EKİCİ PEYNİR İLE "LOKUM KIVAMINDA BULUŞMA" - EKS MUTFAK SAPPHIRE



Yıllardır mutfaklarda önce öğrenci, sonrasında ise asistan eğitmen olarak oldukça fazla vakit geçirdim ve belki yüzlerce workshop’da hem öğrenen hem eğiten tarafında oldum mutfağın. Bu yüzden workshop eğitimlerine ve etkinliklerine katılmaktan oldum olası çok keyif alırım!

Bu sefer de Ekici Peynir ve Şef Eyüp Kemal Sevinç işbirliğiyle yapılan “Lokum Kıvamında Buluşma” için Sapphire AVM’de bulunan EKS Mutfak’taydım. Amaç belliydi: peynir ile alabildiğine lezzetler yaratmak!

Mutfağa geçmeden önce Ekici’nin çeşit çeşit peyniriyle hazırlanan ikramlıklar karşıladı bizi. Poğaçalar, macaronlar, daha neler neler.. :)




Ufak bir çay keyfinden sonra mutfağa geçtik ve işe koyulduk. Önce lezzetli mi lezzetli bir kup ile başladık.. Acıbadem kırıkları üzerine vişne, beyaz çikolata ve labneli kremadan oluşan kupları nar taneleriyle süsledik. Pek güzel oldular! Sonrasında ise peynirli sufle ile devam ettik.





Finali ise muhteşem bir peynirli risotto ile yaptık! Sonrası malum.. :) Hazırlanan sofrada Şef Eyüp Kemal ile hoş bir sohbet eşliğinde afiyetle yedik pişirdiklerimizi.



Yaptığı işleri çok beğendiğim bir şef ile ürünlerini severek tükettiğim Ekici’nin işbirliğinde hazırlanan bu etkinliğe katılmak son derece keyifli oldu. Misafirperverlikleri için tekrar çok çok teşekkürler!






Hiç yorum yok

Başa Dön