BATI ANADOLU GRUBU 50. YIL GECESİ - İZMİR ARENA



Hatırlarsanız iki hafta kadar önce Batı Anadolu Grubu’nun 50. yılı adına projelendirdiği bir sosyal sorumluluk hareketi olan “İyi Pazarlar” için Milas’taydım. Gerçekten her yönüyle başarılı ve amacına tamamen hizmet eden bu projenin bir parçası olmaktan son derece mutluyum. Batı Anadolu Grubu’nun muhteşem misafirperverliği eşliğinde Milas Semt Pazarı’nı karış karış gezmiş, proje diyetisyenlerinden ve diğer uzmanlardan sağlıklı beslenme ile ilgili altın değerinde bilgiler almıştım. 

Geçtiğimiz Pazartesi ise Batı Anadolu Grubu’nun görkemli 50. Yıl kutlaması için İzmir Arena’daydım. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, İzmir Valisi başta olmak üzere iş dünyasından önemli isimlerin davetli olduğu gece için İzmir Arena çiçekler gibi süslenmişti.



Tüm masaların grubun simge rengi olan turuncu kurdelelerle bezendiği gecede inanılmaz bir sıcaklıkla karşılandık. Batı Anadolu Grubu yetkilileri zaten “İyi Pazarlar” için Milas’ta iken misafirperverlik ve sıcakkanlılık konusunda rüştlerini çoktan ispat etmişlerdi. Mütevazı ve kalender tavırları ile yine gönlümüzü kazandılar..

İzmir’de muhteşem gün batımı eşliğinde kokteyle geçtik. Lezzetli ikramların ardı arkası kesilmezken İzmir Arena dakikalar geçtikçe kalabalıklaşıyor, birbirinden şık davetliler alanı dolduruyordu.





Havanın kararması ve davetlilerin yerlerini alması ile birlikte Batı Anadolu Grubu Murahhas Azası Tufan Ünal konuşmasını yaptı. Grubun yarım asırlık tarihinin kısa bir özetiyle birlikte gelecek planları hakkında davetlilere kısa bir konuşma yapan Tufan Ünal, konuşmasında “sorumlu sanayicilik” anlayışı hususunun üzerinde özellikle durdu.



Gecenin ilerleyen saatlerinde ise çok sevdiğim Ayhan Sicimoğlu ve Latin All-Stars sahne aldı ve kıvrak ritimleriyle davetlileri coşturdu. Bu adamın enerjisine hayranım, insan sahneden insin istemiyor! Kıpır kıpır şarkılarla dolu bir müzik ziyafetinin ardından bu sımsıcak gecenin sonuna geldik ve Batı Anadolu Grubu ailesiyle vedalaştık.



Batı Anadolu Grubu ile birlikte geçirdiğim Milas gezisi ve kutlama gecesi sonrasında, grubun bu günlere nasıl geldiği konusunda az çok bir fikir oluştu kafamda.. Kolay olmasa gerek, bir şirket ile yola çıkılan ve 50 yıl boyunca sürekli büyüyerek Türkiye’nin en önemli sanayi gruplarından biri olmaya doğru giden yol. Gördüğüm kadarıyla istikrarlarının arkasında, dev bir sanayi şirketi olmalarına rağmen, aile olmayı unutmamaları yatıyor.

Batı Anadolu Grubu’na sonsuz başarılarla ve sosyal sorumluluklarının artarak devam ettiği nice 50 yıllar diliyorum. Güler yüzünüz ve misafirperverliğiniz için tekrar teşekkürler!





1 yorum

  1. kanepe tarifleri ve pastacılıkla ilgili mutfağımızda olması gerekn ekipmanlar ile ilgili yazı rica ediyorum

    YanıtlaSil

Başa Dön