanın çırağı olmayı hakederimm 🙏👍😊kocaman kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estafurullah.:)
      Hayat tecrübeyle anlam kazanıyor sözü çok doğru fakat ya en iyisi ya da hiç gibi bir söylemin doğruluğuna mutfak söz konusu ise hiç inanmadım.
      Bazen sunum lezzeti bazen de lezzet sunumu örter. Hatalar normaldir.

      Denemeye devam.:)

      Sil
  72. Merhaba damy :) şimdi bu tarifi yapacağım fakat kalıbım 26 cm ince olsun da istemiyorum :( ölçüde nasıl bir değişiklik yapmam gerekir? Umarım hemen geri dönersin kocaman sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah istediğiniz gibi olmuştur cheesecake'iniz Sinem Keskin. Ben de ince olmasını istemediğim için 3 paket bisküvi ile yaptım. Çünkü kalıbım 26 cm benimde... Damla Hanıma buradan bende yazmıştım ama cevap vermiyor. Yoğunluktan herhalde... İnstagram'da da sormuştum konuyla ilgili dönüş olmadı. Oysaki diğer yorumculara cevap verilmişti ara ara. Sevgiler... Bu arada da tarif gerçekten efsane. Çok iyi oldu benim yaptığım...

      Sil
    2. Yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkürler, fakat hak verirsiniz ki herkese geri dönüş yapabilmem imkan dahilinde değil. Bunun için kendimi blog ve sosyal medyaya tamamen adamam gerekiyor. Bu yüzden her fırsatta anlayışınıza sığındığımı söylerim..

      Bisküvileri arttırabilirsiniz 26 cm kalıp için.

      Sil
  73. Tarif için çok teşekkür ederim, her defasında keyifle yapıyorum❤️ Dün yaptım bu tarifi ancak bugün tadacağız. Ancak sosunda benim de bir metalik tat var henüz cheesecake in üzerine dökmemisken ne yapabilirim sormak istedim, yeniden farklı bir şekilde de sos pisirebilirim ne önerirsiniz, şimdiden teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen sosumuzu metal tava tencerede yaptığımızda o metalik tat oluşabiliyor. Teflon tercih etmenizi öneririm. :)

      Sil
  74. Merhaba, öncelikle bütün tariflerinizi denemeye çalışıyorum ve hepsini çok sevdik:) Şimdi cheesecake denicem ama benim kabım 28 cm bütün malzemeleri mi 2 katına çıkarmalıyım?(taban, harç ve sos) şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  75. Merhaba, ben visneli sos yapmak istiyorum. Sos kismina kadar tarifi tamamen uygulayip sadece peynirli kismina limon suyu ve kabugu koymasam olur degil mi ?

    YanıtlaSil
  76. Tarif gercekten cok guzel Ben Philadelphia peynir ile yapiyorum ilk limonlu yaptim sonra farkli versyonlarini yaptim balkabakli, baklavali fistikli, tahin pekmezli, passion fruit lusunu, kavunlusunu degistirerek denemeye devam edecegim. Seker oranini biraz daha dusurdum AMA tam anlamiyla mukemmel bir Tarif.
    ��

    YanıtlaSil
  77. merhaba, sosun tadı biraz şurup gibi oldu. neyi yanlış yapmış olabilirim bir fikriniz var mı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öksürük şurubu gibi :=) tekrar yapacağım ama yanlışı nerde yaptıgımı merak ediyorum

      Sil
  78. Mükemmel bir tarif ve harika bir anlatım. Dün yaptım, bugün yedik ve ailecek bayıldık. Çok teşekkür ederiz bu başarılı tarifi bizimle paylaştığınız için. Sevgiler ❤

    YanıtlaSil
  79. Damy öncelikle bu güzel tarifleri bizimle paylaştığın için teşekkür ederim. Ben dışarıda bu kadar güzelini yemedim harika bir lezzeti var. Limon sosun daki metalik tad azıcıkta olsa bende de oldu ama rahatsız etmedi beni ben sos aşamasında bir hata yaptım ondan kaynaklı diye düşünüyorum. Yumurtalı karışımı ocaktaki tencereye yavaşça döktüm öncesinde olan aşamayı yapmamışım. Ama bu tadından lezzetinden hiç birşey eksiltmedi. Aslında bir soru sormak istiyorum sadece sos kısmını çilekli yapsak sizin panna cotta tarifiniz de çilekli sos var onu kullanabilir miyim ? Keşke hergün dolabımda bu cheescake olsa da bir dilim yesem resmen bütün hepsini yememek için zor tuttum kendimi . Güzel yaptığım her tarifin tadına bütün dostlarım baksın isterim bu cheescake i yaptığımda evimden misafir eksik olmadı <3❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elinize sağlık. :)
      O çilekli sosu kullanabilirsiniz, güzel olur.

      Sil
  80. Tabanı çıkan tart kalıplarında olur mu kalıbım toplam 25 cm değiştirmem gereken bir şey var mıdır?

    YanıtlaSil
  81. Merhabalar ben sosunu yaparken nerde hata yaptım anlamadım ama çok yumurta kokuyordu ve tadını asla beğenmedim çiğ kek hamuru gibi çok mu pişirdim anlamayamadım yardjmcı olur musunuz? Teşekkürler��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosu yaparken yumurta fazla pişerse kokar. Aksi halde imkanı yok.

      Sil
  82. Merhaba, ben tabanı için verdiğiniz reçeteye ilave olarak 3/2 su bardağı soğuk süt ekledim kıvamı tamda istediğim gibi oldu sizede tavsiye ederim. Gerçekten harika bir tarif ve lezzet çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  83. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  84. Ekipman eksiğime rağmen yılmadım ve sizin reçetelerinizin muhteşem olduğunu bildiğim için mikserim olmamasına rağmen okuldaki gibi bileğe kuvvet çırpıcı ile denedim ve şuan sos ve cheesecake güzelce dolapta dinleniyorlar. Sonuç: muhteşem!
    Böylesine enfes reçeteleri bizlerle paylaştığınız için saolun varolun. Bir Gastronomi öğrencisi olarak sizi takip etmek ve sizden bir şeyler öğrenebilmek benim için çok ayrı bir keyif <3.
    Sağlıcakla kalın :)
    Dipnot: Metalik tadı yaşayan arkadaşlar, bunun sebebi limonundaki asidin ısı sonucu tepkimeye girmesi. Bu sebeple Limon sosunu benmari usulü yaparsanız ve yumurtaları limon suyu ılık-sıcak kıvama geldiğinde eklerseniz bu sorunu minimuma indirirmiş olursunuz. Karışımı yüksek ısıda pişirmemeye özen gösterin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dipnot ve güzel sözleriniz için çok teşekkürler. Siz sağolun varolun, böyle kıymetli yorumlarla mutlu ve motive ediyorsunuz.
      Başarılar dilerim. :)

      Sil
  85. Benim kalıbım 28 cm olduğu için üzerine döktüğüm sosu az geldi, tekrar yapıp üzerine ekleyeceğim. Bu güzel tarif için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  86. Ve birbgyzle şey daha keşfettim olduuu 😊😊😊
    Bucak biskuvilerin içine yarım bardak kadar iri dövülmüş (kendim kıriyorum tabiki) fındık ekliyorum yok oyle bir şey bayıldım uzun zamndr hep yapıyorum tavsiye ediyorum

    YanıtlaSil
  87. Ben bu tarifle neler yapmadim ki :)
    limonlusu, bal kabaklisi, kavunlusu, passion fruitlusu, baklava tabanli antep fistikli, tahinli pekmezli hepsi de harika oldu favorim balkabaklisi muhtesem bir tat herkese tavsiye ederim hatta icerisine daha onceden pisirdigim balkabaklarindan da koyuyorum tadi harika oluyor.

    Elimden geldiginde her tarifinizi deniyorum, harika oldugunu yazmak istedim.
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  88. İlk denememi yaptım tarife bire bir uydum ne çatlama ne de başka bir sorun olmadı. Çok güzel oldu, mükemmel bir tarif teşekkürler.

    YanıtlaSil
  89. Damla hanım hep yaptığım ve hep beğenilen bu reçeteyi ölçüleri değiştirmeden bu sefer lime ile yapsam olur mu acaba

    YanıtlaSil
  90. Merhaba 680 gr labne yerıne 400 gr labne kullansak olurmu

    YanıtlaSil
  91. Merhabalar, oncelikle bir cok tarifinizi denedim ve inanin hepsi muhtesem oldu, cok tesekkur ederim. simdi limonlu cheese cake tarifini denemek istiyorum ama ne yazik ki polonydayim ve burada eti burcak yok, muadili bir sey de bulamadim :( tabani eti petibor ile yapsam olur mu ki?
    sevgiler

    YanıtlaSil
  92. Merhaba simdi yaptim sogumasini bekliyorum ama yumurta kokusu yogun soguyunca gecermi acaba ?

    YanıtlaSil
  93. Merhabalar limonlu sosa krema kullanmasak ya da başka bir sos hazırlasak bir sorun çıkar mı?

    YanıtlaSil
  94. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  95. bu tarifteki limonları portakal olarak değiştirsek sosunun rengi sarı mı olur turuncu mu :) rengi veren yumurta demişsiniz bir yerde kafama takıldı

    YanıtlaSil
  96. Merhabalar
    İlk defa yaptım tarifinizi çok güzel oldu çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  97. Gerçekten her tarifiniz gibi bu da çok güzel oldu, tesekkür ederim 🤗

    YanıtlaSil
  98. Damla hanım, instagram storyde yumurtasiz limon sosu tarifi vermistiniz..kaydetmistim..fakat yanlislikla silmisim..Blogunuzda ve instagram sayfanizda tarifini bulamadim..Nereden bulabilirim acaba?

    YanıtlaSil
  99. Tarifinizi yaptım çok güzel oldu fakat sosundaki Vanilya özütünü bulamadığım için koymadım oyüzden hafif bir yumurta kokusu oldu. Yapacak olanlara tavsiyem mutlaka vanilya özütünü kullansınlar.

    YanıtlaSil
  100. Hayatımda ilk defa cheseecake yapmama rağmen tüm talimatlara uyunca hiç zodlanmadım. Tabanının hiç dağılmaması ve lezzeti, kremasının o mükemmel kıvamı, sosunun ferahlığıyla gerçekten en iddialı cheesecake! Paylaştığınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  101. Sevgili Damy ilk cheescake denemem bence ve aynı zamanda tattırdığım kişilerce tam puan aldı! Sayende❤️ Sana kocaman teşekkürler. Yalnız bir sorunum oldu nedenini anlayamadığım; keserken alt tabanından ayıramadım çok sertti üstü geldi tabanı ise kelepçeli kabın alt kısmında kaldı. Yağlı kağıt yapıştırmıştım kabın tabanına başka bir tabağa da çıkaramadım yöntemini bilemedim.

    YanıtlaSil
  102. Merhaba, bu tarifinizi 2. Kere yaptım az önce dolaba koydum. İnanılmaz lezzetli bir tarif. sadece kalıbın yanlarına kadar çıkardığım bisküvili karışımda bazı kırılmalar oluyor onu masıl önleyebileceğim hakkında bir fikir verirseniz sevinirim. Paylaştığınız bu ve diğer tarifler için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  103. Oğlumun isteği üzerine 11.yaş günü için yaptım...yorumlar üzerine ilk kez bir tarifimizi denedim ve memnun kaldım...tarif icin cokkkk teşekkür ederim diğer tariflerinizi de deniyeceğim inş....
    Sos olarak frambuaz tercih ettim...labne yerine 500 gr mascarpon kullandım ve de kelepçeli kalıbım olmadığı icin dikdörtgen bir tepsinin tüm yüzeyini alüminyum folyo ile kapladım veee sonuç tüm endişelerime rağmen Rabbimin yardımı ile süperrrrr...tekrar teşekürler

    YanıtlaSil
  104. Üzeri için olan sos yumurta kokuyor yoğun bir şekilde vanilya özütü de olsa. Yumurtasız bir sos deneyin.

    YanıtlaSil
  105. Gerçekten de en güzel limonlu cheesecake! İlk kez cheesecake yaptım ve mükemmel oldu! Çok Teşekkürler tarif için.

    YanıtlaSil
  106. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  107. Merhaba. Bazı cheesecake tarifleriniz de peyniri ya mascarpone ya da labne olarak kullanıyorsunuz. Özel bir nedeni var mı?

    YanıtlaSil
  108. merhaba sevgili damy, instagramda erosu sevmekle yetinmeyip :), yapmış olduğun lezzetleri de deniyorum. bugün limonlu cheesecakeni denedim ve gerçekten muhteşem oldu. yüzümüzdeki gülümsemenin ve ağzımıza bıraktığın tadın mimarısın :) sevgilerimle:))

    YanıtlaSil
  109. Tarif çok güzel ama kaç derecede 70 dakika pişiriyoruz?

    YanıtlaSil
  110. 160 derecede pişirdim fakat 25 dakika olmadan üzeri hemen kahverengileşti bunun sebebi nedir?

    YanıtlaSil
  111. Ben limon sosunu beceremedim. Yumurtalarım large boydu. Ya fazla geldi ya da iyi pişirmedim. Koyulaşınca hemen ocaktan aldım. Sanırım biraz daha ocakta tutmalıydım. Çok yumurta tadı geliyordu, yiyemedik. Kek kısmı güzel ama 👌 yine de san sebastian tarifinizi tek geçerim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neşe hanım yumurta tadının gelmemesi için sıvı vanilya özütü ya da aroması (siyah renkli olan) kullanın çok fark ediyor,bir de pişme süresine dikkat edin,o zaman kesinlikle yumurta tadı gelmiyor.

      Sil
  112. Dün yaptım,tahminimden güzel oldu,özellikle de sosu çok başarılı,teşekkürler..

    YanıtlaSil
  113. Merhaba tarifteki un yerine misir nisastasi kullanabilir miyiz

    YanıtlaSil
  114. Merhaba Damla Hanım,
    Limonlu sosu bir gün bekletmek yerine biraz soğuduktan sonra döküp o şekilde bekletebilirmiyiz ?

    YanıtlaSil
  115. Tarifinize tek kelime ile ba-yıl-dım ilk defa yaptım ve tüm dediklerinize uydum sadece beklem süresi hariç 😅😅 hersey mükemmel oldu ne çatlama ne cok şekerli nede çok ekşi olmadı herşey kıvamındaydı 🥰 eşim daha önce bir defa yemiş ve hic beğenmemiş bunu o kadar çok beğendi ki bitmemesi için az az yedi 😅😅 damak tadınıza o kadar guveniyorum ki yapmamış olduğum tatlıları bile tarif defterime yazıyorum ❤️ denediğim tarifler için yorumum ise hepsi muh-te-şem !! 😍😍

    YanıtlaSil

Başa Dön