DÜNYANIN EN İYİ MUZLU KEKİ


Kesinlikle bu tabiri sonuna kadar hak eden; hem pamuk gibi yumuşacık dokusu hem buram buram hissedilen muz kokusuyla dünyanın en lezzetli muzlu kekini pişirdim. Hem kahvaltılarda hem çay saatlerinde bayıla bayıla yiyeceğiniz ve keşfettiğinize şükredeceğiniz bir lezzet! :)




Tüm kışın en favori keki olacak bizim evde besbelli.. Her hafta bittikçe yenisini yapmayı planlıyorum, o kadar aşık oldum ilk lokmada. Lezzetini öncelikle fazlasıyla kararmış muzlara borçlu. Ve sonrasında içerdiği yoğurda.. Yumuşacık olmasının sırrı. Muzların olgunluğu gerçekten çok çok önemli, ki bu sanırım buzdolabında çürümeye yüz tutmuş muzların kaderini değiştirmek demek oluyor :) Normal şartlarda çöpü boylayacakken dünyanın en lezzetli kekine dönüşecekler! Hem yumuşacık hem nemli bir kıvama sahip. Yani bir kekten beklenen herşey bu kekte buluşuyor, fazlasıyla tatmin ediyor.

Ben yuvarlak teflon kek kalıbımda yaptım, ince oldu. Tarifi iki katına çıkartırsanız çok daha kalın bir kek elde edebilirsiniz. Ama o ölçüde pişme süresi x2 olarak düşünmeyi unutmayın. Baton kek kalıbınız varsa onda da bu ölçülerle harika olacaktır!



En nefis kek için gereken tüm malzemeler az çok belli; yoğurt, yumurta, tereyağ olmazsa olmazımız :) hiçbirinin yerini başka birşey tutmaz. Dolayısıyla eğer tarife birebir uyarsanız az sayılabilecek malzeme sayısıyla dünyanın en nefis muzlu kekiyle mest olacaksınız demektir. :)


Yağmurlu hava kek pişen ev demektir.. Bu keyfin tadını bir bardak çay da varsa çok az şey verir.. Siz de benim gibi kahvaltılarınıza bir süreliğine muzlu kekle devam ederek güne çok daha mutlulukla uyanmak için bir sebep yaratabilirsiniz! Bol keyifler :)

Dünyanın En İyi Muzlu Keki


Malzemeler


  • 210 gr (1 buçuk su bardağı) un
  • 8 gr (1 tatlı kaşığı) karbonat
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 115 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 200 gr (1 su bardağı) toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (yoksa toz vanilya)
  • 1 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
  • 2 adet olgunlaşmış, kararmış muz (blenderda püre haline getirilmiş)
  • 120 gr (1/2 su bardağı) yoğurt

Yapılışı


  1. Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
  2. Yumuşak tereyağı veya margarin ile teflon kek kalıbınızın(baton kalıp da olabilir) heryerini güzelce yağlayın.
  3. Bir kasede un, tuz ve karbonatı harmanlayın.
  4. Başka bir kasede vanilya, yoğurt ve muzu karıştırın.
  5. Bir büyük çırpma kabında (varsa pedal aparatıyla) tereyağını şekerle rengi açılana kadar 2-3 dakika çırpın. İçine yumurtayı ekleyin.
  6. Yavaş yavaş yoğurtlu karışımı ekleyin ve en son unlu karışımı da ekleyin. Bu aşamalarda fazla çırpmayın, aksi takdirde pişince ekmek kıvamında olur. Karışana kadar çırpmanız yeterli.
  7. Karışımı kalıba döküp yayın ve fırına verin. Fırında 35 dakika pişirin. Sürenin sonunda ortasına kürdan batırın, kuru çıkıyorsa pişmiştir.
  8. Fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığında ılınmasını bekledikten sonra ters çevirerek çıkartabilirsiniz.




Bon Appétit!







Dorie Greenspan'in "Baking: From My Home to Yours" adlı kitabından uyarlanmıştır.

163 yorum

  1. Bugün yaptım.Tek kelimeyle harika.Evdekilerin hoşuna gidiyor.Sayenizde afiyetle yedik.Damy'nin kekleri bir başka oluyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper, çok mutlu oldum! Kocaman sevgiler, ellerinize sağlık :-)

      Sil
  2. Canımcım uzun zaman sonra bu kek sayesinde mutfağa girdim 🙈çok güzel yumuşacık pofuduk çok lezzetli oldu batın kalıpta yaptım ve soğumadan yarısı bitti bile yine müthişsin 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerinize sağlık! Bu kekin ötesi yok gerçekten :-) afiyetler olsun kocaman sevgilerimle.

      Sil
  3. Merhaba, bugün muzlu kek yaptım çok da güzel oldu ama baya şekerliydi 1 su bardağı çok değil mi? Yarım bardak olsaydı tam ayarında olurdu. Ama tadı müthiş oldu herkes çok beğendi keşke şekerli olmasaydı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında tam ayarında oluyor şekeri, yiyen kimseden böyle bir eleştiri almadım ama her damağa uymuyor elbette :-) birdahakine şeker miktarını azaltabilirsiniz. Çok Sevgiler.

      Sil
  4. sevgili Damy..seni gerçekten seviyorum:) bu kız bir harika:) ölçüler tam yerinde, sonuç harika.. benden tarif isteniyor artık düşünebiliyor musunuz? çook teşekkür ederim..not aldıklarım var onları da sonra paylaşacağım.. sevgiyle..suzan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum sevgili Suzan.. hem bu pek tatlı yorum için, hem de tarifi denediğin için! Çok sevindim sevilmesine, afiyetler olsun :-)

      Sil
  5. Merhabalar öncelikle ellerinize sağlık nefis görünüyo:)acaba muffin kalıplarına döksem dokusu bozulur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler! Hayır asla bozulmaz, hatta nefis olacaktır :-)

      Sil
  6. Merhaba Damy,
    Tariflerini ve sunumlarını çok beğeniyorum,en iyi çikolata parçacıklı kurabiyenin de hastasıyım :)
    Bu Muzlu Keki de cok merak ediyorum,eminim çok guzel olacak,yapmadan önce sormak istediğim birşey var,yoğurt ev yapımı olsa malum ev yoğurtları biraz daha sulu ,1/2 su bardağı mı yoksa daha fazla daha mı eksık mi olmalı?Tşkler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler bu güzel sözlere :-) yoğurdun kıvamı sorun yaratmayacaktır, aynı ölçüde yapılabilir. Çok sevgiler :-)

      Sil
  7. Gunaydinlar..Tariflerinizi surekli uyguluyorum hepsi de muhtesem oluyor..emeginize saglik..peki ceviz Koyarsak bir sorun olur mu bu keke :)acele cevap birazdan yapicam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette ceviz de yakışacaktır, nasıl isterseniz. Sevgiler, afiyet olsun :-)

      Sil
  8. merhaba harika gözüküyor hemen denemek istiyorum ancak karbonat yerine kabartma tozu kullansam aynı sonucu verir mi sizce :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef aynı sonucu vermeyecektir. Tarifteki malzemelere sadık kalmak gerekiyor, çok sevgilerimle. :-)

      Sil
  9. Ben de az önce yaptım bu keki ama benimki de şekerli oldu :( Aslında bir su bardağından biraz daha az koydum. Sanırım damak tadıyla alakalı. Şekerli olması haricinde yumuşacık ve dokusu müthiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki muzlarınız da ekstra tatlıydı, kesinlikle damak tadıyla alakalı bir durum, birdahakine azaltabilirsiniz. Çoook sevgiler :-)

      Sil
  10. İlk fırsatta deneyecegim. Olgun muz kullanıldıgı için şeker fazla gelmiş olabilir. Ben deneyenlerin önerilerini dikkate alıp şeker miktarını azaltmayı ve esmer şeker kullanmayı düşünüyorum. Tarifte gözüme çarpmadı kabartma tozu kullanılmıyor sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet karbonat kullanıyoruz. Ben şeker miktarını azaltmamanızı öneriyorum ama normalde de çok tatlıyla aranız yoksa azaltabilirsiniz. Sevgiler :-)

      Sil
  11. Merhaba damla hanım bu tarifi 24 lü topkek kalıplarında yapsam olur mu , olursa süre Nasıl değişir cevabınız için teşekkürler ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette olur, süresi oldukça kısalacaktır, ortalarına kürdan batırınca kuru çıkana kadar pişirebilirsiniz.

      Sil
  12. Merhaba;
    kekiniz çok güzel görünüyordu ve hemen yaptım. Ben baton kek kalıbı kullandım fakat kekin içi pişmedi hatta baya bi beklettim fırında. Aslında baya bı kabarmıştı ama fırında çıknca söndü ayrıca.sizce kalıp mı küçük geldi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen malzemelere ve tarife bağlı kaldıysanız sönme, içinin pişmemesi gibi bir durum olmaması gerekir aslında. Çok daracık bir kalıpsa belki yaşanmış olabilir, içi nemli dokuda oluyor bu arada bilginiz olsun. Dilerim ve eminim birdahakine çok daha verimli bir sonuç alırsınız :-)

      Sil
  13. Merhaba damla:) bu siteyle iyiki tanışmışım! Eşimle iş sonrası mutfağa girip o müthiş tariflerini deniyor ve yemelere doyamiyoruz!!! Hem günün stresi gidiyor hem de mutlu oluyoruz :) tüm güzel tarifler için teşekkür ederim! Bu tarifle ilgili bir sorun var. Bu akşam deneyeceğim. İçine bitter çikolata eklemek istiyorum. Sence fazlaca tatlandirmis olur muyum? Bir de kalıba döktükten sonra üzerine biraz tarçın serpsem acaba yakışır mı? Umarım uygulamadan önce yorum yazmış olursun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :-) ben de böyle pozitif enerjilerle karşılaşınca "iyi ki" diyorum, çok teşekkür ederim. Sanırım geç kaldım biraz ama zaten sorduklarınızın cevabı tamamen sizin hayal gücünüze bağlı olarak sınırsız aslında :-) bence her ikisi de çok yakışacaktır. Muzlu çikolata parçacıklı bir kek tarifim daha var blogda, o da muhteşem oluyor bir göz atın isterseniz. Çook sevgiler :-)

      Sil
  14. Cevap için teşekkür ederim :) gerçekten çok başarılı bir kek oldu!!! Tadı , kokusu, yumuşacık olması... çikolata ve tarçın da lezzet verdi :) daha önce başka bir arkadaşımda yemistim muzlu kek ama o ekmek gibi dokusu yoğun bi kekti. Tam ne demek istediğimi anlatabildim mi bilmiyorum :) ama bu pamuk kek oldu :))) çok teşekkür ederim damla! An itibariyle fırında bal Kabaklı nutellalı kekin pişiyor :) pazar günü evim mis gibi koktuysa sebebi sensin :) izmirden sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. merhaba, tarifinizi denedim ve bayıldım. Bundan sonraki favori kekimdir. Yalnız benim kekimin içi daha beyaz oldu, sebebi ne olabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyetler olsun! Muhtemelen muzlarınız fazla kararmamıştı, benim kullandıklarım adeta kapkaraydı ondan dolayı olmuş olabilir, sevgiler :-)

      Sil
  16. Merhaba. Ben 16 yaşındaki genç bir takipçiniz. :) Belki hatırlarsınız Snapchat'ten yazmıştım. Denedim bu tarifinizi. Tek kelimeyle şahane oldu. Şimdiye kadarki yaptığım en başarılı kek oldu. -Bundan önce biraz acemilikten teknik hatalar yapabiliyordum. Fakat giderek gelişiyorum sizin de sayenizde :)- Tatlılarla pek arası olmayan ev halkı bile bayıldı. Okula götürdüm ders başlamadan bitti. İlk lokmanın ardından aldığım tepki "dehşet" oldu. Ertesi gün kalanı götürmek istediğimde "Götürme biz yiyelim ya.." diyen annem çok güldürdü. Okulda da kendini unutturmadı "Tekrar yap nolur." "Tarifi bana da versene.." diyenler oldu. Kısacası tekrar tekrar yapılacaklar ve paylaşılacaklar arasına biri tarifiniz daha eklendi. Çok teşekkürler gerçekten. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tatlısın. :-) gülümseyerek okudum güzel yorumunu ve sevdiklerinin tepkilerini. O halde en kısa zamanda tekrar pişirmek kaçınılmaz şu durumda :-) çok sevgiler, afiyet olsun, ellerine sağlık. Öperim

      Sil
  17. Peki acaba kararmis kek kullanmasak olmaz mı yani normal muz kullansak nasıl olur sorun olur mu ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal muz ile tadı ekşimsi olacaktır, her zaman keklere olgunlaşmış muz kullanmak lezzet verir.

      Sil
  18. Daha once bu keki 3 defa yaptim ve en sevdigim kek oldu. Bugun de yapmak istiyorum ama muzlarim tam kararmamis bu sekilde kullansam sonuc degisir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper! Pişirirseniz farklı anlarsınız olgunlaşmamış muz eklendiğinde ekşimsi bir tat oluyor kekte. Sevgiler :)

      Sil
  19. Bugün yaptım. .biraz da çikolata koydum..çok güzel oldu :) tesekkurler

    YanıtlaSil
  20. Fırına az önce girdi ve iyi çıkacağından şüphem yok 😌 Tarif için çok teşekkürler 🙏 Bir tek şey var beni tedirgin eden, pedal şeker ve tereyağı çorparken muzlu yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ekledikçe karışım kesilmiş gibi oldu 😳 Yine de devam ettim, kuruları ekleyip az karıştırdım ve kıvamı iyiydi hamurun 👍 Bu kesilmiş görüntüsü normal midir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o aşamada muhakkak kesilme oluyor merak etmeyin, ama kurular eklenince hemen toparlar kendisini. :) afiyetler olsun

      Sil
  21. 35dakika pişirmeme rağmen kekimin dışı simsiyah oldu kek kalıbını sıvı yağla yağladığım için olabilir mi? İç kısmın tadı da hafif ekşimsi geldi Muzlarımın dışı simsiyahtı ama içleri çok olgun değildi ondan olabilir mi? Şekerli dedikleri için bir bardaktan bir parmak az şeker koydum şekersiz oldu:s Sonuç olarak kekim çöpe gitti:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kek kalıbınızla veya fırınınızın ekstra kuvvetli olmasıyla ilgili bir durum olabilir. Fırının en üst rafında pişirdiyseniz ondan da olabilir, yazdığım kalıp büyüklüğünden daha başka çapta bir kalıpta yaptıysanız ondan da olabilir. Oldukça sebep mümkün.. Muzların olgun olması mühim, yoksa dediğiniz gibi ekşimsi olabiliyor. Eh bir de şekeri azalttıysanız ekşilik daha da ön plana çıkmıştır. Birdahakine çok çok daha güzel olacağına eminim, tecrübe ederek güzelleşiyor herşey. :)

      Sil
  22. Damla sen gerçekten tehlikeli bir insansın bu ne böyle!!! Yaptım, muhteşem oldu. Başta kabarmadı gibi geldi ama tadına bi baktım ki gerisini sorma :)

    YanıtlaSil
  23. Damla'cığım bu keki defalarca denedim ve defalarca da saniyesinde bitti. O kadar güzel oluyor ki. Hamurunu bile oturup çiğ çiğ yiyebilirim. :))) benim sana ufak bir sorum olacak. Tam buğday unu ile yapabilir miyim? Gramajında ve pişme süresinde değişiklik olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii, tam buğday unu ile de olur. Hiçbir değişikliğe gereksinim yok. :) çok mutlu oldum, afiyetle eşlik etsin size💓

      Sil
  24. Kabartma tozu gerçekten yok mu :)

    YanıtlaSil
  25. Gerçekten çok güzel oldu ve ben de hem ceviz hemde üzüm ekledim inanın harika oldu tarif için çok teşekkürler hepsini daha ılıkken tükettik🤗🤗

    YanıtlaSil
  26. Gerçekten çok güzel oldu ve ben de hem ceviz hemde üzüm ekledim inanın harika oldu tarif için çok teşekkürler hepsini daha ılıkken tükettik🤗🤗

    YanıtlaSil
  27. Gerçekten çok güzel oldu ve ben de hem ceviz hemde üzüm ekledim inanın harika oldu tarif için çok teşekkürler hepsini daha ılıkken tükettik🤗🤗

    YanıtlaSil
  28. Gerçekten çok güzel oldu ve ben de hem ceviz hemde üzüm ekledim inanın harika oldu tarif için çok teşekkürler hepsini daha ılıkken tükettik🤗🤗

    YanıtlaSil
  29. Merhaba ben bugün keki tamamen trife bağlı kalarak yaptım. Çok ince oldu tabi bu kalıp boyuyla da alakalı. Daha küçük kalıba koyabilirdim veya malzemeyi ciki katı yapardım. Acaba neden kabartma tozu yoktu tarifte?
    Tadı çok yumurta yumurta oldu..muz yad hemen hemen hiç gelmiyordu.açıkçası bunu yerken içim kalktı. .hiç begenmedim ben bu keki. Dediğim gibi herşeyi tam olarak uyguladim.bence malzeme miktarı çok az bu yüzden bir yumurta bile fazla geliyor.kabartma tozu da olmalı çünkü hiç kabarmiyor bu şekilde. Ayrıca tereyağı değil sıvı yağ olmalı çünkü muz yeterince ağır ve içine bir de tereyağı girince lapa gibi oluyor,pişmemiş sanılmasının sebebi bu..

    YanıtlaSil
  30. Merhaba,
    Bu keki 2 ölçü denedim 12 gram karbonat 300 gram seker ve 190 gram tereyağıyla efsane oldu, çok tesekkurler İzmir'den sevgiler.

    YanıtlaSil
  31. Merhaba ben bugün keki tamamen trife bağlı kalarak yaptım. Çok ince oldu tabi bu kalıp boyuyla da alakalı. Daha küçük kalıba koyabilirdim veya malzemeyi ciki katı yapardım. Acaba neden kabartma tozu yoktu tarifte?
    Tadı çok yumurta yumurta oldu..muz yad hemen hemen hiç gelmiyordu.açıkçası bunu yerken içim kalktı. .hiç begenmedim ben bu keki. Dediğim gibi herşeyi tam olarak uyguladim.bence malzeme miktarı çok az bu yüzden bir yumurta bile fazla geliyor.kabartma tozu da olmalı çünkü hiç kabarmiyor bu şekilde. Ayrıca tereyağı değil sıvı yağ olmalı çünkü muz yeterince ağır ve içine bir de tereyağı girince lapa gibi oluyor,pişmemiş sanılmasının sebebi bu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarife, malzemelere ve kalıba birebir uyarak bu tarifi yaparsanız dünyanın en iyi keklerinden birini yemiş olacağınızı hissedeceğinizden eminim. Ama kimi insan muzlu kek sevmez, belki damak tadınıza uymuyordur bilemiyorum. Birçok yorum var, deneyen çoğu kişiden tam not alıyor, dolayısıyla malzemelerde herhangi bir sıkıntı kesinlikle yok. Belki bir şans daha verirsiniz. :) Sevgiler

      Sil
    2. Kabartma tozu sorunuzu yanıtlamamışım, evet yok çünkü içerdiği karbonat ve yoğurt birlilte tepkimeye girip o kabarma görevini görüyorlar.

      Sil
  32. Merhaba bugün bu tarifinizi denedim ve sonuç mükemmel oldu.Ama biraz değişiklik yaptım evdeki malzemelere göre mesela normal şeker yerine Hindistan cevizi şekeri kullandim (yarım su bardagi)un olarakta tam bugday unu kullandım. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper! Çok sevindim değişikliklerle de güzel olmasına. Çok sevgiler :)

      Sil
  33. Damy! Uzun süredir yapmak istediğim dünyanın en iyi muzlu kekini bugün bi hevesle denedim.. evet çok güzel kabardı dokusu müthiş oldu görünüş açısından hiçbir sıkıntı yokk fakat ölçüler de 1 tatlı kaşığı karbonat diyor bende o kadar koyduğum halde aşırı bir karbonat kokusu acımsı bi tat oluştu kek de :( sebebi nedir anlayamadım tarife birebir sadık kaldığımı da düşünüyorum. sadece bi yerde hata yapmış olabilir miyim merak ediyorum :( Kucak dolusu sevgiler sana!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birdahakine karbonat yerine kabartma tozu kullanabilirsin o halde madem kokusu geldi. :) beğenmene çok sevindim, deneyip yorumunu esirgemediğin için çok teşekkürler💓

      Sil
  34. Merhaba muzlar kaç gr eklenecek acaba benm kiler küçük de kaç tane eklemeliyim bilemedim birazdan denicem:)

    YanıtlaSil
  35. Merhaba muzlar kaç gr eklenecek acaba benm kiler küçük de kaç tane eklemeliyim bilemedim birazdan denicem:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gramaj olarak bakmadım ama eğer çok küçüklerse tarifte yazandan 1 adet fazla kullanabilirsiniz. :)

      Sil
  36. Sevgili Damyyyy :) Tarifini birebir uyguladım ve sonuç mükemmel.. Muzluk kek pişerken evin içerisine yayılan muz kokusu harikaydı, tarif için teşekkürler sevgiyle kal :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum. Ellerinize sağlık siz de mutlulukla kalın! 💓

      Sil
  37. Ben geldimmm kek şuan fırında pişiyor. Mükemmel bir koku var evde. Yumurtam ve muzlarım biraz küçük olduğu için 2 yumurta 3 küçük muz denedim. Çırptım karıştırdım bide ceviz ekledim. Ama muzlarım kararmış değildi🙈 Sonuç mükemmel👌🏼😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muzların olgunlaşmamış olmasına rağmen sonucun iyi olmasına pek çok sevindim. :) ellerinize sağlık.

      Sil
  38. Merhaba tereyağ ölçüsü gram dışında ne diyebiliriz

    YanıtlaSil
  39. Merhaba tereyağ ölçüsü gram dışında ne diyebiliriz

    YanıtlaSil
  40. 1/4 çay kaşığı tuz u nasıl ayarlıycam sevgili damla habım

    YanıtlaSil
  41. Cenk Sönmezsoy yurtdışına yerleşip tariflerine uzunca bir ara verdikten sonra kara kara ne yapacağım diye düşünüyordum. Tariflerinizden birkaçını ve en son bu muzlu şahane keki yaptıktan sonra anladımki sizi çok geç keşfetmişim. Ve sizin gibi bu işe emek vermiş, eğitimini almış, usta ve mükemmel bir kadın için kıstas olmayabilir ancak özellikle muzlu kekiniz ve çoğu tarifiniz cafe fernando' dan bile güzel, bunu söyleyebilmek ve her sabah ofiste bıkmadan usanmadan en az yarım saat geçirebileceğim bir site bulabilmek benim için çok önemli idi. Saygılar ve sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle mutlu oldum ki bu yorumunuzla anlatamam size. Benim için her daim en büyük mutluluk deneyip benimle birlikte aynı lezzeti yakalayabilmeniz.. Eskiden beri takdir ederek izlediğim Cenk ile birlikte ve hatta daha fazla gönlünüzde taht kurduysa tariflerim ne mutlu bana. Çok teşekkür ediyorum paylaştığınız için düşüncelerinizi, eksik olmayın. Kocaman sevgilerimle, nice güzel tariflerde buluşabilmek dileğimle💓

      Sil
  42. Hakikaten Dunyanin en harika keki. Ben damla
    cikolata da ekledim. Harika! Sabah kahvaltiyi hafif yaptim ki ara öğünde kahvemle keke doyayım :)) Teşekkurler tarif icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oh süper! Kahvaltı niyetine de bayılıyorum ben, süt veya çay ile.. Afiyetler olsun💓

      Sil
  43. Baton kalıpta yaptım, tam da bahsettiğiniz gibi, nemli, tam kıvamında bir kek oldu! Her tarifiniz harfiyen uygulandığında birebir sonuç veriyor zaten, teşekkürler!

    YanıtlaSil
  44. Muzlu kek arayışım sırasında iddialı başlığınız ilgimi çekti ve hemen tarifini inceledim. Bir de yorumların samimiyetine inandım. Derhal denedim (Hatta evde maalesef olgun muzum yoktu, bir cesaret 4 adet yerli muz kullandım) ve gerçekten herkesin beğendiği hafif ve lezzetli kek tarifini bana kazandırdığınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güveninizi yanıltmadığım için çok mutlu oldum, bu tarif vesilesiyle tanışmış olduk. :) Ellerinize sağlık!

      Sil
  45. Bugüne kadar yaptığım en güzel kek oldu. Oreolu browniden sonra 2. favorimiz :) yumuşacık, kadife gibiydi ilk fırsatta tekrar deneyeceğim..Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper, çok çok sevindim. Ellerinize sağlık💓

      Sil
  46. Tek kelimeyle super oldu ...Evimin her yeri mis gibi koktu..önce kokusu sonra tadi beni benden aldi ...çok tesekkurle r bu harika tarif için 😊😊

    YanıtlaSil
  47. Tek kelimeyle super oldu ...Evimin her yeri mis gibi koktu..önce kokusu sonra tadi beni benden aldi ...çok tesekkurle r bu harika tarif için 😊😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah nasıl mutlu oldum.. ellerinize sağlık💓

      Sil
  48. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  49. Artık bi Damy tarifini pişirmeliydim. Bunu seçtim. Şimdi fırından çıktı, soğumasını ve afiyetle yemeyi bekliyorum. Sevgiyle yapılan her aş elbette ki mutluluk verir. Teşekkürler. Eros'a kucak dolusu öpücükler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgiyle yapılan her aş mutluluk verir.. Öyle güzel söylediniz ki. Ellerinize sağlık, daim olsun💓 Bizden de size kocaman öpücükler gelsin :)

      Sil
  50. İnanılmaz bir tat. Bu saatte yaptığıma beni pişman edecek :)
    Teşekkürler böyle güzel tarifler için :)

    YanıtlaSil
  51. ŞİMDİM YAZDIKLARIMA İNANAMAYACAKSINIZ,BİLİYORUM,LÂKİN;TAMAMEN DOĞRU,KEKİ OĞLUMUN ISRARIYLA BEŞ BÜYÜK VE OLGUN MUZ VE HİNDİSTAN CEVİZİYLE DENEDİM,NETİCE;MUHTEŞEM,OLMAMASINDAN ENDİŞE ETMEDİM,DERSEM YALAN OLUR🙂🙃HER DEFASINDA,ÖLÇÜLERE BİREBİR UYARAK DENEDİĞİM HER TARİF MUHTEŞEM OLDU,BU DEFA BİR ÇILGINLIK YAPALIM DEDİK,NEYSE Kİ;TADI DAMAĞIMIZDAN SİLİNMEYECEK BİR TARİF OLDU,ELLERİNİZE SAĞLIK,TAM DA DEDİĞİNİZ VAKİTTE KEK TAM KIVAMINDA PİŞTİ,YANİ;MUZU ARTIRMAM HER HANGİ BİR DEĞİŞİKLİĞE SEBEP OLMADI,HER TARİFTE MUTLULUKSUNUZ,SIHHAT TEMENNİMLE,,,,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğlunuz kendi yaratıcılığını katmak istemiş, güzel sonuçlanması onu da mutlu etmiştir. Çok sevindim! Ellerinize sağlık, duanız temennileriniz için sonsuz teşekkürler. :)

      Sil
  52. BU KAÇINCI MUZLU KEK İNANIN ARTIK;SAYMIYORUM,KALAN MUZLAR BÖYLE TARİFLE,MİS KOKAN YUMUŞACIK KEKLERE DÖNÜŞÜYOR,BUGÜN KALAN PARÇA ÇİKOLATALARI DAHİL ETTİM,BU DEFA HİNDİSTAN CEVİZİ YERİNE KALAN ÇİKOLATALARI KULLANMA FİKRİ GELDİ AKLIMA,İYİ Kİ DE YAPMIŞIM ,ŞU AN MUHTEŞEM BİR KOKU VAR EVİMDE,UNUTMADAN BU DEFA KALAN ÜÇ BÜYÜK TAM OLGUN MUZ PÜRESİ KULLANDIM,TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM,BENİM İÇİN PASTA DENEMEK SAYENİZDE HOBİ HALİNE GELDİ,SİZE VE EV AHALİSİNE SIHHAT VE MUTLULUK DİLERİM🌸🐈🐈🐈🐈🐈🐈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazik ve içten yorumunuz için teşekkür ederim.. evinizdeki güzel kokulara vesile olabilmek büyük mutluluk.

      Ellerinize sağlık!

      Sil
  53. Merhaba, benim kekin çok ince oldu. Hiç kabarmadı. Yani pişmemiş kek gibi aynı kabarıklıkta. Yanlış bir şey mi yaptım acaba :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BEN BÜYÜK BİR KEK KALIBI KULLANMIYORUM,MUHTEMELEN KABI. BÜYÜK OLMASI KAYNAKLI,26CM'DEN KÜÇÜK BİR KALIP OLMALI,AKSİ HALDE DEDİĞİNİZ GİBİ İNCE OLUYOR,,,,

      Sil
    2. Kap büyüklüğüne dikkat.. :)

      Sil
  54. Tam anlamıyla efsane oldu. Değişik tatlar denemeyi ve tatlı yemeyi çok seven biri olarak bu keke bayıldım. Hem çok pratik hem çok lezzetli. :)

    YanıtlaSil
  55. Merhaba,tarifleriniz, hemen kalkıp yapmalıyım isteği uyandırıyor. Teşekkürler.. Sormak istediğim; şeker kullanırken esmer şeker tercih ettiğimde kıvamda bir değişiklik olur mu? Aynı ölçüde mi kullanmalıyım?

    YanıtlaSil
  56. Merhaba,tarifleriniz, hemen kalkıp yapmalıyım isteği uyandırıyor. Teşekkürler.. Sormak istediğim; şeker kullanırken esmer şeker tercih ettiğimde kıvamda bir değişiklik olur mu? Aynı ölçüde mi kullanmalıyım?

    YanıtlaSil
  57. Tek kelimme ile Harika oldu bayıldım dokusu muhteşem tarifleriniz tam tutuyor ölçülere uymak şartı ile 👌💕😘😋😋😋

    YanıtlaSil
  58. Merhabalar damyy:) keki denedim tadı Harika oldu ama malesef hiç kabarmadı. Ölçüleri tam olarak uyguladım ancak kıvamı koyu gibi geldiği için 2-3çorba kaşığı kadar süt koydum. Bu sebeple midir bilmiyorum ama hiç kabarmadı. Bir dahakine kabartma tozu mu koymalıyım diye düşünüyorum ne dersiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük ve oldukça derin bir kek kalıbı mı kullandınız?

      Bir de elbette tarife eklenen veya tariften çıkan en ufak malzeme dahi kıvamda farklılık yaratır..

      Sil
  59. 5 dakika once firindan cikti kekim suan icin cok guzel kokuyor sabirsizlikla sogumasinu bekliyorum 😀 damla cikolatali kurabiyenizi denedim 12 dakika pisirdim ve fırında sogumasini bekledim ılıkken muhtesem otesiydi disu citir ici enfes ama soguyunca cok sert oldular en kisa surede tekrar deneyecegim 9 10 dakika pisirip oda isisinda sogutacagim sanirim o zaman enfes olacaklar coook tesekkurler damla hanim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pişmedi zannedip fazla pişirme durumunda olabiliyor bu durum. Belirtilen süreye uyup soğumaya bırakabilirsiniz..:)

      Sil
  60. Muuhteşem oldu! Gerçekten dünyanın en güzel muzlu kek'iymiş bu tarif :)
    Bir kedi annesi olarak Eros için takip ediyordum sizi uzun süredir, ilk kez bir tarifinizi deniyorum, iyi ki de deniyorum :) evi mis kokular sardı sayenizde, yiyen herkes bayıldı. Güzel gülüşünüz bizim mutfağımızda da ışıldadı böylelikle ♡
    Tarif için çok teşekkürler. Sevgiler 🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tatlısınız, gülümsettiniz! :)
      Minnoşunuzu öperim. :)

      Sil
  61. Tarifi birer uyguladım ( gramajlı değil ama bardak kaşık olcusuyle) maalesef kabarmadi...sonradan şekeri bildigimiz klasik bardak ile tarttigimda 200 gr değil 165 gram olduğunu gördüm undan vs. de aynı şekilde farklılık vardı..pratik cikolatali pasta tarifinde de olculer farkliydi..bardagimiz aynı halbuki��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her su bardağı birbirinden farklıdır. Cup ölçüsü kullanmanızı veya mutfak tartısı kullanmanızı tavsiye ediyorum. Aksi halde su bardağı farklarından elbette farklı ağırlıklar elde ediliyor.

      Sil
  62. Merhaba. Keki tarife tam uyarak hazırladım. Çıkardığımda nefis görünüyordu, sabah yemek üzere mutlu mutlu yattım. Sabah bir baktım ki ortası göçmüş. Tek değişiklik uygun ölçüde teflon kalıp bulamayıp baton borcamda yapmış olmam. Ondan mı böyle oldu acaba?? Göçmemiş olan kenarlarından tattım, tadı 10 numara!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, genelde kekler borcamda iyi sonuç vermeyebiliyor. Sebep o olabilir veya yeterince pişmemiş olabilir. Ortasına kürdan batırınca kürdan kuru çıkacak kadar pişiriyoruz.

      Sil
  63. fırın değil de mikrodalgada pişirsek olur mu acaba?

    YanıtlaSil
  64. Merhaba harika görünüyor, birazdan yapıcam :) içine incir ve ceviz eklesem?

    YanıtlaSil
  65. Tarifi mutfak tartısıyla birebir uygulayarak yaptım malesef başarılı olamadım. kekim hiç kabarmadı ve içi bir türlü pişmedi. Tadı da ekşimsiydi. Neden olmuş olabilir. Hiç tereyağlı kek yapmadım fakat klasik usül keklerim hep kabarırdı. Hayal kırıklığına uğradım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarife birebir uyduğunuzda iyi bir sonuç elde etmeniz kaçınılmaz. Ekşimsilik muzu tam olgunlaşmamış kullandıysanız olmuştur. Bu kek zaten normal bildiğimiz sünger keklere benzemiyor, daha sıkı bir dokusu var.

      Sil
  66. heyecanla yapıp hüsrana uğradım.halbuki tam da anlattığınız gibi yaptım ancak fazla yumuşak bişey oldu.mutsuz oldum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten tok dokulu yumuşacık bir kek oluyor. Belki damak tadınıza uymadı? :)

      Sil
  67. Tarifi çok severek yapıyorum. Muz ne kadar eskiyse o kadar güzel oluyor. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize sevindim, ellerinize sağlık.

      Sil
  68. Bu tarifte icine birazcik isiya dayanikli damla cikolata da kullanabilir miyiz? Kiz kardesim sizin tarifiniz ile hayatimda yedigim en lezzetli muzlu keki yapti ben de denemek istiyorum ama muzla cikolata da kulağa sahane geliyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanabilirsiniz. :) Kız kardeşinize selamlar.

      Sil
  69. Merhaba Damla Hanım ,

    Tarifinizi bu akşam denemek istiyorum. Sonucu mutlaka yazarım. Yalnız iki sorum olacaktı. Bu keki kelepçeli yuvarlak kalıpta yapabilir miyim ? Bir de üzerine glazür yapılabilir mi ? En iyi havuçlu pasta tarifinize benzer bir şeyi bu tarifle yapmak istiyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim. Eros'a , Bücür'e ve size kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de olur. :) Dilediğiniz gibi uyarlayabilirsiniz.

      Sil
  70. Merhaba, Damla hanım. Tarifinizi denedim. Çok güzel oldu. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  71. Yogurt yerine sut kullansam olur mu ne kadar sut kullanmaliyim?

    YanıtlaSil
  72. Müthiş oldu ya 😋 gerçekten dunyanin en iyi muzlu keki teşekkürler 😍

    YanıtlaSil
  73. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  74. Oğlum bayıla bayıla yedi. Müthiş tarif 😊

    YanıtlaSil
  75. Bardak olcunuz nedir.gram vermediginiz tariflerde bardak diyorsunuz hacmi standart american cup yani 240 ml mi yoksa 200 ml lik mi

    YanıtlaSil
  76. Çok harika bir tarif, puful puful nefis oldu. Çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  77. Merhabalar.Tarifinize birebir uydum sadece muzlar çok tatlı olduğu için yarım bardak şeker kullandım.Kek içini çekmediği için nerdeyse bir saate kadar fırında kaldı.sonuç ise kabarmayan çook şekerli bir kek olarak dönüşü oldu.oysaki kekin eve verdiği koku muhteşemdi.belki karbonat bayattı belki de bambaşka birşey ama istediğim sonucu alamadım.
    Sizce karbonat yerine kabartma tozu kullanmak nasıl bir sonuç verirdi
    Israrla demeyeceğim inşallah bir gün orijinaline yakın yapacağım.
    Sevgiler selamlar��

    YanıtlaSil
  78. Merhaba Damy, ben bu keki hep yapuyorum ve super oluyor..Yarin sut ve sut urunu yemeyen bir arakadasim gelecek ve evde yiginla muz var😯bu keki yogurt olmadan nasil yapabilirim acaba?

    YanıtlaSil
  79. Merhaba bu keki esmer şekeri ile yapabilirmiyim

    YanıtlaSil
  80. Damla hanım sizi instagramdan da takip ediyorum fakat tarifinizi denediğimde buradan yorum yazmak istedim. Çünkü harika bir emek var bu blogda :) Tarifiniz için çok teşekkür ederim enfes bir lezzet oldu. Çiğ hamurundan bile biraz kaşıkladım desem abartmış olmam :)

    YanıtlaSil
  81. Tereyağ yok.sıvı yag.koysam olurmu bide ne kadar sıvı yag olur acaba?

    YanıtlaSil
  82. Dünyanın en iyi muzlu kekini dünyanın dibinde bayılarak yiyoruz! Avustralya'da `banana bread` çok meşhur ve tüm kafelerde ikram edilen bir kek. Isıtıldıktan sonra üzerine tereyağı sürüp kahvaltıda veya atıştırmalık olarak çok tüketiliyor. Ama biz göçmen Türkler kafe usulü muzlu keklere hiç alışamadık ve sizin mütevazi:-) kek tarifini denedik. Adelaide'daki 3 Türk aile test ettik, onayladık: bu tarifin açık ara Dünyanın En İyi Muzluk Kek tarifi olduğuna katılıyoruz! Bir dilim asla yetmiyor ve kek ertesi güne kalmıyor:-)) Çok teşekkürler bu güzel tarif için

    YanıtlaSil
  83. Merhabalar buradaki tarife uymak kaydı ile yaptım ancak hamuru sanki biraz katı kıvamdaydı bunun nedeni nedir acaba 😞umarım pişince güzel olur cok endişeliyim suan fırında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bu sorun bildiğim kadarıyla sıvı ve katıları birbirine kattıktan sonra çok karıştırmak yüzünden oluyordu. Damla Hanım birbirine karışsın yeter, daha fazlası ekmek hamuruna benzer yazmıştı.

      Sil
  84. Merhaba Damla hanım. Her tarifinizi co severek yapıyorum ellerinize sağlık gerçekten çok muhteşem tatlar Daha önce yaptımbu keki çok muhteşemdi gerçekten . Yine yaptım. Hamurunu hazırlamıştım ama dışarı çık.ak zorunda kaldım buzdolabına koydum . Ertesi gün pisirme için nasıl bi yol izlemeliyim dışarda bekleme süresi vs gerekirmi

    YanıtlaSil
  85. Merhaba damla abla benim aklima bir sey takildi. Nasil oluyor anlamadim ama toz seker ve yogurtta gram ve su bardagi olcusu uyuyor ama un da 210 gr 1 bucuk su bardagindan cok daha fazla geliyor �� Bi turlu anlayamadim acaba gram olcusunde bir yanlislik mi var?? Bu arada ben yine de kendimi tutamayip grama bagli kalarak yaptim asirii yogun kati bi kivam elde ettim ama hemen biraz sut ekleyip attim firina. Ailede kimse ne muz ne de muzlu kek sever ama suan herkes 2.yi istiyor�� Artik senin tariflerine gelen bu tepkilere sasirmiyorum, tesekkur ederim ♥️

    YanıtlaSil
  86. Merhaba Damy Hanım,ben bir İngilizce Ögretmeniyim ve en büyük zevkim yeni tarifler denemek ve bunları öğrencilerime tatdırmaktır.2 yıldır bu muzlu kekinizi yapan bir bayanım ve öğrencilerimin bu kek için (6 saat derslerine girdiğim sıniflarımin )her ders yalvardiğını söyleyebilirim..Bir sınıfa yapınca girdiğim tüm siniflarima ve hatta velilerine kadar uzanan methi ile -ve hatta 60 kişilik kadrolu okuluma da yayıldi- okulların son 2,5 ayinda 40 saat derse girmeme rağmen
    ,5 yaşinda bir cocugu olan çalişan bir anne olarak 15 defa üst üste yapmak zorunda kaldim..Zorunda derken ,yanlış anlaşilmasin keyifle yaptım..Tarifinizi herkese de verdim..Müthiş bir kek ve sihirli bir kek..Söylemeden geçemeyeceğim..Sınav öncesi sıniflarima sinavda sınif ortalamasini %70 %75 üstü (2.sinavda bu oran daha da artar tabii ki) yaparaanız size muzlu kek yapicam diyorum..Ve Sırf bu keki yemek için hırs yapiyorlardi ögrencilerim...Veee çocuklar keki yiyorlardı..Yaşadığim keyfi sizinle oaylaşmak istedim..Umarım bu yazdıklarım sizin için daha farklı tariflere ilham olur..Kendinize iyi bakın, sevgiyle kalın...Ayşe T.

    YanıtlaSil
  87. merhaba tereyağı için tartım yok acaba onun ölçüsünü yazabilir misinz

    YanıtlaSil
  88. Merhaba Damla hanim bu gun muzlu keki yaptim sonuc mukemmel tesekkurler😍

    YanıtlaSil
  89. Damla hanım merhaba 🙋🏻‍♀️ Tarifi denedim harika oldu, bayıldım 🥰 Benim size bir sorum olacak şeker yerine pekmez koymak istesek uygun olur mu? Bir de miktarı ne kadar olmalı? Sevgiler 💕

    YanıtlaSil
  90. tarifi 5-6 kez yapmıs olmam lazım ınanılmaz guzel oluyor ve her yıyende bayıldı cok tesekkurler

    YanıtlaSil
  91. Çok lezzetli ve yumuşaknbir kek oldu. Yorumlarda şekeri fazla bulan ifadeleri hesaba katarak 170 gr şeker kullandım. Kalıp tabanına da bitter çikolata parçaları ekledim. Cevizin de bu kek çok yakışabileceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  92. Çok güzel bi tarif 👍en son çikolata da koyuyorum bn 👍

    YanıtlaSil
  93. evde süzme yoğurt var işe yarar mı?

    YanıtlaSil
  94. Süzme yoğurtla yaptım gayet güzel oldu. Muzumuz 2 tane sanıyordum birisi tamamen çürümüş onu kullanamadım. Bir de yorumlarda kabarmıyor yazanlar olduğu için bir çay kaşığı kadar kabartma tozu ekledim. Bir de süzme yoğurt kıvamını koyultmuştur diye düşündüğüm için göz kararı da biraz süt ekledim. cevizle çikolata parçaları da ekledim. muffin kalıplara paylaştırdım. Normalde tarife birebir uymaya önem veren biri olarak çok korktum açıkçası güzel olmazsa diye ama harika kabardı ve çok hafif aşırı lezzetli oldu. Tok olsam bile kendimi yemekten alamıyorum. Ellerinize sağlık hangi tarifi yaptımsa hayal kırıklığına uğramadım bu da en az diğer tarifleriniz kadar güzeldi.

    YanıtlaSil
  95. Muhteşem ötesi bir tarif belki 100 kez yaptım..kim yese bayıldı..yarın kızlarımın okul gezisi var süpriz yapayım gezide çocuklar yesin dedim..ilk defa beceremedim..dışı yandı içi pişmedi😔

    YanıtlaSil
  96. Banana Bread yapmak istiyorum blogunuzda 2 tane tarif var biri 2015 Şubat ayında yayımlanmış diğeri ise bu tarif. Hangisini yapsam bilemedim...

    YanıtlaSil
  97. Merhaba... Ne kadar güzel bir tarif bu<3 Yaptım, nefis oldu, çok teşekkür ederim! 🥳

    YanıtlaSil
  98. Merhaba Damla Hanım, sizi instagramdan severek takip ediyorum, Durukuş'a bayılıyorum. Bu tarifinizi şekeri azaltıp fındık kreması koyarak yaptım, çok beğendim. Muzun bazen gelen rahatsız edici kokusunun hiç gelmemesi beni şaşırttı ve çok mutlu etti. Teşekkür ederim 😊

    YanıtlaSil
  99. "Hamur kaldı,şekeri fazla geldi" diyenler sebebiyle korkarak da olsa yaptım. İçinin hamur kalma endişesiyle biraz da fazla pişirdim. Gayet lezzetli bir kek oldu. Keşke yorumlara aldanıp fazla pişirmeseymişim ve şekeri azaltmasaymışın. Tarife harfiyen uyarsanız sorun olmayacağını düiünüyorum.

    YanıtlaSil
  100. Favori tarifimiz oldu muzları dolapta kararmaya bırakıyorum desem yeridir. Ellerinize sağlık çok teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  101. Merhaba, şöyle bir sorun yaşadım kekin ortası pişmemişti tarife harfiyen uydum ve inanılmaz güzel kabardı, güzel bir renk aldı verilen süresinin sonunda fırından çıkardım. Ancak soğuma esnasında yavaş yavaş çöktü ve tam orta kısımda belirgin çöküklük oluştu. Baton kek kalıbı kullanmıştım. Gözüken o ki kalıp yüksek kaldı. Yapacak olan kişilerin bu detaya dikkat etmelerini öneririm.

    YanıtlaSil

Başa Dön